Teraz jest 24 lut 2025, 07:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2006, 19:56 

Na infantry Assalut a na tytana Support - to chyba najlepsze rozwiązanie :]

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 09:06 

To ja może nieco napisze o engu. Coprawda za dużo nie grałem w unlockami, więc mogę się mylić w niektórych rzeczach.. ale....

Miny EMP.... takie se to, trzeba to rozłożyć i przyczaić się, albo inny eng z rurą musi się czaić.. ale jak inny gosciu, to niech sobie sam miny EMP kładzie. Narazie nie znalazłem sensownego zastosowania.

Lepsza naprawiarka - ano.. cóż.. pomagasz innym w sprzęcie.. i (chyba - takie odniosłem wrażenie ) szybciej naprawia się własny sprzęt.. chociaż to by trzeba sprawdzić

Ruchome miny - ke? to jakiś żart czy coś? Nie dość, że jak się aktywuje to buczy.. wznosi sie w powietrze.... czeka chwile.. a potem dopiero udeża.. i to jeszcze 2 miny nie wystarczą do zdjęcia czołgu :shock: Jaja sobie zrobili z nimi czy co? Gościu jak zobaczy mine/usłyszy, to moze spokojnie siedziec w czołgu.. no chyba że polecą na niego 3 miny.. ale to jak je zobaczy, to spokojnie zdąży policzyc je, a następnie wysiąść z czołgu i odejść.. ew. (nie wiem nie probowałem.. ale moze użyć tego czegoś do rozbrajania, aby je rozbroic? ) badziewie... jeżeli dorzucimy do tego, ze min dostajemy 4 lub 5... to w efekcie jesteśmy w stanie postawić 1 pułapke marnej jakości. SIC!!!

Coprawda nie odblokowałem działka AA.. ale narazie gunshipy nie dają się czołgom we znaki.. więc.. ogolnie nie ma sensu odblokowywać tej gałęzi enga. Sporo zabawy.. bardzo mało korzyści.. tylko marnuje się czas na te bajerki :P. Moze na klanówkach byłoby inaczej.. na free playu IMO strata czasu!! Jedyne co to ewentualnie lepsza naprawiarka sie przyda.. jeżeli nie jest sie egoistą i walczy o zwycięstwo teamu :)

Inne:

Bekon lidera - coś co nadaje smaczku grze. Tak jak opisywano wcześniej.. fajne miejsce spawnu na fladze gdy baza nalezy do wroga.

Drona zwiadowcza - hmm.. jescze nie mam zdania... bo za krótko z nią grałem.... napewno pomaga, ale czy az w takim stopniu ze trzeba ja odblokowywać?

Granaty - podstawa nawet dla enga ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 10:19 

momen moment mości panowie bo czytam wasze posty i sie zastanawiam jak długo gracie w 2142 (do mnie jeszcze nie zawiatał kurier :( ) bo ten se juz to odblokowal inny tamto a tamten to,to i to pytanie nr 2 czy te unlocki leca jak gwaizdki z nieba bo w bf 2 to trzeba bylo troche postrzelac zeby cos odblokowac a czym dalej tym trodniej bylo !

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 11:27 

tu tez tak jest, tylko tu jest unlockow 40 a w bfie bylo ich ze 3 razy mniej (+/-)

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 13:24 

Nie chciałbym konkurencji reklamować.. albo skoro BF.pl sie opieprza.. to dam linka:

http://bf-2142.pl/Rangi,Art,49.html

No to sobie można wyobrazic.. ile czasu trzeba aby dostac ileś tam unlocków.. tutaj w odróżnieniu do BF2.. unlock dostajesz za każdy poziom.

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 17:24 

na temat unlocków mozna poczytać sobie:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_we ... field_2142

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 20:52 

Wolałbym poczytać opinie ludzi niż te opisy broni podawana na potrzeby gry przez EA... bo, na przykład, cięzki karabin wsparcia okazał się sporym rozczarowaniem. Zrobiłem na to unlock a i tak uzywam podstawowej wersji, która ma bez wątpienia lepsze celowanie a do tego wydaje się, że jeszcze większą siłę ognia :P

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2006, 20:56 

To samo z karbinkem recona ;D W bf2 unlock specopsa byl troche lepszy... szkoda ze ten ganz to taki zlom bo wlasnie unlockuje sobie supporta ;/

Moze jest jakis knif na to? ;D w bf2 z tego unlocka dla supporta tez nie potrafilem strzelac na poczatku.

blah jak tak dalej pojdzie to nowego soldata zrobie i asfaltem bede gral ;/

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2006, 03:10 

calavero napisał(a):
Nie chciałbym konkurencji reklamować.. albo skoro BF.pl sie opieprza.. to dam linka:

http://bf-2142.pl/Rangi,Art,49.html

No to sobie można wyobrazic.. ile czasu trzeba aby dostac ileś tam unlocków.. tutaj w odróżnieniu do BF2.. unlock dostajesz za każdy poziom.

