Teraz jest 5 mar 2025, 20:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 paź 2006, 10:50 

Nie ma osoby na naszej scenie która by na tym serwerze nie grała,nie ma tutaj osoby która by nie uważała tak jak ja że jako serwer FFA reprezentował wysoki poziom kulury,gry zespołowej oraz skilla.
To dzięki temu że był licznie odwiedzany przez naszych klanowców,do tego warto dodać że było to miejsce spotkań dużej liczy Polskich graczy więc i atmosfera wyjątkowa.
Admini pilnowali porządku i byli codziennie obecni,TK oraz inne tak często spotykane zachowania były na nim rzadkością.
Teraz jednak jego losy są bardzo nie pewne,partner GamesNETu wycofał się z sponsorowania jego,nie wiem co było tego przyczyną,czy nie ten długi okres przez jaki stał wyłączony czy inne rzeczy na to wpłynęły
To nie ważne,ważne byśmy nie stracili największego serwera w Polsce o który tak usilnie się staraliśmy.
Powiem szczerze że wiązałem jeszcze dwa projekty związane z tym serwerem
Jeden to trzecie starcie 4FUN v Klanowcy oraz jak Pixel skoczy SZAKAL to od razu następna produkcja masowa.
Rozmawiałem na ten temat z paroma osobami i byłyby to imprezy głośno rozreklamowane
Bo portale bf.pl bf.central z chęcią objęły by je patronatem do tego stacja HeadShot też jest zainteresowane transmisją z meczu oraz puszczaniem naszych filmów.
Więc jak widzicie można rozruszać scenę i dostarczyć jeszcze wielu atrakcji na platformie BF2.

Zważywszy że jeszcze nie powstał dział EA Polska tutaj pisze w tej sprawie o pomoc i myślę że ten serwer jest tym na czym większości ludzi na tej scenie bardzo zależy.
Lista?
Jak chcecie będzie lista.
Tak więc występujemy z oficjalną prośbą do EA Polska by pomogła w utrzymywaniu tego serwera a Was proszę o opinie na jego temat,opinie nie związane z błędami patchy.

Pozdrawiam
90s

Ostatnio edytowano 10 paź 2006, 10:58 przez 90s, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 10:57 

Zabiorę głos jako 2-gi:

Jeśli ktokolwiek ma jakikolwiek pomysł, sposób na to aby serwer w dotychcasowej formie funkcjonował prosze o wpisanie tutaj.

W moim odczuciu jest to równiez test taki na serio na ile zapewnienia ze strony przedstawicieli EA o chęci naprawy relacji pomiędzy EA a sceną są szczere.

W moim odczuciu zainteresowanie jest tak duże że EA nie może przejść obok tematu obojętnie podobnie jak reszta liczących się firm które w jakikolwiek sposób są związane ze "sceną".

Powalczmy wspólnymi siłami o "króla" w przeciwnym wypadku znów staniemy na równi z bangladeszem i burkina faso.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 11:34 

popieram :)

jak wypowiedzieli sie ludzie z GN , prawie caly czas byl pelny wiec jednak graczy nie jest malo w Polsce i nie maja gdzie sie spotkac :|

EA PL Gamesnet 64 musi wrocic !

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 11:44 

Obecne serwery z EA Polska w nazwie, czyli mozna uznac, ze sponsorowane przez ta firme:
EA POLSKA | Aster BF2 Ranked Server - popularny, zwlaszcza po zgonie "64"
EA POLSKA | Aster BF2:SF Ranked Server - Players: 0/32 (average: 0)
EA POLSKA | Aster BF2 Booster Packs Only - Players: 0/32 (average: 0.15)
dane z:
http://game-monitor.com/search.php?sear ... ype=server

---
Wniosek jest jednoznaczny-serwery SF i Booster Pack to pieniadze EA Polska wyrzucane w bloto. Proponuje, aby EA Polska przy najblizszej okazji zrezygnowala z tych serwerow i pieniadze uzyskane przeznaczyc na postawienie z powrotem "64". Na jak dlugo? Moze na rok? Moze chociaz na pol roku? Wiem ze to troche zalatwiania. Wiem ze to troche klopotu.
Ale wdziecznosc sceny bylaby ogromna, i jak wspomnial 90s, sporo by poprawilo atmosfere.
Jako wyraz pelnego poparcia i wdziecznosci, scena BF2 chetnie by widziala na takim serwerze reklamy "Battlefielda 2142", czy to na ekranie ladowania mapy, czy tez w czasie rozgrywki na ekranie gry.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 14:47 

Ja tez jestem za :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 14:50 

Hmm, ja osobiście nie zaglądałem tam zbyt często, wręcz mogę powiedzieć, że byłem na tym serwerze gościem. Jednak szkoda byłoby stracić taką perełkę. Ile kosztuje roczne utrzymanie takiego serwera? Czy datek (popularne na zachodzie "donation") wchodzi w ogóle w grę? Może na scenie znalazłoby się trochę zapaleńców gotowych nieco sypnąć groszem. Ja sam nie wykluczałbym takiej możliwości.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 15:14 

ja tez za... dawno juz nie "kopalem polskich tylkow " :wink: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 15:41 

a ja jestem przciw, a czemu bo nie lubi motłochu jaki jest na 64 :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 15:42 

Fragmenty z wywiadu z panem Grzegorzem z EA Polska na battlefield.pl:
Cytuj:
Tom@s : Jak będzie wyglądało dalsze wsparcie Battlefield 2 w Polsce? Wszystkie serwery rankingowe zostaną przełączone na nową część?

