Teraz jest 19 lis 2024, 01:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 120  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 00:15 

olli napisał(a):
3. Włoskie kluby zamieszane w aferę korupcyjną, najprawdopodbniej dostaną amnestię, skandal. Mam nadzieję że Eufa za to wywali ich na 10 lat z pucharów, czy coś w tym stylu. Ale nie zapomniałem, to mistrzowie świata

oj to szpakowski pewnie sobie nastepna historyjke wymyslil albo wyczytal z kontekstu jakis glupi text - to jest niemozliwe wręćz...
a pozatym zidane obalil stereotyp o 'dzielnych francuzach' :twisted: mimo iz jest algierczykiem, to jednak ma obywatelstwo francuskie - niech mu bedzie :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 00:16 

Jest to dzien cholernie smutny tez z innych powodow.
1. Wlosi zostali pierwszym wygwizdanym mistrzem swiata.
2. Amnestia jest czyms bezczelnym - najpierw wywalenie grekow za afere sponsoringowa a teraz ma przejsc plazem ustawianie meczy w "jeden z najlepszych lig" - paranoja

Co do matterazziego - nie bronie Zidane'a bo postapil jak gowniarz. Jednakze hasla Fify na mundial brzmia: " Say no to rasism, say yes to differences" Jezeli tekst pana materaca dotyczy tych spraw to powinien dostac pewna kare................

Mam nadzieje ze FIFA jest konsekwentna w swoich dzialaniach...

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 00:24 

Najlepsza akcja tych mistrzostw

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 00:30 

Zidane nie chcial byc gorszy od Figo wkoncu on tez sobie z glowki podczas mundialu zamiast w pilke to w przeciwnika stukna :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 01:44 

No to zaczynamy:

Terapuls napisał(a):
Prawdopodobnie ostro mu pojechał bo Włosi to znani cwaniacy i prowokatorzy, a poza tym Materazzi nie takie akcje jak ta Zidane'a już uskuteczniał.

Materazzi slynie z takich zachowań...
terapuls napisał(a):
Mistrzem świata zostało po raz czwarty w historii włoskie cattenacio, czyli dno.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Po raz czwarty wygrała drużyna włoska. Drużyna włoska, która strzeliła 12 bramek (nie licze karnych dzisiejszych). Drużna, która grała piękną, miłą dla oka piłke przez całe mistrzostwa, aż do drugiej połowy finału. Nie wiem jak takę gre możesz nazywać catenacio, które umarło na początku lat 90.
teraplus napisał(a):
Od początku drugiej połowy Włochy praktycznie do końca nie istniały w ofensywie, jedynie symulowali, faulowali (powinien byc drugi karny dla Francji)

Ale, ale!!! Jednak coś robili bronili się! I to dzielnie. A Włosi mieli dziś po prostu gorszy dzień... (pewnie byli już zmęczeni), ale udało się wygrać.
Terapuls napisał(a):
Nawet w 10-tkę i bez swojego wielkiego lidera, zmęczona jednym dniem krótszego odpoczynku i o wiele starsza Francja grała znacznie ładniej i to ona miała inicjatywę.

Hmmm, a mi sie wydawało, że Francja po tym jak wyleciał Zidane nie grała nic... Widocznie inne mecze oglądaliśmy ;) :roll:.
Terapuls napisał(a):
Włochy totalnie nie zasłużyły na zwycięstwo, ale wygrali. I dlatego nienawidzę karnych...

A kto zasłużył? Czy nie zauważyłeś mój drogi, że Francja w całych mistrzostwach własnie grała catenacio? Większość bramek ze stałych framgentów gry strzelona, a potem juz tylko muroawnie bramki... Troche obiektywizmu, ale widać propaganda TV robi swoje...

olli napisał(a):
Włoskie kluby zamieszane w aferę korupcyjną, najprawdopodbniej dostaną amnestię, skandal. Mam nadzieję że Eufa za to wywali ich na 10 lat z pucharów, czy coś w tym stylu. Ale nie zapomniałem, to mistrzowie świata

Już nie Ty o tym decydujesz tylko sądy i minister sprawiedliwości Włoch, Tak! A uefa niech wywali wszysktie kluby z LM i Pucharu UEFA na wieczność! W końcu to Włosi!!!!! Tylko symulują, murują bramkę, prowokują... A domniemanie niewinności się nie liczy... Pozatym ustawianei meczy dotyczylo tylko (poza jednym meczem Juve - Ajax) meczami włoskiej ligi...

Terapuls napisał(a):
rzecież wygrali w karnych, a w statystykach taki mecz liczy się jak remis

Karne to też rywalizacja. Przepisy piłki nożnej mówią, że jesli dogrywka nie przyniesie rozstrzygnięcia są rzuty karne... Masz lepszy pomysł?
Terapuls napisał(a):
Oni po prostu mieli dziś znacznie więcej farta niż atutów na boisku.

Farta mowisz? Dlaczego farta? Były jakieś słupki, poprzeczki, wybijanie z lini bramkowej? Nie zauważyłem. Francja może strzelała, ale przeważnie niecelnie. Świetnie spisywał się po raz kolejny Cannavaro - imo najlepszy obrona tych mistrzostw.

Sprawa amenstii nie jest oczywista. Jutro prawdopodobnie wyroki, zobaczymy co będzie dalej...

