Teraz jest 25 lis 2024, 23:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Jak ważny dla Ciebie jest system rankingowy w BF2?
Jaki system? 16%  16%  [ 30 ]
Zaglądam tam od czasu do czasu. Nie zależy mi. 32%  32%  [ 59 ]
Co jakis czas sprawdzam swoje statystyki. Lubie dostawać odznaczenia i unlocki. 38%  38%  [ 69 ]
Uważam, że to bardzo ważny element gry. Bez niego straciłaby sens. 14%  14%  [ 25 ]
Liczba głosów : 183
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 12:26 

jaamsma napisał(a):
Nie wiem co złego jest w "nabijaniu sobie kabzy" przez EA, przecież podstawą prowadzenia biznesu jest GENEROWANIE ZYSKU.

A czy ja mówię że to coś złego. Napisałem tylko żeby się przyzwyczaiać do istnienia statystyk. Wyrażenie "nabiać kabzę" ma negatywne znaczenie ale nie to miałem na mysli.

Co do CB, turniejów itp. to statystyka statystyce nie równa. Jeśli tego nie rozumiesz to wybacz ale dyskusja z tobą w tym temacie mija się z celem. Jesli to miała byc jakaś prowokacja to nie rozumiem jej celu.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 12:26 

Lailonn napisał(a):
Nie rozrozniasz rywalizacji druzynowej od slepego ubiegania sie za statsami(na FFA nie ma taktyki) to nic nie poradze.

A z kasa to znow nadinterpretacja. Mialem na mysli to ze kazdy wszedzie i bez przerwy chce poprawic swoja sytuacje czy to materialna czy to uczuciowa itd itd. Wedlug twojego myslenia cala ludzkosc jest jednym wielkim statsem.

Z kasą się zgadzam - po prostu nie zrozumiałem intencji.

Rywalizacja drużynowa i ubieganie się za statsami ma na celu JEDNO - być wyżej na drabince wyników.
Jedni grają w stylu Quake Deathmatch i mordują co popadnie jak leci, inni współpracują.
Rożnica więc jest ale cel jest ten sam - być lepszym od innych w tym co sie robi.

Imho jedni i drudzy rywalizują w różnych zestawieniach uważając swoją drogę za jedynie słuszną.

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Ostatnio edytowano 25 sie 2006, 12:33 przez jaamsma, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 12:31 

imo unlocki to shit, sprawiają że gra jest mniej zbalansowana, w takim quake czy CS owszem nie masz pełnego zestawu broni odrazu ale możesz go szybko zdobyć, po kilku minutach gry, w bf2 żeby mieć wszytkie pr0 uber unlocki musisz grac ileś setek godzin żeby móc wymiatać z jakimś g36c itp. ale po co ? niektórzy lubią wpaść na chwilke na serwer i postrzelać tyle że mają utrudnione zadanie bo mogą trafić na jakiś pro z klanów albo "pro" z unlockami :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 12:54 

Możliwość wyboru broni TAK , statystyki na początku interesowały teraz NIE
Odznaki , beretki czasami miła rzecz.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 13:04 

Dziedzic-PL1 napisał(a):

I to jest według mnie zdrowe podejśćie do tematu :)

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 13:07 

Dziedzic-PL1 napisał(a):

owszem ale jak by bronie były dostępne po kilku minutach gry, a statsyskyki były jak w enemyu territory.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 13:50 
Redaktor Battlefield.pl

A ja raz na jakis czas zaglądam do statystyk, częsciej dla testów skryptu, ktory pokazuej statystyki. :twisted:

Z unlocków, to czasami uzywam unlockow Snajpera. Reszta, to jak ktos mnie wkurzy biegając, np. z G3. Głównie AK-101, M16 i ostatnio RPK/SAW...

A co do odznaczen, nie gram specjalnie zeby jakies zdobyc. Jak cos wpadnie to miło jest, ze cos sie umie zrobic ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 14:15 

Cytuj:
Rywalizacja drużynowa i ubieganie się za statsami ma na celu JEDNO - być wyżej na drabince wyników.
Jedni grają w stylu Quake Deathmatch i mordują co popadnie jak leci, inni współpracują.
Rożnica więc jest ale cel jest ten sam - być lepszym od innych w tym co sie robi.

