Teraz jest 17 lis 2024, 18:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 14:31 

Thug@ napisał(a):
Też grałem na takich serwerach, najwyżej kolesie mieli po 60 pkt .Na tym zdjęciu widać że sami statsiarze są.Bez urazy 90s

Też tak uważam,choć nie zawsze z takim zamiarem się na nie wchodzi.
Nie jestem miłośnikiem robienia odznak ale jak jest możliwość to czemu nie zrobić?
Skoro ileś tam godzin ma się czymś wygrane.
Poza tym co jest lepsze,kampić bazę lub respawn czy wejść sobie na 30min na taki serwer?
Co do samych odznak to ironia bo każdy ogląda tylko swoje konto.

JabbaH napisał(a):
a) Takie serwery nie są dozwolone przez EA (kilka już nie jest rankingowych)

Może się mylę ale czy serwery infrantry rankingowe też nie były zabronione?

Są różne serwery np. mapy 64 dla 16 graczy
Ludzie cudują i starają się grę urozmaicić.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 14:33 

Ja byłem na takim może z dwa razy i muszę powiedzieć, że "skill'a" to się tam nie da poćwiczyć. Jak weszliśmy z Pepelu, to zajęliśmy dwa pierwsze miejsca z przewagą punktową nad trzecim około 60 pkt. Nie było by to dziwne, gdyby nie to, że przez 10 minut (z 30) Pepelu idlował...
A jeśli ktoś chce tak bardzo potrenować "skill'a" w infantry, to zapraszam na serwer WAIB - nie jest rankingowy i może dlatego tak dobrze się tam gra.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 15:01 

Swego czasu tez, chcialem pograc sobie na knife n' pistol serverach, lecz zazwyczaj ludzie tam ganiali z bronmni, jak na normalnym serverze counquest ...

Tytuł:
PostNapisane: 29 lip 2006, 15:52 

eeee bo tam sa lamki , i kolejne lamki tam chodza :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2006, 08:56 

Lamki są na wszystkich serwerach.Ale że też jestem lamka więc mi to zbytnio nie wadzi :)
Co do tych serwerów i statsiarstwa to ci z góry tabeli najlepszych graczy nabijają swoje punktu na normalnych serwerach.
Więc raczej styl gry a nie serwer jest wyznacznikiem statsiarstwa.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2006, 13:29 

Wszedlem raz na taki serwer.. mialo byc na kosy a byly czolgi i kalasze :lol:

A swoja odznake za noz zdobylem pozniej normalnie na zwyklym serwie na karkandzie, tuz przed wyjsciem patcha ktory uniemozliwial skakanie i padanie z pchnieciem. Wizja tego patcha mnie w sumie zmotywowala :oops:

Osobiscie mnie obojetne czy wszyscy na serwerze biegaja tylko z nozami czy tez nie o ile tylko nie jest to podkladanie sie pod kose jeden drugiemu + medyk do ozywiania (stat padding innymi slowy) a normalne walki nozownikow gdzie ludzie po prostu graja tylko nozami :wink: Mnie to malo boli ze ktos w ten sposob odznake sobie zrobi.. Ot swiecidelko. Sam raczej na taki serwer nie pojde.. no chyba ze trafie na taki zupelnie przypadkowo :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lip 2006, 20:00 

Byłem kilkukrotnie na takim serwerze i jakoś zawsze trafiałem na normalna walke z informacja, ze knife&pistol obowiazuje jedynie w wybranych porach :D Pełna kulturka.

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2006, 13:14 

Czytnijcie sobie to o tych serwerach

http://www.bf2rankedservers.com/forums/ ... .php?t=622

Chyba trzeba się zarejestrować, to daje cytat :

Cytuj:
Direct from EA:

We have noticed an increase in behavior where leased servers are being used by clans solely to pad players stats, even to the extent where clans are institutionalizing rules that forbid normal play. Currently the favored method is for player admins to set rules where players must use either a knife or Pistol, players must revive each other, and players must not take flags. This creates environments where players gain stats unrealistically and creates an imbalance in the ranked server playing field. In our opinion, these players are breaking EA's Terms of Service, and we have begun taking action on the clans involved. However, clan coordination to this extreme requires us to create a long-term solution for this (separate from any scoring changes in 1.03).

As a group, Ranked Partners included, we need to work together to aggressively crack down on any server that is found to be promoting stats exploiting in order to maintain the integrity of the stats system.

The following steps will be taken each time we locate a server exploiting through enforced admin rules:

1. Customer support will strip the stats from those caught on the server at the time of discovery and anyone sharing a clan tag with the offenders that seem to have any anomalous stats.

