Teraz jest 23 lut 2025, 00:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2006, 23:55 

przsoi napisał(a):
nie gram w bf2142 ale z postow widac JAK BARDZO MALO LUDZI nie uzywa unlockow [nawet z grona "klanowcow"]... moze dlatego ze nie muszą? to bedzie bardzo przykre obserwowac po raz kolejny jak wyposazeni we wszelkie mozliwe "anloki" beda jechani przez przez ten czubek skillowej gory lodowej... zatapiającej wszelkich statsiarzy skillem :)

... obojetnie ile masz punktow i orderow... przyjdzie "jedynka" i cie pozamiata.

AMEN.

A co do waszych unlockow. Panowie "klanowicze" jedzcie na unlockach i tak w CB czy tez ESL (to drugie na 100%) zobaczymy kto lepiej potrafi strzelac ze SCARa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 10:11 

Wpierw musisz dojsć do takiego gracza gdy ten rzuca granaty ;p

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 17:49 

jeśli chodzi o bronie unlockowe to ja już się nawróciłem ale coś mi się wydaje że to nie temat o unlockach :) :P

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 18:29 

przsoi napisał(a):
... obojetnie ile masz punktow i orderow... przyjdzie "jedynka" i cie pozamiata.

Szczesliwie nikt nie kwestionuje skilla topowych klanow, ktorych przedstawiciele samymi tylko nozami niszcza czolgi i mech'y :-) Byloby rownie milo, gdyby przedstawiciele tychze klanow nie oczekiwali od zwyklych niedzielnych graczy, by ci grali zgodnie z ich wysrubowanymi kodeksami. W imie czego niby jakis casual gamer mialby nie korzystac z unlockow? Zeby dac rowne szanse skillowcowi z klanu Wilda? Wolne zarty!

Ognacy

p.s. powtorze jeszcze to, co pisalem w innych watkach: w przeciwienstwie do bf2 unlockowe bronie obsysaja i ustepuja podstawowym pod kazdym wzgledm. jedyny wyjatek dla mnie - niekierowane pociski A/T, ktore z kolei sa 10x lepsze od tych kierowanych.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 18:34 

DarthPrivate napisał(a):
A co do waszych unlockow. Panowie "klanowicze" jedzcie na unlockach i tak w CB czy tez ESL (to drugie na 100%) zobaczymy kto lepiej potrafi strzelac ze SCARa :lol:

Nie wiem czy w CB zobaczymy bo jak do tej pory milo gra sie z unlockami 8) Nie wiem czemu jak ktos juz uzywa unlockow to jest zwany "klanowiczem" zamiast klanowiczem. We wczesniejszych czesciach wiadome, ale w BF2142 jest to dla mnei niezrozumiale. Strasznie was bola te unlocki. Zastanawiam sie dlaczego. Przeciez jak jakis klan jest dobry to wygra z innym klanem zarowno z unlockami jak i bez nich. Zbyt skomplikowane dla klanowiczoww :?: Sa tak malo pojetni, ze nie potrafia grac z unlockami :?: Taka mala docinka za tych "klanowiczow".

Zanim zaczalem grac w BF-a, gralem 2 lata w CS-a. Na BF-a przerzucilem sie dlatego, ze w koncu trafila sie gra, gdzie mozna bylo w pelni zastosowac taktyke. Maszyny od lodzi podwodnych po samoloty. Kilka klas do wyboru. Dodatkowe rzeczy jak miny, bazooki, apteczki. Pelno urozmaicen. W BF2 byly rowniez unlocki, ale tam takie rzeczy jak miny, c4, defibrylatory byly podstawowe. Teraz nie sa. DLA MNIE nowy BF BEZ unlockow jest jak Counter Strike, ale dodatkowo mozesz polazic sobie mechem. Jakbym chcial sobie pograc w CS-a to bym sobie go zakupil. Prawdziwy BF jest dopiero z kilkoma unlockami. Dlatego moja prosba. Zanim ktos znowu zjedzie osoby grajace w klanach, za uzywanie unlockow niech przeczyta tego posta bo nie kazdy lubi Counter Strike`a. Czesc chce poprostu pograc sobie w dobrego BF-a, a nie w prosta strzelanke i do tego bez granatow. Nawet w CS-ie mam granaty :roll:

