Teraz jest 19 lis 2024, 09:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 18:29 

Tylko dlaczego maja byc promowani ci, ktorzy uzywaja lepszych broni, wymagajacych mniej umiejetnosci? Wszystkie bronie powinny byc zbalansowane ale EA nie potrafi tego zrobic. W BF2142 ma byc 40 unlockow - strach sie bac ;/

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 18:45 

Lailonn napisał(a):
Tylko dlaczego maja byc promowani ci, ktorzy uzywaja lepszych broni, wymagajacych mniej umiejetnosci? Wszystkie bronie powinny byc zbalansowane ale EA nie potrafi tego zrobic. W BF2142 ma byc 40 unlockow - strach sie bac ;/

.. bo z samej zasady unlock jest nagrodą za przekroczenie pewnej liczby punktów /awans - więc siłą rzeczy musi oferować coś więcej niż podstawowy rodzaj broni. To czy z niego korzystasz i czy chcesz grać z innymi którzy z niego korzystają jest już Twoim wyborem - masz szanse grać na serwerach z dostępnymi tylko "podstawkami" - wtedy niezaleznie od wersji patcha szanse są równe - liczy się skill.
Fakt - oczywiście patch 1.4 pogłębił tylko różnicę pomiędzy klasą broni podstawowej a unlockiem - ale w prosty sposób możesz ją zniwelować jak podałem wyżej.
A sam stosunek serwerów oferujących grę tylko podstawowymi brońmi do serwerów zezwalających na unlocki jest równie wymowny - trudno więc oczekiwać od EA że będzie próbowała "dogodzić" koneserom gatunku i zmieni możliwości unlocków aby bardziej zbalansować klasy lub unlocki.
Gra jest czysto komercyjna i graczy chcących miło spedzić czas, zfragować jak nawięcej przeciwników i utrzymać jak nawyższy KDR zawsze będzie wiecej od osób którzy potraktują tą grę jako czysto sportową rozgrywkę z mottem "szanse równe dla wszystkich".

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 19:03 

Widzisz Nomex_PL jest pewien szkopuł... na klanówkach nie gra sie z unlockami, więc po co latać z Pkm tudzież g3 - nie będziesz umiał grać m16.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 19:18 

Meewosh47 napisał(a):
Widzisz Nomex_PL jest pewien szkopuł... na klanówkach nie gra sie z unlockami, więc po co latać z Pkm tudzież g3 - nie będziesz umiał grać m16.

Ale powiedz mi ile osób czynnie gra w klanach występujących w ladderach a ile gra jako niezrzeszeni i nie interesują ich mecze klanowe ze specyficznymi zasadami.
To jest właśnie wolność wyboru masz chęć ćwiczyć skilla bez unlocków - szukaj odpowiednich serwerów i osób z podobnymi zainteresowaniami, a nie oczekuj od EA że wypuści kolejnego patcha aby tak na oko 30% ogółu graczy (klanowców) było bardzie uprzywielejowanych lub rozgrywka była bardziej zbliżona do specyficznych wymogów rozgrywek klanowych zgodnych z ich zainteresowaniami. W szczególności w tak komercyjno- arcadowej grze jak BF2. Od tego są serwery klanowe, zahasłowane i od tego jest sparring a w chwilach wolnych od gry z klanem zawsze możesz udać się na inne serwery oferujące to co oczekujesz. Wg. mnie EA o ile sromotnie nawaliła z innymi rzeczami to jednak w tym przypadku pod kontem zwykłych graczy - których jest wiecej - nie popełniła błędu.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 20:39 

Ale nie rozumiesz. Unlocki mialy byc INNE ale nie LEPSZE tak zapwoiadali i tak znow zapowiadaja w BF2142. Nie udalo im sie ich zbalansowac(nawet nie probowali) wiec o co ta dyskusja?

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 21:04 

Jak dla mnie to jedyny ból z unlockami to to że M16 jest gówniane, no i za duzy rozrzut w SAWie. Z całą resztą da się śmiało grać, czasami lepiej niż z unlockami. IMO najbardziej udupiona jest M16stka patrz burst. Ale przecież w założeniu burst pownien podnosić celność broni przy strzelaniu ogniem automatycznym. Że w BFie da sie to zrobić widać na przykładzie G36E meda. Burst jest tam taki że każdy pocisk z serii leci prawie w to samo miejsce. Jak dla mnie to jest to najlepsza giwera w tej grze. Dwa klikniecia i koleś czy to ze średniej czy z małej odległości dostaje 6 kulek. Natomiast z M16, nawet prawie z przyłożenia i użyciem przyrządów, pociski gdzieś znikają.

