Teraz jest 20 lis 2024, 18:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 14:19 

zmartwię cię Lailonn, ale nikt tego na forum gry.wp.pl nie przeczyta, bo tam teraz nie ma zwyczaju przeglądania forum przez redakcję - to już nie ten sam serwis niestety, od kiedy wszyscy odeszli we wrześniu do Onetu i WP na ich miejsce zatrudniła samych nowych i zielonych ludzi.

A Drone dał ciała po królewsku z tą recenzją, nie da się ukryć :D szkoda, że się chłopak tak zbłaźnił, bo choć nie ma pojęcia o BFie to nieźle gra w CSa i z nami (z ETCS) w OPF (i pewnie niedługo w ArmA). Najśmieszniejsze jest to, że i tak jest to najlepszy tekściarz jakiego obecnie można na gry.wp.pl poczytać...

temu kto wspominał gry-online.pl chciałbym przypomnieć, że ogólnie ten serwis ma tradycję dawania ciała przy tej serii, patrz poradnik do BF2 pisany dwa tygodnie po premierze i pełen takich bzdur, że włosy na głowie dęba stawały (Cobry na Mashtuur i tym podobne). A ich recenzja BF2142 też nei jest pisana przez wielkiego znawcę...

PS. Snake pisząc w recenzji na gry.wp.pl że Half-Life 2 ma przeciętną grafikę i efekciarską, ale tylko efekciarską i ogólnie zbędną fizykę, miał świętą rację. HL2 był mocno przereklamowany, bardzo mocno.

PSS. Tego na pewno Grzesiek nie pisał - od kiedy poszedł od nas z WP do EA to przestał się zajmować recenzowaniem i tym podobnymi.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 16:01 

Witam, na początek chciałem przeprosić całą scenę BF za [cenzura] tej recenzji w paru punktach - bo tu nie ma nic do ukrycia. Prawda jest taka, że początkowo z góry dałem do zrozumienia, że nie podejmuje sie pisania, recki gry, którą, powiedzmy sobie szczerze znam bardzo słabo - w samą dwójkę grałem może z 15 razy i tylko z panami z ETCS. Niestety zostałem wybrany do tego zadania i starałem się, sie chociaż w połowie sprostać tej robocie - jak widać kiepsko. Tym niemniej parę rzeczy chciałbym sprostować xP

Cytuj:
Kpina? Shocked

Ok, wiem, że dla wielu łatki Battlefielda pokarały ale mi osobiście grało sie z nimi lepiej. Pamiętam jak grałem w jedną z pierwszych wersji i dobrze pamiętam jak jakiś czas temu grałem z chłopakami z ETCS na najnowszym patchu - nic sie nie wieszało, nie miałem żadnych problemów. W tekście napisałem o moich odczuciach a nie o odczuciach większości graczy.
Cytuj:
Od kiedy to mniej=lepiej w takich sytuacjach?

No imo mniej = lepiej. Wreszcie nie miałem rozkminy w kogo sie wcielić w jakiej chwili, mogłem sobie grać jedną postacią i tylko bawić sie unlockami nie zmieniając klasy co 10 sekund bo nie sprawdzała sie w danej sytuacji.
Cytuj:
A jakies to nowe mega zdolnosci dostal komendant? Stracil zrzut pojazdow i ? AAAA EMP strike- wow

To już wynikło tylko i wyłącznie z mojego braku wiedzy o poprzednich częściach. I za to przepraszam.
Cytuj:
A, ze 50% odblokowanych zabawek bylo w standardzie w BF2 to juz nie wazne?

No właśnie, nie ważne bo nie pisze tu o tym co było, a co jest - pisze tu o samym etapie odblokowywania, moim zdaniem jest różnica.
Cytuj:
Walker najmocniejszy z pojazdow? Ciekawostka Very Happy Ciekawe tylko czemu raz to pojazd a raz broń...

Do tego testu specjalnie stworzyłem serwer i testowałem wytrzymałość pojazdów naziemnych. Walker w moim odczuciu wypadł najlepiej bo jest zarówno zwrotny, silny i szybki. Nie ma szans jedynie z czymś latającym ale mówimy tu o pojazdach naziemnych. Natomiast, co sie tyczy broni i pojazdu hmm czołg to też zarówno broń jak i pojazd wiec nie wiem ocb.

