Teraz jest 27 lis 2024, 13:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 13:02 
Moderator forum

Także mam bana na ich serwerze za "lame game" (pierwsze/drugie miejsca) :|

Klan w potyczkach ClanBase spoko - nazwa faktycznie niezbyt szczęśliwa i serwer lamerski (u mnie nr. 3 za Nateosem i CC).

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 13:06 

MK napisał(a):
nie sympatyzują?to dlaczego szczycą się swoją nazwą LSSAH wystarczy przeczytać ten text na ich stronie,poza tym całe SS zostało uznane za organizację zbrodniczą więc jak na tag klanu i na wzór to chyba raczej źle trafili

LSSAH to klan węgierski a nie niemiecki

oj pomyłka... cóż shithappens

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 13:07 

czemu sie szczyca?? pytaj sie mnie a ja ciebie. MK to ze nazwa jest jaka jest nie znaczy za sa nazistami. Posiadanie nazwy jakiejs grupy nazistwoskiej nie oznacza ze to sa nazisci. Powiedz mi czy jesli np. ja wezme i od dzis zaczne nazywac sie Adolf Hitler to znaczy ze jestem nazista?? A banana mozna zalapac na kazdym servie za byle co wystarczy trafic jak admin ma okres :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 13:35 

Fang Dezerter {PL} napisał(a):
Adolf Hitler

Bez obrazy ale to było głupie proównanie :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 13:57 

Chyba wyraźnie napisałem że i Hitler i całe SS jest chyba jednoznacznie kojarzone z faszyzmem,poza tym SS dokonało także wiele zbrodni na froncie np.na jeńcach,chyba żaden człowiek rozsądny(pełnoletni) nie wpisze sobie w nicku SS czy choćby nazwy dywizji należącej do SS..dlaczego?przez samą pamięć o ludziach których ci fanatycy zamordowali,jak już szukać "patrona" klanu to jest pełno dywizji elitarnych nie mających "krwi na rękach"

http://pl.wikipedia.org/wiki/1_Dywizja_Pancerna_SS_Leibstandarte_SS_Adolf_Hitler

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 14:11 

spoko nie obraze sie. Nie myl faszyzmu z nazizmem. Faszyzm miales we Wloszech. MK cos czuje ze jednak sie dogadamy (masz racje co do jednego to co zrobilo SS powinno byc przestroga dla dalszych pokolen) ale jednak uwazam ze nalezy zamknac ten temat za duzo rzeczy o ktore mozna sie klucic.

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 14:43 
Moderator forum

Ja natomiast widziałem jak panowie z LSSAH witali się na serwerze tekstami w stylu 88 czy inne heil. Dla mnie czyste nazi, nie gram u nich i grac nie będę. Kiedys zreszta PRGK miało z nimi kłótnię o jakiś baseraping polegający na tym, że jeden z naszych graczy zabił gościa w aa w bazie z pistoletu. Wtedy nie zapomniałem o tych incydentach i wytknąłem im te pozdrowienia.

Zdania nie zmienię. Mają sie ku brunatnym i to ostro... Może dlatego że SS nie spustoszyło im kraju tak jak nam.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 14:51 

Fang Dezerter {PL} napisał(a):
Nie myl faszyzmu z nazizmem. Faszyzm miales we Wloszech.

tak Mussolini pierwszy wprowadził ten system,z Wikipedii: "Początkowo nazwa odnosiła się tylko do włoskiego pierwowzoru, później była stosowana wobec pokrewnych ruchów w latach 20. i 30. XX wieku, zwłaszcza narodowego socjalizmu w Niemczech, oraz współczesnych ruchów wywodzących się z partii faszystowskich (neofaszyzm)"

nie oznacza to bynajmniej że Niemcy nie były faszystowskie

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 15:07 

Owszem to prawda ale wole uzywac tej nazwy (nazizm niż faszyzm). Nazizm powstal na bazie faszyzmu. Ale jednoczesnie faszyzm byl lagodniejszy od nazizmu. Nazizm wedlug mnie to posklejany faszyzm z czastkami chorych mysli hitlera.

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 16:58 

EST_PL napisał(a):
Zdania nie zmienię. Mają sie ku brunatnym i to ostro... Może dlatego że SS nie spustoszyło im kraju tak jak nam.

bo chetnie z SS współpracowli a i czesto wstepowali ...

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 17:48 

Żaden proszek nie spierze brunatnej koszuli. Patrząc na tych idiotów, trudno szanować pojęcie jakim jest tolerancja...

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 17:50 

tak. to prawda R2D2 kazdy ratowal zadek jak tylko mogl..............

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 18:57 
Redaktor Battlefield.pl

Wiecie co dla mnie tak jak Est napisał pozdrowienia w stylu faszystowskim to co najmniej dziwne zachowanie z powodu tego co pokazała nam historia.

Co do gloryfikacji jednostki LASSH przez klan? Nie starajmy sie tego oceniać bo ocenialiśmy przez 60 lat i nic dobrego z tego nie wyszło, fakt faktem jako jednostki bojowe rdzennie niemieckie dywizje SS i Waffen SS były w historii wojskowości jednymi z najbardziej bitnych jednostek.
Szukamy kontrowersji? A sama gra co sobą przesyła? Przemoc i zabijanie, wirtualne ale jednak.

Chcemy oceniać LASSH jako zbrodniarzy a swojego podwórka nie znamy. Sam pochodzę z tzw. mieszanej rodziny, jeden z dziadków był oficerem 19 dolnosaksońskiej dywizji pancernej, drugi był w czasie okupacji i po "wyzwoleniu" w zgrupowaniu "Błyskawica" Konfederacji Tatrzańskiej majora "Ognia", do dziś na Podhalu i w Beskidach jedni go gloryfikują inni nazywają zwykłym mordercą i bandytą.

Myślę że LASSH nie można oceniać przez popełnione zbrodnie a przez czasy w jakich przyszło żyć tym ludziom.

Bo to jest jak dziś Amerykanie Bin Ladena (czy jak się go tam pisze) nazywają tererystą inni bojownikiem o wolność.

Kiedyś dużo dało mi do myślenia, bodaj w 2 tomie "Burzy nad Pacyfikiem" jest przytoczony list żołnierza z Guadalcanal "że jak tylko będzie to możliwe będzie brał do niewoli" - list był zacytowany w którejś z ówczesnych gazet i posypały się odpowiedzi marines w jakim stylu? W stylu zawodowych morderców.

Trzeba pamiętać że wojna rządzi się swoimi prawami i sama w sobie jest złem ciężko tutaj wybrać kto jest dobry a kto zły, bo obie strony mają karabiny.

Oczywiście tępmy z całych sił swoich jakiekolwiek przejawy nietolerancji, rasizmu i skrajnego nacjonalizmu, sieć ma łączyć ludzi a nie dzielić zapewne wielu z Was tak jak ja ma znajomych czy przyjaciół w różnych cześciach świata, a takie zachownia jak przytoczyliście, czy też Esta obserwacje to głupota i takich ludzi bym omijał z daleka i już nie ważne czy ma tag LASSH, 3C czy jakikolwiek inny.

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 20:08 

I tu Supelek masz calkowita racje ;)

p.s. czemu takie długie posty piszesz :P

Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2006, 20:35 
Moderator forum

Z tego samego powodu, z którego Ty ostatnio wypowiadasz się w każdym temacie na całym forum w stylu:

jim napisał(a):
I tu xxx masz calkowita racje ;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2