Teraz jest 25 lis 2024, 19:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 17:45 

1. to nie bylo pytanie tylko upewnilem sie czy nie ma tam bledu.(w ty filmiku)
2. po to sa fora zeby wyjasniac watpliwosci

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 19:44 

Fora są by ludzie bez życia osobistego mogli się wyżywać na noobach i nabijać posty ;) (aby nie zostać posądzonym o jakąś głupotę od razu powiem, że to był żart). To z instrukcją to też był dowcip ;) przepraszam, że zostałem źle zrozumiany. Wracając do tematu to dziś miałem w teamie 14 snajperów na 16 graczy istny koszmarek. Salwa za salwą z SWD z opcją autofire i zero parcia na flagę.

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 21:41 

:-) a ja myslalem ze sie smiejecie z "zielonego" kolegi ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 23:07 

Snajper bez watpienia ma zla proporcje. Jednak nie chodzi tu o proporcje silowe lecz stosunek szarej tkanki do masy ciala. Kolejny raz opuscilem serwer w stanie maksymalnego wkur...zenia.

Mapka karkand. ja w czolgu po stronie UMSC. Wroga zepchnelismy za rzeke. Tam zaczelo sie pieklo. Ale nie, ze tak trudno bylo tylko pieklo debili. Biegajacy jak nacpani ludzie wpadajacy pod gasienice(punish od razu of corz) stado snajperow pod pociagiem, ktorzy ani mysla o zdobyciu kolejnej flagi. Wygladalo to tak, ze ponad 10 ludzi z USMC(na 16 mozliwych) kampilo pod pociagiem. Pozostalych 4 bylo na moscie albo obok pociagu w APC. Artyleria raz po raz walila w pociag kasujac po 5-6 ludzi co im nie przeszkadzalo bo znowu w to samo miejsce szli. Gineli tak dobrych pare minut...

W tym czasie ja probowalem atakowac. Sam czolgiem ;] Zniszczenie 3 APC i 2 czolgow solo to i tak sukces jak na solowe rajdy. Bylem nawet w bazie wroga ale sam ne idalem rady przeciwko masie wrogow.

prosilem o wsparcie piechoty i pojazdow(APC czasem podjezdzaly ale oddzielnie i ginely szybciej niz ja ^_^) potem odnosilem sie do ich niskiego IQ(znaczy sie wyzywalem ich :P) Po ktoryms razie z kolei po prostu przejechalem sie wmiejsce kampienia wesolej gromadki snajperow i ich wszystkich wystrzelalem :twisted:

Nigdy takiego czegos nie robilem...ale cholernie mi sie to spodobalo. Wylecialem z serwera ale i tak bym wyszedl. Natomiast frajda pozostaje :twisted:

Snajper=samo zło :lol: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2006, 23:51 
Moderator forum

Feel the dark side my friend... :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2006, 01:24 

Na karkandzie często się robi walka frontowa na rzece ale na 64/64 - przejechać bądź przejść jest wtedy prawie niemożliwe - 32 ludzi tak obsadzi 2 przejazdy że mysz się nie przeciśnie. 16 w sumie też wystarczy by było ciężko.... Artyleria wtedy kosi jak diabli ale na dobrą sprawę po obu stronach, a sytuacja jest patowa i do rozwiązania jest potrzebny współpracujący zespół conajmniej 3-4 ludzi, a na ffa to oto dość trudno..

