Teraz jest 23 lut 2025, 21:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 paź 2006, 09:29 

Chciałbym poruszyć (po raz kolejny) na forum kwestie teamkill'i. Czyli (przypadkowych) zabójstw graczy z tego samego zespołu. Nie wiem dlaczego..... ale 99% ludzi od razu, bez zastanowienia naciska PAGE UP skazując człowieka który ich zabił na ujemne punkty. W sumie punkty nie są tu najważniejsze.....

PANOWIE!! (i Panie ;) ). Zastanówcie się czy to czasem nie Wy jesteście odpowiedzialni za swoją śmierć!!! Np. jade sobie czołgiem, a tu mi baran wybiega zza jakichś skrzynek pod gąsienice.... a potem jeszcze daje mi "punisha".... że to moja wina że nie zatrzymałem rozpędzonego lewitującego czołgu przed gostkiem pędzącym na przełaj przez droge, tylko rozsmarowałem jego flaki na masce.. Nie dość że gościu jest głupi, to jeszcze swoją głupotą psuje rozgrywke innym osobom.

To już było wcześniej od początków BF'a.... ale w BF2142 doszedł nowy typ "TK'a"... tutaj apel do pilotów gunshipów...

jeżeli czołg stoi przy fladze, czy też wyrzutni rakiet.. nie próbujcie lądować na NIM!!! Ja rozumiem, że cała napalona drużyna w gunshipie chce zdobyć ten 1 punkcik z asysty za przejęcie flagi/wyrzutni.. ale nie wiadomo dlaczego, gdy gunship ląduje na czołgu.. obydwa pojazdy szlag trafia.. gra interpretuje to w ten sposób, że to czołg rozwalił gunshipa... a wszyscy dumni asfalci z latającego pierdzikółka wciskają PAGE UP punishując czołgiste....... trzeba przecież ukarać czołgiste co to flage sam odbił , bo flaga w rezultacie nie przejęta, 2 sprzęty rozwalone.. no i czołgista dostaje ni z tego ni z owego 4 punishe naraz... i leci z serwera i jeszcze bana na serwer otrzymuje (tak właśnie miałem w wersji demo).

WSZYSCY - ZASTANÓWCIE SIĘ gdy ktoś z waszego teamu was zabije.. nacisnijcie PAGE DOWN - to nic nie kosztuje :D

PILOCI GUNSHIPÓW - nie lądujcie na czołgach z waszego teamu..

PASAŻEROWIE GUNSHIPA, który wylądował na czołgu... to nie czołg was zabił.. tylko durny pilot... więc nacisnijcie PAGE DOWN, i jak zobaczycie znowu tego samego gościa za sterami gunshipa.. to omijajcie go z daleka

Ja wiem, że mój apel to takie zawracanie Wisły kijem w kierunku Krakowa... no ale może komuś coś w końcu zaświta w głowie.. i jednak o jakiś tam drobny procent zmniejszy się ilość punishów za TK'e

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 09:36 

PGDN - daje punish
PGUP - daje forgive

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 10:13 

norma, to trzeba myśleć, mniejak zabiją to sie zastanwiam czyja to wina, a jak moja to rpzepraszam najczęscie.
Niestety trzeba pamietać gra ma znaczek 16+ ale ze są teraz dzieci neostardy no i nikt nei sprawdza kto kupił do debilizmu nie wyeliminujesz.

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 10:44 

z latajacymi urzadzeniami w bf2142 jest jeden problem. One sa dosc szybkie, a detekcja twoj/wrog jest w bfie nowym straasznie wolna. Czesto stoi sie przed wyborem strzelac / nie strzelac zupelnie nie wiedzac kogo ma sie w celowniku. No i czasem wybiera sie zla opcje :). Ostatnio przyznaje tak mi sie zdazylo (i jakis cudowny niemiec wyklnal mnie od polakow i wszczal glosowanie za moim usunieciem, po czym zabil mnie na spawnie. Glosowanie za jego usunieciem mialo juz duzo wiecej glosow na tak :>). Owszem ladowanie przy fladze na czolgow to skrajny przejaw glupoty, ale tk przez latajace statki beda sie zdazac w tej grze znacznie czesciej niz w bf2, nawet przez gunshipy :/

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 11:34 

Mnie wkurza desant z szybko poruszajacego sie transportowego heli = instadeath + teamkill dla pilota.

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 11:58 

jeszcze sa te lolki co wyskakuja tuz przed ladowaniem gunship'em z kapsulek .. no i leca TK ...

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 15:25 

Mnie do szewskiej pasji doprowadzało, jak jakis poczatkujacy bierze sie za pilotwanie transportera, a nie umie wyladowac na tytanie. Efekt - wybuch i najczesciej pada 5 teammate'ow.

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 15:29 

mnie najbardziej wkurzająkolesie którzy wpieprzają mi się pod celownik :x

Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 15:38 
Moderator forum

dlatego ja nie mam zamiaru latać tym badziewiem :p

Tytuł: Popieram
PostNapisane: 24 paź 2006, 09:52 

Prawda jest taka, że duża ilość graczy nie rozejrzy się za nim wyskoczy z zaułka na drogę. Często zdarza się, że gracze grają bez zastanowienia idąc na jak największą przypadkową ilość zabitych. Nie rozglądają się nie czekają nie grają zespołowo stąd są efekty typu wchodzenie np. pod nasz czołg. Bardzo mało osób zastanawia się przed naciśnięciem Page UP czyja jest wina. Pozdrawiam i popieram takie osoby jak Vesp3r i jestem takiego samego zdania.

Tytuł:
PostNapisane: 25 paź 2006, 10:25 

Tez mi sie zdaza miec teamkilla ale zazwyczaj blyskawicznie gostka "reanimuje" i nic sie nie dzieje :)

Raz na poczatku mialem taka sytuacje ze zabilem jednego z naszych ktory nagle wyskoczyl mi zza plecow . Efekt byl taki ze sie dran zrespawnowal i na mnie zemscil ; >

Co do wyskakiwania z transportowcow to tez mialem pare razy taka sytuacje ze ktos wyskoczyl z niego przed czasem i skonczylo sie na tym ze wyladowalem mu na glowie . Powiedzialem wtedy tylko "sorry" i poszedlem dalej

Strefa czasowa: UTC + 2