Teraz jest 22 lut 2025, 21:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2006, 18:20 

u mnie stabilnie - ok 3ms...
..co do routerów po drodze - raczej bramka internetowa będzie pierwszym punktem.... ping nie jest koszmarnie wysoki jak na radiówkę(widziałem u siebie gorsze na 2,4Ghz) :wink: natomiast co do "rozrzutu" - "flux'a" - faktycznie brak stabilności...
Spróbuj sprawdzić np. programem CommView ile w danym momencie jest podpiętych kompów w sieci i ewentualnie popinguj bramkę w momencie najmniejszego obciążenia sieci... jeżeli cierpisz na bezsenność polecam 3 w nocy :wink: (pod warunkiem że P2P nie zostawiają włączonych "zamulaczy" na noc) napisz jeszcze proszę czy masz dostęp do sieci za pomocą accespointa czy masz antenę podpiętą do karty radiowej bezpośrednio w komputerze. A w ramach deski ratunkowej sprawdź czy nie masz za wysoko ustawionego MTU. Program -> np. TCPOptimizer, bo o ile przy pingowaniu standardowa wielkość pakietu jest bodajże 32, to "paczki" danych wysyłanych przez aplikacje mają większe rozmiary - jeżeli Twoja sieć nie jest w staie obsłużyć zbyt dużych pakietów wtedy będzie to odbijało się między innymi na pingu.
PZDR

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2006, 18:48 

Mam radiówkę i nie narzekam, mam pingi od 30 do 90 na serwerach zagranicznych, gra jest komfrotowa a admin, spoczął na laurach lecz da się go przydusić ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 19:40 

Wysłałem przedwczoraj e-mail do admina troche ostry wrzuciłem pare waszych rad no i :shock: . Pingi do bramki internetowej spadły do 3-4 a pingi na battlu ok 80-150 czy waszym zdaniem da sie pograć na takich pingach??
Teraz jest problem z połączeniem gdy się łacze wyskakuje komunikat ze nie mozna nawiazac połaczenia z serwerem i każe sparwdzic połaczenia sieciowe
ratujcie dalej chłopaki

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 21:40 

manio007 napisał(a):
Wysłałem przedwczoraj e-mail do admina troche ostry wrzuciłem pare waszych rad no i :shock: . Pingi do bramki internetowej spadły do 3-4 a pingi na battlu ok 80-150 czy waszym zdaniem da sie pograć na takich pingach??
Teraz jest problem z połączeniem gdy się łacze wyskakuje komunikat ze nie mozna nawiazac połaczenia z serwerem i każe sparwdzic połaczenia sieciowe
ratujcie dalej chłopaki

80-150 - da radę pograć aczkolwiek jak dla mnie 100> to maximum, później zaczynają się przelatujące rakiety itd... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 21:43 
Moderator forum

Pewno pan admin zblokował porty. Jeżeli na różnych serwerach tak masz, to znaczy że nawet na pewno. Musisz zmusić jełopa żeby Ci otworzył te z zakresu na jakim chodzą wybrane przez Ciebie serwery. Co do pinga 80-150 - nie oszukujmy sie lepsza stabilna 100tka niż skoki 80 -110. Wiadomo że grać się da, ale komfort gry przy takich pingach jest niski. Przyjemna gra zaczyna się poniżej 30, gdy nie trzeba opóźnień prawie brać pod uwage.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 19:21 

Hynol napisał(a):
No to kiepsko - powinieneś mieć 1-2 stabilne. Jak jeszcze ktoś ciągnie po p2p bez żadnych ograniczeń to nie dziw się że nie możesz grać.

tam bez ograniczen to raczej nikt nie ciągnie bo admin skrupulatnie wszystko kontroluje

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2006, 21:12 
Moderator forum

U mnie też kontroluje i co z tego? Z czystej ciekawości sprawdziłem czy rzeczywiście się nie da (jak zapewniał admin) ciągnąć przez P2P z dużą ilością połączeń i wysokim transferem. Azureus + godzinka na przeczytanie forum/FAQ + konfiguracja i całe łącze było moje :(.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2006, 20:18 

co rozumiesz sciąganiem przez ccałe łącze??
bo jak ja bym sciągał całym łaczem to miałbym 600 kilobajtów / sekunde
Raz zdarzyło mi sie jakaś anomalia jak sciagałem to miałem własnie taki transfer

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2006, 22:30 
Moderator forum

W sumie transfer to jedna sprawa a ilość otwartych połączeń inna. Serwer może po prostu nie wyrabiać... Cy cuś. Poza tym ważniejszy jest upload niż download, bo zazwyczaj łacze, mimo że 600 kB dwnl, to ma o wiele mniejszy upl. Zapchać to nie problem - szczegónie jak się jest palantem i ma w dupie innych współużytkowników.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2