Teraz jest 16 kwi 2025, 14:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2003, 11:58 

Wiosna 2004. Oj, zeby chlopaki nie obudzili sie z reka w nocniku.
Powstanie pewnie :
AoT na ENGINE UT2K3
CS2 or sth na HL2
i cos wykorzysta na 100 % engine DOOMa3.

Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2003, 15:20 

[Troche zjezdzam z tematu, ale takie tylko info ... ]

Powstaje ciekawy mod pod UT2k3:P Jak wyjdzie UT2k4 ( listopad ) to ponoc od razu mod bedzie przeniesiony na nowy engine a nowy engine pieknie wyglada :)

Nazwa to :
http://www.frag-ops.com

Polskie forum :
http://forum.tactops.net/index.php?s=98 ... howforum=6

W tym poscie ciekawe filmy i screeny :
http://forum.tactops.net/index.php?showtopic=35

Do 1 pazdziernika ma byc wersja ALPHA a do 20 pazdziernika ma byc juz BETA. Z chwila wydania UT2k4 juz bedzie ready.

Z ciekawych rzeczy bedzie conefire, czyli kule beda leciec tam gdzie celujesz jedyne trudne to bedzie to ze ciezko bedzie kontrolowac bron bo duzy odrzut. Nie bedzie strzelania z wyprzedzeniem i nie bedzie motywu, ze trzymasz fire na gosciu a bron mimo ze jest na typie to niewiadomo gdzie strzela bo ma jakis rozrzut mimo. Z tego co wyczytalem bedzie dynamiczna jak TO 1.6 i wczesniejsze wersje CSa ( Celnosc strzelanie nie zalezy od stania, kucania (rozjezdzajacy sie point etc), tylko jak biegniesz i bedziesz w stanie opanowac bron to mozesz strzelac). Tworcy nie kieruja sie ralizmem na zecz grywalnosci SIC! :wink:

Nie spodoba sie pewnie ludziom co grali wczesniej w takie "statyczne" i pseudo realistyczne gry jak : AmericansArmy czy BlackHawkDown no i CS ( nie pamietam od ktorej wersji ). Za to ci co kiedys grali w QW czy meczyli Q3: ProMode moga wreszcie poczuc moc w tego typu grze. Lub dla graczy TO/AoT to moze byc cos ;)

Tak tylko dodam ze w enginie UT2k4 beda pojazdy o0.
Uh juz tyle fajnych gier i modow wychodzi, ze naprawde nie wiadomo za co sie zlapac :)

male conieco dla leniuchow co nie klikneli w linki, ktore podalem :)
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2003, 09:24 

Cytuj:
Hmm, grałem w Halo na Xbox. Giera fajna, wyżywka ostra, zielona lub niebiesko fluorescencyjna jucha bryzga na prawo i lewo, jednak nie mogę się zgodzić że Halo będzie lepsze niż HalfLife 2.

Zgadzam sie w 100% z Piasecznikiem. Gierka super ale HL2 wymiecie wszystko co sie rusza(nio moze nie naruszy multi ale to co innego :lol: )

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2003, 10:48 

Ta HL2 bedzie roxowal.
Ale zaloze sie, ze ewentualny CS2 bedzie mial kiepska fizyke gry jak jedynka. W kazdym badz razie engine HL2 jest przepotezny :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2003, 11:04 
Moderator forum

KoZ!oL napisał(a):
Ta HL2 bedzie roxowal.
Ale zaloze sie, ze ewentualny CS2 bedzie mial kiepska fizyke gry jak jedynka. W kazdym badz razie engine HL2 jest przepotezny :)

Ale i wymagania bedzie miał zapewne adekwatne. Ja mam P4 2.4 i GF 4Ti i sie boje, że u mnie może żabic - a co z ludźmi którzy mają słabsze kompy? Gra może nie być za bardzo popularna bo mało kto bedzie miał kompa który ja uciągnie.

