Teraz jest 17 lis 2024, 22:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 lis 2006, 17:25 

Wiec jak widac w temacie, chcialbym sie dowiedziec ocb. nie ktorym klanom, ze przyjmuja po wyzej 20 roku zycia... bo np. jak taki 16-latek pyka lepiej od 20 to nie wezma go? wg. mnie to jest troche bez sensu no rozumiem ze minimum to 16 lat. Ale zeby odrazu 20 ? Panowie, troche zaufania. No jest jeszcze jedno ale do wieku, najwieksze chyba, dotyuczace laników, bo wiekszasc sadzi ze np. dajmy taki 16-latke nie wywynie sie na LAN-a, a natomias 18-latek moze jechac bez problemu ( a nie zawsze tak bywa ;] ). napiszcie co o tym sadzicie, z gory Wielkie Dzieki

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 17:28 

czesto jest tak ze mlodzi gracza musza (i powinni) suchac rodzicow - wiec jak mama powie "wylancz to glowno" a wlasnie grasz mecz, to masz problem. temu bierze sie starszych ludzi, na ktorych mozesz liczyc.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2006, 17:33 
Oldboy Battlefield.pl

Hm... no więc, albowiem, ponieważ...

Jest to w sumie dobra reguła, stosowana już od dawna i szczerze wątpię, aby od niej klany zaczęły odchodzić.
Średnia wieku osób grających w BFa jest dość wysoka w porównaniu do innych gier i śmiało mogę stwierdzić, że wynosi trochę ponad 20 lat.
Są też osoby, które mają 30-kilka lub nawet 40-kę na karku. Patrząc na takie różnice wieku, nie koniecznie uda Ci się zbudować dobrze rozumiejący się zespół z 30 latków i z 16 latków. Nie polega to tylko na graniu, ale także na spędzaniu ze sobą czasu (bo w końcu trochę siedzisz na tym TSie czy na lanie), a w końcu o czym może gadać stary pryk z gówniarzem? Jeden będzie dla drugiego za stary, a drugi będzie rozwydrzonym dzieciakiem... a nie o to chodzi. Muszą się dobrze rozumieć i dogadywać.

Oczywiście są wyjątki, bo przecież różni są ludzie, ale zdecydowanie łatwiej spotkać kogoś "zrównoważonego" w grupie 20+ lat...

Do tego dochodzą rzeczy czysto techniczne. Gościu pracujący/studiujący w zasadzie sam sobie ustala godziny i planuje dzień, co sprawia, że jak chce to oleje egzamin/dziewczynę/pracę i zagra w meczu. A młodszy?
Dostanie szlaban od rodziców za 1 z matmy, albo będzie musiał pójść spać o 22:00, a sporo meczy zaczyna się o 21 i często trwa do północy...

Ostatnio edytowano 12 lis 2006, 17:34 przez Tom@s, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł: ee
PostNapisane: 12 lis 2006, 17:33 

Zgadzam się z tobą w pewnym sensie RobaL,ale jest pełno klanów gdzie grają 16 latkowie nawet 15 latkowie i jakos to funkcjonuje:D

PS.W klanie w Enemy Territory grałem z kolesiem,który miał 36 lat:D

Tytuł: Re: ee
PostNapisane: 12 lis 2006, 17:51 

JaRo232 napisał(a):
Zgadzam się z tobą w pewnym sensie RobaL,ale jest pełno klanów gdzie grają 16 latkowie nawet 15 latkowie i jakos to funkcjonuje:D

nom tez racja jakos to leci

Cytuj:
będzie musiał pójść spać o 22:00, a sporo meczy zaczyna się o 21 i często trwa do północy...

no bez przesady, to byl by szczyt ;p

czyli sumujac wasze odpowiedzi, jeszcze troche pogram zanim znajde klan ;p

PostNapisane: 12 lis 2006, 21:11 

czyli sumujac wasze odpowiedzi, jeszcze troche pogram zanim znajde klan ;p

Znalez klan to nie problem .. tylko czy cie przyjmna to juz inna sprawa :roll:

PostNapisane: 12 lis 2006, 23:53 

JaRo232 napisał(a):

PS.W klanie w Enemy Territory grałem z kolesiem,który miał 36 lat:D

Ale powiedz co to za klan? Pewnie tak dla szpanu, ewentualnie zeby pokazaczyc na ffa...

