Teraz jest 16 kwi 2025, 15:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 wrz 2003, 14:50 

Art napisał(a):
Panowie cziterzy ostrzegam was :) jak gracz nie uznaje tego typu rozrywki...

ObrazekKtory to juz raz ukazal sie tego typu temat o chetas, tips, code ... itd. Nie macie nic innego do roboty tylko powtarzac tematy :evil: sorki jezeli kogokolwiek obrazilem :?

Ostatnio edytowano 15 wrz 2003, 14:58 przez dragon, łącznie edytowano 6 razy

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 14:54 

Sądząc po niektórych opisach meczy w CB można się domyślać, że niejeden z nas spotkał się już z pilotami używającymi radaru. Słyszałem również, że do v1.1 – 1.3 istniały cheaty powodujące brak odrzutu po strzale z czołgu oraz przyspieszające poruszanie się pojazdów, jednakże osobiście nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem i nie jestem pewien czy jest to w ogóle, w BF, możliwe.

ZooltaR napisał(a):
(...)-nie ma czitow pozwalajacych strzelac przez sciany (co za bzdura)(...)

Zostałem raz zabity przez snajpera, gdy znajdowałem się w Panzer IV :shock: . Nie siedziałem na wieżyczce, tylko wewnątrz. Ja zginąłem a czołg pozostał nienaruszony. Dyskutowałem o tym zdarzeniu z innymi graczami i doszliśmy do wniosku, że mógł to być błąd gry, a niekoniecznie cheat, tylko w jaki sposób ktoś wcelował w moją głowę, schowaną za pancerzem :?:

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 15:28 

Co do akcji z czolgiem i snajperem, mogl to byc przypadek. Odrzut z broni recznej i czolgu podczas stzrelania, to jest to samo (zalezy od enginu gry, ale tak mnie sie wydaje, jest to logiczne), poprostu wiekszy ma czolg i tyle. Jesli jest czit na no recoil w broni recznej to dziala on tez na czolg. Po za tym mozna przeciez zmieniac trajektorie lotu pocisku, wystarczy modyfikacja w odpowiednim pliku, jednym slowem wszystko jest mozliwe. Do puty nie powstanie program typu np. PunkBuster (jest zaimplementowany w najnowsza wrjse AmericasArmy), ktory jest updatowany nabierzaco on-line, doputy nie bedzie spokoju w szeregach graczy BF'a :( .

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 15:35 

Marcinek - jak ty chcesz zmieniac trajektorie lotu pocisku ciekawe. to wszystko liczy serwer.
co do Praetoriusa - zapewne byl to wlasnie blad w tychze wyliczeniach, a moze on byl jakis czas przed zdarzeniem na wiezycce i jakis lag/loss i z tego sie to wzielo. niewazne. w kazdym badz razie nie mozna ztcw zmieniac trajektorii.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 15:46 

No i tu sie nie zgodze, moze server BF'a ma zabezpieczenie, ale spotkalem sie z hackowaniem serwerow AA przez czity, wiec jest to mozliwe.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 15:52 

marcinek napisał(a):
No i tu sie nie zgodze, moze server BF'a ma zabezpieczenie, ale spotkalem sie z hackowaniem serwerow AA przez czity, wiec jest to mozliwe.

no dobrze. ale AA to inny silniczek.
teaoretycznie jest to mozliwe jednak. ale nie wiem jak to wyglada w praktyce. i nie chce.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 15:57 

kriz napisał(a):
... ale AA to inny silniczek ...

eee no a co to jest AA, program do cheatow :?:

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 15:58 

dragon napisał(a):
kriz napisał(a):
... ale AA to inny silniczek ...

eee no a co to jest AA, program do cheatow :?:

nie, gra - Americas Army.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 15:59 

No inny, bo nowy unrealowy. Miejmy nadzieje, ze nic takiego nie powstalo i piszmy petycje do EA (siedze wlasnie w ich biurze w Madrycie, zero organizacji), zeby podlaczyli cos takiego jak PB.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 16:07 

ach to AA to gra a co marcin chcesz powiedziec przez skrot PB tez gra czy co innego :?: Obrazek :?:

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 16:08 

PB = PunkBuster

Program do scigania cziterow, rozdaje bany na bierzaca, dozywotnio i nieodwolanie i jeszcze jeden plus jest aktualizowany online.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 17:34 

[Night]MaX napisał(a):
aimbot w BF ?? gówno prawda długo szukałem i nie ma czegoś takiego

Aimboty były, ale do czasu kiedy nie wywalili tych podmienianych teksturek (ale chyba teraz też nie ma problemu z tym podmienianiem :( )... apropo szukania..... można zrobić czit na własne potrzeby i wtedy korzystać do woli, bo nikt się o nim nie dowie... A takie "nieznane" czity mogą używać jakieś.... zdegenerowane klany ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 17:51 

Zmiana fizyki gry (tak jak trajektoria lotu pocisku) jest możliwa ale wymaga zpatchowania samego serwera. Inaczej mówiąc czit musi działać na serwerze. Jednak wtedy raczej wszyscy będą na serwerze korzystali z nowej fizyki itp.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 18:18 

Skoro wystawiaja serwery na mecze w CB i graja na nich na kodach, to jakim cudem cheatuja na serwerach przeciwnikow. Na swoich serwerach moga, a na przeciwnika nie ale i tak na cheatach ciupiom. :!: :twisted: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2003, 21:48 

AmericasArmy byl swego czasu jedna z najbardziej naszpikowana cheatami gra. Co tam mozna bylo wyprawiac to szok. Maly skrocik :
Evil Hack, Aimbot, nofog, zmiena broni oraz nicka podczas gry( przez to drugie mozna bylo sie podawac za admina i kopac ludzi - za dupllicate nickname). Ogolnie bylo tak ze co chwila padalo haslo "cheater", nie zawsze slusznie, ale...
Az do czasu kiedy wyszedl Punkbuster - program antycheaterski. Na poczatku pokopalo ludzi z serwowo za aimboty i koniec. Powstaly cheaty omijajace go, wszyscy sie cieszyli kiedy tak po jakims tygodniu wszyscy dostali Bana na GUI ( niepowtarzalny numer PBka i niezmienialny). Przez ten tydzien admini zbierali numery wszystkich cheaterow i pozniej wszytskim dali Permbana. Piekna sprawa. Obecnie baza PB jest aktualizowana na biezaco wiec o zadnych cheatach nie ma mowy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2