Teraz jest 22 lut 2025, 21:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sie 2006, 19:26 

Cześć. Mam problem z grą BF2. Dotyczy on dużego pingu (od 300 do 999). W tle mam wszystko wyłączone. Kompa mam średniego, ale na low powinno mi chodzić. Mam radiówke 512KB\s. Dodam, że w COD2 także mam duże pingi (od 200 do 9999 i czasami wyżej). Może trzeba jakoś skonfigurować tę radiówkę. Albo w grach coś pozmieniać. Proszę o szybką odpowiedź (i skuteczną).

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2006, 19:47 

Przeskanuj kompa, jak daleko masz odbiornik od radiowy? :>

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2006, 21:13 

Gdzieś z 7Km. Skanowałem i nic nie wykryło.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2006, 09:54 

Też mam radiówkę i głównie pingi jakie mam zależą od... pogody. W dni słoneczne mam zazwyczaj lepsze pingi w deszczowe gorsze :P. Mam nadzieję że od przyszłego miesiąca będę już miał neo 2MB.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2006, 08:42 

Teraz chyba z 1Km bo coś tam nowego zrobili. Denerwuje mnie też to, że jak już wejdę na jakiś serwer to mi na nim Ping skacze. Może są jakieś programy do zmniejszania pingu? Albo w grze w consoli coś trzeba wpisać? POMOCY

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2006, 09:51 
Redaktor Battlefield.pl

Marcin123 napisał(a):
Teraz chyba z 1Km bo coś tam nowego zrobili. Denerwuje mnie też to, że jak już wejdę na jakiś serwer to mi na nim Ping skacze. Może są jakieś programy do zmniejszania pingu? Albo w grze w consoli coś trzeba wpisać? POMOCY

Tak i za magicznym dotknięciem różdżki ping zniknie jak bańka mydlana :lol: Albo masz trojana który ci 'zżera' połączenie, albo to wina twojego neta, żaden program nie pomoże

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2006, 10:51 

Ja mam takie ograniczenie co do grania ponieważ mam około 2 mb rozłożone na kilka ludzi w klatce, więc rano mam ping około 50-90, w południe około 200-300, a w nocy około 5-10 ... więc u mnie dziwnie jest z tym pingiem :D Ale w gry typu HoMM5 i BFME2 mogę grać nawet jak ping jest ponad 1000 co się prawie nigdy nie zdarza i nic nie przeszakdza.
Co do pingu to nie poradzę Ci bo nigdy nie miałem takiego problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2006, 13:16 

Denerwóje mnie również to, że nie mogę wchodzić na serwery BF2 przez The all seeing eye. Gdy wybieram jakiś serwer to mi sie włącza gra, ale nic sie nie dzieje. Tzn. wybieram konto i dalej nic. Musze korzystać ze zwykłej przeglądarki, która mnie wkórza. Teraz mam jakiś program i pogrzebałem w nim z internetem i mam mniejsze pingi, ale tylko na niekyórych serwerach. Tylko, że jak gram to wtedy mi skacze. Ale czasami można pograć trochę. Czytałem w dziale forum "serwery" i tam niektóży pisali, że mają radiówki i im całkiem dobrze sie gra. Może macie propozycje na ustabilnienie pigu mniej więcej koło 100? Proszę \/\/as o POMOC .

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2006, 13:39 

Napisał ci _Dominiko_PL że możesz tylko zrobić jedną rzecz. Przeskanować kompa pod względem wirusów/trojanów. Nie ma programów które by sprawiły że fale radiowe będą podróżować szybciej. Po prostu rżną cię wmawiając że masz łącze 512. Przeczytaj dobrze umowę. Jest tam pewnie napisane że predkość jest DO 512. Tylko pytanie czy masz zagwarantowaną w umowie minimalną prędkość. Jak nie masz to kicha :D Jeśłi masz to pewnie z taką działa przez większość czasu. Są strony w necie do sprawdzania prędkości połączenia. Wpisz sobie w googlach check your speed czy coś w podobie.

Co do ASE to chyba nie działa w obecnej wersji. Jeśli działa to gdzieś tam w ASE trzeba wpisać nazwę i hasło do konta w BFie. Było na forum. POSZUKAJ!

PS
Stronka do testowania: http://www.numion.com/ Nie wiem czy dobra czy nie bo to prawie pierwsza z brzegu. W każdym razie u mnie pokazuje to co mam. Neo 1Mb. Więc chyba dobra.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2006, 13:55 

A dlaczego dzieje mi się tak, że mi gra się zawiesza w trakcie grania w nią? Np. pograłem sobie na serwerze 32 osób, grałem około40 min. i gdy wsiadłem do śmigłowca to mi się zacieło. bardzo lubie latać śmigłowcami, ale tylko w BF2, a do tego musi mi gra dosyć płynnie chodzić więc może jakieś rady na zwiększenie płynności???????????????????????

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2006, 14:37 

pasqdnick napisał(a):
Stronka do testowania: http://www.numion.com/ Nie wiem czy dobra czy nie bo to prawie pierwsza z brzegu. W każdym razie u mnie pokazuje to co mam. Neo 1Mb. Więc chyba dobra.

Tytuł:
PostNapisane: 23 sie 2006, 11:52 

Sprawdziłem mam 512, a pokazuje mi że mam około 245kb\s. Co mam zrobić? Neta raczej nie zmienie bo tego mam 1 miesiąc. Ratujcie.BŁAGAM POMOCY.

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2006, 00:57 

ja propunuje sprawdz na jaki serwer sie laczysz po lewej stronie serwera jest pasek czerwony-kiepsko pomaranczowy-ujdzie zielony-dobrze staraj sie wybierac serwery z malym pingiem i z zielonym paskiem ja mam neo 512 na takich serwach mam pingi 60-100

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2006, 08:33 

Ale większość mam czerwonych (mam wer. 1.0-podobno patch 1.3 to jest do bani ), a na jakiej wer. jest najwięcej serwerów?

Tytuł:
PostNapisane: 1 wrz 2006, 09:33 

Ile ty masz lat dziekciaku? Sądząc po nicku 12,3? Pomyśl chwilę. Myślenie nie boli. :shock:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2