Edit: Jeszcze jedno Darth. Skoro jestes takim przeciwnikiem unlockow to czemu sam ich uzywasz na FFA "klanowiczu" :?:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 18:53 

Hmmm, rulsy CB:
2. Optional rules
1. Unlocked weapons: If weapon unlocks are not selected in the challenge, use of an unlocked weapon (regardless of whether or not the server allows it) will result in a forfeit loss.

Czyli tak jak w BF2. Jak dla mnie jest prosta zasada: oba klany chcą to ok. Tylko co jak jeden klan się nie zgadza?

A co do unlocków i naszego podejścia. Może wynika ono z rozegrania dużej ilości spotkań na wysokim poziomie i świadomości jak można wykorzystać nowe zabawki. Widać, że wam to nie przeszkadza. Macie prawo mieć takie zdanie. Tak samo my mamy prawo mieć swoje. A gdzie występuje różnica zdań, tam mamy to co powyżej.

PS Jakby ktoś nie wiedział, uważam ten temat za jeden z ciekawszych w ostatnim czasie. Jest się z czego pośmiać.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 20:32 

darekw napisał(a):
B4k3r napisał(a):
Zeby wiedziec kto jest noob statsiarzem wystaczy wejsc na konto kolesia w BFHQ w Menu Battlefield 2142 i zobaczyc jego najwieszky wynik na runde.
Np. niejaki UNDE4TH ktory jest 1 w Polsce ma 8085 pkt na runde o.O, to chyba mowi samo za siebie.
B4k3r. 2,19h gry 2495pkt x ....... :lol:

Z tego co pamietam, ten nick byl juz zajety przez kogos innego!!
Ale whoCares??

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 20:43 

JabbaH napisał(a):
Hmmm, rulsy CB:
2. Optional rules
1. Unlocked weapons: If weapon unlocks are not selected in the challenge, use of an unlocked weapon (regardless of whether or not the server allows it) will result in a forfeit loss.

Czyli tak jak w BF2. Jak dla mnie jest prosta zasada: oba klany chcą to ok. Tylko co jak jeden klan się nie zgadza?

A co do unlocków i naszego podejścia. Może wynika ono z rozegrania dużej ilości spotkań na wysokim poziomie i świadomości jak można wykorzystać nowe zabawki. Widać, że wam to nie przeszkadza. Macie prawo mieć takie zdanie. Tak samo my mamy prawo mieć swoje. A gdzie występuje różnica zdań, tam mamy to co powyżej.

PS Jakby ktoś nie wiedział, uważam ten temat za jeden z ciekawszych w ostatnim czasie. Jest się z czego pośmiać.

1. No coz wtedy poprostu meczu nie bedzie. Stad tak mala liczba spotkan w BF2142. Polowa druzyn gra JEDYNIE Z unlockami, a polowa JEDYNIE BEZ. Druzyn w CB jest jednka duzo, wiec az tak uciazliwe to nie jest. Gorzej jak ruszy turniej w CB bo wtedy prawdopodobnie bedzie ty(L)ko jedna opcja. Wtedy sie dostosuje nawet jak bede musial grac w CS-a z Mechem, ale poki mam wybor wole jednak grac Z. Chociaz te granaty, zeby nie byly unlockami...

2. Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie i dlatego zwykle z nikim sie na ten temat nie sprzeczam. Tutaj jednak zostalo uzyte slowo "klanowicz" w cudzyslowie co chyba mialo znaczenie lekko pogardliwe i jedynie to mi sie nie spodobalo i stad rowniez moja wczesniejsza wypowiedz w takiej, a nie innej wersji. Jako, ze uzywam unlockow i w przypadku takiej, a nie innej sytuacji w BF2142, wcale mi to nie przeszkadza to uznalem, ze slowo to bylo skierowane rowniez do mnie.

