A więc jednak jest incremental. Ufff... Już myślałem, że znów ponad 1GB będę musiał zasysać.
15.10.2006r.
Dziś sobie pograłem kilka rundek w "nowego" POE2 i nasunęło mi się kilka uwag oraz wątpliwości.
1. Czy artyleria (ta mobilna, nie stacjonarna tworząca zasłonę dymną) ma jakieś ograniczenie jeśli chodzi o zasięg? Wiele razy bywało, kiedy w niej siedziałem, że padała prośba o ostrzał, wybierałem radar, ale jedyne co widziałem to "no signal"...
2. Brak UAV (bo skan można by sobie darować) to istna męka i cofnięcie się do poprzedniej epoki. Dziś byłem komendantem jedną rundę, i zaznaczanie ręcznie wrogich jednostek to istna makabra. Tym bardziej, że często to się nie udaje za jednym razem.
3. Chłopaki od tego moda mają poczucie humoru. Mam na myśli mapkę "Spies like us" i komentarz do niej. Kto nie wie o co mi chodzi, niech się sam przekona
4. W wyszukiwarce zapomniałem odznaczyć "rankingowe" i o dziwo...znalazły się dwa serwery
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Pograłem na jednym z nich, 64-slotowym o nazwie "Warzone Short Valley POE2 All Maps Server" (IP 83.255.249.201:16567). W trakcie rozgrywki niektórzy się pytali o to, czy zdobyte tutaj punkty liczą się do statystyk EA, ale nikt chyba nic nie odpowiedział. Sądziłem, że POE będzie jedynie w systemie ABR, ale on chyba dla tego moda jeszcze nie został uruchomiony, prawda? Najśmieszniejsze, że każdy gracz miał swoją rangę, tzn. taki stopień, jak na rankingowych serwerach EA.
Generalnie modzik wymiata, choć kilka rzeczy (np. dodanie UAV) mogliby poprawić.
P.S. Wie ktoś może o co dokładnie chodzi z tym mini-modem POE2 single player?