Teraz jest 12 lip 2025, 21:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 16:47 

JUHA napisał(a):
Mulik napisał(a):
Gdzieś czytałem, że w Korei Południowej budują stadion do e-gamingu :shock: Jest już wiele państw, które uważają granie na komputerze za sport, a wy chcecie jak zawsze pozostawać w tyle (przynajmniej niekórzy)... :(

Jest wiele panstw, ktore skazuja kobiety za to, ze te np. nie chca zakrywac swoich twarzy. Abstrakcyjne porownanie, ale pytanie czy wszystko co jest w innych krajach jest dobre :?: Skad wiesz, ze pozostajemy w tyle :?: Bo Ty tak uwazasz :?: Kto decyduje o tym czy cos jest dobre czy zle :?: Argumenty typu: "bo u nich tak jest" wcale mnie nie przekonuja. W Stanach jest pelno "spaslakow" moze rowniez do nich dolaczymy i sami staniemy sie tak grubi, zeby nie zostawac w tyle :?: Owszem moge nie miec racji co do e-gamingu i zdaje sobie z tego sprawe. Narazie jednak wasze argumenty mnie nie przekonaly, wiec zostaje przy swoim stanowisku.

Ja myśle podobnie jak ty. "spaślak" sportowcem nie widze tego :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 18:06 

teRRoR napisał(a):

Ja myśle podobnie jak ty. "spaślak" sportowcem nie widze tego :roll:

a ja to widzę :

Obrazek

a jak uważasz że to nie sport to jedź do Tokyo i krzyknij to na środku ulicy w centrum miasta

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 18:15 

Panowie WTF?!

Wymieniacie skutki spędzania wielu godzin przed komputerem, a znacie skutki prawdziwego treningu (nie mówcie o tych piłkażykach, bo mi się z nich śmiać chce)? Brak poprawnej ruchomości w stawie skokowym (poziomo, bo pionowo działa dobrze :) ), porwane torebki stawowe, wybite barki, "dzikie" kształty szczęki (od koksu) i zwiększona podatność na choroby to tylko podstawowe skutki sportu wyczynowego.

Wybaczcie, ale moje nogi już nigdy nie będą wyglądały normalnie. Brak włosów (od masarzu), wykrzywione kości nóg (beczka)...

Normalny człowiek jak się budzi ma tętno 60-80 na minutę. Ja po tylko trzech latach treningu na serio mam 34-36... To jest normalne? Kręgi rozwalone, że wstyd się na plaży pokazać (150kg samo się nie dźwiga)...

Myślicie, że szachiści nie mają "norm wyglądu"? raz w roku jeżdżą w góry biegać, aby spalać sadło, bo ich do ważniejszych imprez nie dopuszczą! Byście zobaczyli wory pod oczami lekkoatletów po 14 -dniowym obozie. To co widzicie w lustrze to jest pokuś.

Ktoś pisze co ma e-gaming wspólnego z sportem? Trenuje się po to aby startować i starać się osiągać coraz lepsze wyniki.

SPORT WYGLĄDA ŁADNIE TYLKO NA ZAWODACH, które oglądacie w TV, a jeżeli ktoś chce się kłócić, że tak nie jest to zapraszam na GG.

PS http://7thsea.valkiria.net/index.php?p= ... type=popup i czy Oni wyglądaja tak fatalnie. Najlepsi dbają o siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 18:53 

ja tam podpisalem. zrobie wszystko dla ukochanych gier :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 20:04 

IMHO granie nie może byc uznawane na poczet sportu. Jest to rodzaj konkurencji, ale to nie jest jeszcze sport, nie przesadzajmy.

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 20:07 

Cytuj:
1. Gdzie wspomnialem cos o pakerach Question sport=zdrowie. Granie przed komputerem do zdrowych nie nalezy.

Juz tu udowodniono, ze sie mylisz. Pogadaj sobie z Solimo. To sportowac "pelna geba"

Cytuj:
2. Czyli skoro jedni zachowuja sie jak warzywa to mamy isc w tym kierunku i najlepiej jak wszyscy zostaniemy warzywami Question

Pisalem, ze po latach dawania sobie po ryju piesciarze sa zazwyczaj warzywami. Mimo to boks=sport.

Cytuj:
3. Co ma kibic do sportowca Question Tutaj zupelnie mnie rozwaliles Rolling Eyes Co wspolnego ma to pytanie z e-gamingiem jako sportem Question

Skoro idiota bijacy sie po meczu nazywa sie kibicem choc z kibicowaniem nie ma NIC wspolnego to ja spelniajac wszelkei warunki bycia sportowcem nie mam prawa tak sie nazywac? A uzylem tego porownania bo ty fan pilkarski zdaje sie ;]

Cytuj:
4. Pijak to czlowiek chory. Kazdego chorego kazesz rozstrzelac Question Czy moze najlepiej decydowac, ktorego chorego zabic, a ktorego nie. Pobawmy sie w Boga. To moze i kogos z Twojej rodziny rozstrzelamy jak zachoruje Question Czlowieku zastanow sie czasem co piszesz bo doslownie brak mi slow jak czytam cos tak glupiego Rolling Eyes Sorry nie wytrzymalem...