2. We will contact the Trusted Partner who has leased the instance in question to the offending clan and request that the clan is immediately moved over to a non-Ranked server. This clan should not be given an opportunity to lease another Ranked Server from said partner, as they have too many avenues of coordinating exploitative actions.

3. If said clan continues to have access to a Ranked server, we will be removing the IP of offending server from the validated list shortly after contacting the Ranked Partner connected with them.

Please keep in mind we are not holding the hosting partner responsible for the actions of these clients. Also note that the tools we need to employ if we reach step 3 may impact other clients you are hosting. Because of this, we do ask that each partner works to ensure that clans/groups that engage in this behavior are removed from your clientele. We have 'busted' a few servers already and those partners have been exceptional in their response to correct the errant behavior.

Notify your clients that if they are running their servers in the manner described above or in any manner which could be questionable that they must cease such actions and run pure servers.

Ostatnio edytowano 31 lip 2006, 13:14 przez DeNat, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2006, 13:14 

Zainteresował mnie ten temat,więc dodaqm swoje 3 grosze.Przyznam się,że złotego knifa i pistola zdobyłem na serverze tegho typu.ale nie o to chodzi.Grałem na ponad 10 serverach i mam wyrobioną opinię na temat ich adminów.Na jednym serverze admin siedział w czołgu i facet latający z karabinem dostawał z działa,warna i ewentualnie kiedy powtarzał strzelanie z broni długie,bana.Z kolei na innym admin stopował grę,i pisał zielonymi literkamni,kiedy USA zaczeło przejmować Plac na karkandzie :)
Więc można na jednym serverze nabić 256 pkt. (to mój rekord,żeby nie było :] z dobrym adminem,a na takim,gdzie prawa admina dostało :dziecko neostrady" wyciągnie się nie więcej niż 50,bo od razu dostanie się bana za zabijanie admina......ale się rozpisałem :D

Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2006, 13:24 

:D pobawiłem się parę razy na takich serwerach, ale w momencie kiedy wyciągnąłem rekordowe ponad 400 punktów, to już sobie odpuściłem i nie wracam, choć przyznam, że niekiedy była to dobra zabawa, choć ostatecznie dosyć monotonna (nawiasem mówiąc, kiedy grałem na jednym serwerze, admini uszkadzali sobie pojazdy, a potem pracowicie je naprawiali i zdobywali odznaki inżynierskie, nie wtrącając się do gry, o ile ktoś ich nie próbował zabić).
Czy coś się da wyćwiczyć? No pewnie, kiedyś nóż to tylko ostrożnie wypróbowywałem na leżącym i nieświadomym niebezpieczeństwa snajperze, teraz nie mam obaw przed wskoczeniem w tłumek wrogów i porysowaniu ich trochę stalą (nawet niedawno załatwiłem nożem strzelca w wieżyczce czołgu - był nieźle zaskoczony :D). Wbrew pozorom jest to całkiem skuteczna broń i można nią robić sporo zamieszania. To samo z pistoletami - przydaje się opanowanie umiejętności strzelania nimi z daleka.
Generalnie jednak, takie serwery są statsiarskie w sposób ewidentny :) Jeśli ktoś się przejmuje cudzym statsiarstwem, to zapewne go one irytują.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2006, 19:40 

Podsumowując ten topic:
1. Serwery typu Knife & Pistols na których nie można przejmować większej ilości flag niż jedna, to serwery statsiarskie.
2. Serwery typu Knife & Pistols na których można przejmować swobodnie flagi to serwery dobre.

Myślę, że wszystko już było wyjaśnione w tym topicu, więc zamykam go. :o

http://enclave.myminicity.com/

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2006, 20:15 
Moderator forum

Ta, ty zamykasz :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2006, 20:55 

On chcial powiedziec ze, powiedzial to co wiedzial, i sie zamknie :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2006, 15:28 

Privateghoul napisał(a):
On chcial powiedziec ze, powiedzial to co wiedzial, i sie zamknie :D

:roll:

http://enclave.myminicity.com/

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2008, 21:52 

wedlug mnie k&p to dobra zabawa (osobiscie wole tylko noz) to dobre odpoczecie od zwyklej gry w battlefielda bo mi po pewnym czasie zaczela sie nudzic. wiec zaczelem grac na takich serverah i po pewnym czasie rocilem do normalnej rozgrywki.a to do tego dalo mi odznaki jakies tam skille w pistoletah i nozach.wydaje mi sie wiec ze takie servery sa potrzebne zeby sobie czsami odpoczac hyba ze gramy dla statsow :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2