Teraz jest 27 lis 2024, 15:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 635 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 14:32 

Zulus wytlumacz mi prosze tylko jeszcze jedno:
na jakiej podstawie sa kickowani na serwerze CC gracze z komunikatem "slot for CC member" ??? bo zadna z wyjasnien typu "lame play", "last place", "bad ping" nie odnosilo sie do adekwatnej sytuacji w ktorej bralem udzial, a powiem Ci ze swego czasu grajac pod nickiem arcy lecialem rowno po gora 2 min grania i nie pisz o jakis "gwiazdach" czy innych niedozecznosciach bo nie o to chodzi.
Nie raz dostalem kick za non english word i o to nie mam pretensji zupelnie - w pelni szanuje i respektuje wszelkie zasady tam panujace poniewaz uwazam je za bardzo dobrze zbalansowane.
Tylko faktem jest niestety ze za duzo osob ma tam admina - za duzo osob ktorym ta wladza odcina racjonalne myslenie.

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 14:41 

Tak, faktem jest ze wile osob mialo admina i to bylo zle.
Od momentu kiedy przejalem obowiazki osoby odpowiedzialnej za serwer, wiele osob stracilo admina bo praktykowali to o czym mowisz.

Teraz, w zdecydowanej wiekszosci, so to osoby odpowidzialne, ktore wiedza co, jak i kiedy maja robic.

Jedna z tych spraw jest zasada kogo kickowac dla CC member. Nie ma juz wolnej amerykanki. W piewszej kolejnosci leca osoby ktore dopiero co na serwer weszly, nastepnie osoby z minus wynikiem a nastepnie high ping.

Nie powinienes spotkac sie juz z sytuacja gdzie ktos kickuje Ciebie za nick. Jesli tak bedzie, to prosze o taka informacje, bo wtedy ten admin juz nie bedzie adminem.

Jak juz powiedzialem wczesniej, czuje sie bardzo niekomfortowo w tej sytuacji, bo mialem przyjemnosc spotkac wiekszosc z Was w real life i jestescie fajni kolesie.

Niestety, bedac w organizacji liczacej ponad 200 osbob, o znalezienie glaba tez jest wcale nie trudno. Nie mniej jednak, musze egzekwowac zasady serwera ja jak i inni admini i traktowac wszystkich rowno i mam nadziej ze wiekszosc z Was to zrozumie i bedziemy mogli kontynuowac dobra zabawe.

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 14:57 

Mam tam zbanowane 3 keye a czwartego nie poswiece .Super serwer polacam tym co maja pare keyów :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 15:04 

R2D2 napisał(a):
Mam tam zbanowane 3 keye a czwartego nie poswiece .Super serwer polacam tym co maja pare keyów :lol:

Albo raczej nie polecasz tym którzy nie potrafią się zastosować do jasnych zasad serwera, może to dlatego że są napisane w języku angielskim ? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 17:06 

Zulus napisał(a):
5 minut po orzymania bana, Konewa (sprytnieszy niz cale CC razem wziete), powraca jako 3C konewa na innym CD key jak by nic sie nie stalo. Wiec dostaje tym razem perm bana na tym drugim Cd key.

Nie mija nastepne 5 minut, Konewa powraca, tylko teraz nie jako Konewa ale jako "sram na was", wiec dostaje kolejnego perm bana za ponowne wejscie na serwer bedac wczesniej zbanowanym.

A ja mam tylko takie pytanie: skąd w tamtym momencie admin wiedział, że Konewa który został zbanowany to ten sam co wszedł na serwer? Przecież cd-key jest inny? Nick taki sam, ale każdy może taki nick sobie ustawić ... A IP parę osób może mieć to samo np. sieć osiedlowa.

A tym bardziej skąd admin miał pewność w drugim przypadku, jak nick był inny?

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 17:17 

Tondrom napisał(a):
R2D2 napisał(a):

Albo raczej nie polecasz tym którzy nie potrafią się zastosować do jasnych zasad serwera, może to dlatego że są napisane w języku angielskim ? :roll:

Raczej nie ,tylko w pewnym okresie adminowanie na tym serwerze przypominalo adminów z serwera LSSAH czyli zabij mnie a masz bana
:)

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 18:29 
Moderator forum

Gryniu napisał(a):
Dostał BANA za ukradziony czołg ? Zulus wejdz pod każdym innym nickiem bez taga arcy czy 3C i ukradnij czołg jestem ciekaw czy dostaniesz bana.

Przeczytaj co napisłą Zulus nie za kradzież tylko za zaminowanie naprawiarki - niestety sam kilka razy byłem ofiarą Konewy w ten sposób - zabierał sprzet z bazy (ok) ale przy okazji jak miał czas to minoweał reszte i kilka darmowych fragów jest. Nie mam nic przeciwko staniu sie fragiem nawet 20 razy na polu bitwy, ale jak ginę na spownie w głównej czy biorac sprzęt z głownej bo ktos sobie robi z free playa walke typy CB - czyli bez zasad - to mnie krew zalewa. Zasady na CC sa jasne i jak sie je przestrzega to jest ok, niestety dobrzy gracze ( nie tylko z Polski) uważają że jak są super to moga robic wszystko - a na serverach wiekszośc chce sie rozerawć i pograć.
Gryniu przypomij sobie jak na serverze 3C wywaliłeś cały nasz klan ( PKT) za to że zamknelismy was na ostatnim spownie na aber - przejać nie mozna było bo wszystko zaminowane więc czołgi robiły jadkę. Byłeś wnerwiony ----> też mógłbym powiedziec że kicki były za wynik - a były za niespotowe zachowanie :).

