Teraz jest 20 cze 2025, 18:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2006, 12:58 

Vesp3r dlatego czekamy aż EA wyda tego modka pod grę klanową. Dla mnie wszystkich tych unlocków oprócz defa i nadów też mogłoby nie być.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2006, 14:19 

DarthPrivate napisał(a):
Powiedz mi czy banda "wymiataczy" latajaca z voss l-ar czy buar'ami czy napierdzielajaca z zellerow umiala by to powtorzyc bez unlockow? jasne ze nie. Dowartosciowanie polega na tym ze uznaje sie siebie za lepszym od kogos innego uzywajac sprzetu z ktorego po prostu latwiej trafic. Full auto na 20 metrow gdy kolo biegnie i masz fraga - powtorz to z Krylova ba ze Scara!

Nie zgadzam sie, generalnie - moim zdaniem oba te unlocki sa g. warte pod wzgledem efektywnosci - sa malo uniwersalne, w przeciwienstwie do broni podstawowych. Ale zeby nie byc goloslownym zajrzalem w moje statsy i przeliczylem ilosc fragow na minute z kazdej z tych broni. Moj styl gry jest taki, ze raczej nie kampię - tak więc statsy dla scara i baura można porównywać śmiało, bo korzystałem z nich dokładnie tak samo. Tak więc, here goes:

SCAR 11 AR:
04h 44m 396 fragow, acc. 22.09 %, 1.39 fraga/min uzywania

Krylov FA-37 AR
04h 22m 444 fragow, acc. 18.71 %, 1.69 fraga/min uzywania

Voss L-AR
02h 02m 194 fragow, acc. 19.66 %, 1.59 fraga/min uzywania

Baur H-AR
01h 58m 155 fragow, acc. 16.85 %, 1.31 fraga/min uzywania

Z tego wynika, ze w moim przypadku baur < scar < voss < krylov. Nie wiem w sumie czemu voss tak dobrze wypadl bo wydawalo mi sie ze to straszne g... i przestalem go uzywac - uzywam tylko podstawowych broni od jakiegos czasu. Oczywiscie moze jest tak, ze ja po prostu baura nie potrafie wykorzystywac biorac pod uwage jak dziadowska mam z niego accuracy, ale z krylova tez czesciej chybiam niz trafiam, a mam lepsze wyniki.

Cytuj:
Dowartosciowanie polega na tym ze uznaje sie siebie za lepszym od kogos innego uzywajac sprzetu z ktorego po prostu latwiej trafic.

Moim zdaniem to raczej zapamiętali antyunlockowcy się dowartościowują faktem, że ubijają innych być może gorszym sprzętem (i na zdrowie!). Normalny gracz nie podchodzi do tego ideowo - gra sobie tym, na co ma w danej chwili ochotę i tyle.

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2006, 20:51 

ognacy napisał(a):
Moim zdaniem to raczej zapamiętali antyunlockowcy się dowartościowują faktem, że ubijają innych być może gorszym sprzętem (i na zdrowie!). Normalny gracz nie podchodzi do tego ideowo - gra sobie tym, na co ma w danej chwili ochotę i tyle

znow sie zgadzam
ja lama gram sobie czym popadnie, na co mam w danej chwili ochote i malo mnie interesuje, czy ktos mi wpakuje kulke z unlocka czy podstawki
po prostu bylem gorszy, nieostrozny... i jakos szlag mnie nie trafia, ze sa lepsi ode mnie ;_)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2006, 22:30 

Hmm nie gram moze super duzo w 2142 ale nie zauwazylem drastycznej roznicy miedzy unlockami a podstawkami.

Caly system unlockow jest inny - lepszy - niz w BF2 z jednym "ale". Nie ma co sie podniecac iloscia odblokowan skoro 2/3 z nich byly na starcie w BF2. Granaty, defibrylator. Gdyby porownywac z bf2 to unlockow jest faktycznie tylko kilkanascie :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 18:07 

Vesper, nie wiem jakie ty grasz klanówki i z kim uzywajac unlockow. Zagraj sobie z dignitasem, a-losers czy blankiem -> nikt z nich nie uzywa i nie ma zamiaru uzywac unlockow.

Brak defibrylatora oznacza powrot do wietnama, ktorego caly czas uznaje za najlepsza czesc BFa pod wzgledem asfalterki. Z reszta sposob strzelania oraz celnosc sa do niego bardzo zblizone. Poza tym sila napedowa dobrych klanow bylo "podnoś a potem strzelaj" - na tym ma polegac BF? Granaty? hmmm jak dla mnie to jest jedyny rozsadny unlock ktory moglby byc dostepny - jednakze uzywanie granatow czesto rowna sie ze spamowaniem flag czy tez spawnow - Ekstra rozrywka co nie? Dorzuc do tego claymory i to PAC bedzie lockowany na Berlinie.

