Teraz jest 5 lip 2025, 23:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 17:13 

No panowie - odwagi ja np nigdy nie grałem bez "tła" nie namierzają cię plotki, ani zabłąkane rakiety - esencja dogfight'u ja i on....

jeśli chodzi o widownię to nie ma przeszkód - można się tez czegoś nauczyć

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 17:41 

Mam klika materiałów, ktore moglby ci pomoc:

Piekna stronka, ktora wspomniałem z lza w oku:
http://mcmt.webpark.pl/dogfight.html
Oraz program do losowania bez powtorzen :D (ktory de-facto nie bylo tak latwo znalezc :P)

Dodam, ze stronka w calosci robiona w M$ Word, tabela wynikow w M$ Exel i zapisana jako HTML. Wykonanie wszystkiego zajelo godzinke (poza obrazkiem, do ktorego ciezko bylo znalezc znak RAFu)

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, 20:14 

No mcmt wysoko zawiesiłeś poprzeczkę, postaram się wypaśc niegorzej

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2006, 21:42 
Moderator forum

Chciałem sobie nagrać filmik z latania i gdy chce wejsc na serw z wlaczonym GameCamem (tym nagrywam) serw wywala mnie za multiple 3d costam :roll: Poprzednio tak nie było (czyt. w poprzednim patchu) Da sie to jakos obejsc albo jest jakis inny program do nagrywnia (NIE fraps) który nie muli?

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2006, 23:42 

nalezy tez zapuscic to lecac heli :D
http://www.mp3raid.com/search/download-mp3/Acdc_-_Thunderstuck_mp3/2/0227718001149456941.html

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 17:13 

a ja jako ze jestem nub w bf2 mam glupie pytanie - czy da sie to kretynskie sterowanie heli zmienic ? Swego czasu gralem w bf:v i tam mi sie swietnie latalo heli bo mycha sie skrecalo a klawa przechylalo heli, a tutaj jak chce ustawic myszke na skrecanie to mi wywala ze jest konflikt ze sterowaniem ogolnym i nie moge tego za nic ustawic. A jak mam obracac heli klawiszem to moge sobie pocelowac najwyzej w komin reaktora a nie w jadacy jeep. Za to myszka sie przechyla heli co tez jest bezsensowne i nieintuicyjne. Mozna to zmienic lub obejsc czy musze odkurzyc moj starenki joy logitecha ?

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 17:19 

Odkurz joya. A tak po za tym to nie wiem czemu sterowanie myszką wg ciebie jest nieintuicyjne. Mnie i wielu innym sie dobrze lata.

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 17:28 

czemu ? bo jak przesuwam myche spodziewam sie ze heli sie obroci (tak jak czlowiek na ziemi) a wciskajac A czy D heli bedzie 'strejfowac' czyli sie przechylac (tak jak ludz na ziemi strejfuje) i wydaje mi sie ze odwrocenie tego juz glupie i utrudnia precyzyjne celowanie jesli gra sie bez gunnera (a przypominam ze gram na razie w sp i sie ucze...). A najgorsze jest to ze jak chce sobie zmienic na takie jak mi pasuje to gra sie buntuje i mowi mi ze takie sterowanie jest juz w ogolnym (i co z tego? przeciez jak latam to nie chodze wiec takie konflikty sa debilne i swiadcza o glupocie programistow zdaje sie...). Nie mowie ze takie sterowanie jakie jest, jest zle czy cos - ja po prostu przywyklem do innego i chce wiedziec jak moge je zmienic na takie jak mi pasuje, bo nawykow wyrabianych przez dobre pare lat nie zmienie...

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 17:48 

Przyzwyczaj sie albo graj na joyu ( tyle że wtedy nie bedziesz mógł sam latać w heli ).

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 17:56 
Moderator forum

Meewosh47 napisał(a):
tyle że wtedy nie bedziesz mógł sam latać w heli

Tego niegdy nie rozumiałem :) Latam ja joy'u i w ogóle mi nie przeszkadza to że kiedy już obrócę sobie heli w lewo od celu i nacisne 2, przelozyc reke na myche i ustawic gdzie ma leciec. :)
Heli latam przecietnie bo zadko gunnera dobrego mozna znalezc ale to jest proste akurat :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 18:04 

Trzeba jeszcze wcisnąć f2 potem na myche ppm i fire - dlatego wolałbym nie latać sam na joyu. Z takim czasem to już dostajesz z TV od przeciwnika :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 18:10 
Moderator forum

Dlatego sie najpierw czeka az on strzeli :P :) Zreszta na ffa zadko da sie samemu latac heli a za mape nie wystawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 20:00 

to znow ja, chyba zostane wasza ulubiona lamka majaca milion pytan :P po dlugiej walce z dzojem (musialem go rozebrac i lekko w nim podlubac bo wychyl w lewo sie zacinal na 70%, ale juz jest good:) ) i gram i gram i sobie mysle - ALE KURDE FAJOWO :) tylko.. strasznie malo czuly jest, lata sie wygodniej i nawet nie rozwalam juz heli i rozmaite przeszkody ale... chcialbym zeby to wszystko reagowalo szybciej. Wiec tu moje pytanie do tych maniakow z dzojami : jak systemowo podniesc czylosc joy'a ? Mam starenkigo Logitecha Wingman Attack 2, ale w logitech profilerze i w panelu kontrolery gier nie ma opcji czulosc ani nic w tym stylu. Mam tez kiere logitecha i wniej moge ustawic wszystko a tutaj nie ma nic :? Jest jakis inny sposob ?

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 21:42 

zawsze mozesz myslec z wyprzedzeniem, a jak nabedziesz doswiadczenia to nie bedziesz sie zastanawial jak sie bedzie zachowywalo heli, bedziesz reagowal z wyprzedzeniem [MATRIX ;P]

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2006, 01:35 

Joystick Hat Switch / POV Hat mouselook JoyToKey Tutorial

Wczesniej brakowalo mi tego na joyu: zaznaczanie przeciwnika na joysticku i 'rozgladanie sie' bez potrzeby uzywania klawiatury i myszki :)

Obrazek

http://www.totalbf2.com/forums/showthread.php?t=72603

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2