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2006, 01:41 

Sniperzy to ci, na ktorych zrzuca sie bomby w bardzo niestandardowych miejscach i zakamarkach mapy. Jesli z namiaru na minimapie, bombami sie nie trafi, trzeba przyblirzyc twarz do minetora i orac mape z dzialka na 50% ciagu (do konca dzialka lub jego). Wystepuja rowniez na jakis dzwigach lub dachach i innych bardzo specyficznych obiektach dlatego warto "przejechac" dzialkiem po tego typu budowlach.
Dlugo nie potrafilem rozpoznac z powietrza snipera; nie mialo to dla mnie znaczenia. Kiedys czekajac na samolot z takim jednym przyjzalem mu sie dokladnie; to taki brudas, caly umazany, nosi jakis dziurawy, nieestetyczny, ciemny i dluuugi plaszcz, jakby go wzial "z pomocy dla powodzian" - mawiaja, ze to kamuflarz. Owy kamuflarz powoduje, ze ten caly sniper wyglada jak 150kg grubas. Troche mnie to smieszy, gdyz piechota z powietrza wyglada jak... kropka. Ale nie dawno odkrylem, ze sa 2 rodzaje takich kropek:
- Jest zwykla kropka, ktora za zwyczaj gdy zaczyna sie do niej strzelac - podskakuje (to chyba ten bunnyhoping). W kazdym razie zawsze opada prawie w to samo miejsce gdzie wciaz strzelam z dzialka :).
- Druga kropka to taka wlasnie szeroka i niemrawa. Gruba kropka, po oddaniu salwy niekiedy przed smiercia sie delikatnie podnosi. Postanowilem jednej dac szanse i strzelic tylko salwe ostrzegawcza; Zaczela biec prosto przed siebie w kierunku przeciwnym do toczacych sie walk.
Ogolnie sniperzy bywaja tez nieprzyjemni. Lubia niekiedy kampic przy lotnisku co dla graczy doznajacych przyjemnosci oczekiwania - unieprzyjemnia im to oczekiwanie. Bywa tez, gdy wylosowany "jeden z dziesieciu" oczekujacych dozna zaszczytu posiadania samolotu, taki sniper potrafi popsuc humor takiemu "szczesciarzowi"... nawet w samolocie.
Jesli chodzi o inne niebezpieczenstwa zwiazane z piechota (tymi normalnymi kropkami), to... zdazaja sie zlodzieje, ktorzy brutalnie przerywaja losowanie "jeden z dziesieciu" za pomoca najczesciej granatu, tuz przed spownem upragnionego samolotu. Bywaja takze bezczeli, ktorzy nawet nie dla korzysci materialnej, ale dla samej checi popsucia ci humoru zalatwiaja sprawe z eryx'a... tuz po spownie samolotu.
Bywaja takze kropki o bardzo wysokim stopniu zagrozenia, nawet gdy juz lata sie w samolocie. Na przyklad gdy maja opis "Wilda (...)" i gdy do nich podlatujesz, potrafia cie zestrzelic na najbardziej nieprzewidywalne sposoby, z ktorych juz standardem stal sie headshot z eryxa. Po takiej smierci, kamera staje i widac w jaki sposob jest skonstruowany dym z eryxa.
Ogolnie o piechocie moge napisac, ze jest fajna. Smiesznie podskakujace kropeczki.
8)

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2006, 02:51 

Kurde chciałbym grać na takiej rozdzielczości i mieć taki monitor, żeby jak strzelam z samolotu do piechociarza poobserwować jego gesty, podskoki, rozpoznać jego klasę a następnie wykończyć fraga.....
Z regóły jednak na mojej 17'' i standardowej rozdzielczości zmuszony jestem kierować się na czuja (respy, uav, respy sprzętu), a widzę już tylko małe leżące patyczki.
Czy możesz mcmt zdradzić parametry obrazowe swojego sprzętu na którym dokonujesz takich tricków???

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2006, 10:25 

Hehe świetny felieton mcmt ;) się uśmiałem. Dobrze, że nie siedzę w miejscach oczywistych, które wymieniłeś, a na mapach z dużą ilością sprzętu wole polatać niż siedzieć 5 godzin czekając na fraga, bo wszystko lata albo jeździ :) Zwłaszcza jakbym Cię zobaczył po przeciwnej stronie w powietrzu to bym wybił cały swój team by tylko mieć samolot :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2006, 10:53 

Heh, mam '19 Szajsunga 930BF na ktorym, po prawej stronie, pojawily mi sie pionowe kolumny wypalonych pixeli, ktore sie rozmnazaja i zmieniaja kolory na rozne, oczojebne. Aktualnie jest to ok 20 pionowych paskow od gory do dolu i... mam tego minetora DOSC. Wysylam na gwarancje niedlugo.

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2006, 11:09 
Moderator forum

Najbardziej śmieszy mnie gdy otwieram ogień na pałe w spawn przeciwnika i przypadkowo kogoś ustrzele, po czym na czacie widze CZITER! :). Nieźle się też bawie gdy na back kamerze widze jak robaczki po tym jak przelece ochoczo opuszczają norki.

