Teraz jest 19 lis 2024, 11:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 03:17 

Hynol, zamykaj ten topik bo mnie zaraz Kolec przegoni w postach ^^

:(

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 04:23 

Lailonn pytanie: jakich kryteriów używasz żeby stwierdzić że coś jest zbalansowane a - coś nie - twierdzisz że gra wyłącznie podstawówkami jest zbalansowana - przykład karkand 16 - apc -powinno równoważyć kałacha - to co z trybem infantry- czy tutaj nie powinien byc np więcej graczy USMC? a co z większymi mapami i w jaki sposób jesteś w stanie to zmierzyć jak rozumiem poruszamy się tutaj w obrębie subiektywnych odczuć - i trudno nam będzie dojść do porozumienia - bo z gustami się nie dyskutuje

Ja ci dam przykład mojego rozumowania
Karkand 16-ka infantry only wszyscy grają g36 medykami - dla mnie to jest zbalansowane idąc dalej dla mnie właśnie gra unlockami jest najbardziej fair - bo są takie same po obu stronach.

Oczywiście przyjmuję twoje argumenty - eryxiarz - i jego dao robią go za mocnego - a co z medykiem i jego apteczką - to jest dopiero potęga - gdyby medyk się sam nie leczył ...

Wydaje mi się że jesteś wystarczająco inteligentny - więc spróbuj oderwać sie od swoich racji - krok wstecz - i spójrz na to z innego punktu widzenia - zobaczysz inne rzeczy.

No i chciałem zwrócić ci uwage że samo sformuowanie lamer ma znaczenie negatywne więc nazywanie kogokolwiek w tym kontekscie jest nie na miejscu bo to jest obraźliwe, tak samo można nazywac lamerami osoby które lockują lotnisko i można iść dalej ja tego nie robię i staram się nie obrażać nikogo z naciskiem na słowo staram się

Lubisz grać podstawówkami - ja też, chcesz grać tylko podstawówkami - masz klanówki, chcesz w sposób miarodajny porównac swoje umiejętności z graczami FFA - weź unlocki bo masz taką możliwość - to twój suwerenny wybór.

Powiem więcej mi sam pomysł z unlockami się podoba tak samo jak statystyki, ja to traktuję trochę jak RPG - jak wypełnianie kolejnych misji i na prawdę nie widzę w tym nic złego - choć oczywiście uważam że zdobycie złotej odznaki w samolocie albo będąc komendantem - za niedopatrzenie autorów. zresztą tak samo jak zdobycie odznaki nożownika na knife & pistol only - sam pewnie inaczej nigdy bym nie zdobył

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 08:05 

dramich_wwa napisał(a):
Lailonn pytanie: jakich kryteriów używasz żeby stwierdzić że coś jest zbalansowane a - coś nie - twierdzisz że gra wyłącznie podstawówkami jest zbalansowana - przykład karkand 16 - apc -powinno równoważyć kałacha - to co z trybem infantry- czy tutaj nie powinien byc np więcej graczy USMC?

No ale widoczie producent gry nie przewidzał, ze ludzie będą właśnie na mapach zurbanizowanych grać inf :wink: .

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 08:58 
Moderator forum

Solimo napisał(a):
No ale widoczie producent gry nie przewidzał, ze ludzie będą właśnie na mapach zurbanizowanych grać inf

A jest coś co przewidział? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 11:01 

Meewosh47 napisał(a):
Kolec - w przeciwieństwie do Ciebie ja umiem czytać ze zrozumieniem i cytować innych ludzi.

bo ty to jestes real pr0 mój ty ptysiu czekoladowy
spójrz lepiej co udało ci sie wnieść do tej dyskusji poza mało finezyjnym naśmiewaniem się z jednej ze stron
czy aby przypadkiem niejest to właśnie zachowanie trola forumowego i dziecka neostrady ?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 11:29 

Cytuj:
Karkand 16-ka infantry only wszyscy grają g36 medykami - dla mnie to jest zbalansowane idąc dalej dla mnie właśnie gra unlockami jest najbardziej fair - bo są takie same po obu stronach.

Ale taka sytuacja nie ma miejsca wiec nie wymyslajmy ;]

Cytuj:
a co z medykiem i jego apteczką - to jest dopiero potęga - gdyby medyk się sam nie leczył ...

No jest mocny owszem dlatego fakt, ze moze jeszcze dobrac sobie mocniejsza bron uwazam za brak balansu.

