Teraz jest 3 gru 2024, 01:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lip 2006, 21:26 
Moderator forum

Witam, posiadam neostratę kasy od kilku lat. Od początku miałem problemy z rozłączaniem się, dzwoniłem tysiąc razy do tpsa i prosiłęm o pomoc w likwidowaniu tego problemu. Niestety ich testy wykazują że u mnie jest ok itd. Wykonałem wszystkie porady (wyłączyłem opcję oszczedzania energi usb, zmieniłem tryb pracy modemu) i nadal to samo. Ostatni raz dziś zadzwoniłem do nich. Jeden konsultant powiedział, że to może być wina jakiegoś programu który używa auto-rozłączania po skończeniu pracy, czy to prawda ?

Czy ktoś wie jak poradzić sobie z tym ?

Mój modem - sagem fast800
Moje programy:
BF2
Xfire
Norton
Microsoft Anti-Spyware
Firefox
GG
CS 1.6 & CSS
EA Downloader
TS

Przecież nie da się grać, jak ciągu dnia przerywa połączenie gdzieś 5-6 razy (przez dlugi czas nie ma tego problemu, ale czasami trafi się taki dzień, w którym non stop ten problem występuje).

pomocy !

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 23:10 

Powem tak. U mnie ten problem na szczęście nie występuje. A mam neo już parę dobrych lat. A jakoś nie wierzę w zapewnieia Tepsy że u nich wszystko ok. Co prawda komp kompowi nierówny. Każdy system jest inny więc regóły nie ma.

A co do programu który ci rozłącza to sprawdz listę wyjątków na firewallu. I metodą prób i błędów poblokuj i poodblokowój różne programy. Bo jakiś mało masz tego na tej liście. IMO na pewno masz sporo więcej programów które mają dostęp do sieci. Ja bym zablokował wszystko (oprócz BFa) i zobaczył co bedzie wtedy. Jak bedzie dobrze to daj dostęp tym najważnieszym (antyvir, gg, przeglądarka itd.) i się może okaże czy to nie jest "wredny program" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 23:33 

kiedys czasem mi sie neostrada tez rozlaczala, ale przestalem ja uruchamiac przy pomocy tej nakladki graficznej i od tamtej pory bylo ok.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 23:36 

Mialem ten sam problem na modemie sagema teraz mam Thomsona i juz z rok jak nie wiecej nie mialem zadnego zerwanego polaczenia.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 23:38 

U mojego brata ciotecznego też się zawieszało. Przestawiłem mu całość na windowsowy mechanizm łączenia (czyli wywaliłem tę nakładkę ;)) i już się nie rozłącza. :)

Ostatnio edytowano 5 lip 2006, 11:01 przez dulek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2006, 23:49 

Mi się rozłącza raz na 2 tygodnie. Też fajnie by było to wyeliminować :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2006, 10:08 

dulek000 napisał(a):
U mojego brata ciotecznego też się zawieszało. Przestawiłem mu całość na windowsowy mechanizm łączenia (czyli wywaliłem tą nakładkę ;)) i już się nie rozłącza. :)

no to sproboj tego Piospi.

PostNapisane: 5 lip 2006, 13:50 

Piospi napisał(a):
Jeden konsultant powiedział, że to może być wina jakiegoś programu który używa auto-rozłączania po skończeniu pracy, czy to prawda ?

moim zdaniem gowno prawda. kilka miesiecy temu przerzucilem sie na 6mb i mam dokladnie ten sam problem. przyjechal 'monter' tp (dosc kumaty) i powiedzial ze odleglosc od centrali tp jest zbyt duza i zrywa polaczenie, zasugerowal zmiane na 2mb co niedlugo zamierzam zrobic i skonczyc sie p-dolic z tym zarywaniem polaczenia :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2006, 14:04 

No ja mam windowsowy system łączenia i codziennie mam 2 rozłączenia w odstępie 10 minut. Strasznie wkurzające, szczególnie jak gra sie klanówke.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2006, 15:50 
Moderator forum

Marneus[PL] napisał(a):
dulek000 napisał(a):
U mojego brata ciotecznego też się zawieszało. Przestawiłem mu całość na windowsowy mechanizm łączenia (czyli wywaliłem tą nakładkę ;)) i już się nie rozłącza. :)

no to sproboj tego Piospi.

Mam dial-up od dawna, ale to nic nie pomogło............

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2006, 16:52 

Mi tam neostrada się rzadko rozłącza (modem: Sagem) ale za to nie za każdym uruchomieniu komputera neostrada działa, używam programu AutoConnect (służy do tego aby po włączeniu komputera neostrada sama się włączała). A tak pozatym to połączenie mam skonfigurowane przez połączenia sieciowe. Wystarczy zainstalowac sterowniki do modemu, wpisać konto użytkownika i hasło a nie ujrzymy już pedalskiego programu który dostajemy z Neostradą ;/

Pozdro...

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2006, 16:59 

Ja miałem kiedyś podobny problem , połaczenie zrywało się kilka razy dziennie bez powodu. Przeinstalowałem winde , zainstalowałem cfos , podłanczałem wszystko kilka razy - bez efektu. Okazało się że winny był telefon a konkretnie drugi aparat w innym pokoju. Odkrylem u siebie taką zalezność : słaby sygnał , trzaski lub brak sygnału w słuchawce telefonicznej = częste zrywanie połączenia internetowego natomiast czysty sygnał bez trzasków i zakłuceń = internet działa bez problemów. Generalnie muszę co jakiś czas sprawdzać i pilnować żeby sygnał w słuchawce był czysty ( w praktyce oznacza to stukanie w widełki tak długo aż pojawi się sygnał bez zakłuceń) wiem że to moze wszystko dziwnie brzmi ale u mnie działa a problem ze zrywaniem połączenia zniknął...

Tytuł:
PostNapisane: 5 lip 2006, 17:20 

[Tony.660] ale my nie używamy tego programu tylko dial-upa i tez nas rozłacza.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2006, 11:14 

Mam identycznie jak Meewosh, czyli 2 rozłączenia koło południa, a jako że używam "cudownego" LiveBox'a to żaden program nie ma wpływu na jego pracę, a więc jest to sprawa całkowicie po stronie tepsy.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2006, 14:12 

Zauważyłem że im wcześniej rodzinka włączy internet ( nawet czasami o 6 rano ) tym wcześniej pojawiają sie te dwa disconnecty.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2