Teraz jest 22 lut 2025, 21:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 21:04 

Powiedzieć, że tobie to wisi i albo poprawią jakość łącza, albo mówisz im: zapnij pasy Dorotko, bo Huston mówi pa-pa. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 23:15 

Kilka postow wcześniej napisales ze nawet nie mozesz na gg wejsc. To tez jest problem do zgloszenia. A tak wogole to ktos zabrania ci tylko grac np?

MultiPlayer w grach to jedna z wielu funkcji jakimi raczy nas Internet

a co do mojego pingu mam taki jak gram. W ASE pokazuje mi ze bede miec ping 40 :P

A własnie jaka masz odleglość do nadajnika? Może masz za slaba antena na dachu ( u mnie wymieniali juz 3 razy bo ciagle im narzekałem :P)

Tytuł:
PostNapisane: 25 sie 2006, 23:59 

Dandi
Ja na neo ze złych rzeczy to moge powidzieć tylko że jest droga. Szybki, stabilny (u mnie w każdym razie) więc dlaczego uważasz że najgorszy? :shock: ja nie musiałem nikogo opieprzać że mi nie kiepsko działa. Nikt mi anteny nie musiał wymieniac trzy razy. Więc dlaczego uważasz że najgorszy net?
Zupełnie inną sprawą jest fakt że nie mam u siebie możliwości podłączenia innego szybkiego netu. Ale tak jak napisałem. Poza tym że jest droga na neo złego słowa nie moge powiedzieć.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2006, 10:25 

Hmm neo ma troche wad a nawet dużo

- Limit pobierania
- Duze Pingi ostatnio
- Fatalna Obsluga ( chodzi mi o TPSA i ich super obsluge klienta )
- Rozłaczanie co 24h
- Limit ( a nie o tym juz wspomnialem ale warto przypomniec )
- I DROGI
i jeszcze sporo innych wad

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2006, 12:15 

Dandi, a jaką masz pręd. tej radiówy? I ile płacisz? Ja mam 256kb\s i płacę 48zł miesięcznie, a ty?

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2006, 13:43 

Hmm jakby to powiedziec zeby nikogo nie wkurzyc

Ja nic nie płace :P a predkosc mam 320/320 kb/s zero limitow

A niepłace ponieważ zamontowali mi na dachu nadajnik ktory rozsyla na dalsze rejony sygnał a jakies korzysci musze miec :P

Ostatnio edytowano 26 sie 2006, 13:45 przez Dandi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2006, 13:44 

To masz super.
A ja jak mam 256kb\s to też będę miał niskie pingi? Od nadajnika to chyba ponad 1Km ale nie jestem pewny.
A dziś rano u mnie net nie chodził. Trochę póżniej Jak otworzyłem Inter exp. to mi wyświetlił sie komunikat że jakieś problemy z połączeniem i może nie być neta do pon. Kliknąłem że przeczytałem i za chwilę net chodził . Włączyłem gre ale pingi powyżej 500. To wyłączyłem i już wogóle nie chodził nawet inter exp. Póżniej znowu chodził ale grać sie nie dało . Mam czekać? czy coś zrobić? Powiedz mi czy na takim necie będę miał pingi podobne do twoich dandi? Może oni jeszcze coś naprawiają i dlatego pingi takie duże?

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2006, 17:54 
Redaktor Battlefield.pl

Dandi napisał(a):
Hmm neo ma troche wad a nawet dużo

- Limit pobierania
- Duze Pingi ostatnio
- Fatalna Obsluga ( chodzi mi o TPSA i ich super obsluge klienta )
- Rozłaczanie co 24h
- Limit ( a nie o tym juz wspomnialem ale warto przypomniec )
- I DROGI
i jeszcze sporo innych wad

Są fachowcami, pomogli mi wiele razy, są dostępni 24/7, siedzą przed kompami i słuchają jakiś debili co niewiedzą co to USB dostają za to psie pieniądze i ci źle :roll: Jaki jest dlaciebie idealny support?

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 26 sie 2006, 19:12 

Taki co mu trzy razy antenę ustawia bo coś źle działa.
Duże pingi - nie zauważyłem.
Rozłączanie co 24h - a komu to przeszkadza? Raz dziennie? Na radiówce byle burza i się łącze sypie.
Transfer? Jak filmów nie ściągasz to nawet ten co jest na 256 starczy spokojenie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2006, 10:16 

Kiedys mialem radiowke wprawdzie z 5 km ode mnie ;d i byly co chwile rozlaczenia n/c ale teraz zmieniam NEO bo to niezle gowno ;/ duze pingi itp;/ bede miec radiowke 150m ode mnie zobaczymy...

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2006, 12:07 

Oki jak tam chcecie. Kazdy ma co chce a ja NEO nigdy nie założe nie ma bata. I koniec tematu :P heheh

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2006, 13:11 

pasqdnick napisał(a):
Rozłączanie co 24h - a komu to przeszkadza? Raz dziennie? Na radiówce byle burza i się łącze sypie.
Transfer? Jak filmów nie ściągasz to nawet ten co jest na 256 starczy spokojenie.

coś co rozłącza co 24h nie można nazwać łączem, to jest ostateczność przy braku alternatywy. Osobiście mam Polpaka 2 mbit ( popularnie zwany DSL tpsa ). Nie ma prawa się rozłączyć ! Ping stały, ip stałe ( do tego 4 ), stabilne i już.
Odnośnie transferu - rośnie w miare jedzenia :) Miałem 1 Mbit, myślałem że starczy. Zacząłem sie wk... to założyłem 2 Mbit, w tej chwili powoli zaczyna mi znów brakować :P W Polsce brakuje przede wszystkim uploadu, 25 kilo wyysłania przy pobieraniu 250 kb/s to klęska. Tu właśnie dsl leży...

W krajach takich jak UK znajomi mają łącza po 16 Mbit na 1 osobe... to jest coś.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2006, 13:53 

Ja nie twierdzę że noe jest mistrzostwem świata. Ale niesprawiedliwością było by twierdzenie że jest to gniot najwiekszy z możliwych. Mi neo robi restart gdzieś nad ranem więc to nie przeszkadza. Ale tak jak już pisałem i tak jak napisał fth nie mam alternatywy. Ale jedyne co mnie w neo wkurza to cena.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2006, 18:18 

wydaje mi się że cena neo jest przystępna, pomijając wszystkie kruczki promocyjne, wychodzi to kilka dobrych razy taniej niż DSL. Dla pojedynczych użytkowników to dobre rozwiązanie, w szczególności że u mnie nie ma nawet konkurencji takiej jak chello czy cos tam :)

Kupno na siebie samego DSLa to wydatek dla mnie duuży. Dlatego warto zorganizować do tego biznesu grupkę starszych ludzi, którzy używają internetu sporadycznie, a nie ssają tak jak ja :P

Dla porównania cena
neo 2 Mbit - ok 110 zł - przy umowie na 2 lata
dsl 2 Mbit - ok 300 zł

Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2006, 18:27 

ta ale pewnie nie masz Limitu pobierania. Wlasnie dlatego neo jest takie tanie bo ma limit pobierania. u mnie 1Mbit/1Mbit lacze kosztuje 280 zl ale nie mam zadnego limitu

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2