Teraz jest 27 lis 2024, 00:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 12:27 

Cytuj:
Roznica miedzy koszykowka, a siedzeniem przy komputerze jest taka, ze organizm czlowieka grajacego w kosza non stop pracuje. Gracza - obumiera. Sport ma za zadanie propagowac zdrowy tryb zycia. Siedzenie przed komputerem do zdrowych nie nalezy.

Ehehe no fajnie a jak cialo pracuje przy brydzu wspominanym tu wiele razy? :D A kierowca rajdowy tez musi byc paker by prowadzic auto? Czy piesciarze obijajacy se ryje i po paru latach zachowujacy sie jak warzywa rozijaj sie czy cofaja? :>

Dlaczego np idioci bijacy sie po meczach uznaja sie za kibicow? :}

sport=rywalizacja a nie rozwoj ciala ;]

ps. ja bym rozstrzelal

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 12:37 

JUHA napisał(a):
Roznica miedzy koszykowka, a siedzeniem przy komputerze jest taka, ze organizm czlowieka grajacego w kosza non stop pracuje. Gracza - obumiera. Sport ma za zadanie propagowac zdrowy tryb zycia. Siedzenie przed komputerem do zdrowych nie nalezy.
Mowisz o nadmiarze. Nadmiar siedzenia przy kompie ma zly wplyw, tak jak nadmiar sportow (wyczynowcy) tez po wielu latach odbija sie na zdrowiu.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 12:44 

Lailonn napisał(a):
@WiecejMocy czy ja wiem. Z jednej strony ilekroc slysze w TV o "zlu w grach" bardzo szybko orientuje sie, ze prowadzacy nie ma pojecia o temacie. Sytuacja np z graczem Tibii co staruszke krzeslem walnal ;D "Specjaliscie" mowili jakie to mzoe byc zle dla psychiki dziecka a gosc z bodajze Clicka w ladny i rzeczowy sposob wszystkie argumenty odparl. Szkoda tylko, ze przecietny czlowiek olo 40-50 nie uwiezy facetowi z CLicka lecz moherowemu beretowi, ktory z tylu komentowal:

Wlasnie o to mi chodzi..."autorytetem" dla rodzicow bedzie zdewociala pani psycholog ktora nigdy nie miala doczyniena z grami...dla niej
gry=zlo/strata czasu itd...na szczescie to pokolenie wymiera :wink:

Szymas^PL napisał(a):
To nawet lepiej ze bedzie Historia przynajmniej nie bedziemy jak Amerykanie co nie wiedza gdzie jest Polska

HISTORIA POLSKI nie ogolna ktora i tak juz jest...beda dwa przedmioty

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 12:51 

nie chce was martwić ale w niektórych środowiskach - nie związanych z gamingiem - ten apel został najzwyczajniej w świecie wyśmiany ;]
wiec tak też pewnie bedzie z panem ministrem (choć nie mówie że nie podpisałem ;p)

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 12:57 

Lailonn napisał(a):
Ehehe no fajnie a jak cialo pracuje przy brydzu wspominanym tu wiele razy? :D A kierowca rajdowy tez musi byc paker by prowadzic auto? Czy piesciarze obijajacy se ryje i po paru latach zachowujacy sie jak warzywa rozijaj sie czy cofaja? :>

Dlaczego np idioci bijacy sie po meczach uznaja sie za kibicow? :}

sport=rywalizacja a nie rozwoj ciala ;]

ps. ja bym rozstrzelal

1. Gdzie wspomnialem cos o pakerach :?: sport=zdrowie. Granie przed komputerem do zdrowych nie nalezy.
2. Czyli skoro jedni zachowuja sie jak warzywa to mamy isc w tym kierunku i najlepiej jak wszyscy zostaniemy warzywami :?:
3. Co ma kibic do sportowca :?: Tutaj zupelnie mnie rozwaliles :roll: Co wspolnego ma to pytanie z e-gamingiem jako sportem :?:
4. Pijak to czlowiek chory. Kazdego chorego kazesz rozstrzelac :?: Czy moze najlepiej decydowac, ktorego chorego zabic, a ktorego nie. Pobawmy sie w Boga. To moze i kogos z Twojej rodziny rozstrzelamy jak zachoruje :?: Czlowieku zastanow sie czasem co piszesz bo doslownie brak mi slow jak czytam cos tak glupiego :roll: Sorry nie wytrzymalem...

maTTi napisał(a):
Mowisz o nadmiarze. Nadmiar siedzenia przy kompie ma zly wplyw, tak jak nadmiar sportow (wyczynowcy) tez po wielu latach odbija sie na zdrowiu.

To inaczej. Kogo uznajemy za sportowca jezeli chodzi o e-gaming :?:

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 13:02 

Ja się bedę upierał, że problem leży po stronie samych definicji sportu. Jeżeli jest tak jak twierdzi Lailonn, że sport=rywalizacja to sportem jest wszędzie, gdzie spotka się dwóch facetów w celu ustalenia kto jest lepszy w danej dyscyplinie. Zawody w jedzeniu pączków na czas, piciu piwa itd. itp. Mi też osobiście to wszystko mało kojarzy się ze sportem do którego mnie przyzwyczajano od dziecka czyli sport=kultura fizyczna+rywalizacja a raczej rywalizacja, która ma bezpośreni wpływ na kulturę fizyczną.
Dla mnie e-sport może nie jest sportem takim jak by się chciało a bardziej dyscypliną - jakąś gałęzią sportu, może i krzywą ale napewno nie bardziej iż szachy, brydż czy wędkarstwo. Ktoś kiedyś popełnił błąd i zakwalifikował te idiotyzmy do sportu więc nie mam prawa - zwłąszcza jako gracze twierdzić że e-sport nie jest dyscypliną sportową w rozumieniu definicji sportowych. Prędzej bym się spodziewał, że usłyszę jakieś sprzeciwy że karty nie są sportem i tutaj trzeba by petycję pisać żeby coś z tym zrobili.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 13:17 

