Teraz jest 18 lis 2024, 04:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 02:34 

Słowa WięcejMocy tylko potwierdziły moje przypuszczenia... Po prostu - prześladuje nas, graczy BF'ów, ku*ewski pech. Ale zresztą... na lanie nie byłem, więc g*wno wiem... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 02:55 

Organizatorem imprezy bylo EA. To organizator ponosi odpowiedzialnosc za bledy, a ze Grzegorz jest pierwszy na czele............... reszta jest jasna...

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 11:12 

wszystko racja, tylko czemu glowny odpowiedzialny za to, nawet nie pofatygowal sie, aby "wziasc swoj balagan w swoje rece" tylko zostawil chlopakow samym sobie?

moze troche wiecej zwyczajnej odpowiedzialnosci ? w niemieckim "gejmingu" jak wiemy w takich imprezach obowiazuje prog 18 lat. w polskim "gejmingu" przydalby sie inny:

"Jezeli od poczatku do konca nie potrafisz zorganizowac i zabezpieczyc takiej imprezy, nie potrafisz przewidziec, ze nie zyjemy w idealnym swiecie i cos moze "pójść nie tak" (byc przygotowanym na czynniki losowe-takie jak ten zwis polaczenia) - po prostu sie nie zabieraj za jej organizacje!"

EA Polska "przyciagnela" mlodych ludzi, niektorych niepelnoletnich, wizją wygranej pienieznej, prestizowym turniejem, i zostawila ich na lodzie bez opieki. Powinni teraz lezec krzyzem w kosciele i dziekowac panu B. za to ze nic sie tam nie stalo nikomu na przyklad .

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 11:47 

[EA]Grzegorz - a moze stroną ea polska sie zajmujesz?
Jesli tak to szkoda, ze nie znalazles czasu na dodanie uczestnikow lana.. a moze all przewidziales..

http://polska.ea.com/games/8426/4890/

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 12:04 

Czytając wypowiedzi Jasona i Lukiego wypada tylko wyciągnąć jeden wniosek.

Pan Grzegorz jest w porządku EA jest w porządku i to nie ich wina to wszystko nasza wina no bo ktoś przecież musi być odpowiedzialny za to, że lan sie nie odbył.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 12:18 

Troche smieszne sa takie "spokojnie" i "rozwazne" wypowiedzi, bo fakt po czesci to prawda (po czesci) ze Grzegorz nie jest wszystkiemu winien, ale ciekawe dlaczego nikt z uczestnikow tego....powiedzmy lana tak spokojnie juz nie pisze 8)

EA Polska bylo organizatorem lana i to oni odpowiadaja za to ze nie doszedl on do skutku....po drugie jak to jest mozliwe ze nie bylo tam zadnego przedstawiciela EA ?? :shock:
Nie wiem co sie stalo ale z roku na rok imprezy organizowane przez EA Polska maja coraz biedniejsze nagrody i sa coraz gorzej organizowane, ciekawe dlaczego.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 13:06 

----------------------
nie czytalem jeszcze wszystkich postow, jestem narazie na 3 stronie,
ale z sytuacji chyba nikt tam nie zaglebil sie w problem jak ja, czulem sie jak w pracy ponad 3h siedzenia debugowania transmisji, gadania z 'administratorem' routera kafejki , sprawdzanie zdalnie przebieg laczenia/logowania do ea master servers i lokalnie u Noe'go (przechwycenie calej transmisji sieciowej) , dziwna akcja ale nie bede was zanudzal szczegolami, tylko jeszcze strach 'adminow' routera i ogolnie kafejki troche mnie wkurzyl, a takze brak skilla i elastycznosci, potrzebowalem jednego testu zeby wykluczyc problem w kafejce - nie interesuja mnie gadki ze dzialalo i nic nie robilismy, chodzilo o zdiagnozowanie problemu i ew. rozwiazanie, to 'admin' stwierdzil ze router jest na windowsie , nie ma dobrego programu do przegladania ruchu a i jego nie zainstaluje bo musialby zrestartowac router ! no lol
ja nie ufam windowsom i innym badziewiom ktorych nie mozna zrestarotwac bo sie cos popsuje, tak wyniklo z tej rozmowy

Wspolczuje troche EA PL w zwiazku z tym co sie stalo, no ale EA jest widziana jako calosc,
i kolejny raz wyglada mi to na kiepskie przygotowanie - LAN to jest masa sprzetu i spraw techniczynych, nikt tam nie mogl zrobic wiecej jak zalogowac sie na windowsy nie mowiac o wogole wiedzy jakiej kolwiek, a przez telefon troche ciezko sie dogadac z 'kumatymi' ludzmi z zewnetrznej firmy niz kafejka !!