Roznica zdan bedzie pewnie caly czas bo nie wierze w to aby EA wydala mod do klanowek. Choc ten uszczesliwilby chyba obie grupy. Zdazylem sie juz jednak przyzwyczaic, ze to co jest na reke graczom, nie jest na reke EA :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2006, 01:02 

JabbaH napisał(a):

Yes,yes,yes jeden z najbardziej rozrywkowych tematow na forum,naprawde dziwie sie ze osiagnal az tak duza liczbe postow.
Przeciez mozna to przekopiowac z forum BF2,pozamieniac naglowki i wyjdzie prawie to samo,odwieczna wojna o unlocki :).
Jejku przeciez nie kazdy gra zawodowo :)
95%grajacych to ludziska grajacy dla zabawy od 12 do xxx roku zycia i czy Ci gracze maja sie przejmowac tym ze graja taka a nie inna giwera?.
Spoko sa mecze i liga i sa scisle okreslone regulaminem ustawienia wiec Ci co maja brac w takowych rozgrywkach udzial musza sie dostosowac i kropka.
Zreszta tak jak w kazdych zawodach sportowych a to dotyczy TYLKO graczy biorocych w tym udzial.Bezcelowe wydaje mi sie tluczenie tego drugi raz ze ten z unlockiem to xxx a ten bez to xxx,grasz na serwerach z udostepnionymi unlockami to hulaj dusza a jak ich nie ma to sie musisz dostosowac.Ponadto akurat w tej odslonie BFa unlocki nie maja miazdzacej przewagi nad tzw.podstawkami i jak to JUHA napisal urozmaicaja cala rozgrywke i po to chyba sa?.
Natomiast chec udowodnienia komus ze sie go na podstawkach pojedzie i wyjdzie na to ze jest to tzw.lama wydaje mi sie lekko nie na miejscu.
Pozdrawki od lamki

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2006, 10:39 

JUHA napisał(a):
DarthPrivate napisał(a):

Nie wiem czy w CB zobaczymy bo jak do tej pory milo gra sie z unlockami 8) Nie wiem czemu jak ktos juz uzywa unlockow to jest zwany "klanowiczem" zamiast klanowiczem. We wczesniejszych czesciach wiadome, ale w BF2142 jest to dla mnei niezrozumiale. Strasznie was bola te unlocki. Zastanawiam sie dlaczego. Przeciez jak jakis klan jest dobry to wygra z innym klanem zarowno z unlockami jak i bez nich. Zbyt skomplikowane dla klanowiczoww :?: Sa tak malo pojetni, ze nie potrafia grac z unlockami :?: Taka mala docinka za tych "klanowiczow".

Zanim zaczalem grac w BF-a, gralem 2 lata w CS-a. Na BF-a przerzucilem sie dlatego, ze w koncu trafila sie gra, gdzie mozna bylo w pelni zastosowac taktyke. Maszyny od lodzi podwodnych po samoloty. Kilka klas do wyboru. Dodatkowe rzeczy jak miny, bazooki, apteczki. Pelno urozmaicen. W BF2 byly rowniez unlocki, ale tam takie rzeczy jak miny, c4, defibrylatory byly podstawowe. Teraz nie sa. DLA MNIE nowy BF BEZ unlockow jest jak Counter Strike, ale dodatkowo mozesz polazic sobie mechem. Jakbym chcial sobie pograc w CS-a to bym sobie go zakupil. Prawdziwy BF jest dopiero z kilkoma unlockami. Dlatego moja prosba. Zanim ktos znowu zjedzie osoby grajace w klanach, za uzywanie unlockow niech przeczyta tego posta bo nie kazdy lubi Counter Strike`a. Czesc chce poprostu pograc sobie w dobrego BF-a, a nie w prosta strzelanke i do tego bez granatow. Nawet w CS-ie mam granaty :roll:

Edit: Jeszcze jedno Darth. Skoro jestes takim przeciwnikiem unlockow to czemu sam ich uzywasz na FFA "klanowiczu" :?:

Człowieku ja odrozniam klanowki od FFA - na tym cudownym FFA uzywam granatow i defibrylatora, no dobra (pomijam fakt ze od poczatku chodzi mi tylko o tryb rozgrywania klanowek). Ale przynajmniej wiem jak gral dignitas i inne klany tego pokroju w 2jke - "klapki na oczach - ozyw a potem strzelaj" i co z tego ze zabijesz jednego kolesia i tak zaraz go ktos ozywi..... A co do granatów - nie mam zamiaru wracac do epoki spamowania flag nade'ami - Stalingrad 1942.

