Teraz jest 15 sty 2025, 18:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 sie 2006, 04:17 

Niech szlag najjaśniejszy trafi całe EA do szóstego pokolenia włącznie! A żeby ich koza... Ale może od początku...

Dziś, będąc pod wpływem emocji związanych z patch'em 1.4, pobrałem z witryny (tfu!)EA (tfu!)Downoader. W nadziei, że być może tam za kilka godzin będzie dostępny patch, zainstalowałem. Looknąłem na szybko co jest dostępne i... stwierdziłem, że to jedno wielkie... szambo. Po prostu papka, a raczej propaganda robiąca papkę z mózgu. Więc po prostu kliknąłem uninstall i myślałem, że problem mam z głowy... przez godzinę. Po godzinie postanowiłem być sado-maso i uruchomiłem... tak - BF2. Już wtedy coś mi nie grało, bo uruchamiał się 5 razy dłużej! Nic to, pomyślałem, przeboleję. Po jakimś czasie (czyt. na skraju furii spowodowanej moją ukochaną grą) postanowiłem pograć z chłopakami z TS'a w TrackMania Nations. I tutaj kolejny zonk! Gra wogóle się nie chce uruchomić! Dobra... reinstall i relaks. O 3:30 stwierdziłem, że skoro nic innego oprócz gadania na TS'ie już nie robię, to sobie reinstall'ne BF'a, żeby mnie do furii nie doprowadzał już przy włączaniu. Odinstalowałem i mówię sobie: restartnę maszynę dla świętego spokoju... Miarka mojej cierpliwości przebrała się gdy:
1) komp zaczął mulić już przy logowaniu
2) oprócz tapetki z Angeliną Jolie i wskaźnika myszy nie zobaczyłem zupełnie nic!
Pomogło dopiero wyłączenie autostartu Kaspersky'ego w trybie awaryjnym + (po restarcie) ręczne ubicie procesu explorer.exe i ręczne, ponowne jego załączenie.

Morałem z tej odpowiedzi jest pytanie: czy ta zapyziała (tfu!)EA nie potrafi zrobić CHOCIAŻ JEDNEGO programu, który nie robiłby, za przeproszeniem, boordelu na kompie, połączonego z masową destrukcją i annihilacją tego, co przed jego zainstalowaniem "chodziło" bez problemu??
Chociaż jednego...

A żeby wAS piekło pochłonęło - niedorozwoje wiosenne i programiści za dychę! :evil:

Dziękuję za uwagę.

Do moderatorów: nie znalazłem działu, gdzie można by to umieścić, więc walnąłem na ogólnym - sorry

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 07:47 

eee tam czepiasz sie, downloader powstal dla wygody graczy i musisz po prostu uwierzyc, ze z nim zyje ci sie lepiej :) :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 08:08 

Paury, a wyglądałeś na rozsądnego człwieka. Wchodząc w jedną kupę, człowiek powinien się cofać, a nie brnąć dalej :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 08:37 

Hmm mam downloadera od dosc dawna. Usuwalem go i tez bylo ok. Masz lipny system! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 09:27 

nie miejcie pretensji do jasona - ja go rozumiem ostatnio przez super hiper wynalazek od AoL'a ( ten ich cały Active Virus Shield czyli zubożony Kaspersky ) też musiałem przeinstalowac system. Przez 18 miesięcy nic go nie ruszyło żaden wirus żadna inna swołocz załatwił go dopiero :lol: antywirus :/.

Kurcze w całej swojej karierze komputerowca z czego kilka lat w serwisie żaden wirus nie przyspozył mi więcej kłopotów niz ten antywirus. Aha jeszcze jedno po zainstalowaniu tego czegoś BF 2 zawsze wraca do pulpitu w momencie wciśnięcia przycisku połącz.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 09:28 

dokładnie ;p ja go zciągnąłem ale nie mam booster packów więc nie mam w nim czego szukać to go usunąłem i wszystko jest ok...