Pijak to zbedny element spoleczenstwa. Osoba chora dazy do wyleczenia. Pijacy nie bardzo. Wystrzelalbym i tyle. Narkomanow tez ;] ogolnie nie lubie uzywek :P

Cytuj:
To inaczej. Kogo uznajemy za sportowca jezeli chodzi o e-gaming

Np czolowe klany to byliby sportowcy. Antek grajacy w weekendy for fun nie bylby nim. Ciezko to pojac? ja jak ide grac w kosza czy noge to sportowcem nie jestem. Ale jakbym gral w klubie i zajmowal wysokie miejsca w kraju to bylbym, prawda?

Cytuj:
WTF???Co to ma być sport w ktorym wykazujesz sie zręcznymi palcami a dupsko wbija ci sie w siedzienie?Nie rozumiem.Poza tym argumenty o szachach są denne...tam to trzeba dobrze pomyslec nad ruchem żeby nie spieprzyć sprawy a w e-gamingu?Zgranie,ktore nie wymaga za wiele oraz inetliencja buta,ktora pozwoli rozrozniac przeciwnikow od swoich...n/c

Hmm w biegach wykazujesz sie sprawnymi nogami. Myslec tez "nie trzeba" W brydzu tez tylko palcami ruszasz i co? Ze tzreba myslec? A taktyki na meczach i reagowianie na zagranie przeciwnika to co?

Cytuj:
Juz widze przyszlosc... Dziecko przed komputerem, ktore robi wiecej bledow w jednym zdaniu niz dane zdanie ma wyrazow. Na pomysl rodzicow, ze moze wypada sie pouczyc, zeby chociaz wiedziec podstawy historii, matematyki i innych przedmiotow to ono odpowiada: " ale mamo po co mam sie uczyc Question Ja zostane w przyszlosci sportowcem, wiec lepiej posiedze jeszcze przed komputerem".

To samo moge napisac o dzieciach, ktore nie maja komputerow ale siedza na boisku z kumplami, pija,cpaja i niszcza co popadnie. Stkrajnosci fajna rzecz...

Cytuj:
No ******* podejście. Idąc tym tokiem rozumowania dobrym pomysłem są szkoły przez internet,śluby przez internet,tamagochi i melanże na IRCu..

Sa szkoly internetowe juz dawno...Wiem, ze sa rozwody, nie wiem czy sluby ;]

Dlaczego pilka nozna to sport a fifa w multi to juz pierdulka? :> Czy jesli grajac na kompie jedncozesnie bym "dreptal' w miejscu to bylbym bardziej sportowcem? :D

Cytuj:
W wielu grach niezbednym warunkiem zwyciestwa jest stosowanie, pomimo tego, ze wirtualnej, ale jednak - przemocy. Owszem, zwykly sport jest brutalny, ale wynika to z jego specyfiki - do rywalizacji dochodzi IRL (In Real Life), wiec jasne, ze mozna sie potluc.

Sam sobie zaprzeczasz. Tu przemoc wirtualna, tu IRl. Dlaczego IRL jest lepsza? :D

Cytuj:
Wiele gier stawia przed graczem specyficzne dylematy moralne(...)

A sportowcy to nie? "Moze strzelic gola. Sfaulowac go czy nie?" "Zagrac fair i sie kiwac czy chamsko go w noge kopnac?" :>

Cytuj:
Jest wiele panstw, ktore skazuja kobiety za to, ze te np. nie chca zakrywac swoich twarzy. Abstrakcyjne porownanie, ale pytanie czy wszystko co jest w innych krajach jest dobre Question Skad wiesz, ze pozostajemy w tyle Question Bo Ty tak uwazasz Question Kto decyduje o tym czy cos jest dobre czy zle Question Argumenty typu: "bo u nich tak jest" wcale mnie nie przekonuja.

Tak sie sklada, ze rozwoj calego globu na tych zasadach sie opiera. Skad wiesz, ze nazizm jest zly? Bo gdzies tam wymordowano tysiace ludzi? To co? o tym czy cos jest dobre a czy nie decyduje moralnosc a ta jest zalezna od sytuacji kulturowej danego obszaru oraz historycznej. Dlatego tez mimo, ze w Holandii geje beda brac sluby i adoptowac dzieci w Polsce takie cos raczej sie nie uda.

tak na prawde ci, ktorzy mowia, ze e-gaming to nie sport argumentuja wszystko "nie bo nie" :}

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 21:23 

Westbam napisał(a):
IMHO granie nie może byc uznawane na poczet sportu. Jest to rodzaj konkurencji, ale to nie jest jeszcze sport, nie przesadzajmy.

skoro to nie jest sport to niech będzie skoro nie może być uznawane to niech zacznie. wystarczy podpisać

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 22:08 

Ta dyskusja nie ma sensu. Zadna ze stron nie ma argumetow aby przekonac druga strone. Kto chce podpisac - podpisze sie pod petycja, kto nie chce - nie zrobi tego. Odnoszac sie do wypowiedzi Lailonna o sytuacji gejow w Holandii i Polsce, to samo napisze o egamingu - w Polsce takie cos raczej sie nie uda. :wink: mnie to raczej cieszy...

