Teraz jest 24 lut 2025, 05:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 wrz 2006, 13:15 

Witam. Jestem tu nowy, BF2 kupilem 2 dni temu i wybaczcie jeżeli palne jakieś gafy. Mam problem z komunikacją przez mikrofon na serwerach. Otóż gdy konfiguruje mokrofon przez program "bf2voicesetup.exe" to niby tu wszystko działa. Następnie wchodze do gry, daje w opcjach test mikrofonu i tam już nic nie słychać. Jest tam pasek z progiem ale on nic nie daje. Dre sie na serwerach do drużyny ale ci mnie wogóle nie słyszą. Pisze do ludzi na serwach o to, ale nie odpowiadają bo są zajęci graniem (co jest zrozumiałe :). A może voip poprostu jest wyłączony na serwerach (grałem na pukawce). Dziwio mnie też, że nie słysze innych graczy (może tu sie komunikuje przez TS ? ) Następna sprawa to taka, że mam wersje 1.4, szukam polskich serwów przez http://www.game-monitor.com, znajduje mi pare, ale nikt tam przeważnie nie gra. Gdzie wy sie ludziska kryjecie, heh. Wiem, że niedawno jeszcze był serwer o ip 89.174.246.28:16567 to chyba serwer wp.pl czy gamesnet.pl ale akurat od 2 dni jest wyłączony. Czy wiecie coś o tym serwerku ??

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, 15:28 
Redaktor Battlefield.pl

Serwer jest włączony, ale jest na wersji 1.3

Aktualnie wszyscy czekamy na serwery rankingowe Polskie w wersji 1.4 :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, 19:41 

Gdy wyszujukesz serwery to z lewej strony masz ikonke słuchawek tzn że na serwie jest voip.Gdy wejdziesz do teamu i naciśniesz klawisz b to pojawi ci się zielony głośniczek - tzn że da się gadać przez voip.Co do serwerów to narazie nie ma polskich rankingowych na 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, 19:43 

żeby rozmawiac przez mikrofon to musisz wejsc do jakiejs druzyny.Nie chodzi tutaj o Amerykanow czy inna. Przykladowo jestes w Teamie Amerykanskim, to musisz wejsc do druzyny Alpha, Brawo lub innej. Wtedy czlonkowie tej druzyny jak bedziesz mowil bedą Cie slyszec.

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, 20:17 

O to chodzi ze jestem w jakiejs druzynie i inni z mojej druzyny mnie nie slysza. Naciskam "b" pojawia sie zielony glosniczek, gadam, gadam, pisze czy mnie slychac i ludzie odpisują ze nic nie slychac. Gdy sie wydzieram do mikrofonu glosnik robi sie czerwony (jakby pęknięty) a później skreślony. I co wy na to ?? Tak też sobie pomyślłem, że może musze na swoim routerze odblokować jakiś port od komunikacji głosowej ale na końcu instrukcji BF2 nie ma takiego portu tylko jakieś inne. dodam jeszcze, ze np w Counter strike wszystko mi działa bardzo dobrze. Pomocy

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2006, 00:00 

mianek1984 Jak głośnik jest czerwony to cię już nie slychać.Trzymać klawisz b można jakiś czas po tym pojawia się czerwony głośniczek tzn że voip już nie działa.Wejdz do folderu gdzie masz zainstalowanego bf-a i kliknij w plik BF2VoiceSetup i ustaw sobie na sam dół próg przechwytywania.Zobacz także w windowsie czy masz mikrofon ustawiony na maks.Wejdź na kilka serwerów z voipem i zobacz czy cię słyszą bo zdaża się i tak że widać zielony głośniczek a voip nie działa na serwie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2006, 14:24 

Problem rozwiazany. Poprostu na Pukawce cos jest nie tak z tym voipem. Na innych serwach dziala. Irytuje mnie tylko brak duzej ilosci serwow z 1.4, a jak juz są to przeważnie są niestety puste.

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2006, 18:23 

Ja mam taki sam problem tylko że na wszysktkich servach. wszystko wygląda jakby było OK(jest zielony głośnik) ale nikt mnie nie słyszy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2006, 18:49 

To zrób tak jak jest napisane wcześniej, czyli próg przez "BF2VoiceSetup" sa sam dół i tak samo ustaw próg w opcjach gry. U mnie to pomogło, troche poprostu musisz pokombinować. Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2006, 23:18 

PaulPL11 napisał(a):
Ja mam taki sam problem tylko że na wszysktkich servach. wszystko wygląda jakby było OK(jest zielony głośnik) ale nikt mnie nie słyszy.

A sam siebie słyszysz jak mówisz ? Zobacz czy masz dobrze skonfigurowany mikrofon w windowsie jeśli tak to powinno cie słychać w grze.Zobacz czy masz ustawiony pasek mikrofonu na maksa w windowsie.Wejdz sobie w panel sterowania/Dźwięki, mowa i urządzenia audio/Dźwięki i urządzenia audio/glos/testowanie sprzetu jak przejdziesz test to masz dobrze ustawione.Zobacz także czy przy opcji mikrofon w opcji zaawansowane masz postawionego "ptaszka" przy Microphone + 20 dB Boost.Jak to wszystko będziesz miał ustawione to wejdz na kilka serwerów by sprawdzić czy ci działa.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2007, 13:03 

a ja mam taki problem ze jak uruchamiam voipseutp.exe czy jak to sie nazywa i kiedy dam zapisz ustawienia to mi wyskakuje blad windosowski ;]
oczywiscie mam oryginala ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2007, 13:56 

bbetonn mam to samo przy zapisie ustawien wyskakuje bug raport ;/ i voip nie dziala

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2007, 10:59 

probowalem jeszcze w grze pokombinowac z tym testerem ale kompletnie nie wiem na czym on polega :P raz pasek jest zielony i wszystko "tszeszczy i szczela" a raz nic nie slychac. RAz wbijlem na EA polska i na poczatku gry mialem zielony glosniczek potem patrze i juz ni h***.;/

Tytuł:
PostNapisane: 21 sie 2007, 18:09 

człowieku mam dokładnie to samo kiedys przez chwile ktos mnie uslyszal ale dalej lipa;/

Strefa czasowa: UTC + 2