Teraz jest 23 lut 2025, 11:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 wrz 2006, 11:06 

dotychczasowe słuchawki się "zużyły" ostatniej nocy :/
... i czas na coś nowego :P

co polecacie i na czym sami gracie ?

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 19:51 
Redaktor Battlefield.pl

Creative HS-300 dobra redukcja szumów, świetna jakość dźwięku mimo że głośniczki nie są prosto w uchu co i dla zdrowia jest dobre... sterowanie głośnością z mini pilota na kablu, 2 minijacki na słuchawki i mikrofon, niska cena...

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 21:15 

w jedym hipermarku zakupione za cale cos ok.15 pln.
firma e5
pier... mnie czasami slychac, ja slysze.
wiem, niemam extra basow ktore serwuje nam bf - ubolewam nad tym.

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, 12:10 

a już myslałem że będzie zalew "porad audiofilskich" o sennheiser, koss'ach, akg, beyerdynamic'ach ;)

wczoraj trafiłem na naprawde solidną recenzję everglide'ów s-500
wygląda naprawde obiecująco (wbrew oczikwanemu obdzieraniu kasy na łosiach zwanych pr0wannabe ;) ) ale niewiadomo jak będzie z ich żywotnością
http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879405886

steelpad'y steelsound 5h mają ładne parametry ale żadnej sensownej recenzji w sieci

puki co skłaniam się bardziej w stronę sennheiser'ów HD500 i AKG 55 - grał już ktoś na tym ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, 16:24 

Mam Steelsoundy H5. Jakość, pozycjonowanie dzwięku - bez porównania z badziewiem za 15zł. Tylko ten mikrofon na pałąku się chrzani. Pomysł z mic chowanym do obódowy słuchawek rewelacyjny. Tylko często się zdarza jakieś dziwne sprzeżenie i mic buczy. Trzeba nim wtedy poruszać intensywnie i przechodzi. Z tego tylko powodu nie polecam. Za dużo kosztowały żeby jakieś jaja tego typu występowały.

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, 20:55 

pasqdnick
no właśnie - "bez porównania z badziewiem za 15zł" - problem polega na tym że musi się trafić recenzent będący odnieść ten produkt do innych markowych produktów z tego samego segmentu rynkowego (w tym przypadku 300-400zł)

mikrofon to góra 1-2% wartości całego zestawu - jesteś pewien że należy skreślać słuchawki bo dołączony mikrofon ma jakieś wady ? (zwłaszcza że konkurencja czesto oferuje mic'a przypinanego na klips do koszuli)

btw - tu jest link do niusa na stronie producenta gdzie zapowiedziane jest wydani poprawionej wersji tych słuchawek

edit:
byłbym zapomniał - jeżeli możesz to napisz coś więcej o działaniu tej karty dzwiękowej USB - jak się to to ma do karty muzycznej w kompie - np. takiego X-fi
z tego co ja do tej pory wyczytałem o tych słuchawkach to one niemają zystemu 5.1 (w postaci kilku głośników w nausznikach) - czyli wychodziłoby że ten dodany układ poprostu wprowadza kolejne modyfikacje do toru audio mające udawać system 7.1 - to chyba powinno kolidować z początkowo nałożonymi efektami przestrzennymi przez dzwiekówkę w komputerze ?

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, 21:20 

HS-600 dobre , idealnie siedza , po dluzszym czasie nie meczy sie malzowina uszna, mikrofon bez zarzutu ...

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, 22:43 

Mic jest bardzo ważny. Jak grasz w klanie to bez mica ani rusz. A sporo nerów kosztuje majdrowanie przez dwie trzy minuty pałakiem żeby mic przestał brzeczęczeć. Mam chyba jeszcze na gwarancji tylko nie moge się zebrać i ich odnieść/wysłać do naprawy.

Niestety nie mam porównania do innego markowego sprzetu.