Grzegorz: Na pewno przygotujemy serwery do BF2142, ale nie chcemy pozbawiać graczy serwerów BF2.

Tom@s : Jak wyobrażasz sobie dalszą współpracę z portalami BFa w Polsce oraz ze sceną?

Grzegorz : Myślę, że potrzebujecie następujących elementów:
- nowinek ze świata BF
- gier do recenzji nowości
- informacji prasowych
- imprez, LAN PARTY, turnieje online
- no i czasami mojej obecności na forum battlefield.pl czy bfcentral.pl

Pierwsza odpowiedz moze budzic nadzieje, ze EA Polska pomoze. Gorzej z drugim pytaniem, tam odpowiedz zostala zawężona do współpracy portali BF z EA. Podpowiem panu panie Grzegorzu-polska scena BF2, potrzebuje 64slotowego serwera BF2, i pan może nam w tym pomóc. Tak więc, teraz jest ten najlepszy "czasami" na obecnosc na tym forum i wyrazenie zdania na pomysly ktore leza na sercu polskiej sceny BF.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 17:37 

Tom@s jest naszym człowiekiem który jest pośrednikiem z EA Polska
Więc czekamy na jakieś konkrety bo naprawdę szkoda wyłączać najbardziej grywalny serwer gdy jak przsoi pokazał trzy stoją cały czas puste.
I tak od zawsze było i to się nie zmieni.

Na przykład Rosja ma 2 rankingowe 64 a myślę że sytuacja w Rosji jeśli chodzi o e-sport i rozwój jest niższy niż u nas.
Po tym dowodzie mam pewne obawy czy my nie jesteśmy dnem e-sportu w Europie.
Już nie mówię o sprawach rozwojowych klanów itp. itd. Ale o zwykle serwery do grania.

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 17:48 

90s napisał(a):
Na przykład Rosja ma 2 rankingowe 64 a myślę że sytuacja w Rosji

Ja znalazlem 5 serwerow :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 18:24 

Szczerze mówiąc, to planowałem sobie w grudinu troszkę pograć w bf2, tak więc jestem za. :wink: A i w meczu AllStars chętnie bym wystąpił :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 19:18 

90s napisał(a):
Na przykład Rosja ma 2 rankingowe 64 a myślę że sytuacja w Rosji jeśli chodzi o e-sport i rozwój jest niższy niż u nas.
Po tym dowodzie mam pewne obawy czy my nie jesteśmy dnem e-sportu w Europie.
Już nie mówię o sprawach rozwojowych klanów itp. itd. Ale o zwykle serwery do grania.

oj tu się mylisz, w rosji e-sport jest wpisany do dyscyplin sportowych :), a ilość turnieji w Rosji jest dużo większa niż u nas w Polsce :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 20:03 

Nie podoba mi się to jak wszystkim wojakom z BFa... brak kasy na najlepszy serwer jaki istniał... EA trzymająca 2 serwery które musza ich kosztować niemałą sumę zupełnie nie reaguje na sygnały że ze sceną jest źle... Zamknęli się chyba w schronie atomowym pod swoją siedzibą i klecą z odpadków 214dwójke... Na sponsora nie ma co liczyć bo wszyscy wiemy jak wygląda sytuacja naszego kraju zeby coś istniało-musi się opłacać a żeby się opłacało musi przynosić zysk... osobiście uważam że można by zamieścić nawet jakąś reklamę przy ładowaniu mapy-można by na tym zarobić niewiele ale zawsze. Nas graczy nie za bardzo stać na luksus utrzymywania sobie ot tak serwera...zapłaciliśmy za grę więc producent powinien zająć się patchami I CO NAJWAŻNIEJSZE zapewnieniem miejsca aby jego produkt był wykorzystywany w 100% a nie tylko 50% jak na serwerze 32... Panowie z EA obudźcie się!! przyznajcie sie do tego że wasze dodatki dały "ciała" i że nikt w nie nie gra (podobnie zresztą jak dodatki do starej dobrej 42ójki) Nie potraficie robić dodatków na które idą miliony... to ich nie róbcie zamiast trzymać serwery dwa 32 to po prostu postawcie nam jeden Polski 64!
Scena musi walczyć sama bo chyba nie ma co liczyć na wsparcie"ogniowe" z zewnątrz?

Tytuł:
PostNapisane: 10 paź 2006, 20:09 

A pwoiem tak jestem za Tym zeby nasz serwerek wrocil ale zbyt oto wielkij nadzieji nie mam gdyz EA i tak ma wszystko w dupie i oglnie wszyscy maja w dupie graczy... Ale niech wroci choc sie wkurzalem czesto na niego przez male lagi itp rzeczy ale przydalby sie...

Jednym slowem bierzmy przyklda z innych panstw Europy tak 64 jest podstawa a nam tej podstawy zabraklo bo mielismy jedeyna podstawe...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2