Teraz jest 22 lis 2024, 16:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2006, 23:09 

Dziwne, bardzo dziwne...

Coraz bardziej myślę, że to jednak Greyman założył nowe konto :? , zwłaszcza można to rozpoznać po takich słowach jak "aspekt" czy "algorytmy"
:wink:

Jeżeli chodzi o boty to tak jak mówiłem, ciesz się, że w FH boty są o wiele inteligentniejsze niż w vanilli 8)
Nie lepiej jednak pograć z ludzmi na serverze? Też kiedyś grałem z botami ale od kiedy dostałem internet już tego nie praktykuje :lol: (no czasami do dogfightów) :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2006, 23:40 

Andrew napisał(a):
Mam nadzieje że boty w nowym bfie nie będą już biegały po sznurkach a owe sznurki zastąpią algorytmy takie jak w qeaku czy unrealu.

W BF-ie jest tak, że to twórca mapy przygotowuje te sznurki. Nie jest pewny jak to działa, ale podejrzewam, że jeżeli naprawdę by się postarał to efekty mogłyby być ciekawsze niż to co spotykamy na wbudowanych mapkach.

Arjen: Boty są świetnym źródłem bezmyślnej rozrywki, czasem je załączam. Dzisiaj nabiłem sobie 350 punktów na Bocage. :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2006, 23:50 

No w sumie na botach można się nieźle dowartościować :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2006, 04:06 

Haha Dowartościować a potem trafić na Server Z nami i Rozwalic Klawe :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2006, 11:21 

Szymas^PL napisał(a):
Haha Dowartościować a potem trafić na Server Z nami i Rozwalic Klawe :D

A potem znowu dowartościować :lol: i tak to działa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2006, 12:35 

Lol zeby sie dowartościowaćto wole iść na TDP i powybijać noobków.
Nieraz są nawet głupsi od botów.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2006, 18:42 

kUk napisał(a):
Lol zeby sie dowartościowaćto wole iść na TDP i powybijać noobków.
Nieraz są nawet głupsi od botów.

Ty to lepiej kup sobie nowy mikrofon :lol: i pogramy

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2006, 19:41 

Jak by co to jestem nowym użytkownikiem tego forum wiem jak się edytuje posty ale wydaje mi się że oddzielnie lepiej wyglądają a odrazu mówie że często robie wiele błędów a głównie przez to że jestem dyslektykiem więc o błędy prosze się nie czepiać. Ale przyznacie mi z pewnością racje że boty oparte na algorytmach są mniej zawodne, bardziej inteligentne, lepiej dążo do celu i o wiele lepiej spisują się na polu bitwy. A wogule to zgadzam się że FH bardzo poprawia ich inteligencję ale jednak silnik gry raczej uniemożliwia twożenie inteligentnych botów ale jestem pewny że zawsze ich inteligencję da się jakoś poprawić może nie wiele ale napewno się da. Mam też wielką nadzieję że w BF 2142 boty będą mniej zawodne. A Jeśli chodzi o granie w necie to owszem gram ale nie zawsze ponieważ moje łącze jest bardzo nie stabilne i tylko czasami da się pograć.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 10:50 

Czemu wszyscy "nowi" na forach mają dysleksję (lub "dyslekcję" jak to niektórzy nazywają, chyba nawet słuszniej)? Podpowiem ci, że przed wysłaniem posta można go przepuścić chociażby przez Worda i sprawdzić pisownię...

Z tego co pamiętam, twórcy BFa odgrażali się, że to właśnie w ich produkcie boty nie biegają po ścieżkach... bardzo mocno mi się tak wydaje... one po prostu biegają od flagi do flagi, co wygląda jakby miały ścieżki. I jakby nie patrzeć owe ścieżki też są formą algorytmów :) Ale spokojnie, wiem, o co ci chodzi. W sumie gra jest dość stara, więc nie ma się co dziwić, że boty nie nadążają. Natomiast zgodzę się z kUkiem - są i tak dużo zdolniejzse od około 50% żywej braci z serwerów niemieckich :D Powiem więcej - są mniej przewidywalne od ludzi :D:D:D

Arien - nadal uważasz, że założyłbym sobie nowe konto tylko po to, żeby torpedować samego siebie?

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 19:26 

Ten dopisek trochę mnie przekonał ale.... wiesz... są masochiści :lol:

Dobrze, że zauważyłeś, że wszyscy nowi użytkownicy mają jakieś 'dys' :lol:, a na propozycję pisania w wordzie wybuchają i zaczynają pluć żółcią. Chociaż pan 'Andrew' przynajmniej założył całkiem nieidiotyczny temat. Bywało gorzej, patrz:kilka tematów niżej. Niestety uważam, że nikt nie zna odpowiedzi na zadane pytanie... więc odpowiedzi zeszły w inną stronę 8)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 19:35 

Masz rację ale nawet starsze gry miały lepsze boty zobacz 1 część unreala. Z algorytmami też się z tobą zgodzę ale nie do końca według mnie w bfie są ścieżki a do ścieżek śa tylko dodane algorytmy zachowania takie jak np. bot idzie po ścieżce i gdy zaóważy wrogaz ma otwożyć do niego ogień. a powinno być tak że to bot podąża do wyznaczonego pryjorytetami celu, szuka wroga i go niszczy. A i wogule brak algorytmu na ragowanie na zdażenia losowe np. gdy biegnie bot i go trafisz a on cie nie widzi to pobiegnie dalej jakby nic się nie stało a powinien zaragować odkręcić się, znaleźdź cel i go zniszczyć. a tak wogule to jak grałem w jaką kolwiek część unreala to nie zdażyło mi się żeby jakiś bot stał w miejscu. Natomiast w bfie algorytmy botów są jakieś kolizyjne ponieważ często się zawieszają i stoją bez ruchu do końca gry. Najczęściej to się przydaża jak wsiadają do samochodów i nie jadą dalej. Chociaż wiem że mapa jest bardzo szczegułowa i ciężko jest pisać algorytmy do omijania wszystkich przeszkód ale napewno mogli by to poprawić. A przynajmiej skasować ścieżki co by całkowicie grę zmieniło. Choć wiem ze taka zmiana by musiała pociągnąc też zmianę w silniku a zmiany w silniku są bardzo ciężkie. jedynie producent może sobie na cos takiego pozwolić.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 09:29 

Może jakiś twórca map by nas oświecił, czy jest tam gdzieś coś takiego jak ścieżki dla botów? Bo ja nadal jestem przekonany, że ich tam nie ma i to właśnie dlatego boty zachowują się tak, jak się zachowują, tzn blokują się, nie zwracają uwagi na ostrzał, etc. Tylko radzę się zastanowić, czy nie lepsze to, niż żeby bot miał cię zauważać nawet jak podchodzisz od tyłu, obracać się na pięcie i sprzedawać ci headshota z pepeszy zanim zdążysz powiedzieć "shit!". Poza tym BF42 i FH są robione ewidentnie pod rozgrywkę sieciową i to na pewno też ma spory wpływ.

PS. A boty i tak są lepsze niż te ze starego CSa...

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 09:59 

Ale blokowanie się botów w pojazdach suck.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 10:07 

Greyman napisał(a):
PS. A boty i tak są lepsze niż te ze starego CSa...

Greyman to ty miałeś góniane boty

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 14:00 

Ja miałem takie inteligentne Boty nie wiem jak sie nazywaly xD ale jechały mnie prawie ciągle nie mówie tu o Pod botach bo to byl zal :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2