CS a BF? Tu mnie rozwaliles - co te gry maja ze soba wspolnego poza faktem strzelania do siebie? :lol:

Taktyki mowisz - ........... Na pewno bez unlockow sa one duzo trudniejsze do napisania - z unlockami? Kurde na kazdej mapie dawac mi Reconow z Lambertami C4 i clayami i engow z minami i zycze POWODZENIA! Jakbys nie zauwazyl jest kilka profesji mniej i niektore z nich z unlockami mozna nazwac jednoosobowa armia...

I tak jestem tepy, glupi i malo pojetny zeby nie uzywac unlockow w trakcie meczu. Przynajmniej dobrze ze to z nami dignitas itp chca grac sparingi... A zreszta co ja bede sie wam tlumaczyl - umowcie sie z nimi na sparing - NA BANK zagraja z unlockami :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2006, 10:56 

Jak sie mod przyjmie to też będziesz tam krzyczeć o różne rzeczy? a moze dalej bedziesz grać tylko na zwykłym bez unlocków??
GL&HF stary! jakoś mi ciebie szkoda ( i tych twoich klapek) ty "pr0fesionalisto"

ps. scena nie składa się z 2 klanów zwanych wilda i dignitas, ale też z innych.
Więc jak chcecie to grajcie sobie razem ciągle, a scena niech się rozwija a nie cofa do zcasów bf1942

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2006, 11:43 
Moderator forum

ohh Darth jakiś ty wspaniały, mogę cię dotknąć ?

Nikt ci nie umniejsza umiejętności ale bądź łaskaw odsunąć lustro w które jesteś zapatrzony i zerknąć, że jest jeszcze w około reszta sceny która nie musi uznawać twoich racji. Czas pokaże jak się rozwinie system rozgrywek .....scena to nie tylko klany "uber pro" których jest jakieś 5 %, reszta to mniej lub bardziej 4funowe klany, które grają sobie bo lubią.

PS. osobiście mi to wisi jak będziecie rozgrywać klanówki bo na szczęscie już nie używam produktów EA, ale śmieszy mnie takie dupczenie w twoim stylu .... zresztą zawsze mnie śmieszyło.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2006, 12:03 

OMG jak zawsze kłótnia o unlocki:)

Temat był o nabijaniu statsów,ale tam gdzie statsy tam i unlocki:)

Niech każdy gra czym chce i jak chce,wazne by nie lamił.A wiadomo czym się gorszą bronią gości nakłada tym większy szaczun wzbudza.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2006, 12:28 

90s napisał(a):
OMG jak zawsze kłótnia o unlocki:)

Temat był o nabijaniu statsów,ale tam gdzie statsy tam i unlocki:)

Niech każdy gra czym chce i jak chce,wazne by nie lamił.A wiadomo czym się gorszą bronią gości nakłada tym większy szaczun wzbudza.

No asle chyba o wiele lepiej jest chyba powkurzac innych jakims unlockiem :)

:*

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2006, 13:06 

Tylko prawdziwy statsiarz mógł założyć taki temat. Bo go boli że ktoś trzaska więcej pkt. od niego.

Ja gram zawsze 4FUN i mam w głębokim poważaniu czy ktoś zbiera 8000 czy 8 pkt. na runde. Niezależnie czy to robi uczciwie czy nie.
A nie płaczę na wszystkich mozliwych forach i wyzywam od LAM. Bo właśnie coś takiego to lamerstwo.
Ktoś chce grać unlockami to gra ktoś nie chce nie gra jego brocha. Gra daje możliwości i kropka.

POZDRAWIAM

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2