Teraz jest 2 lis 2024, 16:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Borat
PostNapisane: 7 lis 2006, 17:12 

Borat!: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Oglądał już ktoś ten film ? Po obejrzeniu zapowiedzi wydaje mi się że film będzie "wymiatał" :lol: :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=Fq_fzdEk0r8 - TRAILER

Obrazek

http://www.youtube.com/results?search_t ... category=0 - wiecej filmikow z Boratem :wink:

http://www.boratonline.co.uk/

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 17:19 

obejrzałem 2 trailery do jego filmu i powiem tak:

Nie darzę żadnym szacunkiem kretynów, którzy propagują fałszywe stereotypy i w zamian za pieniądze ośmieszają swoją własną ojczyznę.

Kretyn nie gwiazda.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 17:25 
Moderator forum

Problem w tym, że Sacha Noam Baron Cohen czyli "Borat" jest anglikiem. Pochodzi z ortodoksyjnej rodziny żydowskiej. Reszta tutaj

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 17:27 

No to Wujku się nie popisałeś... Ali G to niemalże ikona popkultury :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 17:41 

Uapa napisał(a):
Problem w tym, że Sacha Noam Baron Cohen czyli "Borat" jest anglikiem. Pochodzi z ortodoksyjnej rodziny żydowskiej. Reszta tutaj
Wielka mi różnica! Cham, który nie szanuje swojego kraju czy cham, który pogardza innymi ludźmi.* Jedno i to samo. Takich powinno się przed sądem stawiać!

Wulfgar napisał(a):
No to Wujku się nie popisałeś... Ali G to niemalże ikona popkultury
Nie popisałem się? Trzeba obalać fałszywe autorytety!

*BTW
A powiedz mu coś o Izraelu, chociażby o inwazji na Liban. Zaraz publicznie posądzi Cię o antysemityzm i pozwie do sądu. Ech.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 17:47 
Moderator forum

W swoich skeczach Borat sam opowiada kawały o zydach...troche za mało luzu masz Wuju...koles wg mnie jest niezły...i bardzo go lubie...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:07 

Cytuj:
W swoich skeczach Borat sam opowiada kawały o zydach...

No to jest z niego jeszcze większy [cenzura] niż myślałem... :lol:

[cenzura] by Lailonn

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:11 
Moderator forum

ETCS Uncle Blues napisał(a):
obejrzałem 2 trailery do jego filmu i powiem tak:

Nie darzę żadnym szacunkiem kretynów, którzy propagują fałszywe stereotypy i w zamian za pieniądze ośmieszają swoją własną ojczyznę.

Kretyn nie gwiazda.

a kumasz w ogole co to jest "FILM" .............. ????? :roll: bo z Twojej wypowiedzi wynika ze nie bardzo...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:18 

Twinn napisał(a):
a kumasz w ogole co to jest "FILM" .............. ????? :roll: bo z Twojej wypowiedzi wynika ze nie bardzo...

"Kumam" i to bardzo dobrze. Ja z kolei nie rozumiem Ciebie. Czy według Ciebie w FILMIE można poniżać innych i na ich temat kłamać? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 20:12 

obejrze, lubie Aliego G:)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 20:36 

ehehehe toż to film - komedia czemu w filmie nie można śmiać się z innych przecież od tego właśnie jest komedia... Ali G jest anglikiem więc ma specyficzne poczucie humoru - nabija się z absurdów i głupot. To co mówi jest tak idiotyczne, głupie i skretyniałe ,że aż śmieszne.
Na pewno warto obejrzeć ten film :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 21:46 
Moderator forum

Twinn napisał(a):

"Kumam" i to bardzo dobrze. Ja z kolei nie rozumiem Ciebie. Czy według Ciebie w FILMIE można poniżać innych i na ich temat kłamać? :shock:

Nie rozumie Cię kompletnie. To jest wyśmiewanie głupoty i stereotypów właśnie a nie nacji czy grupy ludzi. I na kogo temat kłamie AliG? Na temat FBaiiii ? :D. W momencie gdy gra austriackiego reportera - geja, to nie naśmiewa się z niego tylko z reakcji ludzi, z tego jacy są durni i jak ogłupia ich kamera. Troche dystansu i luzu.

Wielka mi różnica! Cham, który nie szanuje swojego kraju czy cham, który pogardza innymi ludźmi.* Jedno i to samo. Takich powinno się przed sądem stawiać!

Troche jak Giertych i LPR mówisz. Szacunek dla ojczyzny nie oznacza bezwarunkowego i ślepego stawania murem w imię wybielania historii czy tuszowania zła które może przybierać barwy narodowe. Nie może być również tak że nie wolno krytykować innych. Świat już nie jest taki jak dawniej, a granice i państwa powoli zmieniają swój charakter i zadania. A co do stawiania przed sądem - podaj mi jakikolwiek powód i przykład z jego programów/filmów - z chęcią posłucham, bo wydaje mi się że troszke się za bardzo uniosłeś i oderwałeś od rzeczywistości.

A na marginesie - widziałeś film?

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 22:08 

Ja widziałem film i bardzo mi się podobał. A co do Borata, to śmieszny z niego gość. Ciągle gada coś o żydach i się z nich nabija (mim, że sam jest żydem :lol: )
Jeśli ktoś z was oglądał tegoroczne MTV i wręczanie nagród najlepszym wokalistą, to na samym początku pojawił się Borat i chciał opowiedzieć kilka dowcipów o żydach, lecz Justin Timberplayboy "znał je wszystkie" i nie pozwolił na ich dokończenie.
Co do kwestii ETCS Uncle Blues, który napisał jak to można nie szanować własnego kraju i się z niego "naśmiewać" - mi tam by nie przeszkadzało gdybym był np. w Anglii i ktoś by się śmiał z mojego rezydenta, że ma brata bliźniaka, bądź, że ubiera go żona :lol: . To jest nawet zabawne :D , że sam nie może się ubrać, a mimo to jest prezydentem :? . Zabawny jest nawet taniec dzikich kaczek :lol: , który zna chyba cała Europa. Dla mnie to mogą nasze kaczki obrzezać :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 22:11 

kiedys widzialem jakis film z tym alim g (chyba pod takim tez tytulem) - byl dosc glupkowaty, ale pozniej dowiedzialem sie od nastoletniej siostrzenicy ze to jest kul i [cenzura]. mi sie nie podobal.
ten trailer to juz cos innego, wydaje mi sie ze caly ali gtroce 'dojrzal' i wysmiewa inne sprawy, w inny sposob... czasami moze byc to nawet smieszne. co ciekawe nie dostrzeglem tam
Cytuj:
kretynów, którzy propagują fałszywe stereotypy i w zamian za pieniądze ośmieszają swoją własną ojczyznę.

lecz raczej wyszydzanie "amerykanskiego stylu zycia" i innych ludzkich przywar. raczej dostaja tam po swojej glupiej dumie wszyscy po rowno, wiec nie mozna miec do nikogo pretensji.
---
co do sasiedniego topicu http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=16701, ktory mogl sie tak fajnie rozwinac, lecz zostal niestety bezlitosnie zablokowany. prawdziwym pra-Marjanem_pl, jestem oczywiscie ja.

// co tutaj zostalo ocenzurowane bo nie widze ubytkow?

[cenzura] by Lailonn

Ostatnio edytowano 8 lis 2006, 07:44 przez przsoi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 22:21 
Moderator forum

Twinn napisał(a):

w filmie mozna wiele rzeczy... to nie rzeczywistosc w koncu... nikt przeciez nie mowi ze ten akurat film jest filmem dokumentalnym ktory ma sie trzmyac pewnych faktow :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2