Teraz jest 22 lis 2024, 21:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 cze 2006, 12:22 

Co dodaje mod (dostępny w dziale "plili" na stronie głównej) lub zmienie w grze ?

Tytuł:
PostNapisane: 25 cze 2006, 13:46 

fhmod.org

Tytuł:
PostNapisane: 25 cze 2006, 14:11 
Moderator forum

Gwoli ścisłości. Nie ściągaj tej wersji z działu pliki, bo chyba jest neaktualna. Skorzystaj z linka od Dulka, żeby zorientować sie jaka wersja jest aktualna.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 25 cze 2006, 15:13 

Za późno ;>. Jest jakaś możliwość żeby zupgradować tą wersje do aktualnej ? Pozatym jakie są w ogole wymagania tego moda ? (na podanej wcześniej tronie nic nie ma o wymaganiach - chyba)

Tytuł:
PostNapisane: 26 cze 2006, 22:13 

szczerze?? nie ma sensu jej upgradowac sciagnij sobie wersje 0.7 :wink: mniej nerwow bedzie cie to kosztowac http://forgottenhope.bf1942files.com/main.php?module=downloads&lang=polish
masz tu linka do mirrorow i sciagaj

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2006, 12:14 

no wlasnie ja se z emula sciaglem v0.65 i nie ma jakiegos uaktualnienia bo szkoda transferu <je...a neostarda> ????

i drugie pytanko jakie forgotten ma woogole wymagania bo se chyba kompa musze trochce podtuningowac zeby pograc < gralem na single i sie cielo strasznie na niektorych planszach niemowiac o tym ze ladowala sie mapa dobre 5 min :/>

i 3 odnosnie bf1918 oplaca sie sciagac ???? bo bym se pogral w IWŚ :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2006, 12:37 

to tak po primo : jaki masz ram (ile) bo zeby optymalnie sobie pograc to musisz miec 1 giga ramu i dobra karte (ja mam radka 9600 pro i jest ok)
juz Ci napisalem ze nie warto sciagac uatualnien tylko sciagnac sobie odrazu 0.7 :wink:
o bf1918 zapytaj sie kogos kto to zna bo prawde mowiac nie znam tego modu z tego co wiem jest malo servow do niego bardzo malo
teraz po secundo : nie zdziw sie jak nawet bedziesz mial dobrego kompa ze Ci sie gra tnie na servie zwlaszcza jak bedzie na nim 40, 60 osob bo to jest normalne.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2006, 01:03 

emdees napisał(a):
no wlasnie ja se z emula sciaglem v0.65 i nie ma jakiegos uaktualnienia bo szkoda transferu <je...a neostarda> ????

niet, musisz sciagac całego moda v. 0,7 ( u mnie to trwało 40 minut :))))))))

emdees napisał(a):
i drugie pytanko jakie forgotten ma woogole wymagania bo se chyba kompa musze trochce podtuningowac zeby pograc < gralem na single i sie cielo strasznie na niektorych planszach niemowiac o tym ze ladowala sie mapa dobre 5 min :/>

Jak pisali w dziale Forgotten hope ważna jest karta dźwiekowa. DZięki neij zmniejsza się obciążenei proca. Do płynnej gry wymagane jest 512 pamięci (na low-medium detalach) - na high 1,5-2gb) Procesor jest juz mniej wazny. Kartę też trzeba mieć mocniejszą niż w classicu, bo są ładniejsze tekstury. Ogólnie ja gram na 800mhz, 512 ramu, fx 5200 i do 20 graczy moge spokojnie grać (pavlov sie deczko scina), ale nie mam karty dźwiekowej :). Dla poprawienia wydajności zmniejsz jakość dźwięku , chodz wtedy utracisz niektore odgłosy (najważniejsze to brak dźwięku :( przy strzale z STG i MP 18).
Nie graj na singlu bo tracisz całą przyjemność z gry :)

Co do BF1918 to słyszałem, że jest dość fajny, a i nawet widze teraz serwerek z 11 osobami.

Ogólnie FH jest najelpszym modem stworzonym do BF42, ale niestety ma piekielnie duże wymagania do gry na max detalach. Są ogromne mapy i na prawdę bez dużej ilości pamieci nie masz co odpalac na więcej niż low-medium.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2006, 10:04 
Moderator forum

Chłopaki Cię tu trochę straszą ...

Do gry na max. detalach w FH musisz mieć 1Gb RAMu i kartę GF 4 Titanium (119,00 zł na Allegro).

Co do moda BF 1918 - świetny mod, I wojna światowa znakomicie odwzorowana (okopy, wojna pozycyjna i te sprawy), wymagania podobne do FH jak i sama grywalność.
Polecam - są 2-3 serwery, na których zawsze ktoś jest.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2006, 13:09 
Moderator forum

zły dział, przenosze

Strefa czasowa: UTC + 2