Teraz jest 24 lis 2024, 13:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 404 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 18:09 

grał ktoś na 6600GT w tą grę?jak czy na 1GB da się sensownie grać czy dogrania częste są?

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 18:31 

ja mam 7900GT / 3Ghz / 2GB RAM i zdarzaja sie momenty gdy mam 20 fps. a gra wyglada delikatnie mowiac "średnio". wszyscy za spadki FPS obwiniaja roslinnosc a zwlaszcza krzaki, ktore sa FPS-killerami :).

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 18:42 

Cytuj:
obwiniaja roslinnosc a zwlaszcza krzaki

Ale za to jak pieknie to wyglada,wejsc sobie z m24 do lasu i lezec sobie podziwiajac roslinnosc i martwych przeciwnikow :D

Bardzo chcialbym miec gre ale nie wiem czy sprzet wytrzyma.

Pytanie: jak w Arma jest z brońmi ?? sam moge wybrac np: M16+M203 ??
Czy moge wybrac sobie strone(np: Usmc albo tam no nie wiem partyzanci ) ??

No i dziwi mnie fakt,ze jak wejde na serer np: 64 to i tak chyba ciezko bedzie sie znalezc na calej tej wyspie,no chyba ze jestem zle poinformowany.
Chodiz o to,czy gramy na calej wyspie(na danym serwie) czy wyspa jest podzielona ??

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 19:20 

mam nadzieje ze na srednich detalach by sie dalo grac :P, chociaz mam watpliwosci, w bf2 na srednich plywa mi troche
amd athlon 64 3000+venice, 1gb ram , 6600 GT

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 19:46 

MATiASSek napisał(a):
No i dziwi mnie fakt,ze jak wejde na serer np: 64 to i tak chyba ciezko bedzie sie znalezc na calej tej wyspie,no chyba ze jestem zle poinformowany.
Chodiz o to,czy gramy na calej wyspie(na danym serwie) czy wyspa jest podzielona ??

co do wizji "jak fajnie lezec w lesie i ogladac przyrode"-fajnie ale ile mozna?
nie spodziewajcie sie dynamiki mp w stylu bf - to_zupelnie_cos_innego!
co do wyspy, na to pytanie trudno odpowiedziec bo ten tryb ciezko ocenic jezeli w MP na "calym swiecie" gra moze z 50 osob.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 19:50 

Blood napisał(a):
A gdzie tam masz napisane, że Track:IR 4-Pro kosztuje 30 dolarów? 30 dolców, to tylko jakiś kupon rabatowy, który ten koleś oferuje Samo urządzonko kosztuje około 700zł, więc mniej więcej tyle, ile Ci się wydawało. A co do samego gadżetu, to IMO trochę niepraktyczny biorąc pod uwagę, że monitor pozostaje nieruchomy, ale może w praktyce wygląda to lepiej.

Baaardzo praktyczny! W takim BF2 gdzie po kliknięciu w "c" znika ci kokpit helikopetera rzeczywiście nie jest to praktyczne urządzenie. Ale już w modzie do BF2 - Project Reality, gdzie kokpitów nie da się ot tak sobie wyłączyć, by się to przydało. Nie bez powodu kokpity w helikopterach robi się jak najmniejsze i jak najwięcej daje się tam szyb. W Armed Assault jest o wiele więcej sytuacji gdzie się to przyda.

Dla tych, którzy nadal myślą, że to niepraktyczne, nieintuicyjne mam kilka przykładów z BF2. Najlepszym przykładem jest pierwszy lepszy samochód w BF2. Jak ktoś powie, że nie używa wolnej kamery przy skręcaniu albo kiedy jakich checkpoint - NIE UWIERZĘ. Spróbujcie kiedyś pijeździć hummerem nie dotykając myszki. Wsiąść, spojrzeć się przed siebie i nie ruszać już myszki. Albo w helikopterze - kiedy rozglądamy się z CTRLem to nie można nim sterować (zajęta myszka), ale gdyby można było się rozglądać (tak jak w przywołanym wcześniej hummerze) i móc dalej nim sterować to każdy by z tego korzysał.

Druga sprawa, że niekoniecznie trzeba wydawać te 700zł. Można taki bajer zrobić samemu.
:arrow: http://board.armedassault.pl/viewtopic.php?t=113

Track:IR 4-Pro ma 3 diody, więc komputer może rozpoznać więcej ruchów (pokazane na filmiku wychylanie się). Taki zestaw własnej produkcji będzie miał jedną diodę, więc wchodzi w grę tylko rozglądanie się. Ale o to właśnie chodzi nie? A to wszystko za maks 100 zł + parę godzin spędzonych na dłubaniu. :!:

BTW:
Rano zamówiłem na allegro web-cam'a. Jak przyjdzie to skonstruuję swojego własnego TrackIR'a

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 20:29 

Chodzilo tu raczej o to ze jak przekrecisz glowe to musisz patrzec katem oka na monitor. Mija sie to z celem. Trzeba by miec panoramiczny monitor albo najlepiej polokragly wokol gracza, wtedy ok, ale na zwyklym monitorze ciezkie do zaadaptowania.

