Teraz jest 23 lut 2025, 16:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lis 2006, 18:47 

Zakupiłem używany dodatek do Battlefield 2: Pancerny Atak. Otrzymałem pudełko, a w nim kod do pobrania. Weszedłem na stronę:
Kod:
http://www.downloader.ea.com/code

Gdzie zostałem przekierowany do pobrania programu ead-installer.exe. Zainstalowałem, zalogowałem się do swojego konta internetowego EA oraz wprowadziłem w odpowiednim oknie kod przedpłaty. Niestety pojawił się błąd, że kod jest nieprawidłowy. Zapytałem więc osobę, która sprzedała mi ten dodatek dlaczego tak się dzieje. Osoba ta powiedziała, że już raz aktywowała ten dodatek tym kodem i przypisała sobie już do swojego konta w EA. I teraz pojawia się zapytanie i problem:
Jak przypisać ten dodatek do mojego konta EA?

Wiem, że istnieje opcja zmiany nicka po zarejestrowaniu już gry. Ale w takim razie ta osoba, która aktywowała kodem tą grę może zmieniać nick do woli. Chodzi mi o to, aby przypisać tą grę do mojego konta EA, skoro tą grę odkupiłem. Proszę o pomoc, jak to zrobić?

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2006, 20:06 

ODP jest prosta :D
Zaskarsz człowieka który ci to sprzedał że sprzedał ci wadliwy produkt albo cos :)
zmuś go do zwrotu kasy + 100% dla mnie :P

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2006, 20:11 

Maul napisał(a):
ODP jest prosta :D
Zaskarsz człowieka który ci to sprzedał że sprzedał ci wadliwy produkt albo cos :)
zmuś go do zwrotu kasy + 100% dla mnie :P

LOL, Ty to masz pomysly...

zenujace

@Rainder

Kupiles na allegro?

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2006, 20:28 

[quote="Tig3R"][quote="Maul"]zenujace[quote]

Mi sie wydaje że mam racje xD
Ja bym z gościem pogadał a jak to by nie pomogło to zgłosił bym sie do szefa aukcji :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2006, 20:47 
Redaktor Battlefield.pl

omfg
Kupując Ef / Af kupujesz login i hasło do EA Linka, a nie ten kod na instrukcji. Jak raz go wpiszesz to już możesz go spalić. Jeśli typ sprzedał ci pudełko a nie konto EA, to zwyczajnie cię oszukał.

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2006, 20:50 

Masz pecha :P

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2006, 21:02 

davis00 napisał(a):
Masz pecha :P

:D:D

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2006, 22:38 

Tig3R napisał(a):
@Rainder

Kupiles na allegro?

Nie, na targu :P
Tak poważnie to kupiłem od dalszego znajomego, któremu powiedzmy, że ufam i wiem, że mnie nie wypura :P
Sprawa przedstawia się następująco:
Ja posiadam konto EA z przypisanym już dodatkiem Euro Force. On posiada konto EA z przypisanym dodatkiem Armored Fury. Chciałbym aby z jego konta "przetransferować" grę Armored Fury na moje konto EA. Czy to jest możliwe? Może ktoś tutaj powie: "to niech da Ci login i hasło do swojego konta na EA". To oczywiście byłoby całkiem dobre rozwiązanie, gdyby nie to, że on chce sprzedać TYLKO tą grę, bo na swoim koncie EA ma zarejestrowane też inne gry.
Rozmawiałem ze znajomym i oczywiście zwróci mi zainwestowane pieniądze, skoro nie da się inaczej rozwiązać tego problemu. Ale wydaje mi się to trochę głupie, że nie da się nic w tej kwestii zrobić.
Zakładając, że ktoś kupi grę za pomocą EA Downloadera, w końcu gra mu się znudzi i będzie chciał ją sprzedać innemu graczowi, a tu nic z tego. Będzie do śmierci naznaczony zakupioną grą? To przecież skandal. Prawo konsumenckie umożliwia odsprzedaż towaru. Jeśli zakupiłem przedmiot mogę nim dyspować według uznania, jeśli nie łamię w żaden sposób prawa. A przecież odsprzedaż gry czy innego towaru jest wolnym prawem! Czy doszło tu do nagięcia praw konsumenckich? Wychodzi na to, że to EA mnie wypurało teraz :( , bo nie mogę kupić używanej, oryginalnej wersji dodatku do tej gry.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2006, 22:47 
Zbanowany

to jesli jest to zaufany znajomy to moze ci podac login haslo tylko do armoud fury...

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2006, 17:26 

Karolix napisał(a):
to jesli jest to zaufany znajomy to moze ci podac login haslo tylko do armoud fury...

Na jednym koncie ma kilka zarejestrowanych gier i podając mi hasło do konta będę mógł ingerować też w inne gry, a to jest niedopuszczalne dla niego. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu?

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2006, 17:28 
Moderator forum

Jeśli chcesz pograć w tą grę to musi podać......jak nie to niech oddaje kasę.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2006, 17:30 

Ale jesteś w stanie ściągnąć ten dodatek czy nie? Bo jak nie to niech on ściągnie jeszcze raz ten dodatek i ci zgra na płyte

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2006, 17:43 

Dodatek ma zapisany na dysku, wystarczy go tylko wrzucić na płytę. Problemem jest tylko przypisanie gry do mojego nicka, abym mógł wogóle zagrać.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2006, 17:49 
Redaktor Battlefield.pl

jak zainstalujesz EF od z dysku kumpla to to nie będzie problemem

I'm as cold as the cold wind blows

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2006, 21:14 

_Dominiko_PL napisał(a):
omfg
Kupując Ef / Af kupujesz login i hasło do EA Linka, a nie ten kod na instrukcji. Jak raz go wpiszesz to już możesz go spalić. Jeśli typ sprzedał ci pudełko a nie konto EA, to zwyczajnie cię oszukał.

Dlaczego uważasz że go oszukał. Sprzedał mu kod na instrukcji, a nie konto. On to kupił. Koniec transakcji... nikt nikogo nie oszukał, chyba że w treści aukcji było by napisane ze sprzedaje konto EA ( ale jak wiemy nie kupował na aukcji tylko od kolegi ). Myśl logicznie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2