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 08:07 

zidane się pożegnał... :lol: ładniej chyba nie mógł :twisted: :twisted:
najnie mu p******! szkoda że ten cały materac czy jak mu tam nie zszedł :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 08:25 

Ladna akcje zrobil co sie chlopaka czepiacie :lol:
kamillos moze i ja tez ogladalem inny mecz bo u mnie nawet w 10 to Francja atakowala ;]

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 08:34 

No nie wlochy mistrzami no nie i pewnie wszytko ujdzie im plazem zadnej degradacji nie bedzie i wychodzi na to ze mozna robic przkrety pozniej zdobyc pucha swiata iw wszytko ujdzie plazem

kamillos napisał(a):
A domniemanie niewinności się nie liczy...

Oczywiscie ze sie liczy ale jak minister sprawiedliwosci mowi ze da im amnestie to cos jest nie tak. Zgoda zdobyli puchar swiata no to niech to swietuja ale jezeli byly te przkrety to niech odpowiedza za to a nie ze wszytko rozejdzie sie po kosciach.
No nic a teraz pozostaje czekac na nastepne mistrzostwa juz za 4 lata :) i ciekaw jestem czyz trenerem zza granicy sie uda cos osiagnac fajnie by bylo ale to juz przyszlosc.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 09:05 

A ja się cieszę, że Włosi wygrali :D Tylko mnie nie bijcie :cry: :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 09:11 

ok jim, nie pokazuj się w Poznaniu :lol: :wink:

Nieźła akcyjka Zidana, cios rodem z "Pride" :lol:
Udowodnił, że jest "fighterem" :lol: i KO po 1 strzale :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 09:11 

WiecejMocy napisał(a):

Obrazek

ehh ale popatrzcie jak on artystycznie upadł :? jak nogi w góre mu wystrzeliły na pewno gdyby się naturalnie zachował by nie padł może by klęk i trzymał się za splot :P a pozatym zidane by tam bez powodu nie zrobił musiał go wku*wić 8)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 09:12 

Terapuls napisał(a):
(...)
Problem w tym, że Włosi tych goli nie strzelali. Przecież wygrali w karnych, a w statystykach taki mecz liczy się jak remis :?:

To ciekawe... Problem w tym, ze padl remis. Remisy moga byc 2. Bramkowy albo bezbramkowy. W przypadku remisu bezbramkowego OBA zespoly nie strzelaja bramek i w tym momencie OBA graja "dno".
Z tego co wiem (moze ogladalem inne spotkanie) to wczoraj padl remis bramkowy (1:1). Oznacza to, ze Francuzi i Wlosi strzelili po tyle samo bramek. Samoboja nie bylo. Czyli jednak Wlosi bramki strzelaja. Ba nawet tyle samo w finale co Francja 8) Chociaz nie. Francja grala dno bo przeciez Wlosi strzelili 2 bramki (spalony, ale byla w siatce) :P. Jednym slowem Francja to beznadziejnyt zespol bo strzela tyle samo bramek co Reprezentacja Wloch.
No coz, ale jak ktos poprostu nie lubi Wlochow to wymysli nawet najglupszy argument byle ty(L)ko pojechac Wlochom...

Terapuls napisał(a):
Oni po prostu mieli dziś znacznie więcej farta niż atutów na boisku. Gdyby jedynie karne decydowały o rozstrzygnięciach na takich imprezach, to mielibyśmy już ze dwa tytuły. Jestem tego pewien. To czysta loteria, nie gole w meczu, z gry, gdzie trzeba coś pokazać, coś udowodnić.

To tak, zeby jeszcze dopiec Francozom to przypomne, ze to Francja strzelila w spotkaniu bramke na 1:0 z karnego 8) Wlosi bramke strzelili z glowki 8)
Jeszcze jedno. Nie ty(L)ko karne decyduja o rozstrzygnieciu. Trzeba jeszcze ugrac 120 minut. My nie umiemy grac przez 120 minut dlatego nie mamy tytulu. Wlosi jak widac potrafia grac i strzelac karne. Jakby nie potrafili grac to by ich Francja ograla w regulaminowym czasie. Skoro nie potrafila znaczy, ze tez taka wspaniala nie jest. Widze, ze nie umiemy sie z tym pogodzic i trzeba pisac na Wlochow 8)

No coz pisz pisz, a ja sie ciesze bo to Wlosi wygrali, a nie nudna Francja, ktora polfinal i cwiercfinal wygrala 1:0. Do tego 0:0 ze Szwajcaria i 1:1 z Korea. Jeszcze cos na temat niewielu strzelonych bramek przez Wlochow :?: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 09:59 

A pamiętajmy, że to Włosi strzelili wszystkie bramki z karnego, a nie Francuzi, u których jeden nie wytrzymał presji :D Włosi byli na pewno silniejsi psychicznie co zaoowocowało wygraną :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 10:01 

pawko napisał(a):
WiecejMocy napisał(a):

Obrazek

ehh ale popatrzcie jak on artystycznie upadł :? jak nogi w góre mu wystrzeliły na pewno gdyby się naturalnie zachował by nie padł może by klęk i trzymał się za splot :P a pozatym zidane by tam bez powodu nie zrobił musiał go wku*wić 8)

a co potem z Zidanem? dostal kartke i zszedl z boiska?

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 10:03 

:lol: :lol: :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 120  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2