a ma ktos z was te drugie unlocki zerżniete z Euro Force? Czyli P90 (AT), L96A1 (Kampiarz), MG36 (Support), FN SCAR-L (komando), MP7 (inzynier), F2000 (asfalt) oraz G36E (medyk)
Zrobiłem troszke badań i wygladaja one tak:
Scar - wieksze obrazenia o 2, lekko mniejsza dewiacja za strzał ale odrobine wiekszy odrzut, warto zwrocic uwage ze ma lunetke ktorej brak w 36. Wyglada tez bardzo fajnie. Ogolnie sadze ze mało opłacalny unlock, zostalem zabity z niego kilka razy ale nie udalo mi sie ukrasc tego cacka. (porównanie z g36 ofkoz)
F2000 - (porównanie z G3) o 10 wiecej pestek w magu, come back granatnika, damage mniejszy o 6 czyli 34, odrobine dluzszy reload, z deka wiekszy odrzut, mniejszy rate of fire, no i wyglada jakby mial lunete ale czy jest naprawde to nie powiem
takze zostalem zabity pare razy ale nie ukradlem
(porównanie z M16) - slabsza szybkostrzelnosc ale za to wieksze obrazenia o 4 punkty, wieksza dewiacja w kazdym aspekcie i odrobine dluzszy reload, ogolnie potrzebuje o jedna pestke mniej zeby zdjac cel bez kamizelki. Granatnik ma slabsza sile razenia o 20 punktów i promien razenia o pol punktu. Uwazam ze jest to pożądany unlock ktory cierpi na slabszy granatnik i odrobine wiekszy odrzut ale zadaje wiecej obrazen i ma trub full auto, a wzgledem g3 wiekszy magazynek, mniejsze obrazenia no i co wazne - granatnik. Mysle po statsach ze to najlepsza bron dla asfalta.
P90 - (porównanie z MP5) od razu rzuca sie bardzo pijemny magazynek bo az 50 naboi, lecz za to tylko 2 zapasowe magi co daje w sumie 180 naboi dla mp5 i 150 dla p90. P90 ma mniejsza dewiacje ale przeladowywuje sie odrobine dluzej, takze wyciąga. Ogólnie rzecz biorąc jest to MP5 z dodatkowymi 20 nabojami i mimo iż wygląda super to w rzeczywistosci jak mniemam tak nie jest choc to cacko powinno strzelac tak szybko jak sam skur****
Mysle ze porównanie z dao nie ma w tym wypadku sensu bo wiadomo.
L96A1 - (porównanie zarówno z M24 jak i M95) to cacuszko wyglada zupelnie jak awp z CS'a tylko czarne
niestety nie ma tak dobrze i nie zabija jednym strzalem, ba, zabiera tyle samo ile m24 i 95, Wystarczy polaczyc m24 i m95 a wyjdzie nam to - L96 ktore jest najcelniejsza snajperką i dodatkowo najszybciej sie przeladowywuje. Nie mialem okazji z niej korzystac; mysle ze dla znajperów dobry wybór.
MP7 - to takie troszke biedniejsze o 10 naboi p90 z krotszym i 0,7 sekundy czasem przeladowania. Ciekawa alternatywa dla dotychczas tylko śrutujących mechaników, lecz mysle ze nie beda chcieli porzucic swych strzelb
G36E - (porównanie z L85) jak dla mnie zupełna pomyłka - mniejsze obrazenia o 2 punkty za to zwiekszona szybkostrzelnosc i troszke celnosc ale zabrali lunete... Jak dla mnie wybór jest bezcelowy.
MG36 - (porównanie z PKM) - ZNACZNIE zredukowane obrazenia bo z 45 az do 30, zwiekszona nieco szybkostrzelnosc, czas przeladowania, zostal takze dodany tryb burst fire. Ogólnie jest to najcelniejszy myszyngan dodatkowo z trybem burst fire, szybkostrzelnoscia plasuje sie w srodku stawki podobnie jak z obrazeniami. Trzymalem to w łapkach i postrzelałem sobie do powietrza bo chwile pozniej zostalem zbombardowany
Mysle ze jest to ciekawa alternatywa dla osob nietrawiących zbytnio pkma, takze chyba najskuteczniejsza na dalsze dystanse.
Mam tez troche informacji na temat broni z Euro Force
FAMAS - (porównanie z l85) moja ukochana bron (poza grą) w grze chyba nia nie bedzie. Po pierwsze dali ja do medyka co w sumie jest z deka pomyłka bo bron uzywana jest orzez zwykłych szturmowych zolniezy czyli powinna byc jako asfalt na co liczylem, podobnie zreszta jak L85. Famas wypada niestety przy nim blado - JEDYNE co ma lepsze to szybkostrzelność... zadaje mniej obrazen o 4 punkty, ma slabsza celnosc, obie giwerki maja lunetki, ale l85 ma tryb pijedynczy, natomiast famasik bursta. Mysle ze u mnie 'miłość' do tej broni zwyciezy i i tak bede z nia latal jak bede medykiem w UE
Jeszcze tego dodatku nie mam ale jak kupie i odblokuje to zapostuje tu od razu.
L85A2 - to samo co jedyneczka tylko z granatnikiem, ale za to zabrali lunetke niestety.
HK21 - (porównanie z MG36) giwerki niemal identiko (zreszta ten sam producent
) z tym ze 21 ma o 100 pestek wiecej co sie moze przydac bo w calosci daje 2x wiecej ammo (liczba zapasowych magow jest identyczna), jest takze odrobine mniej celna i nie posiada trybu burst (only auto).
HK53A3 - (porównanie ze SCARem) najlepsza broń dla spec opsa. 40 naboi, obrazenia identiko ze skarem (27) czyli najwyzsze, wyciaga sie dwukrotnie szybciej co ma znaczenie jesli jestesmy zaskoczeni np przy podkladaniu c4, no i na koniec bardzo wazne - najmniejsza dewiacja w klasie, niski recoil w zoomie (tylko g36 ma nizszy) i odrobine wiekszy od scara odrzut w ogole. Jak dla mnie MUST HAVE dla Spec Opsa i basta.
M4 Super 90 (shotgun dla inzyniera) - to cudeńko to cos pomiedzy M11 a dżekhamerem - półautomatyczna (jak wnioskuje ze statsów) strzelba! Obrażenia o 9 punktów wieksze od jacka (24) i o 6 mniejsze od M11 ale za to szybkostrzelnosc wzgledem zwyklej strzelby jest 5 RAZY wieksza szybkostrzelność czyli 300 a jest to dokladnie tyle ile ma... JACKHAMMER!
Panie i Panowie wydaje sie ze mamy strzelbe doskonałą, Jedyne jej mankamenty to o 1 pojemnik z prochem mniej oraz o kilka mniej w zapasie, ta bron ma takze najmniejsza dewiacje. Mysle ze dla mechanika bron nieodzowna.
Jako że jestem kapralem postanowilem sobie odblokowac M95 bo sadzilem ze jest to snajpa znacznie lepsza od M24 a w praktyce tak rozowo juz nie jest niestety
Owszem milo ze mozna penetrowac pojazdy ale co moze byc fajną zabawą ale uzytecnze to niezbyt jest. Odblokowalem ja glownie po to zeby latwiej bylo zdobyc medale snajperskie - niedoczekanie. W bf denerwuje strasznie strzelanie ze snajperek - w momencie jak jestes na 200% pewien ze trafiles nic takiego sie nie dzieje. Pogram z tym troche i cos powiem.