Teraz jest 19 lis 2024, 08:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 lis 2006, 21:38 

Witam,

Na wstepie wspomne ze pisze tu pierwszy raz, ale sledze to forum od kilku miesiecy. Nie mam doswiadczenia w BF-ach z wyjatkiem 2142 i jestem "wychowankiem" CoD-a :-) Nie mniej jednak bardzo spodobala mi sie ta gra i tak oto jestem.
Mam pare pytan zwiazanych z karaniem i punktami karnymi. Do pewnego momentu myslalem ze zabicie czy zranienie kogos z mojej ekipy karane jest jednym punktem karnym. Szoku doznalem kiedy majac 6 punktow (5 wspolpraca 1 frag) ladowalem transportem i przed samym ladowaniem koles ktorego wiozlem wyskakuje mi prosto pod "plozy" - oczywiscie ginie a ja dostaje wiadomosc ze dostalem kare za zabicie kolegi. Odruchowo sprawdzam tabele i mam minus 5 pkt (-4wspolpraca i -1 frag) Wygladalo na to ze dostalem kare 11 pkt za jedno zabicie. Plansza trwala moze z 5 minut. Oczywiscie zaraz potem glosowanie nad wyrzuceniem :evil: z gry. Czemu jestem karany za to ze jakis idiota nie moze wyskoczyc wczesniej albo poczekac az wyladuje? I czemu od razu tak duzo. Podobnie jest jesli postawie mine i ktorys z "moich" na nia wejdzie. Na prawde rzadko kto rozumie sens karania w BFie. Trzecia sprawa - miny. Czemu na tej samej planszy na tym samym serwerze podczas tej samej gry jedna moja mina mnie zabija a druga nie?

Pozdrowienia

Tester

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2006, 23:47 

system kar moze jest i dobry tylko niestety mnaza sie jak kroliki idioci co sie pakuja w swoje miny czy tez w twoim przypadku wyskakuja z heli.Niestety juz musisz sobie wziasc poprawke ze jak jest ff on na serwie to na pewno w twoje miny wejdzie twoj a nie wrog.
Pozdrawki

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2006, 23:54 

też grałem w cod i przygotuj się na całkowicie inne uniwesum. idiota który ci się wpakował pod płzy mógł być nie jeden, system pokaże ci tylko jednego góra dwóch, tak samo jak zabijesz więcej niż 3 lub dwóch w zależności od tego jakie jest info gry (gra wyświetla 3 ostatnie zdarzenia) będziesz o tym poinformowany.

Inna kwestia min po jakimś czasie (nie wiem jakim, ale conajmniej 3 minuty) miny zabijają własnych nic z tym nie zrobisz

Miłego grania
s

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2006, 10:40 

eh zdarza się to nagminnie, a przykładów można przytaczać mnóstwo.
Na własnej skórze .... a właściwie na moim wyniku to odczułem. Najczęstsze przypadki ciężkiej głupoty to:

- wyskakiwanie z heli przed jego wylądowaniem,
- wybiegające palki zza budynków tuż przed twój pojazd,
- kolo kampiący siedząc na twoich ładunkach C4 lub tuż obok moich min,
- wbiegający ludzie prosto w linie twojego ognia,
- itp.

System kar byłby ok gdyby nie takie właśnie pałki, ale ciężko tu winić system kar bo to jest kwestia ludzi którzy zupełnie nie rozumieją że sami dali ciała. Chętnie widziałbym to wyłączone.

Podobnie ma się sprawa z głosowaniem na wyrzuceniem z serwera. Często jest tak że jak pojadę jakąś lamkę kilka razy z rzędu to zaraz gość rozpoczyna głosowanie za wywaleniem mnie z serwa .... dzieciaczki :/

btw. Jestem tu nowy więc witam serdecznie :)

P.S.
TK = -3pkt

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2006, 13:35 

Witam Brajan :]

apropo tych "idiotow samobujcow" to jest przegiecie... lece sobie helikopterkiem i koles wali wemnie z dzialka naziemnego ( z ojego teamu )

nie wiem moze okolarow brak czy IQ = plycie chodnikowej... albo magiczne 16+ na pudelku :] z czego wiekszosc to 9+

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2006, 16:17 

No niestety, o wyskakiwaniu z samolotu zanim wyladuje to ja sie dowiedzialem wczoraj czym to grozi... idioci zamiast poczekac az wyladuje, to wyskoczyli. Efekt? 5 zabitych. Oczywiście zaliczone jako moje teamkille + to ze kazdy punishował mnie za to. :evil: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2006, 18:46 

MaZZeo napisał(a):
No niestety, o wyskakiwaniu z samolotu zanim wyladuje to ja sie dowiedzialem wczoraj czym to grozi... idioci zamiast poczekac az wyladuje, to wyskoczyli. Efekt? 5 zabitych. Oczywiście zaliczone jako moje teamkille + to ze kazdy punishował mnie za to. :evil: :evil:

i właśnie dla tego nie biore pasazerow !!! bo zazwyczaj ktos sobie wyskoczy w momencie podchodzenia do ladowania a jak juz sie ktos zalapie to nie laduje nigdy na ziemi tylko koluje nad flaga minus taki ze czesto gesto mnie cos ktos dopadnie bo jak kolujesz to nie masz szans a i jeszcze jedna glupota na tytanie jak zakladam ladunki na konsole czy reaktor to zadko kiedy bubki odchodza od konsoli efekt ?? raz zabilem 6 osob ze swojejego teamu !!!

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2006, 10:12 

tak, to tez standard. Mialem taka sytuacjekiedy po rozlozeniu min na konsoli odbieglismy a jeden palant zostal strzelajac z pistoletu do konsoli.
Inna sprawa to kamikaze ktorzy nie patrzac na to czy wioza kogos czy nie leca transportem na zderzenie. Tu powinna byc kara!!! Albo tacy co zamiast wyladowac wyskakuja zostawiajac kilku strzelcow pokladowych bez pilota. Zanim sie ktos zorientuje i przesiadzie za stery bywa juz za pozno i 5 kolesi ginie przez jednego idiote. :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2006, 10:16 

Cytuj:
Zanim sie ktos zorientuje i przesiadzie za stery bywa juz za pozno i 5 kolesi ginie

dobre ^^ widzialem cos takiego :lol: ale mialem polewke pilot wyskoczyl, a ekipa prosto w powloke tytana :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2006, 10:44 

Ja nie rozumiem takich ludzi, jak ja mam duzo ludzi w transporterze, i mimo ze chce juz wleźć na tytana, to jednak staram sie ostroznie wyladowac, zeby mi reszta pomogła. Ale co z tego, skoro barany wyskakuja zanim wyladuje, mam teamkille i jeszcze maja czelnosc dawac mi punishe... zyłka mi pulsuje jak takie cos widze.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2006, 10:46 

Dlatego ja trzymam sie jednego prawa... graj tylko ze znajomymi i zaufanymi ludzmi 8) nie raz uratuje Ci dupe kumpel, a koles z FFA bedzie dbal o swoje punkty .... :x

Pozdro
edit ;p

Strefa czasowa: UTC + 2