I tu mój postulat w sprawie zmian które miałby być wprowadzone w patchu 1.4:

Całą "fizykę" G36E zaimportować do M16. Szczególnie że szybkostrzelność teoretycznie jest ta sama. Chciałbym po prostu dostać G36E z wyglądem i dzwiękeim M16!

I druga sprawa: wywalić to cholerne rozkładanie kolby w PMie chińskiego AT! Zrobić animację tak jak w PM innych ATeków! Ile razy już poległem bo po zmianie z rurki na PM najpierw całe wieki sie ta cholerna kolba rozkładała!

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 21:15 

At chinoli ma jeszcze 1 feler. Nie dziala w nim zmiana trybu na pojedynczy. Wszedzie podawane sa informacje, ze posiada oba tryby ale dziala tylko w auto :} Zglaszalem buga na forum ea ale jak widac to zbyt powazny bug aby udalo sie go naprawic ;D

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 21:18 

pasqdnick ma tutaj rację, jest ta broń dosłownie zgnojona (w realiach wiele zasłóg), powinni to zmienić !!

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 21:41 

Lailonn napisał(a):
At chinoli ma jeszcze 1 feler. Nie dziala w nim zmiana trybu na pojedynczy. Wszedzie podawane sa informacje, ze posiada oba tryby ale dziala tylko w auto :} Zglaszalem buga na forum ea ale jak widac to zbyt powazny bug aby udalo sie go naprawic ;D

A używasz single do czegoś? Bo jak dal mnie to mogli by wywalić single z pozstałych PMów. Jeszcze się niechący przestawi i wtedy dopiero jest muka :D
A przecież ze wszystkich da się śmiało strzelać pojydyńczymi w trybie auto.

Jeszcze wracająć do M16. Ostatnio biegam z ustawioną na single właśnie i daje mi to dużo lepsze efekty nawet na dość bliskie dystanse. Przestawiam na burst tylko jak się spodziewam baaaaaaardzo bliskiego kontaku.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 22:24 

Meewosh47 napisał(a):
c0lon3l nie wiem na jakich serwerach grałeś ale ja na 1.22 nie miałem problemów z unlockami typu pkm. Wykonywałeś bh i po problemie. Teraz to dopiero się zacznie zabawa...

akurat w tym okresie (ten patch - zygzakiem latajacie rakiety, supercelny pkm - moze to byl 1.21 ? - nie pamietam) gralem zawziecie warlorda (nie powiem jakie servery , bo nie pamietam ) i ludzie do przesady uzywali pkm'a, 60-70% smierci mialem od pkm'a wlasnie, a w palacu byla rzeznia - same granaty i pkmy ;/ (a skillowiec ze mnie to taki , ze szkoda gadac) i troche mnie to irytowalo.... az strach pomyslec co bedzie teraz ( jak sam zreszta pisales) ....

@Nomex_pl , zgadzam sie z tym co piszesz, ale (imho) chodzi o to , ze unlocki psuja ta gre , jak sie gra na serverach gdzie ich nie ma, to jest wiecej zabawy i wiecej myslenia, a jak biegniesz medem z g36e, to biegniesz przed siebie i jak ktos ci stanie na drodze - 2 serie w kolesia, apteczka w lapki i dalej biegniesz ;/ (mi sie to nie podoba, chyba nie tylko mi)... sam oczywiscie czesto gram na serverach gdzie nie ma unlockow (np waib), ale zazwyczaj sa to infantry i prawie zawsze jest to na karkandzie, a czasami chcialbym pograc tez na sharqi 32-64 (lub innych) bez unlockow z ludzmi ktorych nie znam, ale ktorzy mysla podobnie (znasz jakies? moze istnieje jakas opcja szukania takowych, o ktorej nie wiem ? - bede wdzieczny za podpowiedz )

...przypomina mi sie okres, kiedy to walczylo sie normalnymi bronmi a na awans trzeba bylo 30 k punktow miec, wtedy trzeba bylo myslec co odblokowac bo to byla jakas nagroda, zbyt wielu ludzi nie mialo unlockow i bylo fajnie eksperymentowac z podniesionym kitem (unlockiem)... teraz wszyscy je maja po kilku godzinach grania / zero zabawy ;/

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2006, 22:42 

pasqdnick napisał(a):
I tu mój postulat w sprawie zmian które miałby być wprowadzone w patchu 1.4:

Całą "fizykę" G36E zaimportować do M16. Szczególnie że szybkostrzelność teoretycznie jest ta sama. Chciałbym po prostu dostać G36E z wyglądem i dzwiękeim M16!

