Teraz jest 16 sty 2025, 19:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 02:53 

No dokładnie w ET to czity ma 1/4 "pro graczy" głównie wallhack. Przykład uczestnik CB EC i reprezentant anglii. Z banem nie ma problemu kupują/dostają programy zdejmujące bana i zabawa rozpoczyna się od nowa. Evenbalance wpadło na taki pomysł że co jakiś czas gry 30-60 sek. robi screena każdemu graczowi. Niby świetne, lecz tak screen zmniejsza ilość FPS o jakies 15-20, a także powoduje niezłego laga. Po kilku dniach wycofali ten update.
PS Jak ktoś chce zobaczyć te czity to zapraszam http://et.owned.pl/?2:484:86 to są tylko polacy... (jeszcze jakiś miesiąc temu lista była przynajmniej o połowę krótsza) to jest mój głowny powód czemu już nie gram w ET a spędziłem przy tej grze 2 lata.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 04:42 

IMO skutecznosc PB zalezy od tego jak popularna jest platfroma. Oczywiste, ze evenbalance poswieca wiecej czasu Bf'owi niz np. seri Rainbow Six, dlatego o kondycje tego programu na naszej secenie za bardzo bym sie nie martwil:)

Cytuj:
PsX. Jakze niefortunnie nazywa sie jedyne w Polsce, gamingowe radio internetowe...

Jedyna telewizja, radia sa 2 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 05:58 

Exil napisał(a):
to chyba tylko w bf2, na scenie et ludzi z czitami leją na pb ciepłym moczem, a jak już jakimś cudem pb ich złapie to zmieniają guida i grają dalej :)

Całkiem możliwe, w końcu za bf2 dostają konkretną kasę a i liczą na to, że będą ją dostawać również za 'ochronę' bf2142.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 09:50 

To nie jest żadna pomyłka, sam widziałem jak walił do mnie przez murek na KRAP-ie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 10:23 

rik.pl napisał(a):
To nie jest żadna pomyłka, sam widziałem jak walił do mnie przez murek na KRAP-ie.

ha ha ha - to Ty niezły gracz jesteś!!! 3/4 sceny to potrafi, hmmmm.... wszyscy uzywaja "dopalaczy"?

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 10:25 

mcmt napisał(a):
Pan cziter, poniewaz zbanowany (sobie juz nie pogra), wybral nowa profesje, ktora mianowicie jest wykrywanie starych cheaterow. Prawdopodobnie postanowil wchlonac troche wiedzy i zrozumienia jak dziala PB, aby mogl ulepszyc swojego wallhacka, zeby na nowej grze, nikt go juz nie wykryl, a jego battlefield wygladal jeszcze lepiej niz dragonball.
Zabral sie mianowicie za wykrywanie starych cziterow w nowych wcieleniach w innych klanach. I chwala mu za to, bo wykryl jednego ŚMIECIA (ex-cheatera) w naszych szeregach (NoFear-gaming), czym pochwalil sie odkryciem na forum Clanbase. Chlopaki z NoFear sa zdegustowani tym co sie stalo i bardzo zli zwlaszcza, ze uczestniczyl w jednym z najwazniejszych dla nas meczow. Wraz z cziterkiem, poleci najprawdopodobniej nasz Menager, ktory nie sprawdzil rekruta jak nalezy. Oczywiscie ciec wstepujac do klanu sie do niczego nie przyznal.

Moze Headshot czegos sie nauczyl? Moze tylko sprawdza w jaki sposob ktos moze powiazac jego starego nicka z nowym?

ps. Podkresle jeszcze raz, ze bardzo sie ciesze z reakcji sceny, ktora nareszcie jest wlasciwa. Pamietam bowiem topic, w ktorym niektore forumowe banany wrecz podziwialy cheatera...

ps2.
ognacy napisał(a):
Nieprawda. PB jest w miarę ściśle zintegrowane z kodem większości gier, które "chroni". Przykładowo, w bf2 od jakiegoś czasu pb sprawdza wartości różnych zmiennych gry, wycinając w ten sposób całkiem sporo różnych prywatnych cheatów. To, że kogoś dopiero ostatnio wykryto nie oznacza bynajmniej, że dopiero od niedawna cheatuje. PB aktualizuje swoją konfigurację przy każdym połączeniu się z serwerem; pełny update klienta nie zawsze jest potrzebny, by uwzględnić nowe typy cheatów. Wczytując się w tony różnych lamentów i płaczów zbanowanych cheaterów można odnieść wrażenie, że EvenBalance zakasało rękawy i wykrywa więcej, niż kiedyś.

pozdr,
Ognacy

Zgadzam sie.

