Teraz jest 17 lis 2024, 16:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 lip 2006, 01:26 

Ciekaw jestem co sądzicie o serwerach knife & pistol na których idzie w bardzo szybkim czasie narobić dużo punktów.Jednakże idzie też całkiem dobrze potrenować uniki i skilla.
Osobiście nie jestem fascynatem takich serwerów choćby dla tego że po jednej rundzie człowiek ma dość takiej jednostajnej gry.Ale wszystko ma swoje plusy i minusy i stąd to moje zapytanie.
Grając tam można dobrze podszkolić się w infrantry.
Ktoś powie że lepsze jest samo inf.ale tu są bardziej wyrównane szanse
w inf.AK V M16 nie pozostawia złudzeń.
(mówiąc infrantry opieram się jedynie o umiejętność robienia uników i celność)
I nie będę ukrywał,czasem wpadam na taki serwer by zrobić odznake.
Gdyż na normalnych serwerach wole zając się grą niż bieganiem z misja ubicia np. 40 albo rozdania 25 paczek z amunicją.
Więc nie jest to taka trolownia jakby się na pierwszy rzut oka wydawało :?:

ps.przykład jak wygląda tabela wyników na takim serwie

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 09:23 
Moderator forum

taaa... przy okazji odradzam serwer =SSC= knife & pistol.... w momencie w ktorym kosisz bezlitosnie adminow i jestes pierwszy na liscie po pewnym czasie dostajesz kicka i perm ban :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 09:49 

W pewnym sensie zgadzam się z Tobą 90s ale przez takie serwery teraz każdy ma odznakę kosy... Kiedyś nie było tak łatwo. Walczyłeś kosą z ak bądź Saw'em. Prawde mówiąc kiedyś to była przyjemność ze zdobycia jej, a teraz ?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 09:56 

Shadowek napisał(a):
W pewnym sensie zgadzam się z Tobą 90s ale przez takie serwery teraz każdy ma odznakę kosy... Kiedyś nie było tak łatwo. Walczyłeś kosą z ak bądź Saw'em. Prawde mówiąc kiedyś to była przyjemność ze zdobycia jej, a teraz ?

Nie bardzo rozumiem co się zmieniło - zdobyłes ją na normalnym serwerze i to że teraz inni zdobywają ją łatwiej powoduje że masz mniejsza przyjemność, przeciez zawsze możesz ją zdobyć "po staremu" w czym problem?

Gdzybyś postawił tezę że kiedyś była ona coś warta bo nabić ją było zaje... trudno to bym się zgodził...

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 10:08 

Powiedzmy że trochę czasu spędziłem na tych serwerach co tu ukrywać zawsze znajdowałem się w pierwszej trójce ale wcale się nie starałem. Podoba mi się nabijanie punktów i niepowtarzalny klimat, bo walka 1:1 trwa dłużej niż gdybyśmy nawalali się z karabinu. Można w łatwy sposób zdobyć kilka odznak pistoletów, noży, comandorską itp. Dobrze że są takie miejsca, bo dają sporo nietypowej zabawy.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 10:10 

Głównie chodziło mi o to, że była więcej warta...
Teraz ma ją każdy.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 10:15 

Kiedyś było dużo łatwiej zrobić odznakę za noże.
Po pierwsze poziom był niższy graczy,można było pokicać do kolesia.
I nie było tyle osób z DAO albo PKMeme.
Poza tym myślę że na zwykłych serwach nawet jedna osoba myśląca i przejmująca flagi jest dużo bardziej cenniejsza niż 10 grających dla jakieś odznaki.
Więc dobrze że są takie miejsca

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 10:16 

A ja musze przyznac ze takie serwy podszkolily mnie w walce pistoletem bo kiedy gram np anti tankiem to na dalsza odleglosc zeby kogos ubic uzywam pistola i juz niejednokotnie udalo mi sie tak ubic ludkow :D A poza tym walka na noze na takich serwach pokazala mi jak ludzie stosuja rozne techniki w walce na noze i dzieki temu mogelm to pocwiczyc jakies taktyki czy uniki w takiej walce. A poza tym fanie ze sa takie serwy bo zazwyczaj wszysyc sa skumulowani w jednym miejscu najczesciej jest to miedzy hotelem a placem na karkandzie i calkiem fajna jest taka zabawa bo mozna sie tez pobawic w kowboja kto szybciej naciska spust ten wygrywa prawie jak na dzikim zachodzie :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 10:48 

prawdziwy terning skilla to Ak vs noz :) a nie jakies tam wasze wyrownywanie szans .....

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 10:55 

takie servery sa tylko i wylacznie dla statsiarzy, gralem moze 3 razy na knife & pistols i byly takie zasady , ze amerykanie biora hotel i nie moga brac innych flag i jest sieczka miedzy placem a hotelem; wszedzie pelno zaopatrzenia a niektorzy grajacy medykami siedzieli w vodniku schowani na dzialku i leczyli wszystkich dookola ;/
..fajnie bylo grac pierwszy raz i zobaczyc jak to jest, i nawet myslalem ze to moze byc fajne i ciekawe, teraz uwazam inaczej ;/

moglaby byc to fajna szkola skilla, gdyby na serverach byly tez inne miejskie mapy i gdyby wszyscy walczyli o flagi , a nie o fragi - niestety nie jest tak , ludzie graja na takich serverach dla nadrobienia smiesznych punktow i zdobycia nie mniej smiesznych odznak ;/

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 11:33 

Też grałem na takich serwerach, najwyżej kolesie mieli po 60 pkt .Na tym zdjęciu widać że sami statsiarze są.Bez urazy 90s

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 11:52 

c0lon3l napisał(a):
moglaby byc to fajna szkola skilla, gdyby na serverach byly tez inne miejskie mapy i gdyby wszyscy walczyli o flagi , a nie o fragi - niestety nie jest tak , ludzie graja na takich serverach dla nadrobienia smiesznych punktow i zdobycia nie mniej smiesznych odznak ;/

Ja raz gralem na takim serwie gdzie mozna bylo uzywac pistoli nozy i granatow recznych i mozna bylo zdobywac inne flagi i rzeczywiscie to bylo fajnuiejsze niz tak jak to opisal colonel ze na wiekszoisc juz takich serwow to jest tak ze amerykance biora hotel a reszte nie, to rzczywiscie staje sie nuzace takie pykanie, ale kurcze nic nie dostarczy mi takiej satysfakcji jak spotaklem sie z dowma kolesiami na tym poletku za blacha na karkandzie przy hotelu i zaczelismy pojedynek na noze i wyszdlem zwyciesko :) PRawie jak w filmach kung fu bylo :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 11:53 

a) Takie serwery nie są dozwolone przez EA (kilka już nie jest rankingowych)
b) Za granie na nich grozi kasacja statystyk
c) Jaki skill? Gdzie na normalnych zasadach biegnie do ciebie banda z kosami/pistoletami?

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 12:58 

JabbaH napisał(a):
c) Jaki skill? Gdzie na normalnych zasadach biegnie do ciebie banda z kosami/pistoletami?

No np skill w walce na noze bo gdzie sie lepiej tego nauczysz niz na takcih serwach ja dzieki nim nauczylem sie niezle kozikiem wywijac, a poza tym jestem za roznorodnoscia bo dzieki takim serwom mozna posmakowac gry w BF2 w roznych odcieniach a nie tylko zwykle tluczenie sie na kalachy rakiety samoloty itp. To jest taka odskocznia od zwyczajnosci i tyle

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 13:48 

Od czasu do czasu wchodziłem na takie servy - teraz to już mi sie nawet na TV2 nie chce :]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2