Teraz jest 20 lis 2024, 07:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 18:45 

Swego czasu za taki timer z OC 1942 poleciał klan. A teraz? nawet klawiatura może pokazywać Ci to samo. Dlatego nikt tego nie pilnuje, bo to walka z wiatrakami, podobnie jak kropki na środku monitora (gdzie program to cheat, ale mazak już nie). Dlatego nie znosze gier pokroju CS i ET, zamiast człowieka walczy się ze skryptami, makrami zapisanymi pod klawisz, jak tak dalej będzie, to będziemy oglądać pojedynki botów na serwach.

Ostatnio edytowano 3 lip 2006, 20:18 przez JabbaH, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 19:01 

JabbaH napisał(a):
jak tak dalej będzie, to będziemy oglądać pojedynki botów na serwach.

i tu JabbaH dobrze podsumował.

Ta sama sytuacja co w formule. Boilidy w 2006 są takie same jak 10 lat temu. Dlaczego? Bo federacja ogranicza wykorzystanie nowych technologii w tym sporcie.
Ale dlaczego?!
Proste - dlatego, że co to byłby za sport, kto chciałby to oglądać, kto chciałby sponsorować drużyny gdyby:
- komputery same ustawiały odległośc podwozia od toru
- same korygowały hamulce na zakrętach
- silniki były pięć razy silniejsze
- kierowcy siedzieli na ławeczkach poza torem

Szybko rozwijająca się technika ograniczała rolę człowieka w tym sporcie. Dlatego ograniczono technikę.

Tę samą sytuację mamy teraz w grach komputerowych. Jestem Pr0 (co za idiotyczne słowo :lol: ) bo mam kropkę na monitorze, rozjaśniony monitor na ciemnych mapkach, tekstury na low, a dodatkowy programik mi mówi ile sekund zostało do pojawienia się wroga.

"Pozdro dla wszystkich prawdziwych pro tej sceny." :wink: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 19:01 

Zapomniałeś jeszcze o Quake'u 8)

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 19:04 

dramich_wwa napisał(a):
A dyskusja wydaje sie być ciekawa - czy więc używanie joya ze stoperem jest ok?

Jest ok ale jest lamerstwem tak samo jak urzywanie noża z kompasem :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 19:12 

Cytuj:
Tę samą sytuację mamy teraz w grach komputerowych. Jestem Pr0 (co za idiotyczne słowo Laughing ) bo mam kropkę na monitorze, rozjaśniony monitor na ciemnych mapkach, tekstury na low, a dodatkowy programik mi mówi ile sekund zostało do pojawienia się wroga.

Dokladnie. Gra ma wbudowany zegarek wiec korzystaj z niego. Jesli nie umiesz i chcesz uzywac czegos dodatkowego to jest to oszustwo i tyle. tak samo jak malowanie kropki na monitorze czy rozjasnianie gry by widziec wszystko i wszystkich. Gra pozwala? Pozwala. Ale dlatego, ze takie zachowanie jest ok czy tez dlatego, ze nie mozna tego wyeliminowac?

Korekcja obrazu musi byc w grze i tyle. Jednym pozwala grac innym oszukiwac. Zabrali by ja aby nikt nie osuzkiwal to ktos moglby nie moc grac.

A to co Dramich robisz to jest 1 krok(i to spory bo sam napisales i nie widzisz w tym nic zlego) do bycia najzwyklejszym cziterem :}

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 19:20 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
Gra ma wbudowany zegarek wiec korzystaj z niego.

Tylko że on sie pojawia tylko czasami, co uniemozliwia lock na czas :) Ale można na wyczucie :) Np. na wake j10 respawnuje sie tyle ile doolecenie do lotniskowca po jej rozwaleniu i z powrotem :) Akurat tyle :)
Tylko trzeba strzelac na wyczucie na poczatku po ktoryms patchu bo nie widac j-10 dopoki sie niepodleci blisko :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 19:28 
Moderator forum

Nie jest to czit imho, ale używanie jak dla mnie lame...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 20:04 

I topic zmienia sie klasyczne i kanoniczne wręcz w "bambolenie w pierdół".

