O rany, ludzie potrafią być zadowoleni z X-7 ? Świat się kończy
Tydzień temu zakupiłem X-750F i niestety musze się wypowiedzieć bardzo krytycznie.
Mam trochę sporawe dłonie, więc myszka jest dla mnie za mała, mimo iż używam palców, a nie całej dłoni do jej prowadzenia, to jednak kompletnie jej nie czuję, przez co trzymam ją kurczowo, jak kochanek parapetu (bo szafa była pełna

).
Po 5 godzinach grania w BF2142 nie mogłem już dłużej walczyć bo ręka najzwyczajniej odmówiła posłuszeństwa. Głównie było to spowodowane bocznymi przyciskami – na teksturowanym mam kucanie, a kucam zawsze gdy się zatrzymuję. Przycisk ten jest zbyt mały, zbyt wysoko i kąt jego wciskania jest przypadkowy. Obok jest guma. Niby ma pomagać w trzymaniu myszy ale jej jakość jest bardzo niska, a jej teksturą są pasy wgłębień ustawione pionowo – i w tym kierunku mój palec się po tym ślizga.
Z czułości wykorzystuję praktycznie jedynie 1600DPI, więcej mi nie potrzeba, mniej – nie ma sensu bo jest tylko jeden przycisk ustawiania czułości, który ją wyłącznie zwiększa, wiec żeby zejść do niższej trzeba się naklikać i sprawdzać kolor podświetlania kółka, czyli w walce absolutnie niepraktyczne.
3xFire ? to jakiś żart, po pierwsze potrafię szybciej naciskać LMB niż to coś, po drugie ja po Rainbow Six jestem nauczony klikać podwójnie i dla 3 strzałów nie widzę zastosowania z powodów praktycznych - trzeci strzał zawsze idzie bogom w okno. Zbędny tani gadget.
Jedyne pozytywy:
- Cena, wydałem 64zł + przesyłka, pieniędzy nie żałuję, zawsze to jakieś doświadczenie
- Kabel, w sumie jest plusem – jest bardzo lekki i elastyczny, choć jego delikatność może komuś sprawić problem.
- Co do lasera i układu nie mam akurat żadnych zastrzeżeń, szoruje po polskiej podkładce za 7zł, nie mam żadnych problemów na jakiejkolwiek z czułości.
Wniosek:
Jedna rzecz jakiej się nauczyłem – nigdy nie kupować myszy w ciemno, chodzić, przymierzać i sprawdzać, jeżeli nie ma możliwości, szukać gdzie można. Jeżeli mysz za 250 zł leży nam idealnie w dłoni od razu i przy jej używaniu nie zauważamy żadnych braków (jak np. akceleracja wsteczna) to należy ją kupić, choćby czekać parę miesięcy. Żadnych półśrodków!