Teraz jest 3 gru 2024, 01:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2006, 21:13 

ponawiam moje pytanie w mniej zaawolowany sposob. co to q ma wspolnego z bf2 ogolne? czy moderatorzy nie widza wagi tego pisanego z capsa tematu? powinienen byc przklejony w ogolnych do ogolnych. lub conajmniej w hyde parku.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2006, 23:53 

OMFG... kup lepszego neta n/c co to ma do rzeczy jakiego sobie wrzucisz na neta screena czy inne badziewie ? Kto Ci każe to w ogóle oglądać....

Bez kitu poirytowałem się na złość normalnie wrzuce tutaj bmp.....

topic jest równie mądry co "ściągaj gacie przed sikaniem".... a może ktoś nie lubi i nosi pampersa .....

:?: :roll:

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2006, 08:13 

mam dobrego neta ale to darmowe hostingi maja limity na kazdego klienta
i tacy jak ty i spamerzy zasmiecaja i zapychaja internet :arrow: :?
jesli wystarczy mniej zajmujacy format zeby przedstawic swoja sprawe to dlaczego nie mozna tego uzyc ??

taka sama zasada dziala w divx'ach - a teraz ja mam net super 10Mb/10Mb to bede robil filmy w mpg po 4GB a niech sobie reszta sciaga po tydzien bo chca go obejrzec

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2006, 17:06 

ZAPYCHAJĄ INTERNET ??

I nazwanie mnie "tacy jak Ty" to już pomówienie ja zawsze wrzucam jpg. Chodzi o to, że nie ma nigdzie ograniczej co do wrzucania jakiego kolwiek formatu. Gdyby ludziom był potrzebny tylko JPG to by nie było innego formatu. Kumkasz ?

Człowieku ale co Cie to interesuje kto jaki ma net i ile będzie coś sciągał nigdzie nie masz napisane, że musisz cokolwiek ściągać a format każdy może dać sobie downolny.... Równie dobrze możesz powiedzieć, żeby w ogole screenów nie robili albo głupich filmów w necie bo zaśmiecacie internet... Chyba po to on jest, żeby coś w nim było... przykro mi się robi jak czytam takie rzeczy. Dzięki takim ludziom jak Ty snake klepalibyśmy się teraz patykami po łbach... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2006, 17:35 

tak jak napisalem w ogromnej wiekszosci przypadkow alternatywne formaty jak jpg itp sa wystarczajace i ci co nie wiedza to sie dowiedzieli

a teksty ze czyms trzeba internet zapchac mowia same o osobe piszacej je ...

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2006, 21:16 
Moderator forum

Gryniu napisał(a):
ZAPYCHAJĄ INTERNET ??

I nazwanie mnie "tacy jak Ty" to już pomówienie ja zawsze wrzucam jpg. Chodzi o to, że nie ma nigdzie ograniczej co do wrzucania jakiego kolwiek formatu. Gdyby ludziom był potrzebny tylko JPG to by nie było innego formatu. Kumkasz ?

Jpg nie był pierwszym formatem, więc siłą rzeczy muszą istnieć te które były wcześniej. Istnieje coś takiego jak pojęcie formatów internetowych - nie znajdziesz tu TGA czy TIFFów o wielokanałowych formatach nie wspominając. Chyba nie musze tłumaczyć dlaczego. Generalnie można przyjąć że formatem najodpowiedniejszym dla netu jest ten który zapewnia najlepszy stosunek jakości/objętości. Więc jeżeli grafika jest docelowa ->jpg, jeżeli do dalszej obróbki ->png.

Co do dalszej części posta, nie dość że w moim przekonaniu nie masz racji, to jeszcze zaczynasz się wściekać jakby Ci ktoś krzywde zrobił. A to twoje pomysły raczej krzywdzą użytkowników o słabszych łączach, pozbawiając ich (z niewiadomego powodu) możliwości pełnego korzystania z zasobów. Dodatkowo wszystkim nam powinno zależeć na odciążaniu łącz tam gdzie nie ma znaczenia jakość pliku. To w sumie część netykiety. Ale widze że tego za bardzo nie rozumiesz:

Gryniu napisał(a):
Równie dobrze możesz powiedzieć, żeby w ogole screenów nie robili albo głupich filmów w necie bo zaśmiecacie internet... Chyba po to on jest, żeby coś w nim było...

