Teraz jest 19 lis 2024, 11:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2006, 11:09 

Jedi[Bucympa.PL] napisał(a):
Toper napisał(a):
szturmowiec ma bardziej celniejsze m16, ( tak mi sie wydaje, jak gram szturmopwcem o wiele latwiej sie sciaga gosci)

Assault ma M16A2, a medyk biega z M16A1 ale w DICE tego nie zauważyli i nazwali oba tak samo ;P

Niezle bredzisz, a o M203 (Grenade Launcher) Assaulta to wacpan zapomnial :?: :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2006, 09:13 

Wiadomo może już kiedy oficjalna premiera 1.4 :?: Czekam na nią, gdyż liczę że chociaż błędy z wyłączaniem się gry oraz zawieszaniem serwerów wyeliminowali. Na więcej nie mam nadziei.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2006, 13:20 

zarówno medyk jak i asfalt mają wersję A2 (a może nawet powinno się to nazywać A4 - A3/A4 wprowadzono do US Army w 94r. ale A3 ma tryb full auto więc można go skreslić - timeline wirtuanych zmagań bf2 jest całkowicie nie określony i można sobie gdybać... jednak biorąc pod uwagę całą resztę sprzetu jaki jest w grze obstawiałbym właśnie gdzieś początek/środek lat 90-tych [pzdr. 90s ;])

a real ma się nijak do gry - ot... jedynie nazwa i z grubsza wygląd
Mk3A1 aka Jackhammer nigdy niewszedł do produkcji - ale twórcy różnych gier zawzięcie rozmnażają te kilka prototypowych egzemplarzy - broń może niezdobyła zainteresowania wojskowych ale zato podbiła serca graczy komputerowych :lol:

stwierdzenie że BF2 jest grą "arcade" niejest prawdziwe - przynajmniej nie do końca
niechce rozpoczynać słownego przeciągania liny "real <---> arcade" więc powiem tak - BF2 jest/ma być/miał być grą arcade o "militarnym feeling'u" - tenże "feeling" można osiągnąc poprzez ucharakteryzowanie występującego w grze sprzętu na ten istniejący w rzeczywistości, oraz usunięciu arcade'owych elementów niszczących owy "feeling" - np. bunnyhopingu, squad jumpingu, cartyleri (liczę na to ;P)

tak jak na filmie sensacyjnym który bazuje na klimacie wojska niema wywijających salta, ubranych w ciasne lajkry bohaterów a jednocześnie żołnierze widowiskowo prą do przodu, nie męcząc się przy tym - co jest zupełnie odmienną wizją wydarzeń od rzeczywistości przedstawianej w filmach dokumentalnych

Ps. przypisanie mechanizmu działania w grze G36E do M16A2 sprawiłoby że wybór pomiędzy podstawką a unlockiem byłby decyzją czysto estetyczną - a chyba nie o to chodzi

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2006, 13:51 

Kolec napisał(a):
Ps. przypisanie mechanizmu działania w grze G36E do M16A2 sprawiłoby że wybór pomiędzy podstawką a unlockiem byłby decyzją czysto estetyczną - a chyba nie o to chodzi

no a o co? gdyby na klanowkach mozna bylo grac unlockami wiekszosc wzielaby G36e? dlaczego? to chyba proste, bardzo celny burst tejze broni zbalansowal by walke z AK ( ktory nie tylko jest 100x lepszy na blizsze odleglosci ale czasem tez dziekiw spanialemu systemowi EA mozna nim wygrywac na dalsze odleglosci )

No a w unlockach chyba przede wszystkim chodzi o kwestie estetyczna ;)