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 10:25 

Na downloaderze i tak wszystko pojawia się z monstrualnym opóźnieniem :)

PostNapisane: 17 sie 2006, 10:58 

jason.paury napisał(a):
restartnę maszynę dla świętego spokoju... Miarka mojej cierpliwości przebrała się gdy:
1) komp zaczął mulić już przy logowaniu
2) oprócz tapetki z Angeliną Jolie i wskaźnika myszy nie zobaczyłem zupełnie nic!
Pomogło dopiero wyłączenie autostartu Kaspersky'ego w trybie awaryjnym + (po restarcie) ręczne ubicie procesu explorer.exe i ręczne, ponowne jego załączenie.

1.sorry za troche offtopa ja mailem podobna sytacje po zagraniu w demo bety WarFront i zainstalowanie ad-aware (tzn. punkt 1 i 2) nie mailem wtedy Kasperskiego i mi pomogl dopiero format c:\

IronMan napisał(a):
Kurcze w całej swojej karierze komputerowca z czego kilka lat w serwisie żaden wirus nie przyspozył mi więcej kłopotów niz ten antywirus. Aha jeszcze jedno po zainstalowaniu tego czegoś BF 2 zawsze wraca do pulpitu w momencie wciśnięcia przycisku połącz.

2. to co w koncu powoduje tego crasha do pulpitu ? ta poprawka do windowsa KB917422 czy Kaspersky ? bo nie wiem co mam teraz usunac zeby Bf2 mi dzialal xCCC moze format c:\ znowu ?!

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 11:33 

Każdy system Windows jest inny, to nie wina EA tylko microsoftu, poprostu trzeba było wpierw spróbować zdefragmentowac rejestr, czasem to dużo pomaga.

PostNapisane: 17 sie 2006, 12:49 

k4pi napisał(a):
2. to co w koncu powoduje tego crasha do pulpitu ? ta poprawka do windowsa KB917422 czy Kaspersky ? bo nie wiem co mam teraz usunac zeby Bf2 mi dzialal xCCC moze format c:\ znowu ?!

napisze tak po zdeinstalowaniu aol'owego kaspersky'iego i zainstalowaniu dowolnego antyvira ale nie na silniku kaspra - BF2 działał u mnie normalnie. Wypróbowałem AntiVira, Avasta i NOD'a (full ver - 12mc ). Co do Kasperskiego oryginal - nie próbowałem choć wcześniej przez miesiąc uzywałem tego antyvira i działało. Przejrzałem forum kasperskiego i jakos rady w stylu odinstaluj poprawkę do mnie nie przemawiają ( to przecież łatka bezpieczeństwa na poziomie krytycznym ). Jeden z betatesterów pisze iż na najnowszym KIS beta nie ma tego problemu. Wniosek jest jeden Kaspersky wymaga aktualizacji i to pilnej ( ale producent nie reaguje :/ ).

Format C: i ponowna instalka windy poprawek i AoL-Kasperskiego nic nie dała. Może tylko to, że po zdeinstalowaniu AoL-Kaspersky zaczeły sie dziac dziwne rzeczy w kompie - ale to juz inna sprawa.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 14:02 

Lailonn napisał(a):
Hmm mam downloadera od dosc dawna. Usuwalem go i tez bylo ok. Masz lipny system!

Cytuj:
Każdy system Windows jest inny, to nie wina EA tylko microsoftu, poprostu trzeba było wpierw spróbować zdefragmentowac rejestr, czasem to dużo pomaga.

A teraz co następuje: razem z w.w. (tfu!)programem na kompie zainstalował mi się Win32.Parite.b, który zaczął mi się dobierać bezczelnie do plików .exe. Co do rejestru, to znalazłem w nim "jedyne" 161 przeczności mimo, iż porządki robiłem dzień wcześniej :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 16:13 

A czym sprawdzales rejestr? Jak ostatnio to robilem i uzylem chyba 6 roznych programow to co program to inne rezultaty :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 16:32 

Registry Mechanic - najlepszy jaki znam, wyłączając edycję własnoręczną :wink: A tak BTW: sytuacja opanowana - Kaspersky wyleczył pliki i myślę, że będzie dobrze :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2006, 19:00 

ja polecam winXPpro edit2.0 niewiem skąd to teraz moge sciągnąć ma zapisanie w bazie teraz 21 000 opisów rejestru czyli wiesz co i jak w rejestrze

Strefa czasowa: UTC + 2