Teraz jest 9 cze 2025, 00:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Invalid CD Key
PostNapisane: 3 lis 2006, 10:39 

Podaję informację znaną zapewnie już wielu, ale chcę oszczędzić nerwów całej reszcie.

Jako że EA wymyśliło sobie że zrezygnuje z EA Downloadera i wprowadzi swój najnowszy produkt EA Link, miałem wczoraj przyjemność zapoznać wszystkich obecnych w domu, z moimi zasobami niezbyt wyszukanych sformułowań, powszechnie uznanych za obraźliwe.

A było to tak:
Po powrocie z nad grobów stwierdziłem że sprawdzę czy nie ma aby jakiegoś nowego patcha. Chcą zrobić to tak jak EA sobie wymyśliło odpaliłem odważnie EA Downloadera. Co widzę? ściąga patcha. OK, nic nowego. Nagle odpala mi się instalation wizard EA Link :shock:
Dobra, jestem odważny z natury (żaden czołg mi nie straszny jak jestem assaultem), instaluję. Instalacja zakończona poprawnie :arrow: świetnie, odpalam :arrow: nie działa :? OK, olewam to idę spać.
Następnego dnia przed robotą, odpalam EA Link (a może zadziała - wiem jestem fantastą) i co widzę?! Znowu instalacja poprawki. Odpalam Linka po chwilowych problemach udało mi się połączyć. :D Veni Vidi Vici . Widzę na własne oczy nowe cudo od EA. Hmmmm. Przecież to jest Steam w innej szacie graficznej. OK nie narzekam, działa, idę do pracy.
Po powrocie, zaświtała mi niezdrowa myśl: "A może sobie pyknę kilka fragów". Odpalam EA Link (tak, tak, nie mogę się doczekać tego patcha) i ..... Nie działa. Zamykam Linka i odpalam Grę. Wchodzę na serwer i - INVALID CD KEY :shock: :shock: :shock:
Że co?! Dobra pewnie coś mi się źle odpaliło. Jeszcze raz włączam grę i znowu ten sam komunikat. Już nieźle 'zdenerwowany' myślę że może ktoś sobie wygenerował mój klucz jakimś generatorem (ci piraci). No ale pełen nadziei dochodzę do wniosku że może nowy produkt EA Link pomoże mi. Odpalam go i po 10 minutach waliki, udało mi się podłączyć. Po tym sukcesie, chcąc go zamienić na pasmo sukcesów, odpalam grę. Wyniku pewnie się domyśla
Nic już nie zostało. Ruszam na podbój Forów EA. Po 20 minutach szukania (forum EA jest [cenzura] "szybkie i intuicyjne") znalazłem solution. Patrzę, czytam, ręce mi się załamują.
Okazuje się że EA Link "zepsuł" mi BF2142. Tu poszła taka wiązanka, że aż kolega z TSa się wylogował. Wiązanka oczywiście wielbiła całe EA. Po zapoznaniu się z proponowanym solution stwierdziłem że jest bez sensu bo można tylko używać go w defaultowej instlacji. Niestety mój system znajduje się na dysku G, a gra na D, tak więc nie spełniam wymagań EA. Ja niepokorny, ja bezwstydny, ja brzydki. Tak więc kilkunasto punktowy solution zamieniłem na uruchomienie Battlefield 2142_code.exe w katalogu support (tu wpisłałem kod, który najprawdopodobniej został zdublowany przez EA Link). Następnie zaimportowałem bf2142.reg (udostępniony na forum EA), oczywiście po wcześniejszej zmianie ścieżki na której jest zainstalowana gra. Po tych dwóch skomplikowanych operacjach udało mi się wejść na serwer gry i pograć. Grało mi się jakoś dziwnie. Po chwili kontemplacji odkryłem to. Moja polska wersja językowa w magiczny sposób zamieniła się w angielską :shock: . Ale jako że wszyscy wiemy że jestem twardy i posłusznie podążam ścieżkami wyznaczonymi mi przez światłych myślicieli z sanktuarium w EA, podjąłem ich wołanie i od tej chwili będę grał w jedynym poprawnym języku, tak aby lepiej zrozumieć mych nauczycieli.