Szkoda że te rangi są z bety i całkiem odbiegają od prawdziwych.

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2006, 17:32 

Co tak cicho? NIkt nie chce sie podzielic wrazeniami? :D

Cofam to co napisalem o lambercie... tzm na spory dystans dalej nic nie moge trafic ale na sredni/bliski jest na prawde spoko. Jego sila nie tkwi w zadawanym dmgu ale w celnosci - na sredni dystans mozna puscic wieksza serie majac caly czas celownik na przeciwniku, nie trzesie za bardzo, recoil dosc maly (w porownaniu do takiego baur'a o niebo lepiej i zauwazalnie lepiej niz w defaultowych karabinkach asfaltow) Close combat to juz marzenie, chyba tylko voss albo shotgun supporta moze byc lepszy (nie wiem, nie testowalem jeszcze)

Teraz biore sie za ganza, nie wierze ze moze byc tak kiepski jak wydaje mi sie ze jest :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2006, 22:31 

Baur nie jest taki zły - te kulki mają duży damage i w strzelaniu pojedynczym jest na dystans lepszy do Vossa - problem tylko jest przy strzelaniu serią, bo raz za bardzo rzuca, a dwa, że tylko 20 kulek jest. Przez to przypomina unlock asfalta z BF2 - tyle że można podczepić granatnik :D a propos tego ostatniego - pociski mają safety zone i nie wybuchają jak strzelisz pod nogi - muszą przelecieć kilka metrów przynajmniej. No i lecą wolniej i bardziej po linii prostej niż po takiej moździerzowej paraboli jak w BF2.

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2006, 08:00 

Ja odblokowalem tego baura-i sie zawiodlm.Jak dopadlem od umarlaka vossa to dopiero zaczela sie wycinka.Dla nmie voss jest duzo celniejszy,nie rzuca niem tak,i jakby mocniejszy(wiem ze baur jest tak naprawde mocniejszy)
Ogolnie lepiej gra mi sie vossem+rakietnica.A reszte dodatkow trzeba ustalic ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2006, 08:21 

Wiele dobrego slyszalem o voss'ie ale nie miale mokazji jeszcze. Baurem za to gralem z 2 godzinki i rzeczywiscie kiepsko, tylko na odleglosc dobrze sie strzel pojedynczymi pociskami.

Za to robilem sobie test porownawczy karabinu recona z defaultowym karabinem asfalta i troche dziwnie to wyglada... wg statystyk dmg asfaltowego karbinu to 27-29 (zaleznie od strony konfliktu) a laberta 25. Pomijam dmg minimaly bo wszystkie maja takie sam. No wiec zaczalem sobie grac na camp gibraltar bodajze moim ulubionym reconem biegam zabijam ale spotkalem jednego kolesia co mnie tlukl dosc czesto asfaltowym karabinem. Wqrwiony lekko biore asfalta ide i szlag jakie moje zdziwienie jak ta bron jest skuteczna. Wiem ze to wrazenie ale roznica jest gigantyczna dla mnie miedzy asfaltowym a reconowym karbinkiem. Nie wiem czemu tak sie dzieje, idac asfaltem serie po pare pociskow i trup a reconem musze wywalac znacznie dluzsza serie w kolesi. Zastanwiam sie jak wyglada wlasnie voss na tle tego bo cholera staty ma idenczyczne jesli chodzi o dmg.

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2006, 08:27 

Hehe no faktycznie podstawowa bron asfalta u KPA i EU jest baardzo skuteczna.Dla mnie nawet lepsza niz ten baur :evil: Ale z vossem nie ma co porownania :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 paź 2006, 12:05 

huh az takie to dobre? a jak z walka na dystans wiekszy? warto w ogole strzelac czy nie ma szans... bo ten voss wyglada jak jakis uzik czy cus :shock:

To ostatnia szansa unlocka, jak sie nie sprawdzi zostaje przy defaultowych gunach asfalta. Lambert mimo ze niezly troche mu brakuje pwra a ganz tez srednio mi lezy. Nie lubie jednak byc bezbronny w stosunku do pojazdow... recon podlozy rdx'a a support rzuci emp i ucieknie... asfalt moze co najwyzej zawolac o wsparcie i zginac :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2