A tu mozesz mnie sprawdzic - Veres - http://tiny.pl/xh88 - Bf2 Tracker

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2006, 20:36 

Walatch napisał(a):
Chodzilo tu raczej o to ze jak przekrecisz glowe to musisz patrzec katem oka na monitor. Mija sie to z celem.

aaa o to wam biega. Gość na filmiku ma ustawiony małą czułość, żeby lepiej było widać jak to działa. W rzeczywistości ustawia się o wiele większą czulość i wystarczą minimalne ruchy głową, a żołnierz się odwróci tyle ile chcemy. Pół dnia konfigurowania metodą "trochę dodam, ee za dużo, to zmniejszę o 0.1" ale efekt jest wart fatygi! :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2006, 01:31 

Co do trackIR to tu pisaliście o najbardziej wypasionej wersji 4pro. Podstawowa ver 3, która tylko śledziła tylko osie X Y co w większości przypadków zupełnie wystarczało była dostępna za 200 z hakiem teraz jak ma się szczęście to można czasem trafić na allegro lub ebayu. W ofercie polskiego dystrybutora u nas jest 3pro i 4 pro. To pierwsze za 369PLN jest to samo prawie co ver.3 z lepszą rozdzielczością i prędkościami reakcji. Swoją drogą to miałem kiedyś okazje przetestować w sklepie trackIR w wersji 2 i jest to wielka różnica w porównaniu do obsługi widoku grzybkiem lub nieszczęsnym padlock. Jak bym nie był skompiradło to pewno bym sobie go kupił 8)

ps. Uncle Blues z chęcią przeczytam o efektach popełnienia dłubaniny :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2006, 11:56 

Uncle, jak już znajdziesz kamerkę, która działa z FreeLook'iem to się pochwal co to za model, bo moja niestety współpracuje tylko z cam2pan (i w dodatku jak na razie udało mi się tylko poruszać kursorem myszki, bo w fs2004 ekran ani drgnie :( ).

Edit: uruchomiłem to w Lock-On; świetna rzecz, ale niestety dość mocno obciąża kompa...trzeba będzie jakiś upgrade chyba zrobić :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lis 2006, 15:29 

Zamówiłem wczoraj tę:
:arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=142170453
Dziś rano zrobiłem przelew. Dlaczego tę? Polecali ją w jakimś zachodnim poradniku "TrackIR - DIY". Poza tym polecił mi ją Grochu, który cały ten szał na własnego Tracka wywołał.

:arrow: Zrób własnego Tracka - poradnik Mr Grocha
:arrow: Zrób własnego Tracka - komentarze

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2006, 21:39 

Do ArmA wlasnie ukazal sie patch 1.01.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2006, 23:26 

Skończyłem swoją baseball cup - IR.

Obrazek

Brakuje jeszcze tylko kamerki no i ArmA! Kamerka będzie lada dzień - dosałem maila, że już jest w rękach Poczty Polskiej. ArmA też będzie w tym tygodniu - kumpel z Czech wraca... :twisted:

Gdzieś w przyszłym tygodniu powiem wam jak to działa! 8)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2006, 23:57 

Ja mogę powiedzieć już dzisiaj:

Na Athlon 2200XP użycie procesora związane z działającą kamerką dochodzi do 60% (coś chyba namieszałem, bo wcześniej było ok. 40%, ale to i tak dużo). Przydałby się procek dwurdzeniowy - gra na jednym, tracker na drugim.

Standardowa dioda (+- 10 stopni) praktycznie się nie nadaje - z większej odległości niewielkie wychylenie powoduje, że przestaje być wyłapywana przez kamerę.

Sam pomysł rewelacyjny - zaczynam oszczędzać na TrackIR :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2006, 00:03 

rozmawiałem z Mr.Grochem i mówi, że wszystko cacy, że gra już w czapce od tygodnia i czasem się zupełnie zapomina, że ma ją na głowie i że jak czasem zapomni ją założyć to na zakretach wpada na słupy. :lol:

Pewnie źle skonfigurowałeś. Druga sprawa, że słabą diodę miałeś no i kamerkę mówiłeś, że jakaś starą.

Dalej jestem jak najlepszej myśli!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 404 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2