Co do systemy 5.1 to nie wiem. Wiem że od biedy mógłbym strzelać na słuch. Trochę przesadzam ale na XFi i tych słuchawkach w BFie słysze idealnie (z dokładnością do kilku stopni) z której strony strzelają, nadchodzą.

A ta karta usb, sam jej nie mam, ale sądzę że ona jest alternatywą chyba tylko dla zintegrowanych dzwiękówek, czy do laptoka. Do kompa stacjo już lepej kupić jakiś audigi2 czy coś w podobie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2006, 16:17 

http://sklep.vgm.pl/product_info.php/cP ... ts_id/5089

jak jeszcze nie kupiles, to bardzo polecam te sluchawki (ten creative to wielkie G....- uzywalem 3 dni i myslalem ze mi uszy odpadna, po tych 3 dniach kurier przywiozl mi te z linka)

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2006, 21:13 

z tego co wiem icemat ma dobre pady, ale czy headsety też to nie wiem
słyszałem że podobno są zajefajne

http://www.icemat.pl/mainscripts/index. ... oductid=15

tudzież inna wersja kolorystyczna

http://www.icemat.pl/mainscripts/index. ... oductid=16

Tytuł:
PostNapisane: 24 wrz 2006, 17:44 
Moderator forum

http://sklep.benchmark.pl/pelny_24716.html

jesli masz karte X-Fi to zdecydowanie polecam te sluchawki :) sa nie do wyj...... :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2006, 15:09 

Ja odradzę Plantronics Audio 90 (czy GameCom1 - to to samo, trochę inaczej wygląda). Zepsuły się już dwa razy (lewa słuchawka nie działa). podobnie u kumpla - który ma takie same.

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2006, 17:48 

Twinn
a dlaczego uzależniasz te słuchawki od X-Fi ?
X-Fi ma i owszem bardzo dobry tryb CMSSheadphone ale by korzystać z zalet tych dodatkowych głośniczków w słuchawkach musisz mieć kartę ustawioną w tryb 5.1 - a wtedy w łeb biorą wszystkie software'owe bajery dla słuchawek

ja do tej pory jechałem na słuchawkach 5.1 firmy TEAC i obcnie skłaniam się ku zakupowi porzadnych stereofonicznych słuchawek jakiejś markowej firmy

te całe "systemy słuchawkowe 5.1" to jedno wielkie wyciągani kasy ze środowiska graczy komputerowych
bo więcej niż 2 głośniki by zrobić dobry dzwięk przestrzenny w słuchawkach to niepotrzeba - od tego jest właśnie karta dzwiękowa by zapodać odpowiednie modyfikacje toru audio dające HRTF

pozatym kupowanie słuchawek bez ich wcześniejszego odsłuchania to kupowanie kota w worku
obecnie jestem w fazie zwiedzania różnych sklepów muzyczno- elektronicznych w celu odsłuchu poszczególnych modeli poszczególnych firm
problemem jest to że cięzko trafić na lokal mający dostępną wiekszą gamę modeli - zna ktoś sklep w warszawie godny polecenia ?

Tytuł:
PostNapisane: 28 wrz 2006, 18:02 
Moderator forum

nie uzywam akurat cmss... a bf2 w trybie 5.1 jest bajeczne :) z tym ze wiadomo, kazdy ma swoje indywidualne odczucia... ;)

ps. rozumiem ze nie miales tych sluchawek na uszach i wypowiadasz sie na "sucho" ?? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2006, 21:33 

zalmanów niemiałem więc i owszem moja opinia, choć wynikająca z recenzji w sieci (a jest ich sporo) i z własnych doświadczeń na innych słuchawkach 5.1, to jednak jest "na sucho"
... i dlatego właśnie chcę odsłuchać słuchawki zanim je kupię :wink:

pozwól że się Ciebie zapytam - a korzystałeś kiedyś z innych markowych słuchawek za więcej niż 100zł by mieć porównanie i móc dzięki temu stwierdzić że "zalmany grają lepiej" ? :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2