Teraz jest 22 lut 2025, 20:03

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 sie 2006, 22:39 

Witam.

Stało sie - podczas porzadkow osobiscie zdeptalem Battlefielda 2...
Plyta zaczela pekac od srodka ku brzegom :/ Tylko dwa czytniki daja jej rade lecz z kazdym dniem plyta peka bardziej i bardziej.
Staralem sie zgrac jej obraz za pomoca magic iso a pozniej odpalalem za pomoca daemon toolsow - i chyba nie jestem w tym dobry - poniewaz z takiego czegos gra sie nie uruchamia.

Czym mozna zrobic jej kopie? Zaznaczam, ze zalezy mi na kopi a nie obejsciu "no cd" Kupilem oryginal i chcialbym go jednak zachowac.

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2006, 00:17 

byla masa postow o tym, poszukaj , wszystko jest wyjasnione
a pozatym to nie cd tylko dvd

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2006, 08:29 

Więc tak... ja jakiś czas temu miałem taki sam problem.
Zrób sobie kopię zapasową tej płyty programem npl. Alcohol 120%... oczywiście kopię zrób na czytniku który jeszcze czyta tą płytę.
Otrzymasz obraz płyty.... który najlepiej trzymać na dysku twardym i należy go zamontować w wirtualnym napędzie... tu też polecam program Alcohol ( ale jest sporo innych też ). Z tej kopii można grać i instalować BF2. Ale tą kopię bym sobie trzymał i ściągnął z sieci mini image BF2 - taki mały plik który udaje płytę DVD z BF2 i zamontował w wirtualnym napędzie. Plik ten zajmuje coś ok. 2 MB i można grać tylko na nim....
A co do samej płyty... na pudełku z grą masz adres email EA Polska... skontaktuj się z nimi przedstaw im problem... mają dużo takich przypadków... i z całą pewnością każą Ci przesłać całą grę z pudełkiem do nich do Warszawy ( polecam to zrobić priorytetetm i ze zwrotką, żebyć wiedział, że odebrali ) ... i oni wymieniają takie gry bez szemrania - tyle, że ja czekałem na to 2 miesiące - tłumaczyli się , że czekają na świeżą dostawę gry.
I viekawe bardzo dla mnie to jest, że pęka mi też Need For Speed...też z EA... żadne inne płyty mi nie pękają tylko te od EA.
Ale teraz co mam grę to ściągam sobie jej mini image i płyty leżą w pudełkach a gram na wirtualnych napędach.
Tobie też radzę tak zrobić.

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2006, 09:47 

Witam.

Wexel, wielkie dzieki za info. Pokombinuje z alkoholem ( :) )
Nie wiedzialem, ze wymieniaja uszkodzone plyty - dobra nowina.

Co do pekajacych plyt EA, mozliwe, ze przycinaja na jakosci nosnika DVD
Jednak lepsze nawet kiepskie dvd niz 5 czy 6 plyt CD vide half life 2...

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2006, 10:31 

Miałem taki sam problem z grą Bitwa o Śródziemie 1, najpierw zrobiłem to samo co wexel, a potem zadzwoniłem do EA i powiedzieli żebym wysłał szczątki płyty i pisemnie opisany problem, a także paragon. Wszystko wysłałem i po chyba 3 dniach dostałem w pełni nową płytkę wraz z plakatem na ściane reklamującym gry EA :D

Strefa czasowa: UTC + 2