Teraz jest 23 lis 2024, 09:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 00:34 

Lailonn napisał(a):
W kilku krajach juz jest. Wybacz ale predzej sportem nazwe nasza gre w BF2 chcoiazby niz to co nasi "sportowcy" robia na np mistrzostwach pilki noznej ;]

Wole zdecydowanie ogladac ludzi, ktorzy chca isc do przodu ;), a nie jak Rasiak i ekipa stac w miejscu.

/signed.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 00:39 

Hynol napisał(a):
Można by zrobić zawody kto wypali więcej fajek.

jestem pierwszy jako chętny 8)

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 05:36 

e-gamin dyscyplina sportowa ? :shock: juz widze jak na stadionie do pilki nozenj jest rozstawione kilkadziesjat komputerow a na trybonach widzowie dopingujacy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 07:21 

bez sensu - to by była jedyna dyscyplina od której ma się wory pod oczami, brzuch od piwka, zanik mięśni, popsuty wzrok, a nadodatek grozi odwodnieniem :lol:
sport sportem, e-gaming e-gamingiem
to że taki szachy podciągnięto pod sport nie znaczy że podciągnąć trzeba wszystko co ma cechy rywalizacji - bzdura

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 07:46 

Mylicie uprawianie sportu od uzaleznienia. Ja gram od wielu lat i nie mam worow pod oczami, nie pije prawie, miesnie sa na swoim miejscu(nie narzekam przynajmniej :D) wzrok mam ok-badany a odwodnienie mi nie grozi :D Zreszta wy tez gracie i co? :>

pilkarz nie tylko biega za pilka, ma tez zycie. Jesli wy rozumujecie, ze gracz nie ma zycia tylko napieprza w te klawisze to hmm co wy tu robicie? :>

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 07:46 

kesey napisał(a):
to by była jedyna dyscyplina od której ma się wory pod oczami, brzuch od piwka, zanik mięśni, popsuty wzrok, a nadodatek grozi odwodnieniem

Kesey nie wiem jak ty ale ja nie mam takich problemów... sądze że za kilka lat (w Polsce pewnie za kilkadziesiąt) e-sport będzie uznawany za "normalny" sport. W niemczech tacy e-sportowcy czy ogulnie środowisko e-sportu moze liczyć na wsparcie rządu bo w końcu klany repreztętują swoje kraje w ligach, cupach itp.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 08:02 

Ja podpisałem. Jeśli to przejdzie to poprostu zrobi się podział sportu na ten związany z "kulturą fizyczną" i na ten związany z "degradacją fizyczną" :D. Trochę sobie żartuję ale podział jest konieczny i tak naprawdę nie trzeba go wymyślać bo sport to sport a e-sport to e-sport - bardziej myślę chodzi o to aby e-sport został wypromowany żeby e-sportowcy również mogli liczyć na opiekę państwa i jakieś wsparcie. Być może trzeba będzie jakieś nowe przepisy dodać albo tylko zapisy w niektórych ustawach i wszystko. Powinien być podział e-sport a ciupanie amatorskie dla frajdy - ale to drobne sprawy :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 08:08 

sniper222 napisał(a):
e-gamin dyscyplina sportowa ? :shock: juz widze jak na stadionie do pilki nozenj jest rozstawione kilkadziesjat komputerow a na trybonach widzowie dopingujacy :lol:

już są http://www.esworldcup.com/2006/ ten turniej odbędzie się za 10 dni. W Polsce takim przykładem są eliminacje do ESWC. Można by wymieniać dalej takie turnieje. Nie rozumiem czemu np. brydż jest sportem a czemu granie zawodowo e np. CS już być nie może. W brydż grają zazwyczaj osoby w podeszłym wieku, które to nie biegają dla rozgrzewki przed partyjką 3 km, więc idą waszym tokiem myślenia nie uprawjąją oni sportu tylko grają w karty,

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 08:15 

groszeka napisał(a):
żeby e-sportowcy również mogli liczyć na opiekę państwa i jakieś wsparcie.

tia, moze jeszcze bardziej podwyza stawke VAT na internet? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 08:40 

Zabawne niektóre tłumaczenia przecież to jest właśnie sport t najczystrzej postaci rywalizacja to że przy pomocy medium jakim jest internet, nawet w boksie macie jako medium rękawice.

Poza tym w takim BF naprzykład wyjątkowo dobrze widać że liczy się drużyna.

Można oczywiście dyskutować od jakiego momentu zabawa robi się sportem (mam na myśli czy jak operujemy 3 klawiszami czy jak 30), ale to nie zmienia faktu iż jest to rywalizacja ludzi z ludzmi a nie maszynami.

I tak na prawde wszyscy malkontenci musza się pogodzić to jest przyszłość sportu.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 09:19 

a ja sie podpiszę :) może emeryture sportowa wychaczę ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 09:40 

Ja tego nie podpisze, przynajmniej nie w takiej formie. Nie wyobrazam sobie zeby kazdy grajacy np. w WoWa myslal o sobie ze jest fajny bo jest sports-manem :lol: I nie chodzi mi tu tylko o gry MMO. Nawet jesli mozna uznac gre komputerowa za sport, to nie kazda jest godna tego miana, a wg tej petycji tak jest...

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 09:53 

ja też się podpisałem :lol:
przynajmniej będzie śmiesznie, a może na wf będziemy grać w bf?
To by było genialne :D :D

dobre rozwiązanie dla tych co bardzo często przy kompie siedzą (np. ja) - uprawiają sport nie ruszając się zprzed monitora :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 09:54 

Tzn ja siedze glownie w pracy ;), I tak wole rower i kobiety xD.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 09:55 

Omg faktycznie widze stereotyp "gracza-dzieciaka w pinglach" sie momentami sprawdza. Co wy z tym wowem etc. Gra MMORPG nie mogla by byc sportem bo inaczej zupelnie dziala. Natomais trgy typu Guild Wars i tak maja juz wlasne mistrzostwa swiata ;] e-gaming to nie saper czy pasjans. Chco o dziwo karty sa dyscyplina sportu...myslcie szerzej troche...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2