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 20:12 

Ludzie nie porównujcie ET/Q do bfa2 bo to nie ma sensu... w ET wszystkie parametry które gracz widzi na ekranie i nie tylko (jakość tekstur, hud, celownik, jakość geometrii, podporządkowywanie ET/Q3 pod łącze jakie się posiada itd.) są zapisane w jego configu który może jak chce edytować (oczywiście bez przesady bo inaczej będzie pb kikać), a tu co ? Configa nie masz, jest kilkadziesiat komend które i tak głównie służą do zmiany mapy/nicka itp. a tam masz conajmniej kilkadziesiąt/kilkaset które możesz w miarę dowolnie modyfikować. I do ET/Q3 można pisać przeróżne skrypty, a tu nawet nie ma gdzie tego zapisywać... A gdyby było to takie rzeczy jak ten timer znalazły by się zapewne configu. A w ET cfg ważna rzecz. Jakiś miech czy dwa temu odbyło się lan party na którym początkowe fazy pucharu odbywały się na standardowych configach ET i przez to wielu czołowych graczy odpadło ... Tak więc porównywanie ET/Q3 do bfa2 jest bezsensu, bo to są dwie zupełnie inne gry.

Meewosh47: głównie dzięki Tobie bo Ty jedyny piszesz bezsensowne posty :|

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 20:17 

Cheaterzy i inni oszukiwacze byli są i będą bo tego się z natury ludzkiej nie wyeliminuje. Nic nie daje tak dzikiej satysfakcji w grze jak łojenie nooba który ma ewidentne cheaty. Na co z resztą nacinam się 2-3 razy w tyg na zagranicznych serverach.

ps. Nie jestem znawcą wyścigów samochodowych ale chyba w F1 swojego czasu był taki motyw, że podczas startu kierowca nic nie dotykał zupełnie jak pilot startujący z lotniskowca. Za kierowce startował facio z laptopem aby zminimalizować straty w wyniku niewłaściwego operowania gazem przez kierowce a raczej pilota F1 :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 20:40 

Cheaterzy są żałośni. Oni poprostu nie potrafią sobie normalnie dać rady.Powiniśmy spróbowac ich zrozumieć.Zrozumieć ich lamerskie starania o zabłyśnięcie na jakimkolwiek rank serwerze.Tyle przeciwności:!:A to mama (oczywiście złośliwie) woła głośno na obiad a to siostra wyłącza ulubione Tokio Hotel.Wszyscy są przeciw niemu.A juz po tym , jak zrozumiemy co taki Cheater czuje, wysłac w północne rejony Kamczatki :twisted:

tzw. EmoCheater :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 21:10 

Jestem na tym forum od samego poczatku, ale jak widać nie grzesze ilością postów 8) .
Pykam we wszystkie BF-y od 2002.
W BF2 nie mam kosmicznej ilosci punktów, bo tej gry nie traktuje jak "wyscig szczórów".
Gram dla czystej przyjemnosci i przez te 4 lata uznawałem tylko BF.
Nawet niewiedzialem, że mozna aż tak sobie "upraszczać" gre.
Żal mi gości którzy muszą sobie pomagać.
Ja gram czysto, bo to ma być zabawa i wiecej mi nie potrzeba.

PS/ ale nie jestem aż tak sterylny!
czasami sobie dla ulatwienia browarka strzele, ale to chyba nie cziterstwo? :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 22:21 

Cytuj:
Jakiś miech czy dwa temu odbyło się lan party na którym początkowe fazy pucharu odbywały się na standardowych configach ET i przez to wielu czołowych graczy odpadło ..

Dokladnie o tym mowie. To znaczy, ze nie umieja grac a wszystko opieraja na bzdetnych skryptach ^_^

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 22:28 

---

Ostatnio edytowano 8 gru 2006, 11:03 przez dramich_wwa, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 lip 2006, 22:40 

lailonn: tu nie chodzi o skrypty bo akurat przy 1v1 one są zbedne, ale o to że gracz miał naprzykład karabin pod e a tu musi 3 ciskać albo kucanie pod ctrl a ciskać musi c lub grał na fov (field of view - jak ktoś nie wie w googlach sprawdzić) miał na 110 a w podstawowym cfg jest 90 ... A dla mnie jako ex-gracza ET który się troche zna na tych konfigach to jest ogromna różnica w gamplay-u.

Ostatnio edytowano 3 lip 2006, 22:41 przez pafluk, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2