Imho jedni i drudzy rywalizują w różnych zestawieniach uważając swoją drogę za jedynie słuszną.

Mylisz sie. To, ktora droga jest sluszna decyduje tworca gry. przypominam, ze BF2 nie posiada trybu gry deathmatch czy last man standing. To gra druzynowa i nad wlasne punkty nalezy przedkladac dobro druzyny. Tak wlasnie dzieje sie na klanowkach.

Co do odznaczen/rang i ich sensu w grze to znika on w momencie zatracenia obiektywnosci systemu. Takim zatraceniem jest zmienianie progow punktowych oraz rzesza nabijaczy.

Wejdz na Everest a bedziesz zasluzenie dumny. Jaka jednak wartosc bedzie mial ten wyczyn gdy wybuduje sie tam wyciag i ludzie masowo zaczna "zdobywac szczyt" ? teoretycznie ty wiesz, ze zdobyles to inaczej-trudniej. Czy jednak koniecznosc tlumaczenia "ja nie mialem tak lekko" nie zabiera satysfakcji?

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 15:28 

Unlokowcy 2:1 (Nie)unlokowcy

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 15:30 

ja się pytam

gdzie się podziały 3% no GDZIE?

Pytania są tendencyjne i sugerują odpowiedz!

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 21:46 

Dla mnie ten system jest wazny.Pomijając odznaki czy barertki (robilem je tylko dla wlasnej satysfakcji) punkty sie przydają.Są miernikiem gracza,który już obył się z grą (np. posiada 5000pkt.-czyli juz troche zna tą gre)Tak jak K/D jest wazne bo pokazuje,czy gramy z totalnym n00bem czy z prawdziwym pr0 hax0rem (jak ze mną ;p) :) Czyli mówiąc w jednym zdaniu:Jest to dobry system i często do niego zaglądam :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 22:29 
Moderator forum

Crist napisał(a):
Tak jak K/D jest wazne bo pokazuje,czy gramy z totalnym n00bem czy z prawdziwym pr0 hax0rem

A idz :) Żeby bylo pokazane z jakiej konkretnej broni kto sobie radzi to jeszcze cos, ale jak jak tam jest pokazywane ogolne dla danego typu to nie wiesz czy nie gra tylko g36e :)
Zreszta Ci co nie grali na klanowkach nie maja zbytniego pojecia o grze tak jak Jabbah kiedys pisal

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 23:16 

:D O rany. Jeśli chodzi o rangi, to one od początku były wpisane w strukturę gry, choćby po to, by można było wybrać commandera. Więc każdy awans miał znaczenie. Dodali do tego unlocki, no i nic w tym złego - to też rodzaj nagrody. Baretki, medale, odznaki - to wszystko jest dodatek, nagroda, psychologiczny klej - do przywiązania gracza do gry. Na niektórych nie działa - więc wybierają mody bez nich. Na innych działa za mocno - i ci bawią się w nieustanne statsienie. :)

I bardzo proszę nieklanowców nie traktować z pogardą i wyższością, bo to często porządni ludzie są a nie jacyś tam statsiarze bez wyjątku :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2006, 01:51 

Zgadzam się generalnie ze stwierdzeniem że stałe obniżanie progów punktowych jest do d. Swoją drogą zastanawia mnie dlaczego obniżenia pułapów są tak wybiórcze- dla samolotu obniżamy a dla czołgu nie.
A co do unlocków to teraz wszyscy mają wszystko - kiedyś jak przy 50k miałeś 4 odblokowane to fakt dawały przewagę a po wygenerowaniu tylu stopni wojskowych kto chce to gra unlockiem kto nie to jego wybór i nie ma co płakać.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2006, 07:07 

Zmniejszyli progi by uglaskac nas po spieprzonych patchach. Tak jak teraz nagle bedzie nowa mapa i tryb(sponsorowane przez jakis tam serwis) Na mnie to nie dziala...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2