Teraz jest 5 mar 2025, 01:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 lis 2006, 02:09 

siema
pytam raczej z ciekawosci :)
Mam neostrade 512 kb/s, limit miesięczny ktory moge wykorzystac poprzez sciaganie to 15 gb, jak dobrze pamientam (ale mniejsza z tym ;) )
Interesuje mnie, jak duzo transweru zabiera mi gra w bf-a (tzn ile zżera z tych 15 gb :) ), bo wiadomo - sciagam muzyke (oczywiscie legalnie) ktora zajmuje 60 mb, to zabiera mi 60 mb, a jak z bf-em :)?
Moze to glupie pytaniem ale moze nie macie co robic :D

PostNapisane: 12 lis 2006, 02:21 

cashley_pl napisał(a):
siema
pytam raczej z ciekawosci :)
Mam neostrade 512 kb/s, limit miesięczny ktory moge wykorzystac poprzez sciaganie to 15 gb, jak dobrze pamientam (ale mniejsza z tym ;) )
Interesuje mnie, jak duzo transweru zabiera mi gra w bf-a (tzn ile zżera z tych 15 gb :) ), bo wiadomo - sciagam muzyke (oczywiscie legalnie) ktora zajmuje 60 mb, to zabiera mi 60 mb, a jak z bf-em :)?
Moze to glupie pytaniem ale moze nie macie co robic :D

możesz mieć za wysokie pingi choću mnie to transfer ściągania po prostu staje :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 04:32 

Chyba nie o to chodziło towarzyszu. Chyba chodzi o to ile Mb BF "sciąga i wysyła" w czasie np.: 1H (pewnie jeszcze zalezy od szybkosci neta ale ja tez mam neo 512) A tak pozatym któregoś miesiaca grubo (z moich obliczeń) przekroczyłem limit (nie było opcji zebym nie przekroczył) ale tak czy siak do konca miesiaca mialem normalny transfer (zapomnieli mi go zmniejszyc :D ).

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 12:12 

Ilość pożeranego tranfseru zależy od wyskośći ustawień graficznych BF2.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 12:14 

Wlasnie jak kiedys grlame na medium ustawien przy neo 256 to po 20 dniach mialem transfer przekroczony odkad gram na low juz tak sytuacja sie nie powtorzyla :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 13:43 

Dakon_forost napisał(a):
Ilość pożeranego tranfseru zależy od wyskośći ustawień graficznych BF2.

Nie wydaje mi się żeby to działało w ten sposób. Nie jestem ekspertem, ale sądzę że przez sieć idą jedynie podstawowe informacje na temat położenia obiektów i interakcji, a więc grafika nie ma tu żadnego znaczenia. Ustawienia grafy mogą jedynie wpływać na ilość wyświetlanych fps'ów. Tak sądzę :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 13:47 

Też własnie myśle ale jakis czas temu grałem po necie w TOCA i gdy mialem ustawienia na HIGH (na singlu normalnie chodzilo) na multi mielm lagi a gdy kilka szczegołów zmniejszylem juz problema nie było, może jednak coś w tym jest.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 15:07 

Terapuls napisał(a):
Nie wydaje mi się żeby to działało w ten sposób. Nie jestem ekspertem, ale sądzę że przez sieć idą jedynie podstawowe informacje na temat położenia obiektów i interakcji, a więc grafika nie ma tu żadnego znaczenia. Ustawienia grafy mogą jedynie wpływać na ilość wyświetlanych fps'ów. Tak sądzę

No to se przeczytaj co wyzej ja napisalem. Otoz moj przypadke byl taki ze zauwazylem ze jak gralem w ustawienioach na medium to zzeralo mi tak 300 , 400 mega ale jak zaczalem grac na low to zzeralo mi juz gdzies tak po 100 , 150 mega na dzien

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 15:29 

Grubber{PL} napisał(a):
A tak pozatym któregoś miesiaca grubo (z moich obliczeń) przekroczyłem limit (nie było opcji zebym nie przekroczył) ale tak czy siak do konca miesiaca mialem normalny transfer (zapomnieli mi go zmniejszyc :D ).

Na Twoim miejscu nie byłbym tak do końca zadowolony. Dlaczego? Skoro ta ich ,,najnowsza technologia'' nie potrafi w odpowiednim momencie (po przekroczeniu 15 GB) obniżyć prędkości łącza to wielu innych (ważnych!!!!) rzeczy także nie porafi zrobić - przykładowo kilka razy w tygodniu internet sam się wyłącza, czasami przez kilka minut nie można korzystać z netu bo modem stracił synchronizację lub mam komunikaty o nieprawidłowym loginie lub haśle (chociaż są zapisane i są prawidłowe). Oto jak wspaniała i niezawodna jest nasza ,,ukochana'' firma, której nazwy nie wymienię. A fakt limitowania ściągania danych jest hmmmm ewenementem na skalę swiatową (dobra w w kilku krajach wschodniej Europy czasem też tak jest) i winika on z dwóch rzeczy - słabości ich technologii (nie mogą sobie poradzić z taką ilością danych i użytkowników) oraz ich chciwości. Gdyby w USA komuś powiedziano, aby wykupił dostęp do internetu z LIMITEM to zapene zostałby wyśmiany lub usłyszałby kilka słów powszechnie uważanych za wulgarne.
A co do tego ile MB idzie na godzinę to u mnie około 40, bo też mam niestety Neostradę 512. Nie mam wyboru bo tam gdzie mieszkam wybór jest prosty - Neostrada albo brak internetu.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 17:03 
Moderator forum

zawsze mozna zalozyc szybsze Neo ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 17:16 
Moderator forum

Cytuj:
zawsze mozna zalozyc szybsze Neo

Lepiej z nego zrezygnowac :P Po co limity :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 18:44 

Dumch napisał(a):
Cytuj:
zawsze mozna zalozyc szybsze Neo

Lepiej z nego zrezygnowac :P Po co limity :)

No Limits = No Problems

a tera sluchaj... wiekszosc ( raczej?) nie pochodzi z miast ala Waraszawa czy Poznań gdzie działa kilku dostawców internetu... , a w mniejszym miejscie zazwyczaj dziala tylko neo :S

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 19:05 

U mnie na wsi jest kilku operatorów :) Mieszkam na południowy zachod od wawy :) tak posrodku polski

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 19:39 

ustawienia graficzne mają wpływ na ping ?? :lol: :lol: , co najwyżej możesz mieć tz. lagi sprzętowe, które w multi są jeszcze bardziej wkurzające
ja mam neo 512 gram codziennie kilka godzin, ściągam anime i nie udaje mi się przekroczyć limitu

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 20:21 

Ten cały limit w Neo to jest jakaś ściema... Od około pół roku notorycznie przekraczam limity o jakieś 5-6 GB i jeszcze ani razu prędkość nie została zmniejszona.

Nie wiem, może tylko ja tak mam, w każdym razie nie przeszkadza mi to ;>.

Cytuj:
Na Twoim miejscu nie byłbym tak do końca zadowolony (...).

Heh, mam neostradę od trzech lat (z hakiem), komputer działa 24h/d i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, aby net się wyłączył, zerwał połączenie, modem tracił synchronizację, albo wywalał jakieś komunikaty.
Jestem bardzo zadowolony z neo, rozumiem, że to wszystko może wkurzać, ale wydaje mi się, że raczej jest to wina słabych linii telefonicznych itp., a niekoniecznie samego dostawcy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2