Zresztą tak naprawdę nie mam sie z czego tłumaczyć bo tekst ten CENZURApo całości. Żałuje cholernie i szczerze mówiąc obawiałem sie takich reakcji. Z reguły nie podejmuje sie pisać o czymś, o czym, nie mam nawet średniego pojęcia i tak jak już pisałem do recki 2142 zostałem przydzielony. Każdy w życiu ma jakąś wpadkę i szlag mnie trafia, ze ta akurat dotyczyła gry znanej i skupiającej wokół siebie tak ogromną scene. Jedyne, o co mogę prosić to o nie ocenianie całego serwisu przez tylko jeden tekst. Jeszcze raz przepraszam i jak najszybciej postaram sie wprowadzić wszelkie poprawki do tekstu oraz napisze specjalne przeprosiny na łamach forum wp.

Pozdrawiam
Drn

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 16:27 

Tutaj nie ma co sprostować tylko recke napisać imho jesio raz :twisted:

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 16:47 
Moderator forum

i to żeby inna osoba napisała :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 17:34 

Cytuj:
U mnie już dawno gry.wp.pl straciły w oczach, kiedy to pan "snake" przy recenzji Half-life'a 2 powiedział, że grafika jest mocno średnia, a fizyka to zbędny bajer który na dodatek nie działa tak jak powinien :lol:

Dawno to było, więc pewnie coś Ci się pomerdało. On nie pisal, że fizyka to zbędny bajer, tylko że średnio się spisuje, a SI nie działa jak powinna. Inna sprawa, że miał całkowitą rację, co wie każdy kto w to grał. Nawet GameSpot wytykał te wady.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 19:52 

rumburak, a tak pamietam, snake'owi sie nie spodobało ze nie mógł wywalic pralki przez okno, przez co uznał całą fizykę za średnie zrobioną :lol:

A co do SI to tez zgadzam sie, nei jest najlepsza.

Drone --> to szybko popraw tą recke...

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 20:55 

ImRo|Keyser.Soze ja ocenilem na gram.pl HL2 na 3/5 krytykujac m.in. beznadziejne Ai. Mowiono, ze bluznie :wink:

Drone zdarza sie dac ciala i mam nadzieje, ze nie urazila cie moja wypowiedz. Po prostu nie moglem przejsc obojetnie :P

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 20:56 

Albo pogadaj z Lailonnem - myślę, że Ci pomoże odpowiednio napisać recenzję(ewentualnie jakiś inny redaktor BF.pl) ;) Takie jest moje zdanie :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 20:58 

tak sie sklada, ze akurat pisze recenzje Bf2142 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2006, 21:02 

I bardzo dobrze :D

ps - wiesz Drone ja nie kwestionuje twoich pisarskich umiejetnosci(nie chce zebys tak to zrozumial), ale powiedzmy poprawisz to co Lailonn napisał, a reszty poprostu nie będziesz wstanie ;) A tak masz będziesz miał opinię "Veterana" naszej sceny(myślę, że lepszej osoby nie znajdziesz) ;)

ps2 - to nie jest przejaw wazeliniarstwa :D

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2006, 00:25 

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0&x= ... 11632,3678

Nowa wersja recki :P

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2006, 00:35 

Cytuj:
EA spisało się nieźle, choć nie zapominajmy o zbliżającym się szybkimi krokami, Enemy Territory: Quake Wars – grze bardzo podobnej zarówno pod względem schematu, jak i klimatycznie.
:lol: :lol: rzeczywiscie ET ma duzo wspólnego z 2142 :lol:

PS.lailonn zauwazylem w tej "nowej" recke kilka twoich wypowiedzi z forum :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2006, 02:00 

w swoim nie zachomowamym komiźmie, gratuluję Lailoon, wkoncu jakość >> ilość.

trafny temat.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2006, 08:45 

Ja poprawialem recke a nie pisalem od nowa ale:

Ubi owszem ma. jak wyjdzie ET:QW to bedzie to jedyna konkurencja dla 2142. Beda pojazdy, zamiast flag strefy kontroli itd. Zobaczymy w praktyce

fth nie do konca rozumiem czy jest tam ironia czy nie a jak tak to wzgledem kogo? :P btw Lailonn a nie Lailoon :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 lis 2006, 22:37 

autorem jest kolega z redakcji, ja jeszcze nie czytalem, ale wlasnie sie zabieram:)
http://pcarena.pl/page/77258/1/Battlefield-2142/
co myslicie?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2