Cytuj:
No i chciałem zwrócić ci uwage że samo sformuowanie lamer ma znaczenie negatywne więc nazywanie kogokolwiek w tym kontekscie jest nie na miejscu bo to jest obraźliwe, tak samo można nazywac lamerami osoby które lockują lotnisko i można iść dalej ja tego nie robię i staram się nie obrażać nikogo z naciskiem na słowo staram się

Obrazliwe owszem, wulgarne nie. Atakowanie lotniska jesli wrog nie ma flag to efekt lepszej gry i jest to "finish him" Nie widze powodu by wtedy sztucznie przedluzac gre czekajac naz wrog odleci z bazy 10m. Atakowanie bazy tak by kosic tych wszystkich, ktorzy cala runde czekaja na heli/samolot nie pomagjac w walce to raz, ze taktyka(na wojnie tez atakuja lotniska) dwa, ze imho nalezy im sie. Nie lubie takich ludzi :P

Co do statystyk to dla mnie sa one winne istnieniu 40-50% debili w tej grze. Statsiarze majacy w dupie team i flagi martwiacy sie tylko o swoje fragi. Nie lubie tego zwlasza, ze gram agresywnie(w kazdej grze :P Dlatego w csa nie gram na pl serwerach bo tam ustalaja smieszna zasade "no rush") i ilekroc docieram do bazy wroga orientuje sie, ze NIKT do mnie nie dolaczy i za chwile odejde z tego swiata jak sie wyspawnuje 5 ludzi. No o akcjach gdzie przez 30min sie idioci przerzucaja tylko granatami przy hotelu nie wspomne bo na widok tego dostaje dreszczy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 11:41 

Lailonn napisał(a):
To mamy chyba rozne dane bo wedlug zapowiedzi ma byc ich okolo 40 :lol:

Aronia, Lailonn, aronia ... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 11:59 

Kolec napisał(a):

Kurcze Kolec musiales pisac o takich pysznosciach teraz zrobiles mi apetyt i teraz musze leciec do cukiernii :? A tak wogole to prosilbym dyskutantow forumowych o zaprzestanie uzywania jakichs porownan do wyrbow spozywczych bo zmuszacie graczy do zaspokojania zadzy smakowych a przez to do zwiekszania wysilku fizycznego co w tych warunkach pogodowych nie jest najlepszym rozwiazaniem :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 13:54 

Kolec napisał(a):
Meewosh47 napisał(a):
Kolec - w przeciwieństwie do Ciebie ja umiem czytać ze zrozumieniem i cytować innych ludzi.

spójrz lepiej co udało ci sie wnieść do tej dyskusji poza mało finezyjnym naśmiewaniem się z jednej ze stron
czy aby przypadkiem niejest to właśnie zachowanie trola forumowego i dziecka neostrady ?

Misiu pysiu wszystko już zostało powiedziane a ja naśmiewam się z człowieka do którego nic nie dociera i ma przepaskę na oczach.

Bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie za to Lailonn, któremu jeszcze chce się z tobą dyskutować gdy reszta dała już sobie spokój. Ale to i tak strata czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 19:46 

naśmiewasz się od początku tego topica i nic innego nie robisz - trol forumowy i dziecko neostrady

jak się niema argumentów to łatwo jest powiedzieć do przedstawiciela opozycyjnego obozu "nic do ciebie nie dociera"
a dopuściłeś do siebie wogle taką możliwość że niemasz racji ? czy może jesteś we własnych oczach już taki pr0 że podobne wątpliwości uważasz za niepotrzebne

Lailonn podając swoją definicję lamera stwierdził że uważa również za nich graczy "AK only"
niechce mi się przeszukiwać forum ale o ile sobie dobrze przypominam to ty Meewosh47 kiedyś się tu przyznałeś że grając USMC zmieniasz kita na MECowskiego jak tylko się nadarzy okazja, by przechwycić kałasza

gracze FFA niewidzący absolutnie nic nienormalnego grają tym czym jest im łatwiej - a jakaś badna dulskich kołtunów, którzy myslą że są wielkimi klanowiczami, wyzywa ich od lamerów tłumacząc tym sposóbem swoje porażki - i w wiekszości są to osobnicy którzy deklarują że niemają żalu do nikogo, niegrają dla punktów i ranking im niepotrzebny

problem nie leży w tym że unlocki są zamocne tylko w tym że EA niepotrafiło zbalansować podstawowych giwer - i tak mamy AKS-74U, M16, Type-95

jedyna broń lepsza od podstawowej w każdym aspekcie to G36E
a żaden unlock w grze niejest silniejszy od kałasza
granatnik ustala wspólny mianownik dla wszystkich broni assaulta (poza G3)
niema różnicy czy na karkandzie szaleją ATki z DAO czy inzynierowie (których pompki są lepsze od shitowatego DAO)

idac dalej tokiem "waszego" myslenia to całe USMC powinno na klanówkach skandować "LAME, LAME, LAME!" - bo jeżeli różnica w uzbrojeniu piechoty jest lamerska to nic bardzie lamerskiego niż AK vs M16 w tej grze niema