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2006, 20:42 

zaskakujesz mnie Lipton :shock:

powody są dwa:
-różnorodność
-by jedna broń była skuteczniejsza od drugiej

jak wiemy twórcom BFa zależało na opcji nr.1
gracze (aczkolwiek nie wszyscy) narzekają że zaimplementowana została opcja nr.2

idąc dalej twoim tokiem myslenia DICE powinno było zrobić 1 (słownie: jeden) karabin będący domyślnie na wyposarzeniu wszystkich 7 klas wszystkich 8 stron konfliktu w grze (i żadnych unlocków!)
to samo z pojazdami - jeden czołg, jeden samolot, jedno heli, jeden jeep
i wtedy wszyscy w grze, czy to na FFA czy na klanówce, byli by względem siebie tak równi jak to sobie Marks z Engelsem wymarzył

jeszcze do tego wszyscy grający powinni mieć identyczne komputery, identyczne ustawienia w grze, identyczną przepustowośc sieci oraz identyczne pasiaste ubranka - a jak nie to PB global ban

Ps. no i wszyscy powinni się jednakowo cieszyć z gry więc maksymalne dopuszczalne KDR wynosiłoby 1 :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2006, 21:34 

Kolec napisał(a):
zaskakujesz mnie Lipton :shock:

powody są dwa:
-różnorodność
-by jedna broń była skuteczniejsza od drugiej

jak wiemy twórcom BFa zależało na opcji nr.1
gracze (aczkolwiek nie wszyscy) narzekają że zaimplementowana została opcja nr.2

idąc dalej twoim tokiem myslenia DICE powinno było zrobić 1 (słownie: jeden) karabin będący domyślnie na wyposarzeniu wszystkich 7 klas wszystkich 8 stron konfliktu w grze (i żadnych unlocków!)
i wtedy wszyscy w grze, czy to na FFA czy na klanówce, byli by względem siebie tak równi jak to sobie Marks z Engelsem wymarzył

jeszcze do tego wszyscy grający powinni mieć identyczne komputery, identyczne ustawienia w grze, identyczną przepustowośc sieci oraz identyczne pasiaste ubranka - a jak nie to PB global ban

Ps. no i wszyscy powinni się jednakowo cieszyć z gry więc maksymalne dopuszczalne KDR wynosiłoby 1 :twisted:

bredzisz :P

Moj tok myslenia jest taki ze bronie powinny byc roznorodne ale tak zbalansowane by liczyla sie przede wszystkich umiejetnosci ich uzycia a nie to ze jeden ma Kalach a drugi m16 i ten drugi jest z gory skazany na porazke ( bo burst jest wolniejszy od full auto i niecelny)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2006, 21:43 

Kolec nie jestem jakimś mastachem ale wszystkie unlocki mi szczerze mówiąc wiszą. Radzę sobie lepiej czy gorzej z gośćmi którzy maja unlocki i z tymi którzy ich nie mają. Nawet legendarna PKMka jakoś mi nie dokuczyła :mrgreen: Ale mam ból z jednym. M16 oczywiście. Jest to broń podstawowa i powinna być skuteczna co najmniej w równym stopniu jak jej podstawowy odpowiednik - kałach. A to co napisałem to po prostu najprostszy IMHO sposób na doprowadzenie do tego.
Zresztą jak mam nastrój to biegam z M16 ustwionym na single i też mi się fajnie gra. :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2006, 21:59 

Kolec napisał(a):

Bredzisz :D A co do m16 i Ak to nie liczcie na cud. Może w 2142 będzie lepiej :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2006, 22:44 
Moderator forum

Kolec napisał(a):

Bredzisz :)

Wiadomo że używa się teoretycznie najskuteczniejszej broni. Sam sobie sprawdziłem co to jest, bawiąc się tym ch... jak DAO-12, G-36 itd. I tylko samo to mnie przekonało że tymi broniami grają dziewczynki w różowych sukienkach i z kokardkami. Prawdziwy facet tego kijem z 10 metrów nie tknie.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2006, 22:53 

:mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 00:36 

to może pójdziemy jeszcze krok dalej i powiemy że prawdziwi faceci urzywają jedynie pistoletów a ci z M16 i AK to małe siusiaki w sukienkach z falbankami ? :twisted:

a ile bonusowych jąder dostaje rambo zbierający wszystkie fragi nożem ? :twisted:

szkoda że jeszcze na żadnym servie nie widziałem jak ATek niczym rycerz z bajki podchodzi spokojnym krokiem do smoka - czołgu - i popukawszy nonszalncko w pancerz wyzywa swego adwersarza od pancernych tchórzy nakłaniając w ten sposób by stawił mu czoła na ubitej ziemi, w honorowym pojedynku na scyzoryki