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 13:17 

Gratuluje osobom, które nie były na Lanie i nie wiedzą z czym był problem. Mimo, że był to chyba najgorszy lan w historii to wina Grzegorza była minimalna. Gdyby nie on i SNake to nadzieja na naprawe tego całego logowania zniknęła juz o 12.00.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 13:18 

sztandar napisał(a):

Pan Grzegorz jest w porządku EA jest w porządku i to nie ich wina to wszystko nasza wina no bo ktoś przecież musi być odpowiedzialny za to, że lan sie nie odbył.

A czytając twoją wypowiedź można wyciągnąć jeden wniosek - nie umiesz czytać ze zrozumieniem :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 13:21 

sztandar napisał(a):

to przeczytaj jeszcze raz - tym razem ze zrozumieniem :)
nie bronie Grzegorza ani nie staje po jego stronie - oceniam sytuacje z innego punktu widzenia. A tym co nie wiedzą co to znaczy Community Manager to zapraszam do słownika :D

Poza tym, to kafejka organizowała LANa i to jej admini powinni wszystko zalatwic od strony technicznej. A z tego co slyszalem to nawet nie było głównego admina na miejscu. Grzegorz powinien sprawować jedynie kontrolę nad tym wszystkim - więc według mnie jest tylko częściowo winny temu cyrkowi.

Czym innym jest fakt, że ktoś wyżej postawiony podjął decyzję na koniec o dyskwalifikacji Polaków - widocznie komuś to było na rękę bo nasi - nie oszukując się - pozamiatali by na tym lanie wszystkimi :D
Tym bardziej, że to Węgrzy (LOL?) wygrali.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 13:24 

jesli to jest problem EA to nic nie oglem zrobic, jedynie doszukac sie / okreslic problem ...
"kafejka" dobre okreslenie - zle mysli mi sie cisna na ich organizacje, przeciez to byl jakis nie byle jaki event i tak trudno bylo trzymac support

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 14:32 

Jaka jest strona Wegierska o BF2142 ? Pogadamy z nimi tam ;]

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 14:41 
Moderator forum

http://www.battlefield.hu/
;)
Coś o lanie

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 14:52 

Na prosbe zmoderowalem topic usuwajac osobiste wycieczki w stosunku do Grzegorza oraz off topy. Prosilbym o w miare konkretne pisanie a nie pitu pitu byle tylko napisac posta.

ps. Jesli komus przeszkadza to, ze topic zostal zmoderowany dyskusje mozemy poprowadzic w HP czy cenzurowac i moderowac czy tez nie. Tu darujcie sobie takie wywody. Zasady forum sa dostepne i kazdy teoretycznie powinien je znac.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2006, 15:25 

Nie wiem Panowie za to ta cala nagonka na Grzeska... Moim zdaniem i z informacji jakie uzyskalem wynika ze to sztab techniczny dal ciala na calej linii. Zwalania winy na Master Server jest niepowazne kiedy wiadomo ze wina byly zablokowane porty w E24. Juz na PGA mozna bylo dowiedziec sie ze E24 ma problemy i szukali ludzi ktorzy potrafiliby rozwiazac problem. Z tego co widze problem nie zostal rozwiazany i dlatego kilkadziesiat osob pojechalo w ciemno.

Moje pytanie jest nastepujace, czy Grzesiek wiedzial o problemach czy tez nie? Jezeli zostal zapewniony ze wszystko jezt ok to wine ponosza technicy ktorzy nie potrafili zabezpieczyc i przygotowac imprezy od strony technicznej.

Uwazam rowniez ze gracze z TP powinni otrzymac zwrot kosztow dojazdu oraz zakwaterowania.

Ponadto uwazam ze ten lan jest dobra nauczka dla EA, ze tego typy imprezy sa nie na miejscu, w zaden sposob nie reklamuja produktu, a tylko uciekaja od europejskich trendow. Dlaczego nie mozemy czerpac wzorcow od EA DE, czy tez EA Community Team, Ci ludzie maja spore doswiadczenie i doskonale znaja potrzeby graczy.

Nastepnym razem Grzesiek pogadaj z nami graczami jak bedziesz chcial realizowac kolejny projekt lanowy. Wzoruj sie na imprezach z serii EA Masters ktore sa organizowane w Niemczech i odejdz od tak chorych pomyslow jak lan 30 vs 30... ta droga nigdzie nie zajdziesz, starajmy sie promowac scene i gre, bo majac srodki i mozliwosci spokojnie mozna podpiac bf'a pod roznego rodzaju lany i wypromowac nie tylko gre ale przede wszystkim nasza scene i graczy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2