Teraz jest 20 lis 2024, 09:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lip 2006, 11:58 

Na początku chciałem się przywitać :) Witam więc wszystkich! :D Jestem początkującym graczem. W sumie to dopiero będę :) . I teraz następuje moje pytanie. O co w tej grze chodzi? Trochę słyszałem, ale większość osób mówiła "przekonaj się sam". Dość długo grałem w Enemy Territory czy to jest coś podobnego? Co tam trzeba robić? Jakieś misje? Klasy postaci, jak właśnie w ET ? Od czego zacząć? Żeby na samym początku nie lamić tak bardzo, nie strzelać do swoich, nie biegać po mapie bez sensu :) . Wiem, że powinienem poczytać na necie i tak zrobię, ale chciałem, żeby gracze się wypowiedzieli. Z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi :) .

Edit:

oczywiście chodzi mi o rady graczy, a nie skopiowanie z serwisu, bo w serwisie sam przeczytam :) . Już doczytalem o klasach więc to pytanie nie aktualne :) . Ale wszelkie rady i porady jak najbardziej :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 12:01 

witam! musisz się przekonać...

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 12:03 

przekonam, przekonam :) Ale może jakaś drobna pomoc? Która klasa na początek najłatwiejsza?

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 12:20 

To wszystko zależy od ciebie:

Chcesz byc czołgistą albo pilotem - naucz się dobrze grać inżynierem;
Lubisz biegać na piechotę - medyk, asfalt lub bazooka;
Lubisz się chować - snajper ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 12:31 

Asfalt ? ;) Już slangiem mówisz chyba? :P Trudno jest jeździć czołgiem/latać samolotem? Ogólnie jakieś rady, żeby lepiej mi szło na początku?

Edit:

I o co mniej więcej chodzi w misjach? O wybicie wroga? Czy może o zdobyci czegoś/wysadzenie czegoś/transport czegoś? I jak duże są mapy?

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 12:42 

asffalt=assault.
w grze trybem nr 1 jest Conquest ktory polega na przejmowaniu flag w roznych punktach mapy i utrzymywaniu ich. za utrzymywanie flag przez twoj team, punkty traci zespol przeciwnika z ogolnej puli ustalonej na poczatku gry. druzyna ktora bedzie miala na koniec mapy 0pkt lub po limicie czasu bedzie miala ich mniej niz drugi team - przegrywa. tak pokrótce :)
gra nie jest ultrarealistyczna jak choćby CS ale nie jest juz tak arkadowa jak ET (chodzi o sposob strzelania 8)) czolgiem sterujesz WSAD + myszka i to tyle [z typu easy to learn-hard to master]. jezeli chodzi o samoloty to najlepiej miec joystick, chociaz jezeli chcesz grac 'turystycznie' to takze wystarczy WSAD + myszka :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 12:50 

I o to chodziło :D dzięki ;) . Niedługo zasile Wasze szeregi :) hehe.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 12:50 

W tej grze trzeba po prostu czasem 2 razy pomyśleć, zanim się coś zrobi. Po pewnym czasie grania wyrobisz sobie nieco swoistego battle sense'a i będziesz wiedział gdzie się znaleźć na polu bitwy. :)

blachor napisał(a):
ultrarealistyczna jak choćby CS

CS realistyczny? W FH chyba nie grałeś. :P

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 12:55 

dulek000 napisał(a):
W tej grze trzeba po prostu czasem 2 razy pomyśleć, zanim się coś zrobi. Po pewnym czasie grania wyrobisz sobie nieco swoistego battle sense'a i będziesz wiedział gdzie się znaleźć na polu bitwy. :)

blachor napisał(a):
ultrarealistyczna jak choćby CS

CS realistyczny? W FH chyba nie grałeś. :P

ciii, tu chodzi o BF42 :) FH to inna 'kategoria realizmu' 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 12:57 

Łatwiej jest jezdzic czołgiem niż latac samolotem oczywiscie mówimy tu o dorbym graniu tymi Pojazdami :wink: Ale samolot jest lepszy wg mnie :>

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 12:59 

Cytuj:
chcesz grac 'turystycznie' to takze wystarczy WSAD + myszka Smile

i Wlasnie tu mnie krew zalewa jak ktos turystycznie na początku rundy bierze samolot i leci se na flage :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 13:11 

Szymas^PL napisał(a):
Cytuj:
chcesz grac 'turystycznie' to takze wystarczy WSAD + myszka Smile

i Wlasnie tu mnie krew zalewa jak ktos turystycznie na początku rundy bierze samolot i leci se na flage :evil:

Bo...? Mógłbyś wytłumaczyć? I w jaki sposób dokonuje się odbicia flagi? Wystarczy podejść i ją dotknąć? Chodzi o to, żeby nie lamić na początku, bo z czasem umiejętności same przyjdą, mam nadzieję ;)

Edit:

można trenować z botami ?

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 13:28 

można. w multi jak jest serw z trybem coop i w sigle bierzesz instant battle 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 13:59 

I bardzo dobrze :) Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Jak jeszcze komuś coś się przypomni, to by było spoko :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 lip 2006, 14:22 
Moderator forum

Podstaw gry to teamplay - czyli gra dla drużyny, choć są tacy co olewaja to i graja tylko dla statów.
Samolot - ciężko się nauczyć (ja latam rok i dalej jestem lamka), a jak go weźmiesz i zaraz popsujesz (stracisz) to piloci Cie nie pokochają. Samolot w rekach dobrego pilota to śmierć z powietrza - czołgiści nas nie lubią - co nie Artih
Czołg - troche łatwiej bo cieżej go rozbic o glebe , ale jak nie poznasz zasad i bedziesz sie pchał np. w uliczki bez osłony piechoty szybko poznacz co to mina , expac czy bazooka.
Flagę przejmujesz przez wybicie wroga w okolicy flagi + przebywanie w jej "zasiegu" - masz na ekrabie ikonkę białej flagi.

Porada dnia - graj na publiku np. polskim i podpatruj ludzi z klanów, jak jestś medykiem a ktos woła Medic! to podejdz i uzyj apteczki (nie rzucasz ja ET tylko uzywasz przy rannym), jak masz enga to mozesz naprawic komuś czołg (kluczem). Ogólnie , patrz , uczy sie i nie bluzgaj na innych bo to nic nie da :)

PS Nie zabieraj Szymasowi samolotu - bardzo tego nie lubi 8)

Ostatnio edytowano 2 lip 2006, 14:29 przez kobra, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2