Jeżeli admin wywala za to że ktoś go zabił - to jest idiotą i najwyzszy czas żeby zaczoł grac w bierki a nie adminowac server.

Zasady - jeżeli wchodzimy na dany server - trzeba szanowąć nawet jak nam sie nie podobają. Albo grasz i ich przestrzegasz - albo zmieniasz server - proste i klarowne.

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 19:54 
Zbanowany

Głupie te bany i serwer też ;]
To oczywiście moje osobiste zdanie.
BF1942 to wojna a co na wojnie nie można było w bazie wroga zaminowac im czegoś? Ja tak to rozumiem.
Co innego kampienie (nie wliczając snipera)
Tyle ode mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 20:09 
Moderator forum

Nie dyskutujemy o zasadach ogólnych takich , czy innych , ale o tym konkretnym przypadku - severze. Obowiazują na nim okreslone zasady i każdy kto na nim gra przyjmuje je do wiadomosci i musi się do nich stosować. Osobiście wole grać na serverze gdzie sa jakies zasady a nie tam gdzie wolna amerykanka.

Tal-Rash napisał(a):
BF1942 to wojna a co na wojnie nie można było w bazie wroga zaminowac im czegoś?

nie - to zabawa i rozrywka w której obowiązyja określone zasady w określonych miejscach. W boksie, który jest sportem walki, nie kopniesz przeciwnika w krocze (bo to walka i trzeba wygrać) bo tak nie wolno - bo takie są zasady.

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 20:17 

Tal-Rash napisał(a):
Głupie te bany i serwer też ;]
To oczywiście moje osobiste zdanie.
BF1942 to wojna a co na wojnie nie można było w bazie wroga zaminowac im czegoś? Ja tak to rozumiem.
Co innego kampienie (nie wliczając snipera)
Tyle ode mnie.

Jeżeli tak ci brakuje prawdziwej wojny, to może zainteresuj się planami tworzenia wojska zawodowego albo dołącz do chłopków w Iraku, Afganistanie lub przynajmniej w Kongu. Battlefield 1942 to tylko gra o tematyce II wojny światowej - z określonymi rozwiązaniami, które mają umilać/ułatwiać rozgrywkę. Tu nie chodzi o wierne oddanie rzeczywistości. W grze możesz ginąć wiele razy, to też chcesz zmienić?

Na każdym serwerze są określone zasady, powstałe zresztą w jednym, konkretnym celu - aby WSZYTSKIM uczestnikom rozgrywki gra sprawiała frajdę. Jeżeli coś ci sie nie podoba, nie grasz - proste. Ale na litość boską, nie personifikuj serwera nazywając go głupim. Nie ma głupich serwerów, są tylko głupi ludzie, którzy nie umieją dostosować się do określonych zasad.

A co tyczy się stricte tematu - post Kobry jest najlepszym podsumowaniem. [edit] Mowa o pierwszym poście. [/edit]

Do zobaczenia wszystkim na serwie (jakkolwiek kiepsko grałoby się z pseudo-gipsem na nodze). :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 21:33 

CC? To ten serwer na którym mam bana? :D

Stalingrad: jakims tam cudem zajalem pierwsze miejsce na liscie zabijajac m.in. jakiegos CCktośtam 1 strzalem w T34 (wielkie zdziwienie :D, ze tak mozna)

Druga runda: najpierw gostek wybiegl pod moj pedzacy czolg - TK, pozniej przy strzelaniu na duza odleglosc czolg-czolg, ten sam gostek gdzies tam wylazl i znowu TK. Zaczal sie żalizc na czacie, a ze "podpadlem dobra gra wczesniej" banik :).

Tak ze jest nas wiecej :D. Niestety mam tylko 1 CDkey :oops: , ale nie tęsknie za tym miejscem.

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2006, 22:22 
Redaktor Battlefield.pl

Zulus jeśli tak było jak piszesz przyznam Ci rację, ale tylko częściowo.

Ok zasady serwera jasne, ale banować 3 kolejne keye to trochę pachnie trolostwem nie uważasz?

Co do uczuć do Konewy zapewniam Cię że wielu go lubi :)

Już to kiedyś pisałem, nie ma serwera gdzie można pograć na full jak kiedyś, bo "nowi" stawiają minimalny opór wyjadaczą scenowym, a "dobry" admin uważa że każdy ma prawo pograć niekoniecznie wciąż :) ginąć od Konewy;) A z zasady ten "dobry" admin jest o klasę gorszy od tego skillowego gracza i narasta frustracja ;)

Ale to troche paranoja bo to tak jak na BattleBoxie, nie można bombardować bazy - niby ok, ale jak z bazy napie..la Wespa czy AA to jest ok? Bodaj Arith ostatnio tak zarobił tam bana czy kicka.