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2006, 12:40 

Może odbiegając trochę od tematu snajpienia :P zróbcie świece nad flagą na małej prędkości i tak do 200m zrzućcie bomby pionowo :) wiecie jak śmiesznie to na dole wygląda jak te mrówki widzą 2 bomby wolno spadające :) tylko czasem zdarza się dostać z Eryka :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2006, 19:46 

http://www.metacafe.com/watch/160707/sn ... cumentary/
Filmik. O snajperach z SEAL, chyba. Żadna rewela ale zawsze coś.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 11:25 

pasqdnick napisał(a):
http://www.metacafe.com/watch/160707/sniper_documentary/
Filmik. O snajperach z SEAL, chyba. Żadna rewela ale zawsze coś.

Snajper nie ma lekko :wink:

Tytuł: Re:
PostNapisane: 1 cze 2009, 13:03 

mcmt napisał(a):
Sniperzy to ci, na ktorych zrzuca sie bomby w bardzo niestandardowych miejscach i zakamarkach mapy. Jesli z namiaru na minimapie, bombami sie nie trafi, trzeba przyblirzyc twarz do minetora i orac mape z dzialka na 50% ciagu (do konca dzialka lub jego). Wystepuja rowniez na jakis dzwigach lub dachach i innych bardzo specyficznych obiektach dlatego warto "przejechac" dzialkiem po tego typu budowlach.
Dlugo nie potrafilem rozpoznac z powietrza snipera; nie mialo to dla mnie znaczenia. Kiedys czekajac na samolot z takim jednym przyjzalem mu sie dokladnie; to taki brudas, caly umazany, nosi jakis dziurawy, nieestetyczny, ciemny i dluuugi plaszcz, jakby go wzial "z pomocy dla powodzian" - mawiaja, ze to kamuflarz. Owy kamuflarz powoduje, ze ten caly sniper wyglada jak 150kg grubas. Troche mnie to smieszy, gdyz piechota z powietrza wyglada jak... kropka. Ale nie dawno odkrylem, ze sa 2 rodzaje takich kropek:
- Jest zwykla kropka, ktora za zwyczaj gdy zaczyna sie do niej strzelac - podskakuje (to chyba ten bunnyhoping). W kazdym razie zawsze opada prawie w to samo miejsce gdzie wciaz strzelam z dzialka :).
- Druga kropka to taka wlasnie szeroka i niemrawa. Gruba kropka, po oddaniu salwy niekiedy przed smiercia sie delikatnie podnosi. Postanowilem jednej dac szanse i strzelic tylko salwe ostrzegawcza; Zaczela biec prosto przed siebie w kierunku przeciwnym do toczacych sie walk.
Ogolnie sniperzy bywaja tez nieprzyjemni. Lubia niekiedy kampic przy lotnisku co dla graczy doznajacych przyjemnosci oczekiwania - unieprzyjemnia im to oczekiwanie. Bywa tez, gdy wylosowany "jeden z dziesieciu" oczekujacych dozna zaszczytu posiadania samolotu, taki sniper potrafi popsuc humor takiemu "szczesciarzowi"... nawet w samolocie.
Jesli chodzi o inne niebezpieczenstwa zwiazane z piechota (tymi normalnymi kropkami), to... zdazaja sie zlodzieje, ktorzy brutalnie przerywaja losowanie "jeden z dziesieciu" za pomoca najczesciej granatu, tuz przed spownem upragnionego samolotu. Bywaja takze bezczeli, ktorzy nawet nie dla korzysci materialnej, ale dla samej checi popsucia ci humoru zalatwiaja sprawe z eryx'a... tuz po spownie samolotu.
Bywaja takze kropki o bardzo wysokim stopniu zagrozenia, nawet gdy juz lata sie w samolocie. Na przyklad gdy maja opis "Wilda (...)" i gdy do nich podlatujesz, potrafia cie zestrzelic na najbardziej nieprzewidywalne sposoby, z ktorych juz standardem stal sie headshot z eryxa. Po takiej smierci, kamera staje i widac w jaki sposob jest skonstruowany dym z eryxa.
Ogolnie o piechocie moge napisac, ze jest fajna. Smiesznie podskakujace kropeczki.
8)

Sorry za archeologie, ale przegladalem topici, w ktorych bralem udzial, w ramach przygotowania sie do nadchodzacego lana oraz przypomnienia sobie atmosfery gry za starych czasow. Prawie spadlem z krzesla jak odkopalem ten wiekowy topic, odczytalem jeszcze raz opinie weteranow i swoj krotki opis piechoty "oczami pilota" :lol: .

Wspaniale czasy... Mam nadzieje, ze wiekszosc z tych weteranow zobacze na lanie :!:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2