Już nie będe wchodził w szczegóły jakim śmietniskiem jest net. Ale nikt tu nie dyskutuje czy wysyłać czy nie. Rozmawiamy o tym w jaki sposób sprawić aby net był bardziej przystępny dla ludzi.

Gryniu napisał(a):
przykro mi się robi jak czytam takie rzeczy. Dzięki takim ludziom jak Ty snake klepalibyśmy się teraz patykami po łbach...

Nawet nie będe tego komentował :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2006, 17:47 

Za niedługo pewnie bez internetu nie otworzysz lodówki hynol. I chodzi mi poprostu o to, że internet jako wartość jest "nieokreślony"
Mówisz o netykiecie..a sam jej chyba tak naprawdę nie rozumiesz i chcesz pozbawić użytkowników „wolnej woli” tam gdzie jest możliwe wysłanie różnych formatów w tym bmp 2/5 mb to oznacza, że można to zrobić. Sam nie mówię, że mi to na rękę (moje łącze to 512kb/s) po prostu chodzi mi o pewne pozbawianie użytkownika możliwości ponieważ komuś jest tak wygodniej.

”darmowe hostingi maja limity na kazdego klienta”
Mówisz tak jakby kiedyś miało ich zabraknąć...

Nie zrozumcie mnie źle bo nie mówię, że taka porada jest zła ale moim skromnym zdaniem jest po prostu nie potrzebna. Bo nigdzie nie ma nakazu używania optymalnych formatów. A internet tam gdzie ma być przydatny i nie zasyfiony taki jest a tam gdzie jego ogólna przydatność jest niewielka jest zaśmiecony....

Wikipedia jest ogólnie dostępna i przyjemna w użytkowaniu nawet dla posiadaczy modemu.
a Video-google na moim łączu w wielu przypadkach jest nie do osiągnięcia ( i nie mówię nikomu, że wszystkie filmy powinny być w jednym formacie tak abym mógł spokojnie je oglądać bez 10minutowych przerw na bufforowanie.....

A to co mnie tak naprawde zabolało w tym topicu to to w jaki sposób owa "prośba" została przekazana....

Chodzi mi o pewną wolność dla użytkownika.

EoT z mojej strony bo do niczego nie chce was przekonywać poprostu wyrażam swoje zdanie

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2006, 19:55 

ale nie chodzi o narzucenie tylko o wskazanie ze jest inna droga niz wrzucanie plikow 4-5 razy (albo wiecej) wiekszych niz potrzeba , wielu moze nie wie o tym i to chcialem uzmyslowic - latwiej sie chyba oglada screeny ktore sie laduja natychmiast a nie po modemowym doczytywaniu - jak w katalogu bf2, bo tu sa screeny z wykorczeniami uzywane, sa w formatach png i jpg to mozna wybrac cos mniejszego a nie bezmyslnie wrzucac co wejdzie pod myszke,
i po co bronisz i klocisz sie za niewiedzacych o innych mozliwosciach.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2006, 01:38 

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2006, 02:02 

Jestes pro, chce byc taki jak ty i teraz kazdy moj screen bedzie mial 1 kb.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2006, 09:19 

I tak każdy będzie wrzucał co chce, jak chce i w jakim chce formacie ;]

Co do:
SNAKE'83 napisał(a):
i po co bronisz i klocisz sie za niewiedzacych o innych mozliwosciach.

To po:

1. Wątpie, że ktoś nie zna alternatywnych formatów ...
2. Jak ich faktycznie nie zna to napewno przypadkiem nie wskoczy mu forum battlefield.pl i ten topic
3. Nie używanie formatów typu .jpg itd. wynika tylko z LENISTWA niektórych...
4. Jednym postem nie zmienicie świata ...

Dziękuje za uwage!

Ostatnio edytowano 22 sie 2006, 09:24 przez Dziadu, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2006, 09:20 

post do usunięciA

btw. Czemu nie moge usunąć własnego posta? ...

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2006, 10:26 
Moderator forum

Dzi@du Widać forum Cie nie lubi :)
A w temacie .. tak po prawdzie tez mnie to niebywale drażni, niemniej wystarczy upnąć ciężką grafikę na jakimś imageshacku a na forum umieścić jedynie miniaturkę .. to wystarczy żeby nie wywoływać niezdrowych emocji.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2006, 11:22 

cooler_pl napisał(a):
Dzi@du Widać forum Cie nie lubi :)

Taaaa ... A kiedy mnie polubi? :>

Tytuł:
PostNapisane: 22 sie 2006, 14:05 

Temat chyba do zamknięcia :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2