JUHA napisał(a):

OJJJJJ ależ jesteś w błędzie jeśli myślisz ze zdrowy tryb życia i sport wyczynowy mają ze sobą coś wspólnego, miałem przyjemność jako dzieciak potrenowac akrobatykę przez 4 lata i kolanka mam rozpieprzone jak złoto. Co innego amatorski sport, zresztą co tu dużo gadać - wszystko w nadmiarze jest szkodliwe.

Wiecie tak sobie jeszcze pomyślałem - czy aby... co jak będziemy sterować komputerem za pomocą fal mózgowych, hymm sportowcy mózgowcy

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 13:28 
Oldboy Battlefield.pl

Wszyscy mają trochę racji, ale nie można podchodzić do sprawy, że piłkarz to sportowiec, a koleś grający w brydża już nie...

Dla mnie sport oznacza rywalizację, więc jeżeli toczyć się ona będzie w wirtualnym świecie czy na boisku to dla mnie już nie jest ważne. W obydwu przypadkach jeśli chcesz cokolwiek osiągnąć musisz mieć warunki, talent i ciężko pracować. Więc różnicy w zasadzie nie ma...

...ale właściwie to co to jest ten "sport" :?: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 13:29 

dramich_wwa napisał(a):
Wiecie tak sobie jeszcze pomyślałem - czy aby... co jak będziemy sterować komputerem za pomocą fal mózgowych, hymm sportowcy mózgowcy

Dobrze że nie wackiem :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 13:36 

Tom@s napisał(a):
...ale właściwie to co to jest ten "sport" :?: :wink:

Sport to rozmaite formy aktywności fizycznej i umysłowej, podejmowane dla przyjemności lub współzawodnictwa. Od zwykłej rekreacji sport różni się tym, że uprawianie go jest związane z przestrzeganiem szeregu reguł obowiązujących w danej dyscyplinie, jednak praktycznie granica między sportem i rekreacją jest dosyć płynna. (By Wikipedia)

Czyli niby e-gaming może być sportem... ale i tak nie podpisze
:P

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 13:48 

Moim zdaniem sport teraz to kasa....pilka, kosz, brydz wiec nie martwcie sie niedlugo i e-gaming :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 13:50 

olli napisał(a):
Czyli niby e-gaming może być sportem... ale i tak nie podpisze
:P

Inni zrobią to za Ciebie a potem będziesz płakał, że nie brałeś udziału w zmianach :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 13:55 

WTF???Co to ma być sport w ktorym wykazujesz sie zręcznymi palcami a dupsko wbija ci sie w siedzienie?Nie rozumiem.Poza tym argumenty o szachach są denne...tam to trzeba dobrze pomyslec nad ruchem żeby nie spieprzyć sprawy a w e-gamingu?Zgranie,ktore nie wymaga za wiele oraz inetliencja buta,ktora pozwoli rozrozniac przeciwnikow od swoich...n/c

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 13:57 
Moderator forum

JUHA napisał(a):

Większość dyscyplin sportowych powoduje specyficzne kontuzje i dysfunkcje. Nawet nie wspominam o boksie czy podnoszeniu ciężarów które to skracają diametralnie życie zawodników. W koszykówke jak ktoś gra za dużo, to zapewne na stare lata będzie miał spore kłopoty ze stawami skokowymi i kolanami. I nie stać go będzie na zabiegi jakim poddawani są profesjonaliści. Czemu nikt nie zaprzeczy że sportem jest żużel, formuła 1 itd. gdzie zawodnicy przebywają w oparach paliw i spalinach? Ciężko to nazwać zdrowym trybem życia. Nie znajdziecie argumentu przeciw e-gamingowi jako sportowi, bo go nie ma. Tak jak powiedziałem wcześniej - sportem jest to co uznajemy za sport. Tak jak z narkotykami i używkami.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 14:15 

Crist napisał(a):
WTF???Co to ma być sport w ktorym wykazujesz sie zręcznymi palcami a dupsko wbija ci sie w siedzienie?Nie rozumiem.Poza tym argumenty o szachach są denne...tam to trzeba dobrze pomyslec nad ruchem żeby nie spieprzyć sprawy a w e-gamingu?Zgranie,ktore nie wymaga za wiele oraz inetliencja buta,ktora pozwoli rozrozniac przeciwnikow od swoich...n/c

Jak by to powiedzeć :D dyskredytujesz jedną dyscyplinę z powodu braku ruchu a promujesz drugą bo wymaga myślenia. Pytania dla ciebie:
Czy rozwiązywanie zadań z matematyki na czas to sport?
Czy Sumo to sport?
Czy Kendo to sport?
Czy Jeśli turniej szachowy przeprowadzę online to będzie to sport?
Czy pies to wilk? :lol:
Czy sport balonowy byłby bardziej balonowy gdyby zawodnicy musieli sami nadmuchać swoje balony ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2