PsX. Jakze niefortunnie nazywa sie jedyne w Polsce, gamingowe radio internetowe... :wink:

MCMT widze ze jesteś w stanie zrozumieć nasze nastroje teraz :(

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 10:39 

Co do PB to ma tylu zwolenników co przeciwników (nie cziterów), poprostu to nie jest idealne rozwiązanie antycziterskie, które często robi jakieś dziwne "akcje", kiedyś dostałęm kicka od PB za ustawienia graficzne 0o

Wracając do tematu, można zrobić podstrone na BF.pl z listą cziterów + np xywki, info za co i jeżeli można to jeszcze jakieś informacje, z tego co wiem to osobą którym udowodniono wine, nie obejmuje prawo ochrony danych osobowych. Nie wiem czy to nadal tak działa, ale jeżeli tak to bez problemu można umieszczać informacje o cziterach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 11:32 

rik.pl napisał(a):

szybko na zmiana wciskasz ctrl i z, w między czasie strzał i juz strzelasz jak pan pukawka`headshot

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 12:11 

Vesp3r napisał(a):
Co do PB to ma tylu zwolenników co przeciwników (nie cziterów), poprostu to nie jest idealne rozwiązanie antycziterskie, które często robi jakieś dziwne "akcje", kiedyś dostałęm kicka od PB za ustawienia graficzne 0o

Wracając do tematu, można zrobić podstrone na BF.pl z listą cziterów + np xywki, info za co i jeżeli można to jeszcze jakieś informacje, z tego co wiem to osobą którym udowodniono wine, nie obejmuje prawo ochrony danych osobowych. Nie wiem czy to nadal tak działa, ale jeżeli tak to bez problemu można umieszczać informacje o cziterach.

Na pewno nie jest zakazane umieszczenie nicku itp. czitera, a co do nazwiska i zdjęcia to tak jak wcześniej było mówione najlepiej dać linka z jakiegoś forum strony klanowej itp. i to na pewno nie jest łamanie prawa.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 12:52 

Vesp3r napisał(a):
...z tego co wiem to osobą którym udowodniono wine, nie obejmuje prawo ochrony danych osobowych.....

Nie znam się na prawie, ale on chyba nie złamał prawa grajac na cheat'ach

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 13:24 

GOKU napisał(a):
Vesp3r napisał(a):
...z tego co wiem to osobą którym udowodniono wine, nie obejmuje prawo ochrony danych osobowych.....

Ochrona wizerunku nie przysługuje osobie skazanej prawomocnym wyrokiem w procesie karnym. Zatem zupełnie chybiona argumentacja.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 14:08 

pasqdnick napisał(a):
GOKU napisał(a):
Vesp3r napisał(a):

Ochrona wizerunku nie przysługuje osobie skazanej prawomocnym wyrokiem w procesie karnym. Zatem zupełnie chybiona argumentacja.

Czy próćz programów antycziterskich i adminów na serwerach jest jakiś inny sędzia na tej płaszczyźnie ?

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 14:17 

NIE.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 14:19 

Nie bo rząd polski nie uwarza e-sportu jako jakąś dyscyplinę sportu tylko jako rozrywkę. Była petycja do szanownego ministra sportu, lecz wiadomo jak się to skończyło tysiące podpisów pod nią, a pan minister z tego co wiem nie raczył nawet odpowiedzieć. Za doping można zostać ukaranym w sporcie, no ale tak jak mówiłem e-sport nie jest dyscypliną sp[ortu więc nikt nie może zostać ukarany np. grzywną, czy umieszczeniem jego zdjęcia co jest wielką karą jeśli chodzi o lany.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2006, 14:54 

Można prezentować wizerunek osoby pełniącej funkcje publiczne, jednak z określonym zastrzeżeniami (np. bez naruszania praw osób jej bliskich itd.).
Jeśli chodzi o prowadzanie w Polsce jakiegoś prawa dot. e-sportu, w sytuacji, gdy posłowie nie są w stanie uchwalić racjonalnej ustawy budżetowej, to może nawet i lepiej, że się nie biorą za gry komputerowe. :) Lepiej dla graczy, a kwestie honorowe wypada załatwiać we własnym gronie, z respektowaniem oczywiście ogólnego prawa...
Poza tym prawne kary za "przestępstwa sportowe" typu doping, są stosunkowo młodym wynalazkiem, w Polsce też wprowadzono je niedawno.

Natomiast teoretycznie właściciele serwerów mogliby występować na drodze prawnej przeciw cheaterom - jako osobom utrudniającym równoprawne korzystanie użytkownikom, z udzielonego przez właściciela serwera. Trochę to skomplikowane, ale całkowicie wykonalne.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2