Teraz jest 20 lis 2024, 18:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2006, 16:13 

nie latalem jeszcze przeciwko niemu, ale ma duze k/d (wiem , wiem ze statsy niewazne, ale sami zobaczcie), wiec jak ktos ma ochote sie zmierzyc to smialo ;] :

http://bf2s.com/player/70076202/ (i jego stare konto http://bf2s.com/player/71627617/ )

@arctico1 - wejdz na pusty server i poswiec godzinke na latanie samemu i strzelanie z tv, potem kilka dni na normalnych i beddziesz strzelal jak on (szczegolnie przy takich przeciwnikach ;] )

powodzenia
:wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2006, 19:50 
Moderator forum

Jakis dziwny koles, zwlaszcza pierwsze konto :?

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2006, 13:52 

To jest kolejny film, który uwarzam za ciekawy i warty do dodania do tematu. Film ma charakter edukacyjny i pokazuje jak latać helikopterem:
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... field+heli

Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2006, 17:01 

teraz wszyscy beda UZyWAC makr do przesiadania sie w heli....

ogolnie ciekawe

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2006, 19:23 

moze pytanie nie bardzo na miejscu, ale na tym filmiku z helikopterkiem kolesiowi fajnie wszystko idzie a co najwazniejsze co mi sie nie udaje to ze on jakims cudem w momencie przesiadania sie na 2 miejsce ma stabilny helikopter a jak ja to robie to helikopter sie krecic w prawo zaczyna tak jak by to pewnie naprawde mialo miejsce w momencie gdyby zdjac stopy z pedalow, czy to ze jak sie przesiadam na drugi fotel i helikopter sie kreci to normalne czy nie ?

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2006, 19:47 

na servach on line dochodzi jeszcze problem pingow i lacza... trzeba sie przesiadac z wiekszym wyprzedzeniem.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2006, 19:58 

ceek napisał(a):
moze pytanie nie bardzo na miejscu, ale na tym filmiku z helikopterkiem kolesiowi fajnie wszystko idzie a co najwazniejsze co mi sie nie udaje to ze on jakims cudem w momencie przesiadania sie na 2 miejsce ma stabilny helikopter a jak ja to robie to helikopter sie krecic w prawo zaczyna tak jak by to pewnie naprawde mialo miejsce w momencie gdyby zdjac stopy z pedalow, czy to ze jak sie przesiadam na drugi fotel i helikopter sie kreci to normalne czy nie ?

Ta, to normalne. Tylko, że na tamtym filmiku facio nie "zdjął stóp z pedałów" tylko "wcisnął hamulec" :D. Nie no po prostu gdy śmigło sie nie kręci, wtedy heli także nie kręci się w prawo, wogóle się nie kręci.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sie 2006, 23:26 

Adag10[PL] napisał(a):
ceek napisał(a):

Ta, to normalne. Tylko, że na tamtym filmiku facio nie "zdjął stóp z pedałów" tylko "wcisnął hamulec" :D. Nie no po prostu gdy śmigło sie nie kręci, wtedy heli także nie kręci się w prawo, wogóle się nie kręci.

ocb ??? :roll:

mozna troche jasniej ?

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2006, 03:25 

popieram moze by ktos napisal jakos tak zebym zrozumial jak ten koles z tego filmiku byl to w stanie zrobic, wtedy loty helikopterem moze mi sie spodobaja narazie to tak nie bardzo, bo jesli panowie z ea chcieli realizmu z przesiadaniem sie w helikopterze ze wtedy sie zaczyna krecic wokol osi to niech zaczna od tego czy przejscie z jednego fotela na drugi jest mozliwe :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2006, 09:57 
Moderator forum

Po co zaczynasz w ogole temat realizmu? Gra nie ma być realistyczna, tylko grywalna.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2006, 12:30 

Zacznijmy od tego, że w tego typu helikopterach, to jeśli wiatr porządnie nie zawieje, to możesz nawet kawkę w środku wypić i nic nie będzie się kręcić dookoła - od tego jest tylni rotor.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2006, 12:43 

Chodzi o to że trzeba przed wystrzałem rakiety obrócić kabine w lewo,i kiedy sie przesiądziesz heli zaczyna się kręcić w prawo i momencie zmiany kierunku obrotów z lewej na prawo najlepiej jest wystrzelić.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2006, 12:52 

Kwestia praktyki - jeśli zrobisz trzy rzeczy (tzn.: przesiadka+przełączenie na TV+strzał) wystarczająco szybko, to nie musisz się specjalnie ustawiać... Poza tym, jesli w pobliżu jest gunner, to zaproście go do składu i rozmawiajcie ze sobą - komunikacja w heli jest bardzo ważna i taka współpraca jest bardziej efektywna niż samotne latanie. :) A tak poza tym, to cieszę się bardzo, że w końcu ktoś zaczął się interesować strzelaniem z TV - jest jeszcze nadzieja...

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2006, 23:26 

dyskusji na temat realizmu zaczynac nie bede bo to wiadomo ze to gra a nie zycie chodzilo mi tylko o to ze na tych filmikach nie bylo widac by sie helikopterek obracal, zaraz jeszcze raz ogladne pozatym czasem to wcale nie tak dobrze jak sie obracac zaczyna bo moze sie o cos zepsuc, a pytam bo troche w te gre juz gralem ale heli nie umiem latac i probuje sie ostatnimi czasy poduczyc troszeczke, a kolegow ktorzy w bf2 graja raczej nie mam jak mi jakis koles wsiada do tego heli to tylko plakac mi sie chce bo mi albo strzela wszedzie dookola bez celu albo strzela zadko jeszcze zadziej trafiajac, a jak ja wsiade do kogos jako gunner to mi sie zaraz ten pilot rozbija o cos wiec najlepiej byc zdanym na siebie a skoro rozdwoic sie jeszcze nie umiem to takie przesiadanie sie tak jak na filmiku pokazane fajnym rozwiazaniem sie wydawalo...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2006, 11:50 

Ten filmik to w ogóle bez sensu, koleś lata wokół czegoś i czasami strzela... w powietrze. Takie rzeczy się przydają, ale tylko wtedy kiedy lata się samemu i potrafi się skoordynować to z rakietami, bo przecież latając w kółko nic się nie zdziała. Ja zwróciłem uwage tylko na latanie tyłem, jeszcze nie próbowałem i nie wiem czy spróbuje, ponieważ to też się nie przydaje. Nie zapominajmy, że to gunner ma rozwalać i celem pilota jest mu to ułatwić, a nie robić sobie tricki :wink: Ja już zdobyłem wszystkie medale heli i teraz robie samolot i frajda jest dużo większa:) Chyba, że ma się kolege/koleżanke do heli, bo z lamami to nie gra, a samemu przeciwko dobremu heli nie ma się szans :!: Za to w samolocie sam jesteś drwalem swego losu i nie musisz polegać na nikim, poprostu lecisz i leecisz i leeecisz :roll:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2