Do kogo ten postulat? Do nas? My nie mamy wpływu na zmiany wprowadzane do podstawowej wersji gry, więc po co takie rzeczy nam piszesz? Może chciałeś taki pomysł podsunąć programistom DICE? No cóż, obawiam się, że nie czytają tego forum. Do przedstawiania takich sugestii został stworzony specjalny topic na http://forum.eagames.co.uk

pasqdnick napisał(a):
I druga sprawa: wywalić to cholerne rozkładanie kolby w PMie chińskiego AT! Zrobić animację tak jak w PM innych ATeków! Ile razy już poległem bo po zmianie z rurki na PM najpierw całe wieki sie ta cholerna kolba rozkładała!

Prędzej powstanie BF3 niż DICE zajmie się zmienianiem takich pierdółek w grze.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2006, 00:11 

Blood napisał(a):
Do kogo ten postulat? Do nas? My nie mamy wpływu na zmiany wprowadzane do podstawowej wersji gry, więc po co takie rzeczy nam piszesz? Może chciałeś taki pomysł podsunąć programistom DICE? No cóż, obawiam się, że nie czytają tego forum. Do przedstawiania takich sugestii został stworzony specjalny topic na http://forum.eagames.co.uk

No co ty masz mnie za kretyna? Napisałem co uważam że powinno być zmienione i liczyłem na jakieś sensowne kometarze, czy dobrze myslę. Gdyby potwierdziła się moja opinia to pewnie napisałbym na forum ea. A czemu twoja wypowiedz miała służyć doprawdy nie rozumiem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2006, 02:36 

pasqdnick napisał(a):
No co ty masz mnie za kretyna? Napisałem co uważam że powinno być zmienione i liczyłem na jakieś sensowne kometarze, czy dobrze myslę. Gdyby potwierdziła się moja opinia to pewnie napisałbym na forum ea. A czemu twoja wypowiedz miała służyć doprawdy nie rozumiem.

Już spieszę z wyjaśnieniem. Jakakolwiek dyskusja na jakimkolwiek publicznym forum o propozycjach zmian w grze jest całkowicie pozbawiona sensu:

Po pierwsze: dyskutujesz z ludźmi, których zdanie jest nieistotne, ponieważ nie mają najmniejszego wpływu na to, czy pomysł zostanie zrealizowany, czy nie.

Po drugie: czekając tutaj na jakieś konstruktywne komentarze do swoich pomysłów marnujesz tylko czas, ponieważ patrz pkt. 1. Na forum UK stworzono topic, którego jedynym celem jest właśnie to, co chcesz zrobić tutaj, a jedyną osobą, która zadecyduje o przekazaniu Twoich pomysłów dalej jest admin tamtego forum i nie sądzę, że argument 'całe battlefield.pl popiera ten pomysł' zrobi na nim jakieś wrażenie. Jak pomysł masz dobry, to przejdzie dalej i będziesz miał satysfakcję, że developerzy z DICE osobiście go olali (bo na wprowadzenie jakichkolwiek zmian, to ja bym nie liczył - DICE olewa graczy, a cała ta akcja z betą coraz bardziej śmierdzi mi ściemą, która będzie się przedłużać do premiery bf2142 i po jego wydaniu skończy się jakąś porażką w postaci niedorobionego patcha).

Temu właśnie miała służyć moja wypowiedź.

Podsumowując: masz pomysł na zmiany - postuj go od razu w odpowiednim miejscu, a jeszcze lepiej odpuść sobie, bo tak na prawdę, to szkoda czasu - DICE olało sikiem prostym rozsądną petycję 10 tysięcy graczy, więc nawet najlepszy pomysł poparty przez garstkę osób z battlefield.pl tym bardziej na nich nie zrobi wrażenia.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2006, 02:56 

Toper napisał(a):
szturmowiec ma bardziej celniejsze m16, ( tak mi sie wydaje, jak gram szturmopwcem o wiele latwiej sie sciaga gosci)

Assault ma M16A2, a medyk biega z M16A1 ale w DICE tego nie zauważyli i nazwali oba tak samo ;P

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2006, 10:47 

Cytuj:
Assault ma M16A2, a medyk biega z M16A1 ale w DICE tego nie zauważyli i nazwali oba tak samo ;P

Chyba moc cie opuściła... :roll: :roll:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2