A co do unlockowanych broni - z mojego doswiadczenia. Voss l-ar jest duzo celniejszy z singli i do tego sprzatniecie kolesia na full auto czy to z 5 czy 10 metrow jest banalne - wciskasz klawisz i wszystko trafia tam gdzie chcesz. Baur - 1, MAX 2 single i masz fraga. Zeller? Heada latwiej sprzedac gdyz celownik lata o o wiele mniejsza amplitude.

Co do dowartosciowywania sie. Macie racje pal licho z 4funowcami, zwracam honor. Najbardziej mnie przerazaja klanowicze ktorzy dobrze o tym wiedza ze jak w bf2 G3 na klanowkach bylo zabronione tak i bedzie voss i baur - ale coz, latajcie z nimi dalej i do zobaczenia w ladderkach i pucharach!!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 18:11 

Dla mnie unlocki to wykorzystanie w pełni tego BF'a
Fakt niepdooba mnei sie to, ze trzeba odblokowywać wszystko, ale gdyby był mod albo tryb gry ze wszystkimi brońmi to bym był za nim.
Nie dlatego że wole unlocki, ale dlatego ze wtedy gra się w pełni.
To tak jak by w q3 grać bez rakietnicy i raila.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 18:30 

DarthPrivate --> więc czego grasz w BF'a? Ty byś tylko uzywał standartowych broni nie? Jak ci unlocki w BF'ach nie odpowiadają to graj w cs'a ;/

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 19:01 

MaZZeo napisał(a):
DarthPrivate --> więc czego grasz w BF'a? Ty byś tylko uzywał standartowych broni nie? Jak ci unlocki w BF'ach nie odpowiadają to graj w cs'a ;/

LOL przeszkadzają ci kolesie narzekający na unlocki , czytaj tematy na forach CS-a. Tam na unlocki nikt nie narzeka :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 19:02 

MaZZeo a zdajesz sobie sprawe, ze gadasz najwieksze glupoty pod sloncem? W CSie masz pojazdy? masz komendanta, squady itd jak w Bf2?

Wielu graczy na forum przygode z seria rozpoczela juz z 1942 a o zgrozo ani tam ani w vietnamie unlockow nie bylo :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 20:03 

Tu może mi bardziej nie chodzi o unlocki, ale o lepszą broń. Widać DarthPrivate'a abrdzo wkurza, jak zostanie zabity z granata lub z lepszej broni :/

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 20:19 

Ty go na prawde nie zrozumiales. On "wysmial" klanowiczow grajacych innymi karabinami. Dlaczego? Bo na klanowkach sie ich nie uzywa. Dlatego wlasnie ci, ktorzy chca jak najlepiej grac na meczach na freeplay'u nie ruszaja innych broni. Tak bylo w bf2 i tak jest w bf2142

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 20:27 

MaZZeo napisał(a):
Widać DarthPrivate'a abrdzo wkurza, jak zostanie zabity z granata lub z lepszej broni :/

Jak granat to sie wkurzam ;p ja majac do dyspozycji unlocki tez gram bez nich defibrylator czy inne badziewie nie ma dla mnie znaczenia bo przez 3 lata bez nich gralem :wink: :P I moim zdaniem unlockowane bronie sa gorsze niz podstawowe przynajmniej dla klas ktorymi gram :wink: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 20:53 

Vesper - chodzi o to zeby klanowki byly grywalne, z wszystkimi unlockami mech sie nie ruszy dalej niz 10 metrow od flagi...

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 00:04 

DarthPrivate napisał(a):
Co do dowartosciowywania sie. Macie racje pal licho z 4funowcami, zwracam honor. Najbardziej mnie przerazaja klanowicze ktorzy dobrze o tym wiedza ze jak w bf2 G3 na klanowkach bylo zabronione tak i bedzie voss i baur - ale coz, latajcie z nimi dalej i do zobaczenia w ladderkach i pucharach!!!

Faktycznie. Ostatnio ze sporym zdziwieniem zauwazylem, ze polscy klanowcy z tegoz zacnego forum lataja z vossami i baurami, ludzi tluka bez zenady :-) Z tego wniosek, ze sa klanowcy pr0 i klanowcy 4fun. Ja tam oczywiscie kibicuje tym drugim, w koncu trzeba brac strone slabszych :-D

Ognacy

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 08:27 

DarthPrivate napisał(a):
Vesper - chodzi o to zeby klanowki byly grywalne, z wszystkimi unlockami mech sie nie ruszy dalej niz 10 metrow od flagi...

jeżeli kumaty Zespół to ruszy :]

Na Giblartarze bez unlocków też daleko nie zajdzie mech PAC/KPA :]

Ja nie ukrywam lubie grać unlockami, często używam "granatnika" z baurem, granatów oraz defka :] oraz c7 u snajpera, czasem z karabinkiem bo jest fajny.

I nie chowam się z tym bo patrząc na mentalność klanów w cb, nieługo powstanie drabinka concuest unlocks i conquest no unlocks.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2