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 20:46 

dramich_wwa napisał(a):

Ja sie z tym zgadzam.. Chcesz zbalansowaną grę.. graj unlockami.. Wszyscy maja takie same bronie i kazdy jest zadowolony... Czemu nie bierzesz? Dlatego ze trenowac musisz standardowymi? To jest chyba jest jedynie Twoj problem zatem i Twoj wybor. Inni dokonuja innych niż Ty wyborów bo maja do tego prawo. Unlocki sa integralna czescia tej gry więc z Tym żyj. Żale na forum sa imho smieszne.. cala ta dyskusja to jakis żart. Kolejny twór sfrustrowanego klanowicza? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 20:54 
Oldboy Battlefield.pl

Zamknąć :?:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 21:07 

Kolejny, ktory widzi w dyskusji zal ^_^ jak juz wielokrotnie pisalem a jest to ciagle wymazywane z pamieci uczestnikow "zalu" EA obiecalo, ze wszystkie bronie beda zbalansowane tak, ze beda INNE ale nie LEPSZE. Jakos nie widze pretensji o "zale" do tych co krytykuja J10

ps. Tak przyznaje sie do ogromnego zalu jaki we mnie tkwi.
http://img109.imageshack.us/img109/5051/hehte1.jpg 1 smierc to TK. Pozostale 2 sa bez watpienia od unlockow a ja bidulek biegalem z m16 i tak mnie te 2 smierci zirytowaly, ze placze i placze nad przepakowaniem unlockow ;[

pss. teraz Kolec mozesz mowic, ze sie chwale. Dodam wiec, ze 2 tygodnie nie tykalem BFa nawet kijem grjaac w tym czasie w singlowe gry bo zmienialem neta :}

psss.Podejrzewam, ze inni gracze chociazby Voodoo(ja robilem za commandera ostatnie pare miesiecy wiec skill spadl w walce) juz o Wildzie nie wspomne moga pokazac screeny bardziej "zalowate" :lol:

Ostatnio edytowano 29 lip 2006, 22:30 przez Lailonn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 21:30 

Kolec wszystko już zostało wcześniej powiedziane i jeżeli na takie argumenty nie zwracałeś uwagi - bo ci one nie pasowały - to ja wymiękam. Nie będę wdawał się z tobą w dyskusję.

Hmm to jeszcze może twoim zdaniem M16 jest mocniejsze od AK? Ty zapewne nie masz problemów z wyborem broni - G36E i jazda!

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2006, 08:20 

Lailonn napisał(a):
Jakos nie widze pretensji o "zale" do tych co krytykuja J10

Wydaje mi się, że ludzie z faktem ze J10 lata bezkarnie juz sie pogodzili (no moze nie wszyscy).. Jakby nie bylo gra ma ponad rok.. wiec mozna owszem dyskutowac.. ale fakty sa takie a nie inne.. I nie nazwe lamką tego co zestrzeliwuje mojego F35 gdy sam lata J10.. Role wczesniej czy pozniej sie odwrocą. Przewaga J10 jest oczywista i tego nie kwestionuję. Mimo wszystko w pewnym stopniu zachowana jest rownowaga.. Samolot moze super.. ale bazy z lotniskami Chinoli przejmowalne. :roll:

Imho AK najlepsza bron i zawsze biore jak moge.. US ma kiepskie bronie, ale nawet na klanowkach jest rownowaga Np. infantry- raz Twoja druzyna gra jako US a raz druzyna przeciwna.. Wiec tez nie widze problemu.

Publiki - kazdy gra czym chce.. i mozna sie z tym pogodzic lub nie.

PS. Zdarza mi sie grywac unlokiem. Nieczesto ale zawsze. I w zasadzie zawsze jest to DAO, bo postolet na wode np MP5 jest doprawdy malo praktyczny. Ale biorac pod uwage ze jako Anti Tank ugralem jednie ok 30h (lacznie z unlockiem i bez) stanowi to znikomy procent calej mojej gry (lacznie 850h).

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2