Teraz jest 25 lis 2024, 23:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Jak ważny dla Ciebie jest system rankingowy w BF2?
Jaki system? 16%  16%  [ 30 ]
Zaglądam tam od czasu do czasu. Nie zależy mi. 32%  32%  [ 59 ]
Co jakis czas sprawdzam swoje statystyki. Lubie dostawać odznaczenia i unlocki. 38%  38%  [ 69 ]
Uważam, że to bardzo ważny element gry. Bez niego straciłaby sens. 14%  14%  [ 25 ]
Liczba głosów : 183
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 sie 2006, 22:52 

Jak dotad 70% graczy bez problemow wymazaloby ranking i wszystko co sie z nim wiaze z gry. Ciekawe...

Tytuł:
PostNapisane: 24 sie 2006, 23:41 

A spróbowałbyś napisać że statsy i unlocki są ok. Zaraz mister Ubi z resztą ekipy by na ciebie wskoczyli. To ja dziekuję bardzo. Wolałbym już nic nie napisać.
Statsy jest to sposób EA na nabijanie sobie kabzy - serwery rankingowe. Radzę się przyzwyczaiać bo inne firmy nie sa głupie i zaręczam że gry które będą wychodzić w przyszłym roku, za dwa lata, w większości będą miały jakiś system rankingowy.

Tytuł:
PostNapisane: 24 sie 2006, 23:50 

A co do unlocków: jak sobie myślicie jaki jest ich sens bytu? A otóż taki, aby z nich korzystac! Nie rozumiem dlaczego, gdy widzę ludzi, ktorzy ginąc od unlocków wyzywają gościa który ich zabił od lamerów. Przecież po tą są unlocki: żeby z nich korzystac i nimi fragowac. A goście, którzy tak giną, widzą w unlockach głupi pretekst dla którego zginęli, a prawda jest taka, że w danym pojedynku okazali się gorsi. Jeśli chodzi o te unlocki, to dośc regularnie użyam M95 grając sniperem, a reszta klas to tylko podstawki, rzadko używam odblokowanych unloków(chyba, że chce się pobawic, to biore shotguna AT :twisted: ), ale ja, gdy mnie zabije ktoś z np. G3 to nie jadę po nim na czacie głownym...

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 00:07 

Cytuj:
a prawda jest taka, że w danym pojedynku okazali się gorsi.

Prawda jest taka, ze ty okazales sie gorszy i dlatego musiales miec lepsza bron. Jesli jestes dobry to nie musisz miec lepszej broni czyli przewagi nad innym graczem by wygrac.

Na prawde dziwia mnie wyniki. Gamesnet jak nie byl rankingowy stal pusty. W modach ciagle pytania o unlocki itd. A tu nagle 70% nie zalezy? No ale moze zwolennicy systemu spia wiec zoabcyzmy za pare dni :}

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 00:11 

Adag10[PL] napisał(a):
a prawda jest taka, że w danym pojedynku okazali się gorsi.
Taa jasne, a M16A2 i G36E to prawie to samo...
:roll: :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 00:18 

Adag10[PL] napisał(a):
A co do unlocków: jak sobie myślicie jaki jest ich sens bytu? A otóż taki, aby z nich korzystac! Nie rozumiem dlaczego, gdy widzę ludzi, ktorzy ginąc od unlocków wyzywają gościa który ich zabił od lamerów. Przecież po tą są unlocki: żeby z nich korzystac i nimi fragowac. A goście, którzy tak giną, widzą w unlockach głupi pretekst dla którego zginęli, a prawda jest taka, że w danym pojedynku okazali się gorsi. Jeśli chodzi o te unlocki, to dośc regularnie użyam M95 grając sniperem, a reszta klas to tylko podstawki, rzadko używam odblokowanych unloków(chyba, że chce się pobawic, to biore shotguna AT :twisted: ), ale ja, gdy mnie zabije ktoś z np. G3 to nie jadę po nim na czacie głownym...

Ale żeś walnął - jak łysy warkoczem o kant kuli do bilarda... Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy M16A2, G3 i F2000 albo M4, G36C i SCAR-L, to... jesteś największą lamą, jaką do tej pory widziałem :lol: Teraz, kiedy już przeturlałem się ze śmiechu po pokoju, to przytoczę słowa kolegi z klanu, podczas gry na ffa: "... o, podniosłem G3... (po minucie) kurde, ten karabin zabija za mnie" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 00:25 

jason.paury napisał(a):
"... o, podniosłem G3... (po minucie) kurde, ten karabin zabija za mnie"

Bo to jest Ferrari wśód unlocków, wystarczy kliknać a samo zabije :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 00:42 

Mi stats-ranga potrzebna jest do wejścia na commandera xP

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 01:42 

@Gucio_G: pic na wode, fotomontaż..... prędzej zostaniesz prezydentem ( tak było na poczatku, po którymś z kolei patchu jest zasada - kto pierwszy ten lepszy - ale nikt o niej w changelogu nie wspomniał :x)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 05:24 

Unlocki są fajne.
Statsy są fajne - coraz więcej gierek sieciowych wprowadza rozwoje postaci w różnych formach - dla mnie jest to taki element scalający poszczególne rundy/ nie tylko w bfie.
Niefajni są tylko nieraz ludzie robiący dla statsów różne głupoty psujące atmosferę gry innym.
A co do zgubnego wpływu statsów na zabawę na serwerach to nie wiem cze eliminacja statsów zaowocowała by spadkiem tk dla sprzętu itp...