EA Solution
http://support.ea.com/cgi-bin/ea.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=14245

PS Jak widać post jest wyraźnie tendencyjny i jest on wyrazem mojej frustracji. Jest on także ostrzeżeniem. Nie odpalajcie nic na komputerze. Nawet kalkulatora.

[cenzura] by Lailonn

Tytuł:
PostNapisane: 3 lis 2006, 12:09 

EA codziennie dostarcza nam nowych wrazen, co my bysmy bez niej zrobili ;] Opowiadanie n1, niezle sie usmialem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lis 2006, 13:48 

wersja zmieniła się na ENG bo pewnie nadpisałeś (tym bf2142.reg :P) klucz gdzie była zdefiniowana wersja językowa :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lis 2006, 13:51 

marteen napisał(a):
wersja zmieniła się na ENG bo pewnie nadpisałeś (tym bf2142.reg :P) klucz gdzie była zdefiniowana wersja językowa :mrgreen:

Wedle mojej wiedzy nie ma tam nic o wersji językowej.
Poza tym gdzieś słyszałem że komuś zmieniła się wersja po zainstalowaniu EA Link, niestet nie jestem w stanie potwierdzić tego na 100%

Tytuł:
PostNapisane: 3 lis 2006, 16:09 

ojej113 napisał(a):
Poza tym gdzieś słyszałem że komuś zmieniła się wersja po zainstalowaniu EA Link, niestet nie jestem w stanie potwierdzić tego na 100%

Miałem to samo :(

EA Downloader update -> Invalid license -> fix -> Wersja angielska

Nieustające wyrazy szacunku dla mcmt :P

Tytuł:
PostNapisane: 3 lis 2006, 21:18 

Jest na to jedna rada: NIE INSTALOWAC EA LINKA!!! I tak mi byl niepotrzebny.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lis 2006, 22:10 

Dzięki autorowi tematu za ostrzeżenie. Znając mnie od razu zainstalowałbym owe cudo chcąc się przekonac co to :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 lis 2006, 01:12 

Ja również dziękuję Ojej113 za info. Tego typu wynalazki EA będę obchodził szerokim łukiem, aczkolwiek co będzie jak do BF2142 lub BF2 wyjdzie dodatek w formie "boostera"?

Na patche do wszyskich gier EA mam swój sprawdzony sposób: korzystam z FileFronta (http://www.filefront.com).
Zawsze działa szybko, sprawnie i bez problemów.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lis 2006, 03:14 

ojej113 napisał(a):
marteen napisał(a):

to byłem(jestem) ja i to wcale nie jest wina dysków czy partycju bo ja ich nie mam. Problem ten sam (myślałem że tylko ja mam takiego farta)

P.S. Spróbuj przeinstalować BF2142 :P . Wielkie thx i gratulacje dla EA :P

PostNapisane: 5 lis 2006, 13:10 

HWD-EA tyle mam do powiedzenia na temat tego co robi ta firma....

PostNapisane: 5 lis 2006, 13:31 

--->INTAK<--- napisał(a):
HWD-EA tyle mam do powiedzenia na temat tego co robi ta firma....

To moze byc dla nich przyjemnosc :lol: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2006, 14:01 

A ja EA Downloadera zaktualizowałem gram bez CD na exe i wszystko działa :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2006, 21:43 

a masz polską wersje ??

Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2006, 22:18 

tak :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2006, 23:25 

Mam ea link i bf2 przynajmniej dziala :P

Co do porownania ze steamem to nie do konca prawda. Albo prawda z tym, ze gowno prawda ;] To zwykly spis dostepnych patchy. Steam dziala na innej zasadzie :P

Nie mozna bylo odpalac gry normalnie z exe a nie z linka?

Nie kupie nigdy nic za pomoca karty u EA :P Wole miec plyte na polce w razie czego...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2