MENTALNOŚĆ GRACZA BF2
-jeżeli dany gracz cię zabił raz to jest to - przypadkowy n00b
-jeżeli dany gracz z unlockiem cię zabił raz to jest to - przypadkowy lamer
-jeżeli dany gracz cię zabił dwa razy pod rząd to jest to - n00b któremu się pofarciło
-jeżeli dany gracz z unlockiem cię zabił dwa razy pod rząd to jest to - lamer któremu się pofarciło
-jeżeli dany gracz cię zabił trzy razy pod rząd to jest to - upierdliwy dupek
-jeżeli dany gracz z unlockiem cię zabił trzy razy pod rząd to jest to - upierdliwy dupek lamer
-jeżeli dany gracz cię zabił cztery razy pod rząd to jest to - cziter
-jeżeli dany gracz z unlockiem cię zabił cztery razy pod rząd to jest to - lamiący cziter

-jestem pr0, jestem pr0, jestem pr0! ... tylko mam pecha lub n00by lamią unlockami ;(

Ps. skoro wam tak wszystkim wspaniale idzie z podstawowym sprzętem to skąd się bierze tyle emocji w stosunku do graczy z unlockami ?

Ps2. jest takie ludowe porzekadło - "kiepskiej baletnicy rąbek u spódnicy" :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 00:51 

Cytuj:
Ps. skoro wam tak wszystkim wspaniale idzie z podstawowym sprzętem to skąd się bierze tyle emocji w stosunku do graczy z unlockami ?

Czy to, ze ktos sie denerwuje gdy ginie TYLKO dlatego, ze spotkal goscia z unlockiem? Jesli widzisz, ze takich jak on zjadlbys 3 na raz a giniesz bo ma hiper duper unlocka to nie jest to irytujace?

Cytuj:
Ps2. jest takie ludowe porzekadło - "kiepskiej baletnicy rąbek u spódnicy" Mr. Green

Na unlocki w 99% narzekaja klanowcy. I to ci powyzej przecietnej poniewaz "lame klany" zazwyczaj same uzywaja na ffa unlockow. Skoro wiec widac po meczach w ligach itd, ze ktos UMIE grac i to nawet bardzo dobrze to ten argument chyba odpada? Nie znajdizesz chyba klanu z czolowek lig i turniejow, ktory by popieral unlocki a tym bardziej gral z nimi na FFA

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 02:05 
Moderator forum

Kolec napisał(a):
to może pójdziemy jeszcze krok dalej i powiemy że prawdziwi faceci urzywają jedynie pistoletów a ci z M16 i AK to małe siusiaki w sukienkach z falbankami ? :twisted:
a ile bonusowych jąder dostaje rambo zbierający wszystkie fragi nożem ? :twisted:

Bonusowe jądra? Nie.... To nie tak... Liczy się wielkość a nie ilość :) Skoro na tak genitalne tematy wkraczmy, to raczej trzeba by się zastanowic czy gra unlockiem to nie kompleks małego małego :D. Tak czy siak mi tam unlocki nie przeszkadzają specjalnie. I tak sobie poradze.... ;)

A co do pistoletów - to jest broń dodatkowa a nie główna i tak się jej używa.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 04:40 

hehe a co do unlockow to chyba nasze gwiazdeczki z Cb czyli 3M maja z nimi jakeis problemy. CZlowiek juz takiego "mastera" nie moze zabic z L85A1 bo uslyszy ze jest lama/noobem z unlockiem :P :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2006, 05:27 

Dumch napisał(a):
Tak jest głupio napisane, na ffa jest do stracenia bo tam w wiekszosci lataja lamy Wink

Sylwestrowe I do tego Pijane :lol:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2