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2003, 11:28 

Dla tej gierki ludzie pozmieniają kompy.
Ja już zbieram na ATI Radeon 9600.
Eh, jak ja nie lubie ATI. Ale HL2 bardziej lubie niż nielubie ATI ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2003, 11:31 

Mam podobnego kompa : P4 1.8@2.53 i GF4ti
Mysle, ze w nowych grach 768 RAMu moze sie przydac - to nie zart :)
Mozemy tylko bac sie o grafe. Ale z tego co widzialem jesli zmieniac to oplaca sie na ATI PRO9500 i zmodowac go na 9700. W naszym przypadku nie oplaca sie zakup FXa :/ Lepiej wykrecic grafe mocniej :)

Wracajac do popularnosci. Wiesz kazda gra jest robiona z wygorowanymi wymaganiami. Kiedy Unreal powstawal i preczytalem w jakiejs tam gazeci, ze minimum to bedzie PII to wysmialem gazete bo PII to za tamtych czasow zadko bylo widac na mocnych serwerach :)

Jak wychodzil Quake3 to samo, Carmack powiedzial, ze zadna w tamtym czasie produkowanych kart nie rozwinie skrzydel na Q3. Przypomne to byly czasy kiedy mocnym kompem byl PII z TNT2 ULTRA.

To jest postep i nie mozna sie obracac w tyl i czekac na reszte bo reszta by na ciebie nie czekala :) Z tego co czytalem to najbardziej wymagajacy bedzie engine dooma3 chociaz nie najlepszy. Najlepiej zoptymalizowany z kolei HF2 u UT2k4.

Wracajac do kompow to do gier w zupelnosci od roku starcza procek ~2 Ghz i karta min GF3/R9100 , 512 DDR pamieci. A taki zestawik mozna zlozyc za naprawde tanie pieniadze. Oczywiscie jak ktos chce byc na topie i obracac sie w 3Ghz i kartach z wyzszej polki to zaplaci 3x tyle ale czy warto :/

A1.8+ 249 zl ( da sie wykrecic lajtowo 2.2+ Jak sie trafi sztuka to 2.8~3.0 :) - na allegro sprzedaja goscie fajne krecace sie cpu)
512 DDR 379 zl
GF3ti200 Gainwarda 350 zl ( mialem kiedys taka - naprawde ladnie i bezstresowa karta krecaca sie dla gracza :)

Brakuje nam tylko plyty glownej. Jakis nF2 mile widziany -zamykamy sie w 1300 zl. Jesli bierzemy na fakture to praktycznie za 1000 zl mamy dobry sprzecik. Kiedys ceny sprzetu byly 5x wyzsze :wink:

(p.s. Przykladowe ceny detaliczne z jednego z 3miejskich sklepow, wiec jak ktos sie postara to jeszcze teniej znajdzie. Uh ale sie rozpisalem :roll: )

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2003, 11:36 

Piasecznik napisał(a):

O tym mowisz http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1863&p=8 ?
:evil:

Zaloze sie ze nVIDIA nie odpusci, zainwestuje troszke pieniazkow i bedzie to inaczej wygladalo. Ponoc nowe detki 50.xx maja optymalizacje dla paru nowych tytuow, m.in do HF2. Wiec te benchmarki niedlugo sie zmienia ...

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2003, 15:14 

KoZ!oL napisał(a):
oplaca sie na ATI PRO9500 i zmodowac go na 9700

Gwoli ścisłości. Do 9700 moduje się 9500 (niestety nie wszystkie!), nie 9500Pro.
Piasecznik! Polubisz Ty ATI. Oj, polubisz :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 10:37 

KoZ!oL napisał(a):
Piasecznik napisał(a):

O tym mowisz http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1863&p=8 ?
:evil:

Zaloze sie ze nVIDIA nie odpusci, zainwestuje troszke pieniazkow i bedzie to inaczej wygladalo. Ponoc nowe detki 50.xx maja optymalizacje dla paru nowych tytuow, m.in do HF2. Wiec te benchmarki niedlugo sie zmienia ...

Ale to wszystko odbije sie na jokości grafiki jak to już miało raz miejsce, widziałem porównanie na http://www.tomshardware.pl i widać było różnice w obrazie na FX :!:
A ATI chodziło jak trza :!: :twisted: R8500 jest OK ( mam jeszcze te lepszą wersje ) :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 11:42 

boby7[PL] napisał(a):
Piasecznik! Polubisz Ty ATI. Oj, polubisz :D

No nie wiem. Awersje do ATI mam od gównianych kart wklejanych do Compaq'ów i Dell'i
A to było tak dawno.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 11:45 

Piasecznik napisał(a):
No nie wiem. Awersje do ATI mam od gównianych kart wklejanych do Compaq'ów i Dell'i
A to było tak dawno.

Eeee te karty są zarąbiste tyle ze mają tylko 2D na stacje robocza albo serverek w sam raz. Ale do BF to juz napewno nie :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2