Kampienie w bazie i nawalnie w spawn pointy ok - ban, ale podłożenie kilku min pod złom i za to ban? Jakim cudem eng sobie łazi po bazie i nikt go zabić nie umie?

Konew mój Ty bohaterze :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2006, 00:34 

zabiore jeszcze raz glos w tym topiku, reszte postaram sobie wyjasnic z zulusem na pm

Zulus - co do akcji z mina na tobruku to bylo jakies 1 miesiac temu i sam na tej minie wyleciales. Nie mam zalu ok. Teraz byla inna sytuacja, allied zero flag, ucieklem po czolg, w bazie wespa jezdzil tertsumen p4 wolne, zauwazyl mnie, nikogo nie zabilem - ban
podejrzewam ze nastepne byle wynikiem pierwszego, z nikiem to mnie troche ponioslo - przepraszam, ale wkuzylem sie na bana za nic w moim przekonaniu

Co do obiektywnosci adminow
Bulge zabijam wespe z m10 ktora wali w spowna na m10 = kick reason BC
Zaczaranczas w m10 wczoraj mogl walic w baze axis z mostu, od niego dostalem powyzszego kicka

Aberdeen - ja p4, alied m10 + 3 shermany = 4:0 = kick reason unspec cos tam

takich przykladow moge podac wiecej ale na tym mi nie zalezy, poprostu chce sie fajnie bawic, nie uwazam sie za gwiazde bo taka nie jestem, poprostu jestem jednym z nielicznych graczy ktorzy zostali z pewnym bagazem doswiadczen

Jezeli chodzi o nick - z tego co wiem duzo graczy z bylego enclave gra pod fake nick bo na wlasnym nie moga pograc. Ja sam dlugi czas gralem jako "noname" i naprawde gralo sie swietnie, zero problemow, zmiana nicka na orginalny i bany sie sypia

Co do adminow - nie wiem kto je posiada, ale pogadaj z fear, gainy, yente naprawde fajnie nam sie gra i na wesolo z humorem, przychodzi zacharanczas i **** koniec zabawy

Co do statsow - Kobra nie obrazaj mnie tym ze szukam latwych fragow minujac jakies pady, moge miec statsy 1/1/10000 ale wiem ze zrobilem cos dla teamu i mnie to satysfakcjonuje

Rozumiem ze CC jest serwerem publicznym macie zasady, ja w moim przekonaniu poza nie uzywaniem angielskiego dostalem parenascie banow za nic.

Jak widzicie napisalem chyba najdluzszy post w w mojej histori na tym forum, bo cala ta sytuacja mnie wkurza, ze nie moge pograc na serwerze ktory zawsze uwazalem za dobry, a staje sie coraz bardziej lamerski

Zulus jezeli chcesz wiecej szczegolow zapraszam na gg 1786542 albo na pm, moze wasz serwer na tym skorzysta, bynajmniej moja myszka tam wiecej nie postanie

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2006, 01:08 

wlasnie dostalem bana za to ze gralem :) jest godzina 00:12

4 bany nie byly za to ze ktos Konewy nie lubi ani za to ze jest tak zarabiscie dobry, ale za cwaniactwo.
Dzis o 20.52 konczy sie jedno dniowy ban. Perm ban na nastepne 3 cd-key zostaje.

pozdro dla kumatych :)

jest to jawna dyskryminacja i zulus nie ********* mi o zasadach

jeszcze dodam ze od admina padlo pytanie ile mam cd- kay ze zznowu wrocile i zebym na swoim forum nie byl zbyt wylewny :)

admini : Adi, zacharezas, zep - prawie admin

z tego wynika zeby pograc na Cc musze kupic nowa gre i przybrc nicka np zbieracz malin,

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2006, 01:53 
Redaktor Battlefield.pl

Godzina 0:50 Wszystkich Świetych ;)

Beblanie nocne polaków na gg ;)

Wchodze na CC zmieniam nick na arcy.KonewA its ok.
Witam się "hi all" its ok.
Zaczynam grać statsy 3:1:0 its ok.

Rozkręcam się statsy 11:5:1 (w ciągu 3,5 minuty drugi w statsach) dostaję komunikat "BANNED FROM SEREVER" :) :D

Nie mam pytań :)

Powiem tylko że trolle będą zawsze, a przykład CC serwera jest tego przykładem :)

Zulus od Konewy to się możecie tylko uczyć grania w tą grę bo niewielu jest graczy pr0 którzy wciąż w nią grają, a jak Twoim kolegom żal dupe ściska to zmień kolegów taka moja rada :) I to nic obraźliwego w kierunku Twojej osoby, tu nie ma Twojej winy, na tępaków nic nie poradzisz tylko szkoda że się z nimi utożsamiasz :)

Btw nie zbliżyłem się do bazy axis na odległość wzroku :)
Mapa El Ala :) Nawet kominów nie widziałem, polskiego też nie używałem:)
Ban poleciał za statsy bądź za nick :)

UPDATE
Można pisać dupa?

;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 635 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2