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 06:51 

Witam
62 osoby glosowaly tylko,przy dosyc duzej ilosci graczy z Polski to kropelka w morzu i nie jest to w tym momencie dosc obiektywne.Glosowaly osoby co graja dosyc duzo i oczywiscie wiedza ze jest Forum :).Z drugiej strony tworcy gierki doskonale wiedzieli co robia stosujac system rankingu i odznaczen.
Tak prosta sprawa jak rywalizacja nie anonimowych graczy lecz trwale mozliwych do podejrzenia statystyk(na wielu stronach) jak i zdobywanie odznak i stopni wojskowych tylko nabija koniunkture grywalnosci BFa.
Gdyby dodali jeszcze z 300 odznak i innego typu nagrod 90% chciala by je zdobyc taka jest natura czlowieka i kropka(po co by byly serwery typu knife&pistols).Co do unlockow :) to przeciez proste ze kazda nowa zabawka cieszy i milo sie nia bawi(w EF i AF tez sa fajne).Zasady ktore sa na klanowych meczach sa scisle okreslone i raczej nie mozemy sie czepiac ze na serwerach ff ktos uzywa unlocka.Kazda gra gdzie mozna cos zdobyc i byc lepszym od innych(w punktach)bedzie przyciagala duza ilosc potencjalnych nabywcow gry i o to w tym biznesie chodzi(wracamy do tematu kasy).
Nawet taki h/s jak Diablo ma rzesze graczy gdzie jest wyscig o jak nalepsze itemy i postac.Trzeba tu mi sie wydaje rozroznic lekko dwa swiaty 1.Gra klanowa 2.Gra ffa,a juz jak kto podchodzi indywidualnie do gry to juz jest inna sprawa i ma juz miliony postow tego dotyczacych.
Z drugiej strony np.BF2142 ma juz nawet zakladke z umundurowaniem i wyposazeniem zolnierza i sa sloty gdzie poszczegolne czesci wyposazenia mozna umieszczac,jezeli do tego doloza xxx odznaczen to bedzie to rowniez zdobywcza gra(pole do popisu maja duze gdyz to swiat przyszlosci).
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 07:04 

system statystyk to klucz do sukcesu gry BF2. i tego nie da sie zanegowac. zaden bf wczesniej nie byl gra tak masową jak bf2.
tyle ze nie wszystkim "o to chodzi", weterani serii bf raczej nie spodziewali sie ze najwiekszym atutem nastepnej czesci po bfv... bedzie masa odznaczen i punkcikow.
bf rozwinal sie w uliczke pod nazwą "Masowa sprzedaż".
ea laczy doswiadczenia z sims i bf, tworzac bf2142 - kolejny bestseller.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 08:06 
Redaktor Battlefield.pl

Uważam, że to bardzo ważny element gry. Bez niego straciłaby sens.
:| :) :D :mrgreen: :lol:

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 09:26 

robal napisał(a):
btw. uważam ze system rang to najglupszy pomysl EA. Statsiartwo i wszelkiego rodzaju dazenie do kolejnych stopniow jest imho chore. I przy okazji nie byloby tematow typu "gdzie moj unlock" "przepadly mi moje punkty"

To zalezy jak czlowiek na to patrzy bo mnie sie podoba system statystyk dzikie nim moglem patrzec w jaki sposob sie rozwijam w tej grze. Bo pamietam ze na poczatku grania w bfa moje statsy byly zalosne a teraz po ilus tam godzinach grania powoli sie wyrabiam i nie wyglada to tak najgorzej :P
Natomiast z innej strony na to patrzac mnie zawsze ciekawilo w kazdej grze jakiej dotychczas gralem ile np. pociskow wystrzelilem ile trafilo w cel, ile mam killsow itp. Wiec ten system zaspokaja moja ciekawosc.
A z kolei patrzac na przyznawane odznaczenia to po prostu sprawaia to ze te statystki sa kolorowe i przsyjazniej sie na nie patrzy bo przeciez takie medale zadnej wartosic nie maja a jedynie stanowia urozmaicenie gry i tyle

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 10:09 

kiedys nawet mi zalezało na jakis współczynnikach k/d ratio i innych ale od pewnego czasu ( gram po bardzo długiej przerwie ) wcale nie zwracam na to uwagi - raz nawet zafundowałem sobie zabawę polegajaca na zebraniu jak największej ilości purple heart - kurde to wcale nie jest łatwe :lol: Przestało mi zależeć na punktach, fragach, stopniach wojskowych co do unlocków i tak nie gram odblokowaną bronią. Pełny luz - super zabawa, żadnych nerwów.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2