Po prostu ludzie powyzej lat 20 mogą lepiej sie zorganizowac. Ci młodsi to albo to, albo tamto i nici z meczu.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 00:05 

Wszystko sprowadza się do jednego słowa „zależy”
Bo wielu 15-16 latków ma wielki potencjał a grając na FFA to ani go nie rozwiną ani nie nauczą się planowania dnia i godzenia obowiązków z przyjemnościami.
Opinia jednak o młodych graczach nie wzięła się z nikąd.
Tak więc „zależy” o kim mówimy.
Bo są też 20 latkowie których bym w klanie nie chciał widzieć

Co do tematów to jest jeden który łączy gracza mającego 15 lat i takiego który ma 40
Battlefield.
Jak ktoś ma olej w głowie o to o wszystkim pogada

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 00:14 

Ja muszę podziękować ludziom którzy dowodzili FS (starzy gracze na scenie BF wiedzą o czym mówię), bo wzięli mnie jako 14 letnie dziecko i gdyby nie oni to nie wiec co bym teraz robił :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 01:41 

Ja gram w klanie w Enemy Territory, gdzie jestem najmłodszy mam tylko 16 lat, reszta osób powyżej 20. Poświęciłem sporo, np. uczę się okolo 17 a nie tak jak to zwykle było o 22... Dużo więcej się nauczyłem w 3 miesiące niż w 1 rok, ponieważ nie lamię już na FFA, lecz codzienie trenuję 3-4H. Jest o czym pogadać nawet z 34 latkiem który już ma 8letnie dziecko które pozdrawiam (hehe).

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 09:42 

Cytuj:
Ja muszę podziękować ludziom którzy dowodzili FS

ano... fajni ludzie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 10:19 

generalnie z wiekiem to różnie bywało, dla przykładu w =onz= ( poźniej ejw, oj nazwy to my często zmienialiśmy) homer jak do nas dołączył miał 12-13 lat i choć upierdliwy był czasami strasznie to całkowicie nadrabiał tym, że pod eskortą swojego ojca zjawiał się na naszych popijawach bądź (sic!) sam je organizował :D ale to było bardzo dawno temu i nieprawda :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 13:12 
Oldboy Battlefield.pl

calavero napisał(a):
Cytuj:
Ja muszę podziękować ludziom którzy dowodzili FS

ano... fajni ludzie :lol:

Z wyjątkowymi tendencjami do niańczenia małych gnojków :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 15:35 

Tom@s napisał(a):
Z wyjątkowymi tendencjami do niańczenia małych gnojków :lol:

Choq :D? :lol: :lol: 8) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 18:46 

Tom@s napisał(a):
Hm... no więc, albowiem, ponieważ...

Jest to w sumie dobra reguła, stosowana już od dawna i szczerze wątpię, aby od niej klany zaczęły odchodzić.
Średnia wieku osób grających w BFa jest dość wysoka w porównaniu do innych gier i śmiało mogę stwierdzić, że wynosi trochę ponad 20 lat.
Są też osoby, które mają 30-kilka lub nawet 40-kę na karku. Patrząc na takie różnice wieku, nie koniecznie uda Ci się zbudować dobrze rozumiejący się zespół z 30 latków i z 16 latków. Nie polega to tylko na graniu, ale także na spędzaniu ze sobą czasu (bo w końcu trochę siedzisz na tym TSie czy na lanie), a w końcu o czym może gadać stary pryk z gówniarzem? Jeden będzie dla drugiego za stary, a drugi będzie rozwydrzonym dzieciakiem... a nie o to chodzi. Muszą się dobrze rozumieć i dogadywać.

Oczywiście są wyjątki, bo przecież różni są ludzie, ale zdecydowanie łatwiej spotkać kogoś "zrównoważonego" w grupie 20+ lat...

Do tego dochodzą rzeczy czysto techniczne. Gościu pracujący/studiujący w zasadzie sam sobie ustala godziny i planuje dzień, co sprawia, że jak chce to oleje egzamin/dziewczynę/pracę i zagra w meczu. A młodszy?
Dostanie szlaban od rodziców za 1 z matmy, albo będzie musiał pójść spać o 22:00, a sporo meczy zaczyna się o 21 i często trwa do północy...

:( :( sad bat truu :( :(
jerzul napisał(a):
generalnie z wiekiem to różnie bywało, dla przykładu w =onz= ( poźniej ejw, oj nazwy to my często zmienialiśmy) homer jak do nas dołączył miał 12-13 lat i choć upierdliwy był czasami strasznie to całkowicie nadrabiał tym, że pod eskortą swojego ojca zjawiał się na naszych popijawach bądź (sic!) sam je organizował

jerzul napisał(a):
ale to było bardzo dawno temu i nieprawda Very Happy

A już mi smaka zrobiłeś
:( :wink:

Jak to ma DaGodness w podpisie: Own3d :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2