Cytuj:
1. Gdzie wspomnialem cos o pakerach Question sport=zdrowie. Granie przed komputerem do zdrowych nie nalezy.
Juz tu udowodniono, ze sie mylisz. Pogadaj sobie z Solimo. To sportowac "pelna geba"
Cytuj:
2. Czyli skoro jedni zachowuja sie jak warzywa to mamy isc w tym kierunku i najlepiej jak wszyscy zostaniemy warzywami Question
Pisalem, ze po latach dawania sobie po ryju piesciarze sa zazwyczaj warzywami. Mimo to boks=sport.
Cytuj:
3. Co ma kibic do sportowca Question Tutaj zupelnie mnie rozwaliles Rolling Eyes Co wspolnego ma to pytanie z e-gamingiem jako sportem Question
Skoro idiota bijacy sie po meczu nazywa sie kibicem choc z kibicowaniem nie ma NIC wspolnego to ja spelniajac wszelkei warunki bycia sportowcem nie mam prawa tak sie nazywac? A uzylem tego porownania bo ty fan pilkarski zdaje sie ;]
Cytuj:
4. Pijak to czlowiek chory. Kazdego chorego kazesz rozstrzelac Question Czy moze najlepiej decydowac, ktorego chorego zabic, a ktorego nie. Pobawmy sie w Boga. To moze i kogos z Twojej rodziny rozstrzelamy jak zachoruje Question Czlowieku zastanow sie czasem co piszesz bo doslownie brak mi slow jak czytam cos tak glupiego Rolling Eyes Sorry nie wytrzymalem...
Pijak to zbedny element spoleczenstwa. Osoba chora dazy do wyleczenia. Pijacy nie bardzo. Wystrzelalbym i tyle. Narkomanow tez ;] ogolnie nie lubie uzywek

Cytuj:
To inaczej. Kogo uznajemy za sportowca jezeli chodzi o e-gaming
Np czolowe klany to byliby sportowcy. Antek grajacy w weekendy for fun nie bylby nim. Ciezko to pojac? ja jak ide grac w kosza czy noge to sportowcem nie jestem. Ale jakbym gral w klubie i zajmowal wysokie miejsca w kraju to bylbym, prawda?
Cytuj:
WTF???Co to ma być sport w ktorym wykazujesz sie zręcznymi palcami a dupsko wbija ci sie w siedzienie?Nie rozumiem.Poza tym argumenty o szachach są denne...tam to trzeba dobrze pomyslec nad ruchem żeby nie spieprzyć sprawy a w e-gamingu?Zgranie,ktore nie wymaga za wiele oraz inetliencja buta,ktora pozwoli rozrozniac przeciwnikow od swoich...n/c
Hmm w biegach wykazujesz sie sprawnymi nogami. Myslec tez "nie trzeba" W brydzu tez tylko palcami ruszasz i co? Ze tzreba myslec? A taktyki na meczach i reagowianie na zagranie przeciwnika to co?
Cytuj:
Juz widze przyszlosc... Dziecko przed komputerem, ktore robi wiecej bledow w jednym zdaniu niz dane zdanie ma wyrazow. Na pomysl rodzicow, ze moze wypada sie pouczyc, zeby chociaz wiedziec podstawy historii, matematyki i innych przedmiotow to ono odpowiada: " ale mamo po co mam sie uczyc Question Ja zostane w przyszlosci sportowcem, wiec lepiej posiedze jeszcze przed komputerem".
To samo moge napisac o dzieciach, ktore nie maja komputerow ale siedza na boisku z kumplami, pija,cpaja i niszcza co popadnie. Stkrajnosci fajna rzecz...
Cytuj:
No ******* podejście. Idąc tym tokiem rozumowania dobrym pomysłem są szkoły przez internet,śluby przez internet,tamagochi i melanże na IRCu..
Sa szkoly internetowe juz dawno...Wiem, ze sa rozwody, nie wiem czy sluby ;]
Dlaczego pilka nozna to sport a fifa w multi to juz pierdulka? :> Czy jesli grajac na kompie jedncozesnie bym "dreptal' w miejscu to bylbym bardziej sportowcem?

Cytuj:
W wielu grach niezbednym warunkiem zwyciestwa jest stosowanie, pomimo tego, ze wirtualnej, ale jednak - przemocy. Owszem, zwykly sport jest brutalny, ale wynika to z jego specyfiki - do rywalizacji dochodzi IRL (In Real Life), wiec jasne, ze mozna sie potluc.
Sam sobie zaprzeczasz. Tu przemoc wirtualna, tu IRl. Dlaczego IRL jest lepsza?

Cytuj:
Wiele gier stawia przed graczem specyficzne dylematy moralne(...)
A sportowcy to nie? "Moze strzelic gola. Sfaulowac go czy nie?" "Zagrac fair i sie kiwac czy chamsko go w noge kopnac?" :>
Cytuj:
Jest wiele panstw, ktore skazuja kobiety za to, ze te np. nie chca zakrywac swoich twarzy. Abstrakcyjne porownanie, ale pytanie czy wszystko co jest w innych krajach jest dobre Question Skad wiesz, ze pozostajemy w tyle Question Bo Ty tak uwazasz Question Kto decyduje o tym czy cos jest dobre czy zle Question Argumenty typu: "bo u nich tak jest" wcale mnie nie przekonuja.
Tak sie sklada, ze rozwoj calego globu na tych zasadach sie opiera. Skad wiesz, ze nazizm jest zly? Bo gdzies tam wymordowano tysiace ludzi? To co? o tym czy cos jest dobre a czy nie decyduje moralnosc a ta jest zalezna od sytuacji kulturowej danego obszaru oraz historycznej. Dlatego tez mimo, ze w Holandii geje beda brac sluby i adoptowac dzieci w Polsce takie cos raczej sie nie uda.
tak na prawde ci, ktorzy mowia, ze e-gaming to nie sport argumentuja wszystko "nie bo nie" :}