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 22:17 

To czemu nie dodać wojny do dyscyplin sportowych. Jest rywalizacja,szkolenie umiejętności,opracowywanie taktyk...a skoro sporty mogą być szkodliwe zarówno dla uczestników jak i osób postronnych (ktoś wspomniał pseudokibiców) to czemu nie? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 22:25 

Gorefest napisał(a):
Ja proponuje dodać wojne do dyscyplin sportowych. Jest rywalizacja,szkolenie umiejętności,opracowywanie taktyk...a skoro sporty mogą być szkodliwe zarówno dla uczestników jak i osób postronnych (ktoś wspomniał pseudokibiców) to czemu nie? :lol:
Idealnie ujęte :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 22:46 

Do uważających, że w PL coś takiego nie przejdzie. Dlaczego piłka jest takim "wspaniałym" sportem? Bo się podoba ogółowi, więc dużo oczek na nią patrzy, więc? Mamy super miejsce na reklamę, czyli? Grając i interesując się sceną jakiejkolwiek gry doprowadzamy do tego, że staje się czymś co do SPORTU jest podobne. Poprostu Holendrzy i Koreańczycy są mądrzejsi od nas i już wykorzystują gry do reprezentowania się na świecie, tak jak by wykorzystujemy np. siatkówkę (cięzko mówić o piłce wspominając ostatni mundial :D )... Poprostu jest to machina, która prędzej czy później dojdzie do głosu, a czy będziemy ją nazywali "sportem", "choroba" czy jak kto chce to juz nasza sprawa. Czy nazwa robi wam tak wielką różnicę? Może waszym zdaniem e-gaming przypomina bardziej naukę, politykę czy co jak nie sport?

Podpisując petycję i grając BFa, CSa, Quake itd... Pomożecie może innym graczom, a czym sobie zaszkodzicie? Jestem gotów śmiało twierdzić, że w przyszłości (naszej przyszłości) e-gaming jest wstanie stać się popularniejszy, niż Lekka, kosz, a kto wie czy w krajach gdzie reprezentują nas szmaciarze i nie niż piłka nożna! W końcu miło się słucha mazurka na olimpiadzie nie? :)

EDIT:

Apropo Sport=Wojna. Czasy kiedy przegrany czekał na kierunek kciuka cezara mamy chyba już za sobą? Jeżeli ktoś chce się cofać w rozwoju to proszę bardzo. Pozatym w KAŻDYM rodzaju sportu jest paragraf brzmiący mniej więcej tak:

Cytuj:
Jeżeli dalsza kontynuacja rywalizacji poważnie zagraża zdrowi bądź życiu uczestników, należy ją przerwać

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 22:59 

Ale widze, ze czesc osob tego nie zrozumie. Argumenty strony "NIE!" sa dziecinne i bezpodstawne. Tekst o wojnie zakrawa na kpine. Powstrzymam sie z ocena intelektualna tych paru "madrych" zdan...

Zastanawia mnie postawa psa ogrodnika. Skoro cos wam nie szkodzi a "nam" moze pomoc to w czym problem? :|

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 23:10 

Porownanie do wojny jest nie na miejscu, fakt. I nie chodzi mi o to czy moge cos z tego miec czy nie(moze gdyby gaming uznano za sport starsza dalaby mi spokoj i nie gledzila ze siedze tyle przed kompem) ale o to ze niedlugo ludzie przestana cokolwiek robic jesli nie beda mieli z tego kozysci i jak pislaem wczesniej, nie kazda gra online zasluguje na miano sportu...

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 23:16 

Dla mnie dziecinne jest to że niedługo prawdziwy sportowiec może być postawiony na równi z jakimś gówniarzem który całe dnie siedzi przed kompem i twierdzi że uprawia sport.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2006, 23:31 

Gorefest napisał(a):
Dla mnie dziecinne jest to że niedługo prawdziwy sportowiec może być postawiony na równi z jakimś gówniarzem który całe dnie siedzi przed kompem i twierdzi że uprawia sport.

Uważam się za sportowca, a jak słysze, np. na ulicy, w budzie od rówieśników, że "Ja to TRENUJĘ kosza" - ta zapisał sie na SKS :) - to mnie krew zalewa . I w 75% sytuacji jestem stawiany na równi z kimś takim bo? Bo ludzie się nie znają i nie widzą pewnych różnic. To było i będzie nie zmienimy tego :( .

Zgadzam się z uwagą dotyczącą, że nie każda gra powinna byc zaliczana do e-gamingu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2