Teraz jest 19 lis 2024, 00:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 lis 2006, 13:35 

Mam pytanie do osób posługujących się czołgami. Jak do tej pory zwykle to ja strzelałem do czołgu i cieszyłem się z prostych fragów, teraz zacząłem używać czołgu i jestem w kropce. Jak się bronić przed pilum, co zrobić, nie będę oszukiwał czuje się bez brony.
Jeśli ktoś ma jakieś sztuczki pomocne w ochronie czołgu to będę wdzięczny.

Inna kwestia to słabe miejsce u necromanty, gdzie jest odpowiednik gąsienicy w poduszkowcu. Też będę wdzięczny
S

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 14:52 

Jesli chodzi o walke czolg vs pilum, to niestety Ci zabardzo niepomoge, ale dobry gunner w czolgu jest wiecej warty vs bron AT, niz oslona. A slaby punkt w nekomacie (jak i w innych czolgach) to "pupa". Tylko jest jeden haczyk, musisz go zajechac od tylu.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 16:20 

jak się bronić,pole siłowe/ochronne i szukać typa lub nekomatą uniki robić i zależy od tego ile "życia" ci zostało albo wytropić go albo umykać i dokonać naprawy poza tym zawsze przodem się nastawiać do wroga

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 17:03 

ja jak staralem sie rozjechac 10 ludzi na runde zeby dostac baretke i gralem na tytanie to czasami specjalnie zajezdzalem jeepkiem czolgi od tylca i ciach z piluma xDDD ale zabawe mialem i ludzi troche przejechalem i czolgi zniszczylem xDDD
jesli bedac w czolgu przepuscisz obok siebie jeepka to licz sie z tym, ze dostaniesz w tylek i tyle cie zobacza ... a bronic sie ? nawet jak wysiadziesz z czlogu (po strzale w tyl) to chyba nie ucieknisz na tyle daleko zeby przezyc wybuch, a jesli nawet to i tak cie pewnie koles pojedzie albo jeepkiem albo z tego smg

Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2006, 20:38 

Jedyna metoda (jesli Cie nie rozwali za pierwszym strzalem) to zwiewac na wstecznym albo przerzucic sie na dzialko w czolgu i probowac sie obronic

Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2006, 00:53 

Jak to w prawdziwej walce dupa zawsze jest bezbronna :))
Zasada jest prosta nie pchac sie na pale tylko powolutku trzeba ogladac teren,zmieniaj co chwila zooma i sie rozgladaj.Jak to k4pi napisal jeepki sa bardzo niebezpieczne,jak przepuscisz to kicha.Z drugiej strony czolg sluzy do wsparcia piechoty,jak gramy w kilku to staramy sie oslaniac.
Commander tez ma bardzo duzo do powiedzenia bo jak jest dupa i nie spotuje to jedziesz w ciemno i zawsze sie trafi jakis eng z pilum.
Najwiekszym nieszczesciem jest to ze pilum nie namierza czolgu wiec nie masz sygnalu ze ktos do ciebie celuje,dowiesz sie jak cie trafi.
Co punktow krytycznych to Nekomata ma ich zdecydowanie mniej niz Tiger
ale tez jest bardziej niestabilny przy celowaniu.Kazdy czolg wytrzyma strzaly na przedni pancerz i zdazy uciec najlepiej strzelac w bok przy zadzie(o tyle nie wspominam bo to jest 100%).Tiger jeszcze przednie gasienice.A jak masz chwilke to wejdz na pusty serwer i potrenuj gdzie strzelac wtedy bedziesz mial 100% pewnosc skutecznosci twoich strzalow.

Tytuł: Ww czołgu
PostNapisane: 27 lis 2006, 15:33 

Suchaj jesli slyszysz pipipipip to wciskaj x, jesli stoisz w miescu i nwalasz z dziala to staraj sie miedzy strzalami zmieniac widok zeby widziec tyl, jesli jedziesz nie grozi ci strzal z bliska i zdazysz zareagowac jesli tatakuje cie mech uciekaj do tylu na bazpieczna odleglosc najlepiej zmien kamere na tyl i z odleglosci ok. 60 m strzelaj w mecha i pozostawaj w ruchu bo z takiej odleglosci nie trafi cie rakietami ta sama taktyke stosuj w walce z mechanikami mi mozesz zaufac bo jestem 30 i wyzej na wszystkich graczy grajacych w bf2142

Tytuł: Re: Ww czołgu
PostNapisane: 27 lis 2006, 21:42 

kanera1992 napisał(a):
mi mozesz zaufac bo jestem 30 i wyzej na wszystkich graczy grajacych w bf2142

możemy cie dotknąć?

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2006, 23:16 

chłopaki dajcie dzieciakowi spokój, chciał dobrze nie:)

Inna sprawa że wasze uwagi są fajne i w ogóle, ale bardzo dla osób które zaczynają w to grać.

Ja trochę pograłem i tak jak byłem bezradny tak jestem dalej. Pilum jest zabójcze w stosunku do czołgów. Całe szczęście jeszcze nie wielu jest cwanych aby używać tego diabelskiego urządzenia w sposób przemyślany.

Dzięki za rady
S :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2006, 12:04 

Cytuj:
jestem 30 i wyzej na wszystkich graczy grajacych w bf2142

daruj nam boSSie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2006, 14:10 
Moderator forum

jak ja kocham to forum :lol: :lol: :lol:

złotą czcionkę miesiąca otrzymuje kanera1992 za tekst:

Cytuj:
mi mozesz zaufac bo jestem 30 i wyzej na wszystkich graczy grajacych w bf2142

ale powiedz no na świecie, w Polsce czy na serverze :D jesteś w pierwszej 30 ? :)

... mi możesz powiedzieć jestem moderatorem :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2006, 17:49 

Pewnie mieści się w 30 w swoim teamie :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2006, 18:56 

thx koledzy zobaczcie sobie na bfhq-pojazdy-czołg bede na okolo 30 miejscu, sorry za moj text ale pisalem go wtedy na informatyce i jakos tak wyszlo, nie lubie takich rzeczy pisac

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2006, 19:03 

nie traktujcie mnie jak frajera:-/ mam zobaczcie moje statsy jak nie wierzycie nick:kanera1992 na pewno mam lepsze od wiekszosci z was:/!!!
hamy z was po prostu bo traktujecie mnie jak dziecko !!!! ktore zaczyna dopiero grac w wybitnie dobra serje jaka jest BF2142

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2006, 19:16 

sorry wybitnie dobra serje jaka jest battlefield nie battlefield2142, ponioslo mnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2